Fínsko – Česko 2:4 (kon.) | USA – Rusko 6:3 (kon.) | Bielorusko – Kanada 1:11 (kon.)
Slovensko – Švédsko sk 1:5 (kon.)
koniec
Fínsko
2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Česko
cz Nedeľa 21.04.2019, 15:30 • A3 Arena, Umeå (Švédsko) • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Partner:
    59:09 Santeri HATAKKA - 2:4
     
    59:09
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové snižují, ale už to asi nic neřeší. Z pravého křídla vypálil SANTERI HATAKKA, jehož pokus Pařík vyrazil před sebe a dezorientovaný Šimon Kubíček ve snaze odehrát kotouč pryč si vstřelil ukázkového vlastence. Bez asistence.
    58:36 Filip KOFFER - 1:4
     
    58:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Češi znovu vyhrají a budou mít jistotu čtvrtfinále! Finové už hodně riskovali a rázem propadli, načež se do brejku vydali FILIP KOFFER a Marcel Barinka. První jmenovaný chtěl prvně nahrávat, ale kotouč mu sjel, a tak anpodruhé vypálil a bekhendem se trefil přesně nad beton brankáře Finska. Bez asistence.
    49:53 Matěj TOMAN - 1:3
     
    49:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ano, ano, ano! Češi přestáli tlak soupeře včetně všech tutovek a po chybě soupeře odskakují na dvoubrankový náskok! Kotouč vybojoval po dobrém napadání Peterek, který mířil sám na branku. Gólmana Piiroinena si rychlými pohyby ramen rozhýbal a poté předložil kotouč doleva volnému MATĚJI TOMANOVI, jenž zakončil pohodlně pod břevno poloodkryté branky – 1:3. Asistence: Jonáš Peterek.
    33:49 Filip KOFFER - 1:2
     
    33:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, Češi opět vedou! Národní tým trpělivě čekal v přesilovce na svou šanci a ta přišla. Křižný pas Myšáka přistál na holi Barinky, který okamžitě z první střílel. Jeho ránu sice Kari Piiroinen vyrazil, ale volný kotouč zůstal na brankovišti u neobsazeného FILIPA KOFFERA a ten snadnou dorážkou do úplně prázdné branky vrátil Česku vedení – 1:2! Asistence: Marcel Barinka, Jan Myšák.
    28:39 Patrik PUISTOLA - 1:1
     
    28:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se dočkali krátce po začátku přesilovky vyrovnání a gól, který přišel, potvrdilo i video. Pařík vyrazil nahození od modré čáry, na brankovišti vznikl chumel, z něhož vyplaval kotouč pro PARTIKA PUISTOLU. Ten se rychle s pukem otočil a poslal jej k tyči – 1:1. Asistence: Aatu Räty.
    00:37 Martin LANG - 0:1
     
    00:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Úžasný start českého týmu, který jde v první minutě do vedení. Jakmile se Češi vymanili tlaku, tak přešli do akce 3 na 2. Mužík z pravého křídla našel křižně Přikryla, který vyšperkoval akci pasem před prázdnou branku na MARTINA LANGA a ten se nemohl mýlit – 0:1. Asistence: Filip Přikryl, Radek Mužík.

    Daniel Kinc

    Góly a asistencie: 29. Puistola (Aatu Räty), 60. Hatakka – 1. Lang (Přikryl, Mužík), 34. Koffer (Barinka, Myšák), 50. Toman (Peterek), 59. Koffer


    Fínsko: Piiroinen (Taponen) – Kokkonen, Heinola, Hatakka, Tuomisto, Räsänen (C), Niemela, Loponen – Saarela, Pärssinen, Puistola – Aaltonen (A), Lundell (A), Tieksola – Petman, Aku Räty, Aatu Räty – Miettinen, Simontaival, Intonen – Hirvonen.
    Česko: Pařík (Škorpík) – Kubíček (A), Kučeřík, Mlčák, Haš (A), A. Rutar, Volráb, Žůrek – Přikryl, Lang, Mužík (C) – Raška, Barinka, Myšák – Teplý, Toman, Peterek – Najman, Koffer, Rychlovský – Pšenička.

    Rozhodca: Marcus Linde (SWE), Michael Tscherrig (SUI) – Jon Kilian (NOR), Nikita Šalagin (RUS)

    Diváci: 416