St. Louis – Winnipeg 3:2 (kon.) | Washington – Carolina 6:0 (kon.) | Toronto – Boston sk 2:4 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
3:2 (1:0, 1:0, 1:2) Stav série: 4:2
Winnipeg Jets
cz Nedeľa 21.04.2019, 01:00 • Enterprise Center, St. Louis • Play-off NHL • Štvrťfinále Z. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisté St. Louis Blues vítězí v sérii proti Winnipegu 4:2 na zápasy a postupují tak do semifinále Západní konference!
     
    59:57
    Hosté to ještě zkusili! Ránu Patrika Laineho vykopl Binnington betonem a po další střele pak přerušil hru! Do konce zbývají rovné tři sekundy!
    59:23 Bryan LITTLE - 3:2
     
    59:23
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediného gólu! Bluesmani propadli ve středním pásmu a bylo z toho přečíslení 2 na 1. To vyřešil Mathieu Perreault výtečně, BRYAN LITTLE zakončoval po jeho nahrávce do odkryté klece. Asistence: Mathieu Perreault a Dustin Byfuglien.
     
    58:56
    Jaden Schwartz se málem zapsal počtvrté mezi střelce! Trefil tyčku opuštěné branky Jets!
     
    58:20
    Hosté to i v oslabení zkoušejí bez brankáře!
     
    57:49
    Myslím, že je hotovo! Blake Wheeler totiž fauloval Oscara Sundqvista, který by jel jinak na prázdnou branku a dostává trest za vysokou hůl. Na hlavě útočníka Blues se navíc objevila krev a Wheeler je tak vyloučen na 2+2 minuty!
     
    57:21
    Binnington svým zákrokem přerušil hru. Connor Hellebuyck už odjel na střídačku a pustil do hry šestého hráče!
    52:17 Dustin BYFUGLIEN - 3:1
     
    52:17
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté skórují a přeci jen je tu ještě zápletka! Andrew Copp nahrál na osu hřiště Kevinovi Hayesovi, jehož střelu vyrazil Binnington jen před sebe a DUSTIN BYFUGLIEN se z dorážky nemýlil – 3:1. Asistence: Kevin Hayes a Andrew Copp.
     
    51:08
    Mohlo být sníženo! Po vhazování střílel Jacob Trouba a kotouč zazvonil o tyčku!
     
    46:13
    Tak možná ještě šance pro hosty se zápasem něco udělat. Zahrají si totiž svou první přesilovku v utkání. Za podražení Perreaulta je vyloučen Vladimir Tarasenko.
    43:55 Jaden SCHWARTZ - 3:0
     
    43:55
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    JADEN SCHWARTZ je hrdinou utkání! Právě dovršil hattrick a přibližuje Bluesmany konferenčnímu semifinále! Schwartz se dostal k puku na pravém křídle, v útočném pásmu poslal na párek obránce Byfugliena, který padl na led a odklouzal kamsi do rohu a ranou na vyrážečku překonal Hellebuycka. Asistence: Ryan O'Reilly a Alex Pietrangelo.
     
    37:50
    Tohle mohl být vlastní gól hostí! Puk se odrazil na branku snad od brusle obránce, ale Hellebuyck stačil zareagovat a zastavil kotouč před brankovou čarou levým ramenem!
     
    37:39
    Pietrangelo našel křížným pasem Davida Perrona. Ten ve velké šanci přestřeluje!
     
    34:24
    Málem to ale bylo o tři góly! Joel Edmundson trefil od modré čáry tyčku.
    32:36 Jaden SCHWARTZ - 2:0
     
    32:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí přesilovou hru přeci jen využili a vedou 2:0! Connor Hellebuyck už byl rozhozen po předchozích střelách a nacházel se v brankovišti v rozkleku v momentě, kdy Tyler Bozak nahrál od zadního mantinelu před branku JADENOVI SCHWARTZOVI, který zamířil do odkryté horní části svatyně Jets. Hostující brankář ještě reklamuje, že mu bránil ve hře Patrick Maroon, ale rozhodčí mají jiný názor a challenge už dnes Tryskáči využily. Asistence: Tyler Bozak a Vince Dunn.
    31:53 Brankář Hellebuyck drží hosty ve hře.
     
    31:53
    Fantastický Hellebuyck! Ten vychytal Davida Perrona, který byl mezi kruhy zcela sám a zastavit dokázal i jeho dorážku! Následně ještě pálil z pravého kruhu Ryan O'Reilly, který vymezený prostor netrefil.
     
    30:39
    Hosté budou hrát opět v oslabení! Dustin Byfuglien je vyloučen za hrubost.
     
    27:36
    Poprvé v zápase se bude vylučovat! Dvě minuty za vysokou hůl vyfasoval hostující obránce Jacob Trouba.
     
    27:05
    To Hellebuyck zasahovat musel! Nejprve pálil na jeho lapačku Brayden Schenn a hostující gólman puk vyrazil jejím hřbetem. Poté dostal křížný pas od Pietrangela Ryan O'Reilly, i on však trefil jen dobře postaveného gólmana kanadského celku. Následuje reklamní přestávka.
     
    19:41
    Do další šance se dostal Vladimir Tarasenko. Ten najížděl na hostující branku zprava, ale Hellebuycka neprostřelil. Gólman drží Jets ve hře!
    18:34 Fabbri najížděl sám na hostující branku, Winnipeg podržel brankář Hellebuyck.
     
    18:34
    Pietrangelo za brankou nepospíchal s rozehrávkou. Trpělivost se domácím málem vyplatila, protože jejich kapitán pak poslal puk do středního pásma, kde ho jeden z útočníků protečoval na Robbyho Fabbriho, který najížděl sám na Hellebuycka! Ten vyrazil střelu domácího hokejisty lapačkou!
     
    15:46
    Po nahrávce Alexandera Steena přebruslil obránce soupeře Robby Fabbri! Asi mohl i nahrávat Barbaševovi, ale zvolil bekhendovou střelu k bližší tyčce, kterou pokryl Hellebuyck lapačkou! Je tu další reklamní pauza.
     
    14:35
    Výborné střídání Schennovy formace! Do střeleckých příležitostí se dostali snad všichni hráči. Maroonovu (ten už dostřídal ze třetí lajny) poslední střelu přizvedl nad branku obránce Morrissey.
     
    10:55
    Výborná kombinace domácích! Na jejím konci poslal Pietrangelo přihrávku před branku na Oscara Sundqvista. Ten mířil bekhendem mezi betony Helelbuycka, který je zaklapl včas.
     
    08:09
    Do velmi dobré příležitosti se dostal Mathieu Perreault! Hostující útočník střílel z mezikruží, ale Binningon zakročil vyrážečkou!
     
    04:32
    Jets přidávají! Do šance se nyní dostal Dustin Byfuglien, který se z pozice obránce ocitl v bezprostřední blízkosti svatyně soupeře. Jeho bekhend těsně minul vzdálenější tyčku Binningtonovy branky.
     
    04:08
    Výborný obranný zákrok si připsal Ryan O'Reilly! Morrissey hledal Marka Scheifeleho, který by zakončoval do odkryté branky, ale O'Reilly tuhle přihrávku zablokoval!
    00:23 Jaden SCHWARTZ - 1:0
     
    00:23
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    To je pro domácí začátek jako hrom! Hráči Blues skvěle forčekovali rozehrávku soupeře! Po dobré práci Jadena Schwartze se dostal na pravé straně ke kotouči Brayden Schenn, který se s ním natlačil až k bekhendovému zakončení. Z ostrého úhlu Hellebuycka překvapil a puk se odrazil od tyčky do zad hostujícího brankáře, který by si možná dal i vlastní gól, ovšem kotouč ještě před brankovou čarou zametl na místo určení důrazný JADEN SCHWARTZ. Gól ještě muselo potvrdit video, protože si hosté vyžádali challenge, vše ale bylo podle rozhodčích v pořádku. Asistence: Brayden Schenn.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 1. Schwartz (B. Schenn), 33. Schwartz (Bozak, Dunn), 44. Schwartz (R. O'Reilly, Pietrangelo) – 53. Byfuglien (K. Hayes, Copp), 60. Little (Perreault, Byfuglien)


    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Gunnarsson, Parayko, Bouwmeester, Edmundson, Dunn – Tarasenko (A), R. O'Reilly, Perron – Sundqvist, B. Schenn, Schwartz – Thomas, Bozak, Maroon – Steen (A), Barbašev, Fabbri.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Trouba, Morrissey, Byfuglien (A), Chiarot, T. Myers, D. Kulikov – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Laine, Little, Ehlers – B. Tanev, Lowry, Copp – Roslovic, K. Hayes, Perreault.

    Rozhodca: St. Laurent, Pollock – MacPherson, Shewchyk

    Diváci: 18 524
    St. Louis 4 2 Winnipeg
    #1 Štvrtok 11.04.2019 • 02:00
    Winnipeg - St. Louis 1:2
    #2 Sobota 13.04.2019 • 03:45
    Winnipeg - St. Louis 3:4
    #3 Pondelok 15.04.2019 • 01:30
    St. Louis - Winnipeg 3:6
    #4 Streda 17.04.2019 • 03:30
    St. Louis - Winnipeg 1:2 koniec po predl.
    #5 Piatok 19.04.2019 • 02:30
    Winnipeg - St. Louis 2:3
    #6 Nedeľa 21.04.2019 • 01:00
    St. Louis - Winnipeg 3:2