Chelsea – Slavia 4:3 (kon.) | Frankfurt – Benfica 2:0 (kon.) | Valencia – Villarreal 2:0 (kon.)
Neapol – Arsenal 0:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
0:1 (0:1)
Arsenal FC
Štvrtok 18.04.2019, 21:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    90
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času dostáva žltú kartu aj José María Callejón, ktorý fauloval prenikajúceho Seada Kolašinaca. Arsenal má tak výhodu priameho kopu z nádejnej pozície.
     
    74
    Hlavný arbiter napomína hosťujúceho brankára Petra Čecha žltou kartou za zdržovanie hry. Českému brankárovi sa to vôbec nepáči, pretože rozhodne nemal potrebu za takéhoto stavu zdržovať.
     
    73
    Striedajúci Mário Rui takmer vymyslel gólovú akciu. Presadil sa po ľavej strane, poslal vynikajúci prízemný center do nebezpečného územia, ale Arkadiusz Milik v rozhodujúcom momente zlyhal v koncovke.
     
    71
    Domáci sa po rohovom kope nepresadili, a tak je čas na avizované striedanie 59-ročného Carla Ancelottiho. Na ihrisko sa dostane aj Mário Rui výmenou za krajného obrancu Faouziho Ghoulama.
     
    68
    Z trávnika odchádza zatiaľ jediný strelec dnešného duel na Stadio San Paolo. Francúzsky útočník Alexandre Lacazette má pre dnes odpracované a na záverečné minúty ho nahradí Alex Iwobi.
     
    61
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Lorenzo Insigne, prichádza Amin Younes.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Granit Xhaka, prichádza Mohamed Elneny.
    48. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    48
    Obrovská šanca na strane Arsenalu. Hráči v červenom zachytili rozohrávku súpera, Henrich Mchitarjan prihrávkou z pravej strany našiel úplne voľného Pierra-Emericka Aubameyanga, no ten trestuhodne trafil len Alexa Mereta.
     
    46
    Skúsený taliansky kormidelník Carlo Ancelotti na nič nečaká a od začiatku druhého polčasu posiela na trávnik Driesa Mertensa. Belgičan prichádza na trávnik namiesto obrancu Nikolu Maksimoviča.
     
    43
    Frustráciu možno dokumentovať aj na situácii z konca prvého polčasu. Lorenzo Insigne zahral rukou, čo si rozhodca všimol. Následne však Talian odkopol loptu a dostáva žltú kartu za nešportové správanie.
    36. Alexandre Lacazette (ARS) - 0:1
     
    36
    Arsenal FC dal gól! Londýnski kanonieri spravili veľmi dôležitý krok k postupu do semifinálovej fázy Európskej ligy UEFA. Sám faulovaný hráč ALEXANDRE LACAZETTE parádne rozohral priamy kop, obstrelil múr a prekonal Alexa Mereta. Ten zostal stáť na jednom mieste ako prikovaný.
     
    34
    Tak napokon Aaron Ramsey schádza z ihriska bez toho, ale ešte skúsil pokračovať v zápase. Na jeho miesto prichádza arménsky záložník Henrich Mchitarjan, ktorý možno bude tým povestným žolíkom.
     
    24
    Domáci fanúšikovia sa tešili zo streleného gólu, ale ten napokon neplatí. Lorenzo Insigne krásnou kolmou prihrávkou našiel Arkadiusza Milika, ten prekonal Petra Čecha, ale v momente prihrávky bol v tesnom ofsajde.
    17. Petr Čech (ARS)
     
    17
    Hostia mali výhodu rohového kopu, no po chybe Pierra-Emericka Aubameyanga sa paradoxne dostali do brejku domáci. Rýchly brejk po krížnej prihrávke z ľavej strany zakončil José Callejón, ale jeho strelu dokázal zneškodniť Petr Čech.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 36. A. Lacazette

    Karty:   43. L. Insigne (NEA), 90. Callejón (NEA) – 74. Čech (ARS)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 12:1. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 6:15.
    SSC Neapol: Meret – Nikola Maksimović (46. D. Mertens), Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam (71. Rui) – Callejón, Allan, Ruiz, P. Zieliński – Milik, L. Insigne (61. Younes).
    Náhradníci: Ospina – Hysaj, Malcuit, D. Mertens, Rui, Verdi, Younes.

    Arsenal FC: Čech – Papastathopoulos, Koscielny, Monreal – Maitland-Niles, Torreira, Xhaka (61. Alnaní), Kolašinac – A. Lacazette (68. Iwobi), Ramsey (34. Mchitarjan), Aubameyang.
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Guendouzi, Iwobi, Mchitarjan, Mustafi, Özil.

    Rozhodca: Ovidiu Haţegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe – Radu Ghinguleac (všetci Rumunsko)
    11.04.2019
    Arsenal - Neapol 2:0

    Góly: 14. Ramsey, 25. Koulibaly (vla.)

    Karty:   46. Hysaj (NEA)