Chelsea – Slavia 4:3 (kon.) | Frankfurt – Benfica 2:0 (kon.) | Valencia – Villarreal 2:0 (kon.)
Neapol – Arsenal 0:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
0:1 (0:1)
Arsenal FC
Štvrtok 18.04.2019, 21:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Európskej ligy UEFA. Dnes spoznáme zoznam semifinalistov, pričom podobne ako v Lige majstrov môže mať Anglicko hneď dvojnásobné zastúpenie. Okrem Chelsea zabojuje o postup medzi elitné kvarteto aj londýnsky Arsenal, ktorého čaká odveta na Štadióne Svätého Pavla v Neapole.

    SSC NEAPOL

    Futbalisti Neapolu čakajú na zisk niektorej z európskych trofejí od sezóny 1988/89. V tomto ročníku Európskej ligy vyradili švajčiarsky Zürich, rakúsky Salzburg, no dvojzápas s londýnskym Arsenalom nerozohrali najlepšie. Na pôde súpera prehrali 0:2, keď sa dostali len k dvom priamym ohrozeniam bránky. Naďalej tak platí, že mužstvo spod Vezuvu nikdy nezvíťazilo na anglických trávnikoch v európskych pohárových súťažiach. „Nehrali sme tak dobre, ako sme mohli a trápili sme sa pri vytváraní gólových šancí,“ povedal poľský záložník Piotr Zielinski v rozhovore pre televíziu Sky Sports. Zároveň verí, že v domácom prostredí podá Neapol lepší výkon a ešte zabojuje o postup. Na odvetu sa „partenopei“ naladili víťazne, keď na ihrisku Chieva Verona vyhrali 3:1. Hrdinom bol 27-ročný Senegalčan Kalidou Koulibaly, ktorý strelil premiérové dva góly v ligovej sezóne. Skóroval aj Arkadiusz Milik, ktorý vo všetkých súťažiach nastrieľal už dve desiatky gólov.

    ARSENAL FC

    Hráči Arsenalu mali o niečo kratší čas na prípravu pred, keďže ešte v pondelok hrali ligové stretnutie na pôde Watfordu. V ňom sa tešili z víťazstva 1:0, ktoré zaradil šťastný gól Gabončana Pierra-Emericka Aubameyanga. Do odvety idú „kanonieri“ plne koncentrovaní a napriek pozitívnemu úvodnému výsledku nechcú nič podceniť. Zaujímavosťou je, že z posledných deviatich prípadov iba raz vypadli po tom, čo triumfovali v prvom dueli. Na druhej strane, v play-off aktuálnej edície Európskej ligy prehrali na pôde BATE Borisov i Stade Rennes. Už tradične sa Arsenal musí popasovať s hráčskou maródkou, keďže budú chýbať Hector Bellerín, Rob Holding či Danny Welbeck. Oproti spomínanému duelu v Premier League však bude k dispozícii obranca Sokratis Papastathopoulos. „Atmosféra bude výborná, hral som tu veľakrát. Pre nás sa ale nič nemení. Sme skúsení, máte dobrý tím a veríme si,“ povedal na tlačovej konferencií grécky stopér.
     
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: Meret – Nikola Maksimović, Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam – Callejón, Allan, Ruiz, P. Zieliński – Milik, L. Insigne.
    Náhradníci: Ospina – Hysaj, Malcuit, D. Mertens, Rui, Verdi, Younes.

    Arsenal FC: Čech – Papastathopoulos, Koscielny, Monreal – Maitland-Niles, Torreira, Xhaka, Kolašinac – A. Lacazette, Ramsey, Aubameyang.
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Guendouzi, Iwobi, Mchitarjan, Mustafi, Özil.

    Rozhodcovia: Ovidiu Haţegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe – Radu Ghinguleac (všetci Rumunsko).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca Ovidiu Haţegan dal pokyn domácim futbalistom, aby odštartovali dnešné stretnutie. Neapol v ňom doťahuje dvojgólové manko. V prvej akcii bol Lorenzo Insigne, ale lopta mu ušla mimo ihriska.
     
    2
    Aaron Ramsey sa ocitol na trávniku, ale píšťalka hlavného rozhodcu zostala nemá. Ozvala sa až o niekoľko sekúnd neskôr, keď pri pravej postrannej čiare fauloval hosťujúci mladík Ainsley Maitland-Niles.
     
    3
    Po faule na Alexandra Lacazetta mali hostia výhodu priameho kopu. Granit Xhaka poslal loptu na zadnú žrď, našiel ňou Sokratisa Papastathopoulosa, ale jeho sklepnutie odvrátil Kalidou Koulibaly.
     
    4
    Lorenzo Insigne dostal peknú dlhú a kolmú prihrávku. Dostal sa za chrbát Nacha Monreala, ale loptu si nespracoval najlepšie. Aj preto sa jej zmocnil skúsený brankár od našich západných susedov Petr Čech.
     
    5
    Neapol sa snaží aktívne napádať rozohrávku súpera, ale teraz sa vysunul až príliš. Voľný priestor využil Sead Kolašinac, prihrávkou z ľavej strany našiel Aarona Ramseyho, ale ten sa do zakončenia nepredral.
     
    6
    Teraz sa hralo najmä v okolí postrannej čiary. Vhadzovanie si vyskúšal tak jeden, ako aj druhý tím. Teraz však zostanú pri lopte domáci futbalisti, ktorí by potrebovali čo najskôr streliť dôležitý kontaktný gól.
     
    7
    Ainsley Maitland-Niles predviedol svoju rýchlosť prienikom po pravej strane. Faouzi Ghoulam ho zastavil len za cenu nedovoleného zákroku, a tak bude mať Arsenal výhodu akéhosi skráteného rohového kopu.
     
    8
    Loptu do nebezpečného priestoru poslal Granit Xhaka, ale jeho prudký nákop zneškodnil brankár Alex Meret. Ten loptu vyboxoval mimo vlastnej šestnástky a po následnej nepresnej strele bude odkopávať.
     
    9
    Po peknej kombinácii hráčov hostí sa dostal k lopte v šestnástke súpera Alexandre Lacazette. Francúz bol ale v zhustenom priestore, pričom okolo neho bolo veľa hráčov v belasom drese. Zakončiť tak nedokázal.
     
    10
    Aaron Ramsey si spravil priestor na ľavej strane, ale jeho následný center nebol vydarený. Na druhej strane sa ešte snažila zabojovať dvojica Lucas Torreira a Granit Xhaka, ale znovu bude odkopávať Alex Meret.
     
    11
    Arsenal pôsobil v úvodnej desaťminútovke lepším dojmom. Nedostal sa síce do žiadneho zakončenia smerom na bránu, ale predviedol už niekoľko nádejne vyzerajúcich útočných výpadov.
     
    12
    Aaron Ramsey efektnou pätičkou uvoľnil na ľavej strane Seada Kolašinaca. Ten vnikol do šestnástky súpera, ale v rozhodujúcom momente si loptu nešťastne predkopol pred Nikolom Maksimovičom.
     
    13
    Pred niekoľkými sekundami sme videli prvý ofsajd zápasu, v ktorom bol prichytený Arkadiusz Milik. O pár sekúnd neskôr sa ale k lopte dostali znovu domáci, pretože v strede ihriska fauloval Švajčiar Granit Xhaka.
     
    14
    Sead Kolašinac nekompromisne zastavil Josého Callejóna a môže byť rád, že nedostal kartový trest. Okrem toho sme následne videli aj ďalší domáci ofsajd, v ktorom bol tento raz Lorenzo Insigne.
     
    15
    Máme za sebou štvrťhodinu zápasu. Neapol sa zatiaľ nedostal pred Petra Čecha a do zápasu rozhodne nevstúpil s nejakou ultra-ofenzívnou taktikou. Stále čakáme na prvú strelu na bránku.
     
    16
    Teraz sa dostali Neapol na dostrel brány súpera, ale v rozhodujúcom momente zahral výborne pozične Sokratis Papastathopoulos. Ten dokonale prečítal snahu o prihrávku na Lorenza Insigneho.
     
    17
    Hostia mali výhodu rohového kopu, no po chybe Pierra-Emericka Aubameyanga sa paradoxne dostali do brejku domáci. Rýchly brejk po krížnej prihrávke z ľavej strany zakončil José Callejón, ale jeho strelu dokázal zneškodniť Petr Čech.
    17. Petr Čech (ARS)
     
    18
    Neapol sa teraz sa usadil pred šestnástkou súpera. Spoza nej skúsil svoje šťastie Fabián Ruiz, ale svojou prudkou strelu zostrelil Laurenta Koscielneho. Každopádne, hra naberá na potrebnom tempe.
     
    19
    Teraz sa pre zmenu dostal do brejku Pierre-Emerick Aubameyang, ale vynikajúco si s ním poradil obranca Vlad Chiricheş. Dokonca po jeho obrannom zákroku bude nasledovať iba vhadzovanie hostí.
     
    20
    Kým Arsenal musí o svoj postup ešte tuho bojovať, londýnska Chelsea vybavila odvetu za dvadsať minút. Nad pražskou Slaviou vedie už 3:0, a tak nebude Anglicko bez semifinálového účastníka.
     
    21
    Domáci hráči sa presadili po pravej strane, keď využil spadnutie Seada Kolašinaca. José Callejón centroval, ale jeho pas bol až príliš razantný. Aj preto môže vhadzovať hosťujúci Ainsley Maitland-Niles.
     
    22
    Ďalší ofsajd na domácej strane. Tentokrát bol v postavení mimo hru prichytený Faouzi Ghoulam, no opakované zábery ukázali, že jeho postavenie s Laurentom Koscielnym bolo minimálne hraničné.
     
    23
    Neapol sa snaží získať územnú prevahu a prebrať povestnú režisérsku taktovku. Zatiaľ však kombinuje iba na polovici ihriska, respektívne ďaleko od brány Petra Čecha. Ten musel zasahovať iba raz.
     
    24
    Domáci fanúšikovia sa tešili zo streleného gólu, ale ten napokon neplatí. Lorenzo Insigne krásnou kolmou prihrávkou našiel Arkadiusza Milika, ten prekonal Petra Čecha, ale v momente prihrávky bol v tesnom ofsajde.
     
    26
    Neapol pokračuje v zlepšenom výkone oproti úvodu stretnutia. Teraz smerovala dlhá prihrávka na Lorenza Insigneho, ale pred talianskym reprezentantom dokázal včas zasiahnuť Petr Čech.
     
    27
    Na trávnik teraz musia prísť hosťujúci lekári, pretože Piotr Zieliński pomerne tvrdo atakoval Granita Xhaku. Aj tento zákrok sa zaobišiel bez kartového trestu, ale Švajčiar bude potrebovať ošetrovanie.
     
    28
    Teraz sa črtala dobrá šanca pre domácich. Arkadiusz Milik sa vyhol ofsajdu po presnom centri Piotra Zielińskeho, ale z dobrej pozície trestuhodne hlavičkoval nepresne. Odkopávať bude Petr Čech.
     
    29
    Aaron Ramsey získal loptu v strede ihriska a vyrazil s ňou dopredu. Následne sa snažil presadiť Alexandre Lacazette, ale okamžite bolo pri ňom množstvo domácich hráčov v belasých dresoch.
     
    30
    Úvodných tridsať minút zápasu gól neprinieslo. V závere tohto herného úseku sa dostali do zakončenia aj hostia, ale Pierre-Emerick Aubameyang svojou nevýraznou strelou nemohol prekonať Alexa Mereta.
     
    31
    Alexandre Lacazette sa nepresadil na ľavej strane útoku hostí. Dobrú prácu odviedol aj José Callejón, ktorý sa vrátil a vypomohol svojim spoluhráčom. Pokračovať budeme vhadzovaním domácich.
     
    32
    Aaron Ramsey predviedol nedovolený zákrok v súboji s Piotrom Zielińskim. Následne ale práve reprezentant Walesu zostáva sedieť na hracej ploche, pričom tesne predtým sa držal za zadný stehenný sval.
     
    33
    Talianska réžia nám ponúkla opakované zábery, ktoré nás utvrdili v tom, že sa Aaron Ramsey držal za zadný stehenný sval. Osobne si myslím, že to ešte možno skúsi, ale dnešný zápas zrejme nedohrá.
     
    34
    Tak napokon Aaron Ramsey schádza z ihriska bez toho, ale ešte skúsil pokračovať v zápase. Na jeho miesto prichádza arménsky záložník Henrich Mchitarjan, ktorý možno bude tým povestným žolíkom.
     
    35
    Allan teraz zozadu prebrúsil nohy Alexandra Lacazetta, a tak hostia dostávajú šancu skórovať z priameho kopu. Lopta je vzdialená možno 25 metrov od brány a pri lopte sú spomínaný Francúz a Granit Xhaka.
     
    36
    Arsenal FC dal gól! Londýnski kanonieri spravili veľmi dôležitý krok k postupu do semifinálovej fázy Európskej ligy UEFA. Sám faulovaný hráč ALEXANDRE LACAZETTE parádne rozohral priamy kop, obstrelil múr a prekonal Alexa Mereta. Ten zostal stáť na jednom mieste ako prikovaný.
    36. Alexandre Lacazette (ARS) - 0:1
     
    38
    Domáci fanúšikovia doslova onemeli a sami vedia, že ich miláčikovia to budú mať nesmierne náročné. Momentálne potrebujú streliť na postup do semifinále štyri góly, čo sa zdá ako priam nemožná misia.
     
    39
    Neapol jednoznačne prevyšuje súpera v počte ofsajdov. Dnes sa jeho hráči ocitli v postavení mimo hru už celkovo štyrikrát. Tentokrát bol príliš skoro za obrannou líniou Arsenalu útočiaci Lorenzo Insigne.
     
    40
    Alexandre Lacazette hľadal strieľanou prihrávkou pred bránou svojho spoluhráča. Bol ním Pierre-Emerick Aubameyang, ale toho si veľmi dobre postrážil jeden z domácich stopérov, zrejme Nikola Maksimovič.
     
    41
    Po centri z ľavej strany sa dostal k hlavičke José Callejón. Jeho pokus ale nebol nebezpečný, pretože lopta smerovala nad bránu Petra Čecha. Na domácich hráčov vidno aj drobnú frustráciu.
     
    42
    Po osi Fabián Ruiz a Lorenzo Insigne sa dostal k lopte znovu José Callejón. Tentokrát to skúsil zakončiť volejom, ale loptu nasmeroval niekoľko centimetrov vedľa ľavej žrde brány súpera.
     
    43
    Frustráciu možno dokumentovať aj na situácii z konca prvého polčasu. Lorenzo Insigne zahral rukou, čo si rozhodca všimol. Následne však Talian odkopol loptu a dostáva žltú kartu za nešportové správanie.
     
    44
    Petr Čech bez problémov kryje center súperovho hráča z ľavej strany. Prvý polčas sa pomaly ale isto chýli k svojmu záveru, pričom podobne ako domáci duel na Emirates Stadium má lepšie rozbehnutý Arsenal.
     
    45
    Lorenzo Insigne centroval z ľavej strany. Arkadiusz Milik sa snažil presadiť cez Laurenta Koscielneho, ale napokon bude nasledovať ďalší odkop od niekoľkonásobného najlepšieho českého futbalistu roka.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca v prvom polčase nadstavuje až štyri minúty, čo je pomerne veľa. Samozrejme, videli sme gól i ošetrovanie Aarona Ramseyho, no porcia 240 sekúnd je trošku prestrelená.
     
    45+2
    V druhej minúte nadstaveného času mali domáci rohový kop. Faouzi Ghoulam zatočil loptu veľmi nepríjemne pred brankára Petra Čecha, ale ten za pomoci svojich spoluhráčov situáciu zvládol.
     
    45+3
    Fabián Ruiz sa presadil po pravej strane, keď obišiel Seada Kolašinaca. Následne našiel na hranici šestnástky osamoteného Piotra Zielińskeho, ale jeho zakončenie skončilo iba na Granitovi Xhakovi.
     
    45+4
    José Callejón si nabiehal na center Kalidoua Koulibalyho z hĺbky hracej plochy. Pri svojom nábehu zviedol súboj so Seadom Kolašinacom, ale napriek tomu, že spadol na zem sa nepískalo.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Futbalisti Arsenalu Londýn sú veľmi blízko k postupu do semifinále Európskej ligy UEFA. Po domácej výhre 2:0, vedú najtesnejším rozdielom aj na pôde Neapolu, ktorý momentálne potrebuje streliť na postup štyri góly. Dnes sa zatiaľ o jediný presný zásah postaral Alexandre Lacazette, ktorý sa v 36. minúte parádne trafil z priameho kopu. Hostí môže mrzieť len zranenie Aarona Ramseyho, ktorý musel predčasne skončiť v zápase. Druhý polčas sa začne približne o 22:05 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Skúsený taliansky kormidelník Carlo Ancelotti na nič nečaká a od začiatku druhého polčasu posiela na trávnik Driesa Mertensa. Belgičan prichádza na trávnik namiesto obrancu Nikolu Maksimoviča.
     
    47
    Lorenzo Insigne zachytil loptu na hracej ploche a po ľavej strane poľahky prešiel cez Ainsleyho Maitlanda-Nilesa. Následne na hranici šestnástky našiel Fabiána Ruiza, no tomu strela ľavačkou vôbec nesadla.
     
    48
    Obrovská šanca na strane Arsenalu. Hráči v červenom zachytili rozohrávku súpera, Henrich Mchitarjan prihrávkou z pravej strany našiel úplne voľného Pierra-Emericka Aubameyanga, no ten trestuhodne trafil len Alexa Mereta.
    48. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    49
    Lorenzo Insigne predviedol znovu svoju rýchlosť na ľavej strane a dokázal odcentrovať. Svojim pasom našiel striedajúceho Driesa Mertensa, ale ten nedokázal sklepnúť loptu pre svojich spoluhráčov z útoku.
     
    50
    Neapol hrá už veľmi otvorene a myslím si, že je otázkou času, kedy sa dočkáme jeho gólu alebo povestného klincu do rakvy. Opäť bol rozbehnutý Pierre-Emerick Aubameyang, no nepresadil sa.
     
    52
    Neapol dlhší čas držal loptu na svojich kopačkách, ale kombinoval ďaleko od brány Petra Čecha. Napokon sa dostal k centru z pravej strany José Callejón, ale po jeho nepresnom pase nasleduje len odkop od brány.
     
    53
    Fabián Ruiz chcel kolmou prihrávkou nájsť v šestnástke Lorenza Insigneho. Talianskeho útočníka si ale postrážil mladý Ainsley Maitland-Niles a kombináciu domácich hráčov včas zastavil.
     
    54
    Alexandre Lacazette si pomohol nedovoleným zákrokom na útočnej polovici ihriska. Vadiť mu to ale rozhodne nemusí, pretože jeho presný zásah z 36. minúty výrazným spôsobom priblížil Arsenal k postupu.
     
    55
    Neapol dlho kombinoval bez nejakého výraznejšieho nápadu. Už tradične sa dostal k centru José María Callejón a tentokrát jeho center odvrátil Ainsley Maitland-Niles iba na rohový kop.
     
    56
    Domáci zahrali nacvičený signál, po ktorom dostali loptu za chrbát Petra Čecha. Gólovému zakončeniu ale predchádzal ofsajd, v ktorom bol nachytaný senegalský obranca Kalidou Koulibaly.
     
    57
    Vlad Chiricheş teraz musel zatiahnuť ručnú brzdu a jednoznačne fauloval Alexandra Lacazetta. Rozhodcovia ale boli iného názoru, a tak bude nasledovať iba rohový kop klubu zo severu Londýna.
     
    58
    Po rohovom kope, zahranom na zadnú žrď, zakončoval Pierre-Emerick Aubameyang, ale Alex Meret predviedol reflexívny zákrok nohou. Gabončan tak zatiaľ nenadviazal na gól z ihriska Watfordu.
     
    59
    Dries Mertens sa snažil rýchlou prihrávkou nájsť spoluhráča v šestnástke, ale veľmi dobre zapracoval Laurent Koscielny. Ten mal minulý rok o takomto čase veľkú smolu, zranil sa a prišiel o svetový šampionát.
     
    60
    Lorenzo Insigne si nabehol na dobrý center za obrannú líniu súpera, ale jeho zakončenie bolo veľmi nedôrazné. Navyše, spomalené zábery ukázali, že celej tento akcii predchádzalo ofsajdové postavenie.
     
    61
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Lorenzo Insigne, prichádza Amin Younes.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Granit Xhaka, prichádza Mohamed Elneny.
     
    63
    Striedajúci Amin Younes vybojoval pre domácich futbalistov rohový kop. Ten zahral Dries Mertens, jeho center našiel hlavu Vlada Chiricheşa, ale ten hlavičkoval z náročnej pozície vedľa Čechovej svätyne.
     
    64
    Domáci fanúšikovia si pýtali pokutový kop po tom, čo prízemný center obrancu Faouziho Ghoulama zasiahol ruku Lucasa Torreiru. Osobne si však myslím, že sa pokutový kop správne nepískal.
     
    65
    Neapol si v celom doterajšom priebehu vypracoval jednu šancu, ktorú v sedemnástej minúte nevyužil José Callejón. Okrem toho už Petr Čech nemusel riešiť žiadnu šancu, ktorá by zaváňala jedným zo štyroch potrebných gólov "partenopei".
     
    66
    Strieľaná prihrávka Faouziho Ghoulama si našla Arkadiusza Milika. Poliak zakončoval z otočky, ale keďže bol jeho strelecký pokus tečovaný, bude nasledovať ďalší zo série rohových kopov Neapolu.
     
    67
    Po rohovom kope Neapolu teraz trošku zbytočne splanuli vášne. Sokratis Papastathopoulos si však celú situáciu vysvetľuje s Kalidoum Koulibalym. Hlavný rozhodca zatiaľ do svojho vrecka s kartami nesiaha.
     
    68
    Z trávnika odchádza zatiaľ jediný strelec dnešného duel na Stadio San Paolo. Francúzsky útočník Alexandre Lacazette má pre dnes odpracované a na záverečné minúty ho nahradí Alex Iwobi.
     
    69
    Londýnsky Arsenal je skutočne blízko k postupu do semifinále. Nič nenasvedčuje tomu, že by mali zverenci Carla Ancelottiho ešte nejako zdramatizovať nepriaznivo vyvíjajúci sa dvojzápas.
     
    70
    Ešte dvadsať minút zostáva do konca zápasu. Domáci tréner pripravuje záverečné striedanie, no ešte predtým budeme svedkami rohového kopu po obrannom zákroku Laurenta Koscielneho.
     
    71
    Domáci sa po rohovom kope nepresadili, a tak je čas na avizované striedanie 59-ročného Carla Ancelottiho. Na ihrisko sa dostane aj Mário Rui výmenou za krajného obrancu Faouziho Ghoulama.
     
    72
    Arkadiusz Milik sa teraz nerozpakoval a vystrelil spoza šestnástky. Jeho pokus z pohľadu televíznej kamery však vyzeral nebezpečnejšie ako v skutočnosti bol. Lopta išla veľmi ďaleko od Čechovej bránky.
     
    73
    Striedajúci Mário Rui takmer vymyslel gólovú akciu. Presadil sa po ľavej strane, poslal vynikajúci prízemný center do nebezpečného územia, ale Arkadiusz Milik v rozhodujúcom momente zlyhal v koncovke.
     
    74
    Hlavný arbiter napomína hosťujúceho brankára Petra Čecha žltou kartou za zdržovanie hry. Českému brankárovi sa to vôbec nepáči, pretože rozhodne nemal potrebu za takéhoto stavu zdržovať.
     
    75
    Štvrťhodina zostáva do konca zápasu. Neapol zatiaľ márne hľadá recept na prekonanie súperovej obrany. Vyzerá to tak, že v celom dvojzápase vyjde mužstvo spod Vezuvu gólovo naprázdno.
     
    77
    Jeden z domácich hráčov vystrelil ľavačkou spoza šestnástky, ale jeho strelecký pokus bol veľmi nepresný. Okrem toho zostáva na trávniku ležať s bolestivou grimasou trošku nevýrazný Lucas Torreira.
     
    78
    Napriek oslabeniu, keďže Lucas Torreira je stále ošetrovaný, hostia zaútočili z ľavej strany. Individuálne sa snažil presadiť striedajúci Alex Iwobi, ale obranné povinnosti si splnil Kalidou Koulibaly.
     
    79
    V súboji španielskych klubov vedie Valencia nad Villarrealom 2:0, a tak je veľmi pravdepodobné, že práve klub zo štadióna Mestalla bude bude súperom anglického majstra zo sezóny 2003/2004.
    79. Petr Čech (ARS)
     
    80
    Petr Čech sa musel mať na pozore, pretože center z ľavej strany nečakane tečoval na vlastnú bránu Nacho Monreal. Našťastie však Španiel trafil len priestor, kde bol český brankár.
     
    82
    Neapol mal v krátkom časovom slede výhodu dvoch rohových kopov, ale ani v jednom prípade nedokázal zakončiť. Stopérska dvojica Sokratis Papastathopoulos a Laurent Koscielny funguje na výbornú.
     
    83
    José Callejón si nabiehal do priestoru pravého krídla, ale pas Allana naňho neprešiel. Na ľavej strane londýnskej defenzívy dobre vypomohol Sead Kolašinac, ktorý sa na ihrisku trošku vytratil.
     
    84
    Neapol drží loptu na kopačkách 67% hracieho času, ale územná prevaha mu je dnes iba málo platná. Takisto vedie na rohy 8:3, no všetky dopadli neúspešne. Po tom poslednom mieril nepresne Kalidou Koulibaly.
     
    85
    Neapol pokračuje vo svoje kombinačnej prevahe, ale vyzerá to tak, že sa mu nepodarí streliť vyrovnávajúci gól. Ten by mal však iba štatistický charakter, pretože do semifinále postúpia zverenci Unaia Emeryho.
     
    86
    Pierre-Emerick Aubameyang vybojoval pre londýnske mužstvo rohový kop. Kanonieri sa ale nikam neponáhľali, rozohrali nakrátko a postupne sa s loptou presunuli až na svoju polovicu ihriska.
     
    87
    Ainsley Maitland-Niles fauloval striedajúceho Amina Younesa. Všetko sa to ale udialo iba na úrovni poliacej čiary. Neapol tak bude rozohrávať akciu ďaleko od brány neprekonaného Petra Čecha.
     
    88
    Neapolčania dnešné stretnutie už vzdali a zrejme sú zmierení aj s prehrou v odvetnom zápase. Stále viac je pravdepodobné, že jediným strelcom na štadióne Svätého Pavla bude Francúz Alexandre Lacazette.
     
    89
    Fabián Ruiz fauloval pred súperovou šestnástkou, a tak sa útočná akcia hráčov v modrých dresoch končí. Následne rozvinul akciu Pierre-Emerick Aubameyang a v súboji s Allanom vybojoval ďalší roh.
     
    90
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času dostáva žltú kartu aj José María Callejón, ktorý fauloval prenikajúceho Seada Kolašinaca. Arsenal má tak výhodu priameho kopu z nádejnej pozície.
     
    90+1
    Exekútorom priameho kopu bol na začiatku trojminútového nadstaveného času Henrich Mchitarjan. Arménsky reprezentant to skúsil priamou strelou z uhlu, ale mieril nad bránu Alexa Mereta.
     
    90+2
    Pierre-Emerick Aubameyang reagoval na dlhú nakopnutú loptu od svojho spoluhráča, ale v rýchlostnom súboji mu stačil José Callejón, ktorý hrá v druhom polčase na pozícii akéhosi ofenzívneho obrancu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované! Futbalisti londýnskeho Arsenalu postupujú do semifinále Európskej ligy, v ktorom ich čaká španielska Valencia. Vo štvrťfinálovom dvojzápase "kanonieri" nedali šancu Neapolu, ktorý po domácej výhre 2:0 zdolali najtesnejším rozdielom aj v odvete. Dnes sa ako jediný strelecky presadil z priameho kopu Alexandre Lacazette. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:56:16)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 36. A. Lacazette

    Karty:   43. L. Insigne (NEA), 90. Callejón (NEA) – 74. Čech (ARS)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 12:1. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 6:15.
    SSC Neapol: Meret – Nikola Maksimović (46. D. Mertens), Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam (71. Rui) – Callejón, Allan, Ruiz, P. Zieliński – Milik, L. Insigne (61. Younes).
    Náhradníci: Ospina – Hysaj, Malcuit, D. Mertens, Rui, Verdi, Younes.

    Arsenal FC: Čech – Papastathopoulos, Koscielny, Monreal – Maitland-Niles, Torreira, Xhaka (61. Alnaní), Kolašinac – A. Lacazette (68. Iwobi), Ramsey (34. Mchitarjan), Aubameyang.
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Guendouzi, Iwobi, Mchitarjan, Mustafi, Özil.

    Rozhodca: Ovidiu Haţegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe – Radu Ghinguleac (všetci Rumunsko)
    11.04.2019
    Arsenal - Neapol 2:0

    Góly: 14. Ramsey, 25. Koulibaly (vla.)

    Karty:   46. Hysaj (NEA)