Chelsea – Slavia 4:3 (kon.) | Frankfurt – Benfica 2:0 (kon.) | Valencia – Villarreal 2:0 (kon.)
Neapol – Arsenal 0:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
0:1 (0:1)
Arsenal FC
Štvrtok 18.04.2019, 21:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované! Futbalisti londýnskeho Arsenalu postupujú do semifinále Európskej ligy, v ktorom ich čaká španielska Valencia. Vo štvrťfinálovom dvojzápase "kanonieri" nedali šancu Neapolu, ktorý po domácej výhre 2:0 zdolali najtesnejším rozdielom aj v odvete. Dnes sa ako jediný strelecky presadil z priameho kopu Alexandre Lacazette. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:56:16)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Pierre-Emerick Aubameyang reagoval na dlhú nakopnutú loptu od svojho spoluhráča, ale v rýchlostnom súboji mu stačil José Callejón, ktorý hrá v druhom polčase na pozícii akéhosi ofenzívneho obrancu.
     
    90+1
    Exekútorom priameho kopu bol na začiatku trojminútového nadstaveného času Henrich Mchitarjan. Arménsky reprezentant to skúsil priamou strelou z uhlu, ale mieril nad bránu Alexa Mereta.
     
    90
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času dostáva žltú kartu aj José María Callejón, ktorý fauloval prenikajúceho Seada Kolašinaca. Arsenal má tak výhodu priameho kopu z nádejnej pozície.
     
    89
    Fabián Ruiz fauloval pred súperovou šestnástkou, a tak sa útočná akcia hráčov v modrých dresoch končí. Následne rozvinul akciu Pierre-Emerick Aubameyang a v súboji s Allanom vybojoval ďalší roh.
     
    88
    Neapolčania dnešné stretnutie už vzdali a zrejme sú zmierení aj s prehrou v odvetnom zápase. Stále viac je pravdepodobné, že jediným strelcom na štadióne Svätého Pavla bude Francúz Alexandre Lacazette.
     
    87
    Ainsley Maitland-Niles fauloval striedajúceho Amina Younesa. Všetko sa to ale udialo iba na úrovni poliacej čiary. Neapol tak bude rozohrávať akciu ďaleko od brány neprekonaného Petra Čecha.
     
    86
    Pierre-Emerick Aubameyang vybojoval pre londýnske mužstvo rohový kop. Kanonieri sa ale nikam neponáhľali, rozohrali nakrátko a postupne sa s loptou presunuli až na svoju polovicu ihriska.
     
    85
    Neapol pokračuje vo svoje kombinačnej prevahe, ale vyzerá to tak, že sa mu nepodarí streliť vyrovnávajúci gól. Ten by mal však iba štatistický charakter, pretože do semifinále postúpia zverenci Unaia Emeryho.
     
    84
    Neapol drží loptu na kopačkách 67% hracieho času, ale územná prevaha mu je dnes iba málo platná. Takisto vedie na rohy 8:3, no všetky dopadli neúspešne. Po tom poslednom mieril nepresne Kalidou Koulibaly.
     
    83
    José Callejón si nabiehal do priestoru pravého krídla, ale pas Allana naňho neprešiel. Na ľavej strane londýnskej defenzívy dobre vypomohol Sead Kolašinac, ktorý sa na ihrisku trošku vytratil.
     
    82
    Neapol mal v krátkom časovom slede výhodu dvoch rohových kopov, ale ani v jednom prípade nedokázal zakončiť. Stopérska dvojica Sokratis Papastathopoulos a Laurent Koscielny funguje na výbornú.
     
    80
    Petr Čech sa musel mať na pozore, pretože center z ľavej strany nečakane tečoval na vlastnú bránu Nacho Monreal. Našťastie však Španiel trafil len priestor, kde bol český brankár.
    79. Petr Čech (ARS)
     
    79
    V súboji španielskych klubov vedie Valencia nad Villarrealom 2:0, a tak je veľmi pravdepodobné, že práve klub zo štadióna Mestalla bude bude súperom anglického majstra zo sezóny 2003/2004.
     
    78
    Napriek oslabeniu, keďže Lucas Torreira je stále ošetrovaný, hostia zaútočili z ľavej strany. Individuálne sa snažil presadiť striedajúci Alex Iwobi, ale obranné povinnosti si splnil Kalidou Koulibaly.
     
    77
    Jeden z domácich hráčov vystrelil ľavačkou spoza šestnástky, ale jeho strelecký pokus bol veľmi nepresný. Okrem toho zostáva na trávniku ležať s bolestivou grimasou trošku nevýrazný Lucas Torreira.
     
    75
    Štvrťhodina zostáva do konca zápasu. Neapol zatiaľ márne hľadá recept na prekonanie súperovej obrany. Vyzerá to tak, že v celom dvojzápase vyjde mužstvo spod Vezuvu gólovo naprázdno.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 36. A. Lacazette

    Karty:   43. L. Insigne (NEA), 90. Callejón (NEA) – 74. Čech (ARS)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 12:1. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 6:15.
    SSC Neapol: Meret – Nikola Maksimović (46. D. Mertens), Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam (71. Rui) – Callejón, Allan, Ruiz, P. Zieliński – Milik, L. Insigne (61. Younes).
    Náhradníci: Ospina – Hysaj, Malcuit, D. Mertens, Rui, Verdi, Younes.

    Arsenal FC: Čech – Papastathopoulos, Koscielny, Monreal – Maitland-Niles, Torreira, Xhaka (61. Alnaní), Kolašinac – A. Lacazette (68. Iwobi), Ramsey (34. Mchitarjan), Aubameyang.
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Guendouzi, Iwobi, Mchitarjan, Mustafi, Özil.

    Rozhodca: Ovidiu Haţegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe – Radu Ghinguleac (všetci Rumunsko)
    11.04.2019
    Arsenal - Neapol 2:0

    Góly: 14. Ramsey, 25. Koulibaly (vla.)

    Karty:   46. Hysaj (NEA)