Bulharsko – Čierna Hora 1:1 (kon.) | Anglicko – Česko 5:0 (kon.) | Luxembursko – Litva 2:1 (kon.)
Portugalsko – Ukrajina 0:0 (kon.) | Albánsko – Turecko 0:2 (kon.) | Andorra – Island 0:2 (kon.)
Moldavsko – Francúzsko 1:4 (kon.)
koniec
Anglicko
5:0 (2:0)
Česko
Piatok 22.03.2019, 20:45 • Wembley Stadium, Londýn • Kvalifikácia ME • Skupina A
Predzápasové kurzy
    84. Tomáš Kalas (ENG) - 5:0
     
    84
    Anglicko dalo gól!
    Futbalisti Česka si dnes vypijú kalich horkosti až do dna. Jadon Sancho rozvinul akciu domáceho tímu, brankár Jiří Pavlenka dokázal vyraziť strelu Calluma Hudsona-Odoia, ale následne si strieľa vlastný gól obranca TOMÁŠ KALAS.
     
    82
    Posledné striedanie českého tímu a zároveň celého stretnutia. Vo Wembley si zahrá aj útočník pražskej Slavie Milan Škoda. Naopak, zápas dosleduje z lavičky náhradníkov Patrik Schick, ktorý sa dnes nepresadil.
     
    70
    Raheem Sterling strelil v dnešnom dueli hetrik, a tak môže za potlesku 80-tisíc fanúšikov opustiť dianie na hracej ploche. Na jeho miesto prichádza ďalší mladý hráč Callum Hudson-Odoi.
    68. Raheem Sterling (ENG) - 4:0
     
    68
    Anglicko dalo gól!
    Jednoznačným hrdinom dnešného zápasu je útočník Manchestru City RAHEEM STERLING. Ten dostal loptu pred hranicou šestnástky, anglický útočník sa odhodlal k strele a za pomoci teču Ondřeja Čelůstku prekonal Jiřího Pavlenku.
     
    67
    Druhé striedanie českého tímu. V dnešnom zápase skončil kapitán Vladimír Darida, ktorý zrejme ešte nie je pripravený odohrať plnú minutáž. Naopak, na jeho miesto prichádza krídelník Lukáš Masopust.
     
    63
    Po strelení tretieho gólu druhýkrát strieda aj domáci kormidelník. Dele Alli smeruje na lavičku náhradníkov a šancu na záverečnú polhodinu dostane aj mladý 20-ročný stredopoliar Declan Rice.
    62. Raheem Sterling (ENG) - 3:0
     
    62
    Anglicko dalo gól!
    Domáci futbalisti vedú už trojgólovým rozdielom. Česi mali teraz aj smolu, pretože Filip Novák pri snahe o odkop trafil Tomáša Kalasa. Následne akcia pokračovala a RAHEEM STERLING strelou cez Ondřeja Čelůstku strelil svoj druhý gól.
     
    59
    Angličania teraz mohli rozhodnúť o svojom víťazstve. Na kolmú prihrávku si nabehol Harry Kane, spätným pasom našiel Jadona Sancha, ale jeho gólové zakončenie v poslednej chvíli zastavil obetavým zákrokom Filip Novák.
    55. Jiří Pavlenka (CZE)
     
    55
    Teraz sa musel mať na pozore český brankár Jiří Pavlenka. Center z ľavej strany nedokázali upratať Pavel Kadeřábek a Filip Novák, loptu dokonca poslali smerom na vlastnú bránu, ale našťastie z toho nebol vlastný gól.
     
    53
    Jordan Pickford chcel po predošlom zákroku rýchlo rozohrať, čo mu však znemožnil Patrik Schick. Útočník z večného mesta sa tak dnes zapíše do štatistík zápasu, zatiaľ iba prostredníctvom žltej karty.
    52. David Pavelka (CZE)
     
    52
    Ďalšia možnosť pre našich západných susedov. Po rohovom kope lopta prepadla na hranicu piatich metrov od domácej svätyne. Trošku prekvapený zakončoval David Pavelka a aj preto mieril len do miesta, kde bol Jordan Pickford.
    51. Tomáš Souček (CZE)
     
    51
    Veľká šanca na strane Česka. Vladimír Darida poslal vydarený center do šestnástky, k hlavičke sa dostal osamotený Tomáš Souček, ale loptu nasmeroval tesne vedľa pravej žrde brány mladého gólmana Jordana Pickforda.
     
    46
    Jaroslav Šilhavý na nič nečaká a do druhého polčasu vyrukuje s jednou zmenou vo svojej zostave. Na ihrisko prichádza Matěj Vydra, ktorý pôsobí v anglickej Premier League. Naopak, v zápase skončil Jakub Jankto.
    45+2. Harry Kane (ENG) - 2:0
     
    45+2
    Anglicko dalo gól!
    Loptu si na biely bod postavil anglický kanonier HARRY KANE. Útočník londýnskeho Tottenhamu poslal loptu po pravej ruke brankára Jiřího Pavlenku, ten si na ňu siahol, ale napokon jej nezabránil v ceste do jeho siete.
    45+1. Raheem Sterling (ENG)
     
    45+1
    Penalta pre Anglicko! V závere prvého polčasu je tu veľká nepríjemnosť pre české mužstvo. Pavel Kadeřábek sa nedohodol ideálne s Tomášom Kalasom. Medzi túto obrannú dvojicu vnikol Raheem Sterling a napokon vybojoval faul.
    24. Raheem Sterling (ENG) - 1:0
     
    24
    Anglicko dalo gól!
    Domáci futbalisti otvárajú skóre dnešného kvalifikačného stretnutia. Harry Kane parádnym pasom našiel rozbehnutého Jadona Sancha, ten následne poslal loptu do nebezpečného priestoru a RAHEEM STERLING nemal problém skórovať.
     
    17
    Eric Dier to ešte skúsil, ale následne usúdil, že to dnes nemá zmysel. Pre zdravotné problémy musí striedať už v prvom polčase. Na jeho miesto prichádza záložník londýnskej Chelsea Ross Barkley.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 24. Sterling, 45+2. Kane (pen.), 62. Sterling, 68. Sterling, 84. Kalas (vla.)

    Karty:   53. Schick (CZE)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:11.
    Anglicko: Pickford – Walker, M. Keane, Maguire, Chilwell – Alli (63. Rice), Dier (17. Barkley), Henderson – Sancho, Kane (C), Sterling (70. Hudson-Odoi).
    Náhradníci: Heaton, Butland – Rice, Trippier, Tarkowski, Rose, Ward-Prowse, Barkley, C. Wilson, Hudson-Odoi.

    Česko: Pavlenka – Kadeřábek, Čelůstka, Kalas, Novák – T. Souček, Pavelka – Gebre Selassie, Darida (C) (67. Masopust), Jankto (46. Vydra) – Schick (82. Milan Škoda).
    Náhradníci: O. Kolář, Koubek – Coufal, Zmrhal, Dočkal, M. Frýdek, Masopust, Král, Suchý, Vydra, Milan Škoda, Kúdela.

    Rozhodca: Artur Dias – Rui Tavares, Paulo Soares – Hugo Miguel (všetci Portugalsko)