Bulharsko – Čierna Hora 1:1 (kon.) | Anglicko – Česko 5:0 (kon.) | Luxembursko – Litva 2:1 (kon.)
Portugalsko – Ukrajina 0:0 (kon.) | Albánsko – Turecko 0:2 (kon.) | Andorra – Island 0:2 (kon.)
Moldavsko – Francúzsko 1:4 (kon.)
koniec
Anglicko
5:0 (2:0)
Česko
Piatok 22.03.2019, 20:45 • Wembley Stadium, Londýn • Kvalifikácia ME • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Anglicka zvíťazili v dnešnom kvalifikačnom zápase nad Českom jednoznačne 5:0. Po zmene strán sa síce Česi herne chytili, dostali sa do dvoch dobrých šancí, ale kontaktný gól streliť nedokázali. Naopak, Angličanov definitívne upokojil presný zásah Raheema Sterlinga a následne si hostia strelili prakticky dva vlastné góly. Najskôr Ondřej Čelůstka tečoval strelu spomínaného Sterlinga a v 84. minúte skóroval do vlastnej siete Tomáš Kalas. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:41:28)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte 120 sekúnd, ktoré sa zrejme odohrávajú medzi oboma šestnástkami. Angličania sa dopredu už nehrnú. S výsledkom 5:0 môžu byť maximálne spokojní.
     
    90
    Callum Hudson-Odoi zostáva s bolestivou grimasou ležať na hracej ploche, a tak jeho spoluhráči posielajú loptu mimo hracej ploche. Pomaly sa blíži ku koncu aj záverečná minúta riadneho hracieho času.
     
    88
    Ben Chilwell sa ešte snažil zaútočiť po ľavej strane, ale tentokrát sa k centru nedostal. Je však chvályhodné, že aj za rozhodnutého stavu neváhal ešte zabojovať a dať si náročný šprint od polovice ihriska.
     
    87
    Harry Maguire si teraz pomohol v rozpore s pravidlami. Matěj Vydra skončil na hracej ploche, a tak hlavný rozhodca prisudzuje loptu Čechom. Tí odohrajú ďalší zápas až v júni, proti reprezentácii Bulharska.
     
    86
    Zápas sa pomaličky už len dohráva. Česi sa budú snažiť o to, aby už ďalší gól neinkasovali a nedostali tenisového kanára. Každopádne, Anglickom pôjde na prvé miesto kvalifikačnej skupiny.
     
    85
    Skvelý vstup anglickej reprezentácie do kvalifikácie o postup na európsky šampionát. Tri levy len potvrdili famóznu domácu bilanciu a dnes aj s poriadnou dávkou šťastia nasúkali Čechom už päť gólov.
    84. Tomáš Kalas (ENG) - 5:0
     
    84
    Anglicko dalo gól!
    Futbalisti Česka si dnes vypijú kalich horkosti až do dna. Jadon Sancho rozvinul akciu domáceho tímu, brankár Jiří Pavlenka dokázal vyraziť strelu Calluma Hudsona-Odoia, ale následne si strieľa vlastný gól obranca TOMÁŠ KALAS.
     
    82
    Posledné striedanie českého tímu a zároveň celého stretnutia. Vo Wembley si zahrá aj útočník pražskej Slavie Milan Škoda. Naopak, zápas dosleduje z lavičky náhradníkov Patrik Schick, ktorý sa dnes nepresadil.
     
    81
    Teraz sa črtala šanca pre Čechov. Anglická obrana akoby podcenila situáciu po autovom vhadzovaní. Napokon sa k strele z hranice jedenástich metrov dostal Matěj Vydra, ale mieril tesne vedľa.
     
    80
    Už len desať minút zostáva do konca stretnutia. Česi sa napriek výraznému manku snažia aspoň o strelenie čestného gólu, ktorý by im mohol dodať psychické sily pred ďalšími zápasmi kvalifikácie.
     
    79
    Domáci fanúšikovia si zápas užívajú a predčasne oslavujú víťazstvo svojich miláčikov. Tí zostanú v držaní lopty, pretože Lukáš Masopust pridržal v osobnom súboji záložníka Rossa Barkleyho.
     
    78
    Teraz sa Česi na dlhší čas usadli pred šestnástkou súpera, ale na bránu nevystrelili. Najskôr Michael Keane odvrátil center Filipa Nováka a následne strelu Tomáša Součeka zblokoval Harry Maguire.
     
    76
    Z dnešných kvalifikačných zápasov sa práve vo Wembley rodí vôbec najjednoznačnejší výsledok. Česi si pred zápasom verili, chceli zabojovať o body, ale s výnimkou prvých pätnástich minút druhého polčasu neboli smerom dopredu nejakí nebezpeční.
     
    75
    Jiří Pavlenka predviedol v priebehu niekoľkých sekúnd hneď dva úspešné zákroky. Najskôr ho strelou z rohu šestnástky preveril Callum Hudson-Odoi a následne z otočky nepríjemne vystrelil aj Harry Kane.
    74. Patrik Schick (CZE)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 24. Sterling, 45+2. Kane (pen.), 62. Sterling, 68. Sterling, 84. Kalas (vla.)

    Karty:   53. Schick (CZE)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:11.
    Anglicko: Pickford – Walker, M. Keane, Maguire, Chilwell – Alli (63. Rice), Dier (17. Barkley), Henderson – Sancho, Kane (C), Sterling (70. Hudson-Odoi).
    Náhradníci: Heaton, Butland – Rice, Trippier, Tarkowski, Rose, Ward-Prowse, Barkley, C. Wilson, Hudson-Odoi.

    Česko: Pavlenka – Kadeřábek, Čelůstka, Kalas, Novák – T. Souček, Pavelka – Gebre Selassie, Darida (C) (67. Masopust), Jankto (46. Vydra) – Schick (82. Milan Škoda).
    Náhradníci: O. Kolář, Koubek – Coufal, Zmrhal, Dočkal, M. Frýdek, Masopust, Král, Suchý, Vydra, Milan Škoda, Kúdela.

    Rozhodca: Artur Dias – Rui Tavares, Paulo Soares – Hugo Miguel (všetci Portugalsko)