Bulharsko – Čierna Hora 1:1 (kon.) | Anglicko – Česko 5:0 (kon.) | Luxembursko – Litva 2:1 (kon.)
Portugalsko – Ukrajina 0:0 (kon.) | Albánsko – Turecko 0:2 (kon.) | Andorra – Island 0:2 (kon.)
Moldavsko – Francúzsko 1:4 (kon.)
koniec
Anglicko
5:0 (2:0)
Česko
Piatok 22.03.2019, 20:45 • Wembley Stadium, Londýn • Kvalifikácia ME • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Anglicka zvíťazili v dnešnom kvalifikačnom zápase nad Českom jednoznačne 5:0. Po zmene strán sa síce Česi herne chytili, dostali sa do dvoch dobrých šancí, ale kontaktný gól streliť nedokázali. Naopak, Angličanov definitívne upokojil presný zásah Raheema Sterlinga a následne si hostia strelili prakticky dva vlastné góly. Najskôr Ondřej Čelůstka tečoval strelu spomínaného Sterlinga a v 84. minúte skóroval do vlastnej siete Tomáš Kalas. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:41:28)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte 120 sekúnd, ktoré sa zrejme odohrávajú medzi oboma šestnástkami. Angličania sa dopredu už nehrnú. S výsledkom 5:0 môžu byť maximálne spokojní.
     
    90
    Callum Hudson-Odoi zostáva s bolestivou grimasou ležať na hracej ploche, a tak jeho spoluhráči posielajú loptu mimo hracej ploche. Pomaly sa blíži ku koncu aj záverečná minúta riadneho hracieho času.
     
    88
    Ben Chilwell sa ešte snažil zaútočiť po ľavej strane, ale tentokrát sa k centru nedostal. Je však chvályhodné, že aj za rozhodnutého stavu neváhal ešte zabojovať a dať si náročný šprint od polovice ihriska.
     
    87
    Harry Maguire si teraz pomohol v rozpore s pravidlami. Matěj Vydra skončil na hracej ploche, a tak hlavný rozhodca prisudzuje loptu Čechom. Tí odohrajú ďalší zápas až v júni, proti reprezentácii Bulharska.
     
    86
    Zápas sa pomaličky už len dohráva. Česi sa budú snažiť o to, aby už ďalší gól neinkasovali a nedostali tenisového kanára. Každopádne, Anglickom pôjde na prvé miesto kvalifikačnej skupiny.
     
    85
    Skvelý vstup anglickej reprezentácie do kvalifikácie o postup na európsky šampionát. Tri levy len potvrdili famóznu domácu bilanciu a dnes aj s poriadnou dávkou šťastia nasúkali Čechom už päť gólov.
    84. Tomáš Kalas (ENG) - 5:0
     
    84
    Anglicko dalo gól!
    Futbalisti Česka si dnes vypijú kalich horkosti až do dna. Jadon Sancho rozvinul akciu domáceho tímu, brankár Jiří Pavlenka dokázal vyraziť strelu Calluma Hudsona-Odoia, ale následne si strieľa vlastný gól obranca TOMÁŠ KALAS.
     
    82
    Posledné striedanie českého tímu a zároveň celého stretnutia. Vo Wembley si zahrá aj útočník pražskej Slavie Milan Škoda. Naopak, zápas dosleduje z lavičky náhradníkov Patrik Schick, ktorý sa dnes nepresadil.
     
    81
    Teraz sa črtala šanca pre Čechov. Anglická obrana akoby podcenila situáciu po autovom vhadzovaní. Napokon sa k strele z hranice jedenástich metrov dostal Matěj Vydra, ale mieril tesne vedľa.
     
    80
    Už len desať minút zostáva do konca stretnutia. Česi sa napriek výraznému manku snažia aspoň o strelenie čestného gólu, ktorý by im mohol dodať psychické sily pred ďalšími zápasmi kvalifikácie.
     
    79
    Domáci fanúšikovia si zápas užívajú a predčasne oslavujú víťazstvo svojich miláčikov. Tí zostanú v držaní lopty, pretože Lukáš Masopust pridržal v osobnom súboji záložníka Rossa Barkleyho.
     
    78
    Teraz sa Česi na dlhší čas usadli pred šestnástkou súpera, ale na bránu nevystrelili. Najskôr Michael Keane odvrátil center Filipa Nováka a následne strelu Tomáša Součeka zblokoval Harry Maguire.
     
    76
    Z dnešných kvalifikačných zápasov sa práve vo Wembley rodí vôbec najjednoznačnejší výsledok. Česi si pred zápasom verili, chceli zabojovať o body, ale s výnimkou prvých pätnástich minút druhého polčasu neboli smerom dopredu nejakí nebezpeční.
     
    75
    Jiří Pavlenka predviedol v priebehu niekoľkých sekúnd hneď dva úspešné zákroky. Najskôr ho strelou z rohu šestnástky preveril Callum Hudson-Odoi a následne z otočky nepríjemne vystrelil aj Harry Kane.
    74. Patrik Schick (CZE)
     
    74
    Česi zachytili rozohrávku súpera. Patrik Schick to skúsil strelou spoza šestnástky, ale lopta z jeho kopačky smerovala tesne vedľa brány Jordana Pickforda. Ten sa pekne hodil, ale celkom zbytočne.
     
    73
    Momentálne sa hrá v okolí stredového kruhu. Angličania majú naďalej územnú prevahu, ale smerom dopredu sa snažia byť aktívnejší aj Česi. možno aj preto dvakrát z brejkových situácii inkasovali gól.
     
    72
    Ben Chilwell podporil útok domáceho tímu. Z ľavej strany poslal dobrý center do nebezpečného priestoru, ale Ross Barkley hlavičkoval nepresne. Odkopávať tak bude opäť Jordan Pickford.
     
    71
    Domáci tréner Gareth Southgate už šetrí svojich kľúčových hráčov, pretože o osude zápasu je rozhodnuté. Callum Hudson-Odoi si tak pripisuje vôbec prvý štart za seniorský výber Anglicka.
     
    70
    Raheem Sterling strelil v dnešnom dueli hetrik, a tak môže za potlesku 80-tisíc fanúšikov opustiť dianie na hracej ploche. Na jeho miesto prichádza ďalší mladý hráč Callum Hudson-Odoi.
    68. Raheem Sterling (ENG) - 4:0
     
    68
    Anglicko dalo gól!
    Jednoznačným hrdinom dnešného zápasu je útočník Manchestru City RAHEEM STERLING. Ten dostal loptu pred hranicou šestnástky, anglický útočník sa odhodlal k strele a za pomoci teču Ondřeja Čelůstku prekonal Jiřího Pavlenku.
     
    67
    Druhé striedanie českého tímu. V dnešnom zápase skončil kapitán Vladimír Darida, ktorý zrejme ešte nie je pripravený odohrať plnú minutáž. Naopak, na jeho miesto prichádza krídelník Lukáš Masopust.
     
    66
    Angličania sa znovu dostali s loptou do šestnástky súpera. Tentokrát z pravej strany centroval Ross Barkley, ale našiel len obrancu Tomáša Kalasa, ktorý kedysi pôsobil vo farbách londýnskej Chelsea.
     
    64
    Po faule jedného z domácich hráčov zostanú v držaní lopty českí futbalisti. Ako sme už niekoľkokrát spomínali, v druhom polčase si vypracovali gólové šance, ale opäť sa potvrdilo – nedáš, dostaneš.
     
    63
    Po strelení tretieho gólu druhýkrát strieda aj domáci kormidelník. Dele Alli smeruje na lavičku náhradníkov a šancu na záverečnú polhodinu dostane aj mladý 20-ročný stredopoliar Declan Rice.
    62. Raheem Sterling (ENG) - 3:0
     
    62
    Anglicko dalo gól!
    Domáci futbalisti vedú už trojgólovým rozdielom. Česi mali teraz aj smolu, pretože Filip Novák pri snahe o odkop trafil Tomáša Kalasa. Následne akcia pokračovala a RAHEEM STERLING strelou cez Ondřeja Čelůstku strelil svoj druhý gól.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a musíme povedať, že doterajší priebeh druhého polčasu je podstatne zaujímavejší než väčšina času prvého dejstva. Uvidíme, či sa dočkáme ešte nejakých gólov.
    59. Jadon Sancho (ENG)
     
    59
    Angličania teraz mohli rozhodnúť o svojom víťazstve. Na kolmú prihrávku si nabehol Harry Kane, spätným pasom našiel Jadona Sancha, ale jeho gólové zakončenie v poslednej chvíli zastavil obetavým zákrokom Filip Novák.
     
    57
    Angličania sa v druhom polčase ešte k ničomu nedostali a možno je škoda, že sa Čechom nepodarilo streliť kontaktný gól. Pre nezaujatého diváka by to bol rozhodne ten správny impulz do ďalšieho priebehu.
     
    56
    Filip Novák sa nepredral po ľavej strane. Kyle Walker si ho dokonale postrážil, a tak bude nasledovať iba odkop od anglickej brány. Domáci po zmene strán zaostávajú za očakávaniami a diváci pomaly pískajú.
    55. Jiří Pavlenka (CZE)
     
    55
    Teraz sa musel mať na pozore český brankár Jiří Pavlenka. Center z ľavej strany nedokázali upratať Pavel Kadeřábek a Filip Novák, loptu dokonca poslali smerom na vlastnú bránu, ale našťastie z toho nebol vlastný gól.
     
    54
    David Pavelka si pripisuje na konto ďalší strelecký pokus. Tentokrát strieľal z úctivej vzdialenosti ľavačkou, ale Jordan Pickford nemal problém zasiahnuť. Sledujeme však lepší český výkon po zmene strán.
     
    53
    Jordan Pickford chcel po predošlom zákroku rýchlo rozohrať, čo mu však znemožnil Patrik Schick. Útočník z večného mesta sa tak dnes zapíše do štatistík zápasu, zatiaľ iba prostredníctvom žltej karty.
    52. David Pavelka (CZE)
     
    52
    Ďalšia možnosť pre našich západných susedov. Po rohovom kope lopta prepadla na hranicu piatich metrov od domácej svätyne. Trošku prekvapený zakončoval David Pavelka a aj preto mieril len do miesta, kde bol Jordan Pickford.
    51. Tomáš Souček (CZE)
     
    51
    Veľká šanca na strane Česka. Vladimír Darida poslal vydarený center do šestnástky, k hlavičke sa dostal osamotený Tomáš Souček, ale loptu nasmeroval tesne vedľa pravej žrde brány mladého gólmana Jordana Pickforda.
     
    50
    Česi budú mať výhodu priameho kopu. Tomáš Souček odviedol dobrú prácu, prenikol po pravej strane bližšie k súperovej bráne a napokon bol faulovaný domácim záložníkom Jordanom Hendersonom.
     
    49
    Teraz sa aj Česi dostali pred šestnástku súpera. Napokon to zobral na seba David Pavelka, ale jeho zakončenie ľavačkou bolo zblokované. Jordan Pickford je naďalej bez čo i len jedného zákroku.
     
    48
    Harry Kane presným pasom našiel na pravej strane Rossa Barkleyho. Ten poslal strieľaný center do šestnástky súpera, ale loptu odvrátil na autové vhadzovanie krajný obranca Hoffenheimu Pavel Kadeřábek.
     
    47
    Hráči v bielych dresoch kombinujú na vlastnej polovici ihriska a nikam sa príliš neponáhľajú. Jordan Pickford držal loptu niekoľko sekúnd a dokonca ho ani jeden z českých hráčov výrazným spôsobom nenapádal.
     
    46
    Jaroslav Šilhavý na nič nečaká a do druhého polčasu vyrukuje s jednou zmenou vo svojej zostave. Na ihrisko prichádza Matěj Vydra, ktorý pôsobí v anglickej Premier League. Naopak, v zápase skončil Jakub Jankto.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Futbalisti Anglicka vyhrávajú po prvom polčase nad Českom 2:0. Síce sa nedostali do žiadneho výrazného tlaku, ale vyťažili z minima maximum. Obe ich strely skončili za chrbátom brankára Jiřího Pavlenku. Najskôr v 24. minúte skóroval Raheem Sterling a v nadstavenom čase premenil penaltu Harry Kane. Albion smeruje za ziskom troch bodov a za úspešným vstupom do kvalifikácie. Druhý polčas sa začne o 21:50 hod.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    45+2. Harry Kane (ENG) - 2:0
     
    45+2
    Anglicko dalo gól!
    Loptu si na biely bod postavil anglický kanonier HARRY KANE. Útočník londýnskeho Tottenhamu poslal loptu po pravej ruke brankára Jiřího Pavlenku, ten si na ňu siahol, ale napokon jej nezabránil v ceste do jeho siete.
    45+1. Raheem Sterling (ENG)
     
    45+1
    Penalta pre Anglicko! V závere prvého polčasu je tu veľká nepríjemnosť pre české mužstvo. Pavel Kadeřábek sa nedohodol ideálne s Tomášom Kalasom. Medzi túto obrannú dvojicu vnikol Raheem Sterling a napokon vybojoval faul.
     
    45
    Hlavný rozhodca pridáva ešte obligátnych 60 sekúnd. Pred chvíľou sme videli rohový kop domáceho tímu, ale Ben Chilwell nenašiel v šestnástke súpera žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    44
    Dele Alli posunul loptu na svojho klubového spoluhráča. Harry Kane strieľal z vnútra šestnástky, ale našťastie pre Čechov prišiel skorý blok Tomáša Kalasa. Nasledovať tak bude rohový kop.
     
    43
    Angličania nezvládli rozohrávku najlepšie, a tak darujú vhadzovanie súperovi. Jordan Pickford sa ospravedlňuje Benovi Chilwellovi, na ktorého smeroval jeho skutočne veľmi nevydarený odkop.
     
    42
    Prvé dejstvo sa nám chýli ku koncu. Anglicko si drží tesný náskok, ale žiadna reklama na futbal to rozhodne nie je. Skôr sledujeme hru medzi šestnástkami oboch krajín s minimom streleckých pokusov.
     
    41
    Jakub Jankto poslal dobrý center do šestnástky súpera. Tomáš Souček hlavičkoval tesne vedľa ale ešte predtým portugalský rozhodca pískal zrejme jeho útočný faul. Prípadný gól by tak platiť nemohol.
     
    40
    Česko bude zahrávať rohový kop. Hostia sa dostali do situácie dvoch proti dvom, Vladimír Daridu síce odstavil od lopty Dele Alli, ale tá napokon doputovala mimo hracej plochy. Loptu si berie Jakub Jankto.
     
    39
    Česi neupratali loptu do bezpečia a takmer za to pykali inkasovaný gólom. Michael Keane strieľal volejom z vnútra šestnástky, ale trafil iba jedného z brániacich hráčov pred gólmanom Jiřím Pavlenkom.
     
    38
    Jadon Sancho sa teraz doslova pohral s dvojicou českých hráčov – Davidom Pavelkom a Filipom Novákom. Napokon vybojoval rohový kop, a tak sa do šestnástky Česka presúvajú aj vysokí domáci stopéri.
     
    37
    Angličania si zatiaľ kontrolujú svoje tesné vedenie, ktoré im zariadil Raheem Sterling. Tento hráč má skutočne vynikajúcu fazónu, no musíme pochváliť aj Jadona Sancha za prihrávku pred prázdnu svätyňu.
     
    36
    Jordan Henderson najskôr zaostal ležať na hracej ploche po zákroku jedného z českých hráčov. Po tom ako sa postavil na neho smerovala prihrávka, no hráč Liverpoolu si neuvedomil ofsajdové postavenie.
     
    34
    Česi teraz dobre napádali rozohrávku súpera. Pod menším tlakom sa ocitol aj brankár Jordan Pickford a aj preto jeho prihrávka na Kylea Walkera nebola taká dobrá, akú by si obranca Manchestru City predstavoval.
     
    33
    Ďalší nedovolený zákrok v strede ihriska. David Pavelka zasiahol členok Deleho Alliho, ktorému sa príliš nechce späť na nohy. Zatiaľ to ale na druhé nútené anglické striedanie rozhodne nevyzerá.
     
    32
    Česi sa nedokázali presadiť. Hlavný rozhodca z Portugalska píska útočný faul Tomáša Kalasa, ktorý nedovoleným spôsobom poslal na trávnik Harryho Kanea. Odkopávať tak bude gólman Jordan Pickford.
     
    31
    Ross Barkley to teraz nespravil vôbec dobre. Možno 25 metrov od anglickej brány fauloval Vladimíra Daridu, keď ho zasiahol lakťom do tváre. Česi tak môžu ohroziť bránu súpera po priamom kope.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry. Jakub Jankto sa snažil presadiť individuálne popri postrannej čiare, ale veľmi rýchlo mal okolo seba trojicu súpera. Samozrejme, na malom priestore nemal šancu na úspech.
     
    29
    Angličania zaútočili po pravej strane. Harry Kane centroval na strelca úvodného gólu Raheema Sterlinga, ale tentokrát situáciu dobre prečítal Jiří Pavlenka a loptu chytá do svojich rukavíc.
     
    28
    Znovu sledujeme ten istý obrázok ako pred niekoľkými minútami. Česi stiahnutí na vlastnej polovici čakajú, čo favorizovaný súper vymyslí. Patrik Schick sa prakticky nedostal k žiadnej lopte.
     
    27
    Jadon Sancho sa chcel presadiť stredom ihriska, respektívne posunúť loptu na Harryho Kanea. Tomáš Kalas ale veľmi dobre vystúpil pred šestnástkou, prečítal tento úmysel a zastavil útočnú akciu domácich.
     
    26
    Českému mužstvu sa dlho darilo veľmi dobre brániť. Angličania sa prakticky k ničomu nedostali, no prišla jedna kolmá prihrávka za Filipa Nováka a bol z toho inkasovaný gól. Hostia tak musia doťahovať.
    24. Raheem Sterling (ENG) - 1:0
     
    24
    Anglicko dalo gól!
    Domáci futbalisti otvárajú skóre dnešného kvalifikačného stretnutia. Harry Kane parádnym pasom našiel rozbehnutého Jadona Sancha, ten následne poslal loptu do nebezpečného priestoru a RAHEEM STERLING nemal problém skórovať.
    23. Vladimír Darida (CZE)
     
    23
    V polovici prvého polčasu sa dostali do zakončenia Česi. Pavel Kadeřábek potiahol akciu po pravej strane, k strele spoza šestnástky sa dostal Vladimír Darida, ale český kapitán netrafil bránu.
     
    22
    Jadon Sancho sa snažil presadiť individuálne, ale Jakub Jankto predviedol vynikajúci obranný zákrok zozadu. Hráča Borussie Dortmund pripravil o loptu, a tak bude môcť rozvinúť akciu hostí.
     
    21
    Tentokrát to bol Jadon Sancho, kto sa dostal k centru z ľavej strany. Znovu ale pochválime českú obranu, ktorá sa nerozpakovala a loptu poslala do bezpečia. Naďalej sa hrá na jednej polovici ihriska.
     
    20
    Domáci hráči to skúsili cez ľavú stranu. Ben Chilwell poslal center do nebezpečného priestoru, ale na svojom mieste bol stopér Ondřej Čelůstka. Harry Kane si tak musí počkať na prvé zakončenie.
     
    19
    Albion veľmi dobre napáda českú rozohrávku. Aj preto sa naši západní susedia ešte nedostali pred bránu Jordana Pickforda, ktorý by si pokojne mohol skočiť na kávu. Územná prevaha je jednoznačná.
     
    18
    Kyle Walker dobre podporuje ofenzívu domáceho tímu. Aj teraz zabojoval a donútil poslať Filipa Nováka loptu za postrannú čiaru. Angličania tak budú môcť pokračovať v akcii vhadzovaním v okolí šestnástky.
     
    17
    Eric Dier to ešte skúsil, ale následne usúdil, že to dnes nemá zmysel. Pre zdravotné problémy musí striedať už v prvom polčase. Na jeho miesto prichádza záložník londýnskej Chelsea Ross Barkley.
     
    16
    Česi sa nevedia udržať na lopte. Štatistiky síce ukazujú 43% držania lopty, no myslím si, že tento údaj nie je pravdivý. Každopádne, stále čakáme na nejaké prvé ohrozenie jednej či druhej brány.
     
    15
    Eric Dier je späť na hracej ploche. Okrem toho sme videli prvú nájdenú akciu domácich. Harry Kane prestrčil loptu na Raheema Sterlinga, ale musíme pochváliť Pavla Kadeřábka za kvalitné a hlavné čisté bránenie.
     
    14
    Pomerne dlhý čas sa nehrá, ale vyzerá to tak, že Eric Dier to rozbehá a ešte sa vráti späť na ihrisko. Česko si tak na malú chvíľu zahrá v početnej prevahe a možno sa dostane aj k niečomu nebezpečnému.
     
    13
    Zatiaľ nesledujeme žiadnu reklamu na futbal. Navyše, na trávniku zostáva sedieť Eric Dier a okamžite sa začal rozcvičovať Declan Rice. Uvidíme, či bude musieť domáci kormidelník nútene striedať už v prvom dejstve.
     
    11
    Dlhý center smeroval na Deleho Alliho, ktorý pomerne značnú časť sezóny musel vynechať pre zranenie. Tentokrát bol dobre bránený Pavlom Kadeřábkom, a tak bude odkopávať brankár Jiří Pavlenka.
     
    10
    V úvodnej desaťminútovke sme videli oveľa viac nedovolených zákrokov ako nejakých pekných útočných akcii. Tentokrát zostáva na trávniku s bolestivou grimasou Eric Dier, ktorého fauloval Tomáš Souček.
     
    9
    Českej obrane vypomohol Patrik Schick, ktorý loptu odvrátil mimo vlastnej šestnástky. Následne sa ešte domáci usadili pred šestnástkou súpera, ale napokon ich aktivitu končí útočný faul Raheema Sterlinga.
     
    8
    Kyle Walker podporil domáci útok a centroval z pravej strany. Trafil však len krajného obrancu Filipa Nováka, a tak budeme svedkami prvého rohového kopu. Dokážu sa Angličania strelecky presadiť?
     
    7
    Tentokrát zaútočili domáci futbalisti po pravej strane. Záložník Jordan Henderson sa dostal k centu, Jiří Pavlenka nepredviedol najistejší zákrok, ale napokon mal šťastie, že lopta smerovala do priestoru nikoho.
     
    6
    Angličania to skúsili z ľavej strany. Dele Alli šikovným oblúčikom poslal loptu do šestnástky na nabiehajúceho Bena Chilwella. Ten bol ale včas zdvojený českými obrancami, a tak sa do koncovky nedostal.
     
    5
    Česi sa snažili zaútočiť po pravej strane, ale Pavel Kadeřábek úspešný nebol. Následne sa znovu dostali k lopte hráči v bielych dresoch, ktorí však musia útočiť proti viacerým obranným červeným blokom.
     
    4
    Ďalší nedovolený zákrok na anglickej strane. Opäť to bol Eric Dier, kto to prehnal so svojim dôrazom. Na zemi sa ocitol Theodor Gebre Selassie a stredopoliar Tottenhamu si koleduje o kartový trest.
     
    3
    Prvý nedovolený zákrok dnešného merania síl. Pri lopte zostanú Česi, pretože David Pavelka sa ocitol na trávniku po nedovolenom zákroku Erica Diera. Všetko sa to ale udialo ešte v okolí stredového kruhu.
     
    2
    Angličania držia loptu na svojich kopačkách, no zatiaľ kombinujú ďaleko od brány Jiřího Pavlenku. Česi sa od úvodných sekúnd stiahli na vlastnú polovicu a napádať sa snaží iba útočník Patrik Schick.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali naši západní susedia. Prvú útočnú akciu domácich potiahol po pravej strane obranca Kyle Walker, pred šestnástkou hľadal Jadona Sancha, ale ten o loptu prišiel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Anglicko: Pickford – Walker, M. Keane, Maguire, Chilwell – Alli, Dier, Henderson – Sancho, Kane (C), Sterling.
    Náhradníci: Heaton, Butland – Rice, Trippier, Tarkowski, Rose, Ward-Prowse, Barkley, C. Wilson, Hudson-Odoi.

    Česká republika: Pavlenka – Kadeřábek, Čelůstka, Kalas, Novák – T. Souček, Pavelka – Gebre Selassie, Darida (C), Jankto – Schick.
    Náhradníci: O. Kolář, Koubek – Coufal, Zmrhal, Dočkal, M. Frýdek, Masopust, Král, Suchý, Vydra, Milan Škoda, Kúdela.

    Rozhodcovia: Artur Dias – Rui Tavares, Paulo Soares – Hugo Miguel (všetci Portugalsko).
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2020. Spoločne budeme sledovať dianie v londýnskom Wembley, kde zverenci Garetha Southgata privítajú národné mužstvo Česka.

    ANGLICKO

    Kolíska futbalu má za sebou pomerne vydarené obdobie. Na vlaňajších majstrovstvách sveta obsadila štvrté miesto a v nedávnej Lige národov si zabezpečila miestenku na záverečnom turnaji. V podobných výkonoch chce Anglicko pokračovať a potvrdiť úlohu favorita skupiny. V predošlých dvoch kvalifikáciách a Lige národov vyhralo jedenásť z dvanástich domácich duelov s celkovým skóre 29:5. Albion má viacero mladých kvalitných hráčov, no pred zápasom s Českom sa musí vysporiadať aj s pomerne veľkou hráčskou maródkou. Zranení sú John Stones, Luke Shaw, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson a otázny je štart aj v prípade útočníka Manchestru United Marcusa Rashforda. Napriek tomu majú Angličania ohromnú útočnú silu, veď trojica Harry Kane, Raheem Sterling a Jadon Sancho zaznamenala v prebiehajúcom ligovom ročníku dokopy štyridsať gólov.

    ČESKO

    Naši západní susedia v ére samostatnosti ešte nikdy nechýbali na európskom šampionáte. Vstup do nadchádzajúcej kvalifikácie majú veľmi náročný, ale vo Wembley chcú prekvapiť. Jaroslav Šilhavý oznámil záverečnú nomináciu až pondelok, pričom až sedemčlenné zastúpenie má pražská Slavia. Reprezentačnú pozvánku napokon dostal aj Vladimír Darida, ktorému chýba väčšia zápasová prax. Dlho figuroval v nominácii z útočníkov len Patrik Schick, ale napokon hráča AS Rím doplnil skúsený Milan Škoda. Posledný súťažný zápas odohrali Česi proti Slovensku, ktoré zdolali najtesnejším výsledkom. Oproti tomuto duelu nebude k dispozícii brankár Tomáš Vaclík a otázny je štart Bořeka Dočkala. Naposledy si obe krajiny zmerali sily v roku 2008. V prípravnom stretnutí sa zrodila remíza 2:2, keď skórovali Wes Brown, Joe Cole a na druhej strane Milan Baroš a Marek Jankulovski.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 24. Sterling, 45+2. Kane (pen.), 62. Sterling, 68. Sterling, 84. Kalas (vla.)

    Karty:   53. Schick (CZE)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:11.
    Anglicko: Pickford – Walker, M. Keane, Maguire, Chilwell – Alli (63. Rice), Dier (17. Barkley), Henderson – Sancho, Kane (C), Sterling (70. Hudson-Odoi).
    Náhradníci: Heaton, Butland – Rice, Trippier, Tarkowski, Rose, Ward-Prowse, Barkley, C. Wilson, Hudson-Odoi.

    Česko: Pavlenka – Kadeřábek, Čelůstka, Kalas, Novák – T. Souček, Pavelka – Gebre Selassie, Darida (C) (67. Masopust), Jankto (46. Vydra) – Schick (82. Milan Škoda).
    Náhradníci: O. Kolář, Koubek – Coufal, Zmrhal, Dočkal, M. Frýdek, Masopust, Král, Suchý, Vydra, Milan Škoda, Kúdela.

    Rozhodca: Artur Dias – Rui Tavares, Paulo Soares – Hugo Miguel (všetci Portugalsko)