Bochum – Heidenheim 1:0 (kon.) | Union Berlín – Ingolstadt 2:0 (kon.)
koniec
VfL Bochum
1:0 (0:0)
1.FC Heidenheim 1846
cz Piatok 08.03.2019, 18:30 • Rewirpowerstadion, Bochum • 2. nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:42:30)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:14.
     
    Je dobojováno! Souboj mezi Bochumí a Heidenheimem byl naprosto vyrovnaný až do třiašedesáté minuty, kdy hostující záložník Andrich dostal červenou kartu. Pak už se hrálo jen na jednu branku a jedinou otázkou bylo, zda domácí dokáží přesilovku využít. Tak se skutečně stalo v 78. minutě, kdy jediný gól zápasu vstřelil Lee Čung-jong a zajistil svému týmu první výhru od konce ledna. Bochum zůstává na devátém místě, nicméně od osmého Regensburgu ji dělí už jen dva body. Heidenheim naopak počtvrté v řadě nevyhrál a asi definitivně vypadl z boje o třetí místo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Tom Weilandt, přichází Dominik Baumgartner.
    90+2. Simon Zoller (BOC)
     
    90+2
    Zčistajasna se Simon Zoller zjevil za hostující obranou a běžel sám na Müllera. Poskakující balón ale příliš podebral a pokus o lob skončil nad brankou.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány ještě tři minuty.
     
    90
    Třicetiletému brankáři Manuelu Riemannovi se vůbec nepovedl odkop od branky. Krátce po vhazování však hosté faulovali a žádný závěrečný tlak se proto nekoná.
     
    89
    Heidenheim co nejrychleji posílal vysoký míč do vápna. Před Riemannem došlo k několika soubojům a jeden z nich byl posouzen jako faul na bránícího hráče Bochumi.
     
    88
    Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Lee Čung-jong, přichází Stefano Celozzi.
     
    87
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846: ze hřiště odchází Timo Beermann, přichází Patrich Schmidt.
     
    87
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846: ze hřiště odchází Marc Schnatterer, přichází Jonas Brandle.
     
    85
    Mainka byl nejlépe postavený během centru z pravého křídla, jenž bezpečně vyhlavičkoval pryč z hostujícího vápna.
     
    84
    Střídající Thomas Eisfeld se dostal k balónu a okamžitě pálil z rohu pokutového území. Míč však proletěl vysoko nad břevnem.
     
    83
    Domácí uklidnili situaci a zpomalili svůj útok natolik, že se z hloubi útočné poloviny vrátili do klidného středu hřiště.
     
    82
    Bochum se velmi snadno ubránila a nedopustila ohrožení Riemannovy branky. Naopak bleskově přešla do protiútoku, který odvážným výběhem zastavil Müller.
     
    81
    Theurkauf bude vhazovat nalevo od domácího vápna. V něm ještě dostává slovní kárání Sebastian Griesbeck.
     
    80
    Vedoucí branka zásadně změnila děj zápasu. Heidenheim to bude mít v oslabení hodně těžké, aby dosáhl aspoň na zisk jednoho bodu, který by měl cenu zlata.
    78. Lee ČUNG-JONG - 1:0
     
    78
    Bochum právě vstřelil branku!
    Domácí se nějakou čtvrthodinu před koncem dostávají do vedení! Robert Tesche potáhl míč k rohu velkého vápna, odkud přihrál před branku na LEE ČUNG-JONGA a ten z jedničky vystřelil nad hlavu Müllera, kterému balón smolně proletěl mezi zvednutýma rukama.
     
    76
    Zoller nebyl připravený na spoluhráčovu patičku. Míč letěl k praporku a tam situaci zkontroloval faulovaný Maurice Multhaup.
     
    75
    Velmi aktivní Jan Gyamerah se z pozice pravého obránce dostal až na osu hřiště. Odvážnou střelou však přestřelil hostující branku o velký kus.
     
    74
    Dalekonosná střela Čung-jonga byla zablokovaná. Bochum se k vápnu rychle vrátila a pokračuje v permanentní převaze.
     
    73
    K nelibosti publika se píská faul Zollera na Griesbecka. Přetížená defenziva Heidenheimu si může na chviličku odpočinout.
     
    72
    Poprvé se po vyloučení obrana Heidenheimu trochu otevřela. Pro hosty to dobře dopadlo, hráči v modrobílých dresech získali z rychlé akce jen aut.
     
    71
    Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Miloš Pantović, přichází Thomas Eisfeld.
     
    71
    A znovu Tom Weilandt, který dostal míč na osu hřiště a z devatenácti metrů vypálil jen malý kousek nad břevno hostující branky.
     
    70
    Třetí slušná šance pro Weilandta! Domácí útočník si před Mainkou zasekl míč na pravačku a vystřelil, jenomže Müller byl na zemi včas a rukou vytěsnil míč na roh.
     
    69
    Lee Čung-jong roztáhl hru do volné pravé strany, odkud centroval Gyamerah, nicméně ve vápně zaúřadoval jen stoper Mainka.
     
    67
    Ihned po udělené červené kartě si Bochum vytvořila tlak. Teď z něho vytěžila rohový kop, ale už nic navíc.
     
    65
    Pantoviće dlouhý nákop z hloubi pole o nějaký ten kousek přeletěl, a tak se bude pokračovat jen odkopem od hostující branky.
     
    64
    S nařízeným přímým kopem z hranice velkého vápna naložila Bochum prachbídně. Znovu to byl jen centr, po kterém nemusel Kevin Müller řešit vůbec nic.
    63. Červená karta po 2. žluté
     
    63
    Komplikace pro Heidenheim! Robert Andrich marně stíhal Gyameraha, kterého nechtěl faulovat, ale přesto zezadu brnkl o jeho nohu a po druhé žluté kartě viděl i tu červenou.
     
    62
    Znovu v akci Miloš Pantović, který si chtěl dojít pro faul, jenomže hlavní rozhodčí byl jiného názoru.
     
    61
    Odvážný průnik Pantoviće nevedl ani k zisku rohového kopu. Míč se odrazil za koncovou čáru právě od srbského křídelníka.
     
    60
    Držení míče: 55% – 45%.
     
    59
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846: ze hřiště odchází Tim Skarke, přichází Gökalp Kilic.
     
    59
    Jihokorejský legionář Lee Čung-jong centroval na střed pokutového území, nicméně žádný z jeho spoluhráčů se k zakončení nepropracoval.
     
    58
    Hra nabrala poměrně vysoké tempo. Pantovićův centr byl odvrácen do autu a po něm se Bochum dostala i k rohovému kopu.
     
    57
    Marc Schnatterer chtěl z těžké pozice odcentrovat prvním dotykem. Místo nabíhajícího spoluhráče ale poslal míč do Riemanna.
     
    56
    Opět to byl Hoogland, který rozehrál. Střílený centr z levé strany však narazil do nohy některého z protihráčů.
     
    55
    Robert Andrich na samotné hranici šestnáctky fauloval Weilandta. Je z toho první žlutá karta a taktéž nebezpečná standardní situace pro Bochum.
     
    54
    Maurice Multhaup dostal ránu do zátylku, za kterou se Janelt sympaticky omluvil. Přesto všechno rozhodčí přiřkli balón domácím.
     
    53
    Simon Zoller převzal míč a střelou z otočky vybojoval pro Bochum rohový kop. Sám ho rozehrál, ale balón doplachtil jen do Müllerových rukavic.
     
    52
    Manuel Riemann vyběhl dobrých patnáct metrů před pokutové území, aby odkopl míč zpět na polovinu Heidenheimu.
     
    51
    Zollerův přízemní centr z levého křídla odvrátila defenziva Heidenheimu za postranní čáru. Útočná akce domácího týmu ještě pokračovala, ovšem Janelt přihrával do ofsajdu.
    50. Robert Glatzel (HEI)
     
    50
    Scházelo pár centimetrů a hosté se radovali z vedoucí branky! Griesbeck potáhl míč kupředu a nesobecky ho přenechal Robertu Glatzelovi, jenž z hranice pokutového území vystřelil do břevna.
     
    49
    Robert Glatzel vyvážel míč do bezpečí, přičemž ho zezadu poslal k zemi Losilla. Hosté však balón ztratili a pak taktéž faulovali.
     
    48
    Lee Čung-jong se postavil k rozehrávce získaného rohového kopu. Centr kroutil směrem od branky, jenomže hlavičkový souboj dopadl vítězně pro bránící Heidenheim.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před startem druhého poločasu nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní sudí Rohde nenastavil ani vteřinu a ukončil první poločas ihned po vypršení pětačtyřicáté minuty. Diváci na skromně zaplněném stadionu zatím gól neviděli. Nejblíže k němu byl domácí útočník Tom Weilandt, který v první šanci branku minul a ve druhé trefil Müllerovu levou tyč. Heidenheim zahrozil jen jednou, když Riemann musel likvidovat prodloužený střílený pas od kapitána Schnatterera.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Tim Hoogland přistoupil ke Glatzelovi, kterému utekl míč za pravou postranní čáru. Následuje vhazování Janelta.
     
    44
    Jedna taková se rodila i na začátku čtyřiačtyřicáté minuty. Proti však byl pomezní sudí, který odhalil Zollerův ofsajd.
     
    43
    Útočení do zformované obrany zatím dělá Bochumi velké problémy. Jediné dvě šance si vytvořila ze dvou bleskových akcí.
     
    42
    Prodloužený Riemannův odkop směřoval k Čung-jongovi. U míče ale byl jako první Theurkauf a vrátil ho až k Müllerovi.
     
    41
    Bochum tak dlouho nenacházela nějaké skulinky v hostující obraně, až se provinila proti pravidlům. Na zemi skončil Denis Thomalla.
     
    39
    Robert Glatzel si nabíhal za obranu, jenže únikovou přihrávku dostal o chloupek později, než potřeboval. Byl z toho ofsajd.
     
    38
    Velké štěstí pro Bochum a hlavně brankáře Riemanna, kterého doslova trefil míč po prodlouženém stříleném centru od Schnatterera.
     
    37
    Diskuzní kroužek mezi hlavním sudím, Fabianem a Schnattererer se trošku protáhl. Provedení standardní situace se trochu odkládá.
     
    36
    Patrick Fabian už nestihl zastavit svůj skluz proti centrujícímu Schnattererovi, do kterého nepříjemně zajel. Opět se píská a Heindeheim má k dispozici standardku z levého křídla.
     
    34
    Patrick Mainka se snažil odhlavičkovat centrovaný balón, přičemž inkasoval ránu od Losilly. O útočném faulu nemůže být pochyb.
    33. Tom Weilandt (BOC)
     
    33
    Sklepnutý nákop si Riemann pohlídal a rychle vykopl míč dopředu na Zollera. Ten z jedničky posunul balón Weilandtovi, který bez váhání vypálil zpoza vápna a trefil ze svého pohledu pravou tyč!
     
    32
    Patrick Fabian v hlavičkovém souboji zezadu fauloval Glatzela. Rozehrávat ze středu pole bude Theurkauf.
     
    31
    Držení míče: 47% – 53%.
     
    30
    Tim Hoogland tentokrát zvolil přímou střelu, která se zastavila o ruku Theurkaufa. Pokutový kop se však nepíská.
     
    29
    Lee Čung-jong dal míč na Pantoviće, který se parádně obtočil kolem Theurkaufa. Ten okamžitě fauloval a daroval domácím další standardku.
     
    28
    Robert Tesche si rozmyslel útočný výlet a vrátil míč na polovinu Bochumi, která nespěchá s dalším přechodem do ofenzivy.
     
    27
    O rozehrávku standardní situace se postaral Tim Hoogland, který zvolil centr k pravé tyči Müllerovy brány. Další z domácích přihrával z koncové čáry a přitom poslal míč do autu.
     
    26
    Nepříjemný šlapák Andricha na koleno domácího kapitána Losilly. Hostující osmička musí být ráda, že vyvázla bez žluté karty.
     
    24
    Muži v červeném o hrací předmět rychle přišli. Pak ale přišel nepřesný nákop ze středu pole, jenž skončil u Kevina Müllera.
     
    23
    Tom Weilandt roztahoval hru doprava, ale pro Gyameraha byla jeho přihrávka nechytatelná. Míč pro Heidenheim.
     
    22
    Anthony Losilla zkoušel vysunout Zollera, který ale nebyl v náběhu a míč proletěl těsně před jeho kopačkou až do autu.
     
    21
    Bochum se přesunula zprava doleva. Centroval Janelt, nicméně balón se k němu zase rychle vrátil.
     
    20
    Pantovićův přetažený pas jeden z domácích vrátil před branku, kde stál nehlídaný Tom Weilandt, jenže z dobré pozice vystřelil tak špatně, že vůbec netrefil zařízení.
     
    19
    Starke doběhl míč na levém křídle, ale odcentrovat nedokázal. Protiakce Bochumi znovu skončila velmi brzy, nicméně faul se tentokrát pískal.
     
    18
    Domácí vybruslili z nepříjemného napadání. Náznak protiútoku však skončil ještě před půlící čarou.
     
    17
    Gyamerah si dost riskantně obhazoval napadajícího Glatzela. Pro domácí to dopadlo relativně dobře, Heidenheim vhazuje.
    15. Marc Schnatterer (HEI)
     
    15
    Tentokrát byl Robert Glatzel u míče včas a z jedničky ho posunul doprava na Schnatterera, jehož křižná střela proletěla vedle Riemannovy brány.
     
    14
    Glatzel šel za přihrávkou do pokutového území, nicméně Jan Gyamerah mu stihl odkopnout balón od kopaček.
     
    12
    Maurice Multhaup těžil z pěkného přenesení hry na pravou stranu, podél které udělal několik rychlých kroků, jenže byl odzbrojen ještě předtím, než se odhodlal k centru.
     
    11
    Nakonec z toho byla naprosto rutinní práce pro sedmadvacetiletého strážce hostující branky, který schoval do svých dlaní centr z levého křídla.
     
    10
    Gyamerah zkrotil dlouhý pas před Theurkaufem a rychle dal malou domů Riemannovi. Jeho spoluhráči ihned přešli do ofenzivy a vybojovali aut nedaleko od vápna.
     
    9
    Opět si defenzivní hráči Heidenheimu úplně neví rady s rozehrávkou, do které zapojili i svého vlastního brankáře.
     
    8
    Dlouho neúspěšnou snahu o přechod přes střed hřiště vyřešili hosté dlouhým nákopem, u kterého byl jako první brankář Manuel Riemann.
     
    7
    Šest domácích hráčů napadalo na útočné půlce jen velmi ležérně. Rozehrávka Heidenheimu tak je zdlouhavá, ale nikoliv riskantní.
     
    6
    Rozehrávka na krátko obranu Heidenheimu nepřekvapila. Až po nějakých deseti vteřinách přiletěl centr končící v náruči Kevina Müllera.
     
    5
    Rozhodčí přešli hraniční zákrok na Skarkeho, který zůstal v bolestech ležet. Hra mezitím pokračovala a domácí vybojovali rohový kop.
     
    4
    Poprvé se do hostujícího vápna vydali i hráči Bochumi. Centrovaný balón ale neměl kýžený efekt a hra se vrátila k půlící čáře.
     
    3
    Schnatterer dal míč doprava na Multhaupa, jehož finální pas hledal Glatzela, ovšem tomu se nepovedlo ze stoje nasměrovat míč nikam jinam, než k přesunujícímu se Riemannovi.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v modrobílých, zatímco hosté v kompletně červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VFL Bochum: Riemann – Gyamerah, Fabian, Hoogland, Janelt – Losilla (C), Tesche – Pantović, Lee Čung-jong, Zoller – Weilandt.
    Náhradníci: Dornebusch – Baumgartner, Celozzi, Eisfeld, Ganvoula, Römling, Sağlam.

    1.FC Heidenheim 1846: Müller – Multhaup, Mainka, Beermann, Theuerkauf – Schnatterer (C), Skarke, Griesbeck, Andrich – Thomalla, Glatzel.
    Náhradníci: Eicher – Brandle, Kilic, Reithmeir, Sessa, Schmidt.

    Rozhodčí: Rohde – Unger, Lechner.
     
    Vzájemné zápasy

    29.09.2018 Heidenheim – Bochum 3:2
    16.02.2018 Heidenheim – Bochum 1:0
    17.09.2017 Bochum – Heidenheim 1:2
    08.04.2017 Heidenheim – Bochum 0:0
    30.10.2016 Bochum – Heidenheim 2:1.
     
    1.FC Heidenheim 1846

    Celek z Bádenska-Württemberska se zkraje sezóny pohyboval ve spodní polovině osmnáctičlenné tabulky. Přelom podzimní a jarní fáze se mu ale nadmíru vyvedl, když v rozmezí osmi zápasů hned šestkrát zvítězil a k tomu posbíral další dva body za remízové výsledky. V nedávné době už to od Heidenheimu taková sláva není. S Hamburkem a Furthem jenom remizoval a před týdnem poprvé od 25. listopadu vůbec nebodoval, protože na svém hřišti prohrál 1:2 s Regensburgem. Svěřenci Franka Schmidta se kvůli tomu propadli ze čtvrté příčky na šesté. Na pozici zaručující postup do baráže ztrácí pět bodů.
     
    VFL Bochum

    Fanoušci klubu ze Severním Porýní mohli být velmi spokojeni s tím, jak Bochum vstoupila do sezóny. Ještě po patnáctém kole byla na velmi dobré páté pozici, jenomže od začátku prosince vyhrála pouze dva z deseti zápasů. Naposledy se svěřenci Robina Dutta radovali z výhry 29. ledna, kdy porazili 2:1 Duisburg. V dalších čtyřech zápasech Bochum prohrála se Sandhausenem, Paderbornem, Ingolstadtem a Kielem. Tuto sérii porážek zastavila až před týdnem, kdy si z Drážďan odvezla bod za remízu 2:2. V tabulce se nachází na devátém místě, z něhož ztrácí na barážovou třetí příčku už třináct bodů.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu pětadvacátého kola 2. Bundesligy. Od osmnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi týmy VFL Bochum a 1. FC Heidenheim 1846!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Michal Břuchanský

    Góly: 78. Lee Čung-jong

    Karty:   55. Andrich (HEI)   63. Andrich (HEI)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:14.
    VfL Bochum: Riemann – Gyamerah, Fabian, Hoogland, Janelt – Losilla (C), Tesche – Pantović (71. Eisfeld), Lee Čung-jong (88. Celozzi), Zoller – Weilandt (90+3. Baumgartner).
    Náhradníci: Dornebusch – Baumgartner, Celozzi, Eisfeld, Ganvoula, Römling, Sağlam.

    1.FC Heidenheim 1846: Müller – Multhaup, Mainka, Beermann (87. Schmidt), Theuerkauf – Schnatterer (C) (87. Brandle), Skarke (59. Kilic), Griesbeck, Andrich – Thomalla, Glatzel.
    Náhradníci: Eicher – Brandle, Kilic, Reithmeir, Sessa, Schmidt.

    Rozhodca: Rohde – Unger, Lechner