Watford – Leicester 2:1 (kon.) | Fulham – Chelsea 1:2 (kon.) | Everton – Liverpool 0:0 (kon.)
koniec
Fulham FC
1:2 (1:2)
Chelsea FC
Nedeľa 03.03.2019, 15:05 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sledovali sme druhý polčas, ktorý aj vďaka viacerým gólovým šanciam a jednoznačným tutovkám góly nepriniesol. Skóre teda po 90 + extra minútach ostalo nezmenené od 31. minúte, kedy sa presadil Jorginho. Chelsea je teda víťažom tohto menšieho londýnskeho derby a bodovo sa doťahuje na piaty Arsenal.

    Ďakujeme za pozornosť. (17:03:40)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Do príležitosti sa dostával Aleksandar Mitrović. V súperovej šestnáste však fauloval Rüdigera a po tomto zákroku hlavný rozhodca pískal.
     
    90+5
    Zaujímavý moment sme sledovali teraz, i keď moja prognóza bola iná. Vietto sa dostal do gólovej šance a napokon aj skóroval, ale čiarový rozhodca ho rozhodne nepotešil, keďže odmával ofsajd.
    90+4. Ryan Sessegnon (FHM)
     
    90+4
    Vyzerá to tak, že sa už zrejme nič dramatické neudeje a Chelsea v nadstavenom čase pohodlne dokráča za ziskom zaslúžených troch bodov.
     
    90+3
    Willian po zákroku šiel ochotne na zem, aby získal čo najviac sekúnd. Každopádne, Chelsea získala rozohrávku na útočnej polovici, no do agresívnej a promptnej štandardky sa rozhodne nepúšťa.
     
    90+2
    Loftus-Cheek neponúkol presnú prihrávku Willianovi, ktorý nemohol pokračovať s loptou vo svojom obľúbenom priestore.
     
    90+1
    K druhému polčasu sa nadstavuje až 5 extra minút.
    90. Aleksandar Mitrović (FHM)
     
    90
    Na trávnik musela prísť dvojica ošetrovateľov, ktorá sa šla pozrieť na hráča Fulhamu. Nevedno zatiaľ, kto tam leží.
     
    88
    Obrovská šanca pre domáci tím! Dlhý center z obrannej polovice si spracoval na útočnej polovici Ayité, ktorý následne vyzval do hlavičkovej šance spred malého vápna Aleksandara Mitrovića, no ten mieril len do Arrizabalagu.
     
    87
    Viacmenej naslepo skúšal hru roztvoriť stopér Ream. Nemal však na hrote pripraveného Mitrovića, a tak lopta doputovala až ku Arrizabalagovi.
     
    86
    Willianovi sa to nepodarilo, tak to prevzal na seba Loftus-Cheek. Získal loptu na hranici šestnástky, predral sa do pokutového územia, no hneď bola pri ňom asi pätica protihráčov a proti takejto presile rozhodne nemal šancu.
     
    85
    Emerson prešprintoval popri ľavej postrannej čiare a posielal prízemnú loptu do malého vápna. Brankár Rico pohľadom skontroloval pohyb lopty a nechal ju preniknúť na opačnú stranu ihriska, kde už boli domáci.
     
    84
    Po hlavičkovom súboji počas štandardky ľahol k zemi s bolestivou grimasou Christensen. Zbytočne však nenaťahoval čas a postavil sa čo najskôr, ako to bolo možné.
     
    83
    Hlavný rozhodca v blízkosti stredového kruhu spozoroval Kovačića, ktorý zahral rukou a loptu má teda Fulham. Domáci si to pripravia na štandardku.
     
    82
    Chelsea zatiaľ v týchto chvíľach volí čo najviac zdržiavaciu taktiku. I keď, snaží sa aj o ofenzívne výpady. Domáci zatiaľ nedokážu nájsť recept na gól, ktorý by bol z pohľadu vývoja zápasu mimoriadne cenný.
     
    81
    Rüdigerov odkop z obrannej línie mal nájsť na útočnej polovici Pedra, ktorého však dostatočne dobre strážil iný hráč Fulhamu.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 28. Chambers – 20. Higuaín, 31. Jorginho

    Karty:   22. Chambers (FHM), 51. K. McDonald (FHM) – 61. Jorginho (CHE)


    Fulham FC: S. Rico – Odoi, Nordtveit, Ream, Bryan – Chambers, K. McDonald (62. Anguissa) – Babel (71. Ayité), Cairney (C) (80. Vietto), R. Sessegnon – A. Mitrović.
    Náhradníci: Fabri – Le Marchand, C. Christie, Seri, Anguissa, Ayité, Vietto.

    Chelsea FC: Arrizabalaga (79. Loftus-Cheek) – Azpilicueta (C), Rüdiger, Christensen, Emerson – Kanté, Jorginho (68. Kovačić), Barkley – Willian, Higuaín, E. Hazard (74. Pedro).
    Náhradníci: Caballero – David Luiz, Loftus-Cheek, Kovačić, Pedro, Giroud, Hudson-Odoi.