Watford – Leicester 2:1 (kon.) | Fulham – Chelsea 1:2 (kon.) | Everton – Liverpool 0:0 (kon.)
koniec
Everton FC
0:0 (0:0)
Liverpool FC
Nedeľa 03.03.2019, 17:15 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhé tohtosezónne Merseyside derby víťaza nespozná, s čím sú spokojnejší domáci. Liverpool tak zaostáva za vedúcim Manchestrom City o jeden bod. Najväčšiu šancu zápasu nepremenil Mohamed Salah. Ja vám ešte prajem pekný večer a ďakujem za pozornosť. (19:10:16)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Richarlison dobehol loptu na hracej ploche, avšak jeho center išiel len k hráčom Liverpoolu. Hostia to ešte raz skúsia.
     
    90+2
    Trent Alexander-Arnold si nedokázal spracovať náročný pas doprava, lopta sa od jeho nohy odráža za čiaru. Rozohrávať bude Jordan Pickford.
     
    90+1
    Prvá minúta nadstavenia je za nami, ale ani jeden tím sa nevie dostať zo stredu poľa. Už si obidva celky dávajú obrovský pozor.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Cenk Tosun sa nedostal k strele z vnútra šestnástke, pretože ho predbehol Matip, do ktorého to Turek kopačkou napálil. Píska sa faul.
     
    88
    Domáci z priameho kopu nevyťažili vôbec nič, Liverpool loptu odkopol čo najďalej. James Milner dokonca mohol prejsť do kontry, čo mu nevyšlo.
     
    87
    Trent Alexander-Arnold fauluje tesne vedľa rohu vlastnej šestnástky, Everton získava priamy kop vhodný na center pred bránu Alissona.
     
    86
    Milner centroval do malého vápna, kde nezakončil van Dijk, no za odrazenou loptou ešte stihli ďalší hráči Liverpoolu. Firmino trafil obrancu súpera, žiadal si penaltu za ruku, ktorá neprichádza.
     
    85
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Adam Lallana.
     
    84
    Liverpool po zisku lopty prešiel dopredu a získal rohový kop. Center do malého vápna zakončiť tesne vedľa Roberto Firmino.
     
    83
    Bernard zľava vnikol do vápna, ne jeho osi si to pripravoval na strelu, avšak perfektne ho zastavil obranca Virgil van Dijk.
     
    82
    Séamus Coleman mal poriadne veľa času na pravej strane, centrom spoluhráčov nenašiel. Na opačnej strane neuspel ani André Gomes.
     
    81
    Roberto Firmino ustál súboj na ľavej strane, aj keď Idrissa Gueye možno fauloval. Brazílčan každopádne prihral nepresne na Milnera.
     
    80
    Blížiacim sa záverom stretnutia sa zvyšuje nervozita na ihrisku aj na tribúnach, pričom stále platí, že Liverpool má viac z hry, no Everton pozorne bráni.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Fabinho (Liverpool FC).
     
    78
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Morgan Schneiderlin, prichádza André Gomes.
     
    77
    Cenk Tosun sa dostal k centru z priameho kopu. Uvoľnil sa cez obrancu, lenže mieril len do stredu, kde bol Alisson.

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   7. Walcott (EVE) – 76. Robertson (LIV), 79. Fabinho (LIV)


    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, K. Zouma, Digne – Schneiderlin (78. A. Gomes), Gueye – Walcott (60. Richarlison), G. Sigurdsson, Bernard – Calvert-Lewin (75. Tosun).
    Náhradníci: Stekelenburg – Jagielka, A. Gomes, Tosun, Davies, Richarlison, Kenny.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum (63. Milner) – M. Salah, Mané (85. Lallana), Origi (64. Firmino).
    Náhradníci: Mignolet – Milner, Keïta, Firmino, Sturridge, Lallana, Shaqiri.