Arsenal – Southampton 2:0 (kon.) | Manchester United – Liverpool 0:0 (kon.)
koniec
Manchester United
0:0 (0:0)
Liverpool FC
Nedeľa 24.02.2019, 15:05 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:05.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Na Britských ostrovoch sa dnes odohrá v poradí 202. stretnutie označované ako North West Derby. Manchester United privíta na domácom trávniku hráčov Liverpoolu a vy by ste pri tom nemali chýbať.

    MANCHESTER UNITED

    Manchester United figuruje v tabuľke na štvrtom mieste so ziskom 51 bodov. Po príchode nórskeho trénera Oleho Gunnara Solskjaera výrazne zlepšil svoje výkony a vyhral jedenásť z trinástich stretnutí. Prehral len raz, keď mu nevyšiel zápas Ligy majstrov s Parížom St. Germain. Na začiatku tohto týždňa zdolal v osemfinále FA Cupu londýnsku Chelsea 2:0, keď skórovali Ander Herrera a Paul Pogba. Červení diabli sú rozbehnutí a chcú sa Liverpoolu revanšovať z decembrovú prehru 1:3. Veľmi dobrú formu má anglický útočník Marcus Rashford. V ostatných pätnástich súťažných stretnutiach strelil osem gólov a na ďalších päť prihral. Navyše, dvoma gólmi rozhodol aj posledný vzájomný duel s Liverpoolom hrajúci v Divadle snov. Naopak, ďalší dvaja mladíci Jesse Lingard a Anthony Martial nie sú zdravotne fit a ich štart v prestížnom derby je otázny. Okrem toho s istotou nenastúpia Antonio Valencia, Matteo Darmian a Marcos Rojo.

    LIVERPOOL FC

    Futbalisti Liverpoolu majú na konte rovnaký počet bodov ako vedúci Manchester City, no dnešný duel majú k dobru. V doterajšom priebehu ligovej sezóny prehrali len raz, no v predošlých týždňoch hneď niekoľkokrát zaváhali. Svojich fanúšikov príliš nepotešili ani v utorňajšom dueli Ligy majstrov, keď remizovali s Bayernom Mníchov 0:0. Čisté konto svedčí o výbornej defenzíve, ale útočná fáza momentálne trošku zaostáva. V porovnaní s týmto duelom bude môcť nastúpiť obranca Virgil van Dijk, a tak sa Brazílčan Fabinho zrejme začlení do stredovej formácie. Naopak, k dispozícii nebudú Dejan Lovren, Joe Gomez a Alex Oxlade-Chamberlain. Dobrú formu má Senegalčan Sadio Mané, ktorý skóroval v ostatných štyroch ligových stretnutiach. Aj on sa bude snažiť o to, aby Liverpool zlepšil svoju bilanciu na Old Trafford, kde od sezóny 2004/2015 vyhral len dvakrát.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Young (C), Smalling, Lindelöf, Shaw – A. Herrera, McTominay, P. Pogba – Mata – R. Lukaku, Rashford.
    Náhradníci: Romero – Bailly, Dalot, Lingard, Pereira, Fred, Alexis Sánchez.

    Liverpool FC: Alisson – Milner, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Alexander-Arnold, Keïta, Lallana, Origi, Sturridge, Shaqiri.

    Rozhodcovia: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett – Andre Marriner.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Ako prvý sa dotkol lopty Juan Mata, čo znamená, že úvodný výkop dnešného prestížneho derby mali domáci futbalisti. Už po pätnástich sekundách sme ale videli veľkú chybu Ashleyho Younga. Po jeho malej domov musel zasiahnuť rukou brankár David de Gea, a tak sa píska nepriamy kop z vnútra šestnástky.
     
    2
    Hráči Liverpoolu si narazili loptu. Fabinho ju zastavil pre kapitána Jamesa Milnera, ale ten neprestrelil početný domáci múr. Máme za sebou tak pomerne hektický úvod stretnutia, no skóre v Divadle snov je nezmenené.
     
    3
    Andrew Robertson sa dlhým pasom snažil nájsť Mohameda Salaha, ale lopta končí v rukaviciach domáceho brankára. Okrem toho si môžeme povedať, že Scott McTominay dostáva šancu namiesto zraneného srbského záložníka Nemanju Matiča.
     
    4
    Marcus Rashford sa snažil presadiť po pravej strane, ale okamžite bola pri ňom trojica hráčom Liverpoolu. Napokon situáciu s troškou šťastia vyriešil Virgil van Dijk a zastavil prienik anglického reprezentanta.
     
    5
    Hostia kombinovali na útočnej polovici ihriska. Chrbtom k bráne si spracoval loptu Mohamed Salah, ale veľmi dobre k nemu pristúpil Victor Lindelöf. Švéd zastavil akciu súpera a zároveň rozvinul brejk domácich.
     
    6
    Tentokrát bol v permanencii krajný obranca Luke Shaw. Popri postrannej čiare zviedol rýchlostný súboj s Mohamedom Salahom, ale napokon si s kanonierom súpera poradil. Hrá sa skutočne v ohromnom tempe.
     
    7
    Marcus Rashford dostal veľmi peknú loptu za obrannú líniu súpera. Dokázal vystreliť cez Joëla Matipa, ale zároveň sa pri svojom pokuse pošmykol. Bez najmenších problémov tak zasiahol gólman Alisson.
     
    8
    Teraz sme videli nedovolené zákroky na oboch stranách. Najskôr Jordan Henderson poslal k zemi Marcusa Rashforda a o niekoľko sekúnd sa proti pravidlám previnil aj jeden z domácich hráčov. Po faule na Fabinha bude rozohrávať Virgil van Dijk.
     
    9
    Liverpool kombinuje na útočnej polovici súpera, ale zatiaľ sa pomerne ťažko dostáva pred šestnástku. Videli sme zatiaľ jeden prienik Mohameda Salaha, ktorý však dokázala obrana Manchestru United zastaviť.
     
    10
    Máme za sebou úvodných desať minút stretnutia. Zatiaľ čakáme na prvú vážnu gólovú šancu, hoci dobrú príležitosť v podobe nepriameho kopu mali už v druhej minúte hráči Liverpoolu. Teraz budú vhadzovať domáci.
     
    11
    Pekná útočná akcia hráčov Liverpoolu. Tí dokázali prečísliť súpera, ale Sadio Mané pribrzdil útok svojou nepresnou prihrávkou. Napokon dobre pozične stál Victor Lindelöf a loptu poslal do bezpečného priestoru.
     
    13
    Nepresný center v podaní Jamesa Milnera. Kapitán hostí dal do svojho kopu až príliš veľa razancie. Lopta preletela celou šestnástkou domáceho tímu a napokon bude môcť vhadzovať krajný obranca Ashley Young.
     
    14
    Victor Lindelöf chyboval v rozohrávke. Pre hostí sa črtala dobrá šanca na rýchly brejk, ale hráči Manchestru United sa veľmi rýchlo vrátili. Sadio Mané tak musel zvoliť spätný pohyb, čím akciu zabrzdil.
     
    15
    Na konci úvodnej štvrťhodiny sme videli nevídaný individuálny prienik hosťujúceho obrancu Joëla Matipa. Kamerunčan prešiel až pred šestnástku súpera, kde ho fauloval Ander Herrera. Liverpool má priamy kop.
     
    16
    Exekútorom priameho kopu bol Mohamed Salah. Egypťan strieľal z hranice možno osemnástich metrov, ale loptu príliš podkopol. Preto skončila nad domácou bránkou a odkopávať bude David de Gea.
     
    17
    Roberto Firmino posunul loptu do ľavého krídla, kam si nabehol Andrew Robertson. Anglický reprezentant poslal nebezpečný center do malého vápna, ale myslím, že to bol znovu Victor Lindelöf kto odkopol loptu.
     
    18
    Liverpool je zatiaľ lepším mužstvom, to musíme objektívne uznať. Má viac z hry a dobre vie, že ďalšie zaváhanie v majstrovskej naháňačke by sa mu nemuselo vyplatiť. Zatiaľ však nedokázal skórovať.
     
    20
    Ander Herrera zostáva sedieť na hracej ploche a vyzerá to tak, že bude musieť skončiť v dnešnom zápase. Na lavičke náhradníkov sa už vyzlieka Andreas Pereira a zrejme práve on čoskoro vstúpi na ihrisko.
     
    21
    Jordan Henderson bol v tesnom postavení mimo hry. Okrem toho sme svedkami avizovaného striedania. Ander Herrera kvôli zdravotným problémom končí a na jeho miesto prichádza Andreas Pereira.
     
    22
    Liverpool mal výhodu rohového kopu. Po centri z pravej strany napokon hlavičkoval Virgil van Dijk, ale zakončeniu holandského obrancu chýbala väčšia razancia. David de Gea poľahky chytá loptu do rukavíc.
     
    23
    Rohový kop mal k dispozícii aj Manchester United, ale do zakončenia sa nedostal. Naopak, na druhej strane rozvinul rýchly brejk Mohamed Salah, ale veľmi dobre ho zastavil stredopoliar Juan Mata.
     
    24
    Francúz Paul Pogba bol teraz doslova zostrelený Jamesom Milnerom. Liverpoolsky kapitán dostáva úplne zaslúženú žltú kartu, a tak bude dnešné derby dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    25
    To sú veci. Ole Gunnar Solskjær musí druhýkrát v dnešnom dueli nútene striedať. Tentokrát má zdravotné problémy španielsky tvorca hry Juan Mata. Na jeho miesto prichádza mladý Angličan Jesse Lingard.
     
    26
    Liverpool zaútočil po ľavej strane, ale Sadio Mané svojim centrom spoluhráča nenašiel. Rovnako možno hodnotiť aj snahu kapitána Jamesa Milnera, ktorý centroval z pravej strany a nasledovať bude len odkop.
     
    27
    Zdravotné problémy má zrejme aj Roberto Firmino. Tak to je poriadny lazaret a v rámci prestížneho anglického derby. Uvidíme, či bude musieť dôjsť aj k striedaniu na strane aktuálne druhého mužstva tabuľky.
     
    28
    Roberto Firmino sa ocitol v postavení mimo hry. Jeho pohyb nevyzerá úplne zle, a tak si musíme počkať na to či napokon Brazílčan opustí dianie na ihrisku. Pripravuje sa však už Daniel Sturridge.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu dnešného duelu. Sadio Mané rozvinul akciu do priestoru pravého krídla, odtiaľ centroval James Milner, ale trafil len Luka Shawa. Nasledovať tak bude len vhadzovanie hostí.
     
    31
    Prvýkrát v zápase musí striedať aj nemecký tréner Jürgen Klopp. Roberto Firmino odchádza na lavičku náhradníkov zrejme kvôli problémom s členkom a na jeho miesto prichádza útočník Daniel Sturridge.
     
    32
    Po faule na Georginia Wijnalduma mali hostia výhodu priameho kopu. Lopta smerovala na holandského stopéra Virgila van Dijka, ale ten neuspel v hlavičkovom súboji. Obrana Manchestru United funguje výborne.
     
    33
    Striedajúci Daniel Sturridge skúsil šťastie streleckým pokusom z veľkej diaľky. David de Gea nemal s jeho zakončením žiadne problémy a naďalej živí šancu na vychytanie 100. čisté konta v Premier League.
     
    34
    Paul Pogba sa snažil presadiť popri postrannej čiare, ale veľmi dobre zapracoval Joël Matip. Kamerunčan zastavil aktivitu francúzskeho majstra sveta a následne vybojoval aj autové vhadzovanie pre Liverpool.
     
    35
    Hostia sa presadili cez pravú stranu, ale center na Daniela Sturridga bol o niekoľko čísel vyšší než aký anglický útočník potreboval. Každopádne, toto bola jedna mála možností na ohrozenie súperovej bránky.
     
    37
    Paul Pogba vystrelil spoza šestnástky, ale jeho pokus vyhlavičkoval na rohový kop obranca Virgil van Dijk. Následne sa domáci hráči nedokázali presadiť, a tak naďalej platí, že Alisson má iba jeden úspešný zákrok.
     
    38
    Andreas Pereira spravil drobnú chybu v rozohrávke, ale Daniel Sturridge nemal priestor na rozvinutie útočnej akcie hostí. Zvoli spätný pohyb, prihrávku do stredovej formácie, a tak sa domáci stihli vrátiť.
     
    39
    Teraz sa črtala šanca pre Liverpool, ale James Milner dlho váhal s centrom z pravej strany. Napokon mu lopta ušla mimo hraciu plochu, a tak bude nasledovať len odkop španielskeho brankára Davida de Geu.
     
    40
    Skvelý Alisson! Domáci rozvinuli rýchly brejk, Romelu Lukaku nádhernou kolmicou našiel Jesseho Lingarda, ale brazílsky brankár mu išiel pod nohy a čistým spôsobom ho zastavil.
    41. Alisson (LIV)
     
    41
    Tak to je neuveriteľné. Striedajúci Jesse Lingard zostáva ležať na hracej ploche a vyzerá to tak, že takisto sú jeho minúty v dnešnom zápase zrátané. Bude musieť Ole Gunnar Solskjær využiť aj tretie striedanie?
     
    43
    Skutočne neuveriteľné. Ole Gunnar Solskjær musel tretíkrát striedať už v prvom dejstve dnešného zápasu. Jesse Lingard si zrejme obnovil svoje staré svalové zranenie a namiesto neho prichádza Alexis Sánchez.
     
    44
    Liverpool mal výhodu rohového kopu. Centrovaná lopta si našla hlavu Joëla Matipa, ale ten namieril nad bránku súpera. Nasledovať tak bude odkop brankára Davida de Geu, ktorý má tiež len jeden zákrok.
     
    45
    Romelu Lukaku sa presadil cez Andrewa Robertsona, ale jeho hlavičke chýbala potrebná razancia. Alisson si bez väčších problémov poradil, ale po spomínanom súboji zostáva na trávniku ležať jeho spoluhráč.
     
    45+1
    Michael Oliver pridáva k prvému polčasu až štyri minúty. Nemožno sa však čomu čudovať, pretože sme videli hneď štyri vynútené striedania. Okrem toho je naďalej ošetrovaný Andrew Robertson.
     
    45+2
    Dobrá správa pre fanúšikov Liverpoolu. Andrew Robertson sa vrátil späť na trávnik, hoci sa drží za svoju ľavú ruku. Okrem toho postranný rozhodca zdvihol zástavku po ofsajde Marcusa Rashforda.
     
    45+3
    Teraz sme videli juhoamerický súboj medzi Alexisom Sánchezom a Fabinhom. Napokon hlavný rozhodca prisudzuje loptu hosťom, ktorí jednu z posledných akcii prvého polčasu budú začínať zo stredu ihriska.
     
    45+4
    Vo štvrtej nadstavenej minúte sa nepresadil po pravej strane Mohamed Salah. Luke Shaw si ho dobre pokryl, a tak sa útočná akcia Liverpoolu skončila predčasne.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom dejstve dnešného duelu sme gól nevideli, no rozhodne sme sa nenudili. Zaujímavosťou je, že Manchester United musel trikrát striedať kvôli zraneniam. Postupne v zápase skončili Ander Herrera, Juan Mata a Jesse Lingard. Na druhej strane musel odstúpiť aj Roberto Firmino, ktorý si zrejme poranil členok. Zo šancí možno spomenúť len nábeh Jesseho Lingarda, ktorého však vynikajúco zastavil Alisson. Druhý polčas sa začne približne o 16:10 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hneď v úvode druhého polčasu veľmi dobre zapracoval Luke Shaw. Sadio Mané efektnou pätičkou chcel uvoľniť Mohameda Salaha, ale práve domáci obranca v poslednej chvíli zastavil Senegalčanovu prihrávku.
     
    47
    Hostia sa usadili na útočnej polovice, ale nedokázali sa dostať bližšie k šestnástke súpera. Dôležitou správou je, že Andrew Robertson je zrejme zdravotne v poriadku a nebude musieť striedať.
     
    48
    Sadio Mané trošku prekvapujúco vyhral hlavičkový súboj s Chrisom Smallingom. Snažil sa poslať do šance Daniela Sturridga, ale pred anglickým útočníkom včas zachytil loptu David de Gea.
     
    49
    Daniel Sturridge zakombinoval s Mohamedom Salahom na pravej strane, ale znovu musíme pochváliť Luka Shawa. Ten dokázal zastaviť egyptského kanoniera a následne vybojoval faul na svoju osobu.
     
    50
    Po dlhšej dobe sa snažili vymyslieť niečo smerom dopredu aj domáci hráči. Andreas Pereira ale nezachytil dlhý pas po pravej strane, a tak bude nasledovať vhadzovanie obrancu Andrewa Robertsona.
     
    51
    Štandardné situácie sú určite spôsobom, aký sa dnes môžu domáci presadiť. Po faule na Fabinha poslal loptu do šestnástky Ashley Young, ale hlavičkujúci Paul Pogba bol v jasnom ofsajde.
     
    52
    Ďalší priamy kop pre domáce farby. Marcus Rashford bol faulovaný a hoci sa to udialo pomerne ďaleko od bránky Liverpoolu, domáci Ashley Young pošle ďalší center do šestnástky odvekého rivala.
     
    53
    Vynikajúca obrana Liverpoolu. Hráčom v šedých dresoch dokonale vyšla ofsajdová pasca, hoci sa trošku zabudol Fabinho. V postavení mimo hru bol Alexis Sánchez, a tak jeho zakončenie neplatí.
     
    54
    Domáca defenzíva trošku zazmätkovala po rohovom kope súpera. Virgil van Dijk vrátil loptu do ohňa, ale napokon hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok Joela Matipa na Ashleyho Younga.
     
    55
    Andreas Pereira vybojoval rohový kop pre domácich hráčov. Ashley Young poslal ďalší center do šestnástky súpera, ale anglický stopér Chris Smalling hlavičkoval len do jedného z brániacich hráčov.
     
    56
    Marcus Rashford dostal peknú loptu za obrannú líniu súpera. Bol však poctivo bránený, a tak si loptu berie brankár Alisson. Ten sa snaží rýchlo rozohrať akciu Liverpoolu, ale ten je akoby v hernom kŕči.
     
    57
    Romelu Lukaku poslal center do šestnástky súpera. James Milner neupratal loptu do bezpečia a môže byť rád, že domáci útočník Marcus Rashford mieril z náročnej pozície len do bočnej siete.
     
    58
    Georginio Wijnaldum zviedol chlapský súboj s Victorom Lindelöfom. Švédsky obranca napokon odkopol loptu do bezpečia, ale zároveň ju poslal do miest, kde boli len futbalisti v šedých dresoch.
     
    59
    Liverpool mal výhodu rohového kopu, ale center Jordana Hendersona pristál len na hlave Paula Pogbu. Pomaly sa blížime k hodine hry, ale v Divadle snov čakáme na prvú skutočne tutovú šancu.
     
    60
    Alexis Sánchez zbytočne spomalil akciu domáceho tímu. Musíme však pochváliť aj Mohameda Salaha, ktorý neváhal pomôcť svojim spoluhráčom smerom dozadu. Lopta je stále na kopačkách domácich.
     
    61
    Paul Pogba sa snažil presadiť po ľavej strane, dostal sa aj k centru, ale v rozhodujúcom momente sa pošmykol. Aj preto nenašiel svojho spoluhráča, ale len rukavice brazílskeho brankára Alisson Beckera.
     
    63
    Fabinho dlhým pasom hľadal Mohameda Salaha, ale ten nemal šancu uspieť. Okamžite boli pri ňom obaja stopéri Manchestru United a veľmi dobre čítal hru aj španielsky brankár David de Gea.
     
    64
    Hostia sa dostali na dostrel, do šestnástky súpera letelo niekoľko centrov, ale veľmi dobre zapracoval či už Ashley Young alebo Chris Smalling. Zdá sa však, že trošku narastá tlak hosťujúceho mužstva.
     
    65
    Jürgen Klopp určite nie je spokojný s výkonom svojho mužstva a možno očakávať striedania. Potvrdzujú to aj zábery domácej réžie, ktorá nám ponúkla zábery na rozcvičujúceho sa Xherdana Shaqiriho.
     
    66
    Georginio Wijnaldum strieľal spoza šestnástky, ale jeho zakončenie bolo mimoriadne nepresné. O niekoľko sekúnd neskôr bol Holanďan faulovaný, keď ho poslal na trávnik domáci mladík Scott McTominay.
     
    67
    Andrew Robertson sa snažil presadiť po ľavej strane, ale lepšie zvládol osobný súboj Ashley Young. Liverpool sa smerom dopredu trápi a zatiaľ sme videli len jednu strelu na bránu v podaní Daniela Sturridga.
     
    68
    Momentálne nesledujeme nejaký zaujímavý futbal. Manchester United by možno za súčasných podmienok bral aj nerozhodný výsledok. Tým pádom by Liverpool viedol tabuľku len o jeden bod.
     
    70
    Paul Pogba zblokoval center Jamesa Milnera, a tak mali hostia výhodu piateho rohového kopu. K hlavičke sa dostal Georginio Wijnaldum, ale lopta išla mimo hracej plochy od Scotta McTominaya.
     
    71
    Po ďalšom rohovom kope sa dostal do zakončenia Joël Matip. Ten bol bránený Scottom McTominayom a aj preto poslal loptu ďaleko od bránky Davida de Geu. Ešte pred odkopom nasleduje striedanie.
     
    72
    Jürgen Klopp posiela na trávnik švajčiarskeho záložníka Xherdana Shaqiriho, ktorý rozhodol úvodné meranie síl v rámci tejto sezóny. Naopak, dnešné stretnutie sa končí pre Jordana Hendersona.
     
    73
    Xherdan Shaqiri bol faulovaný na vlastnej polovici ihriska. Následne sa snažil rozvinúť akciu hostí Fabinho, ale jeho pas na Jamesa Milnera bol jednoducho pridlhý. Nasleduje len ďalší odkop od bránky.
     
    74
    Po menšom zaváhaní Fabinha sa snažil Paul Pogba posunúť loptu na Marcusa Rashforda. Veľmi dobre ale čítal hru Joël Matip a akciu súpera stopol už v zárodku. Zápas pomaličky smeruje k deľbe bodov.
     
    75
    Domáci fanúšikovia sa tešili z gólu po tom, čo si Joël Matip strelil loptu do vlastnej siete. Kamerunčan mal však ohromné šťastie, že tesne predtým si postranný rozhodca všimol ofsajd stredného obrancu Chrisa Smallinga.
    75. Joel Matip (LIV)
     
    77
    Sadio Mané sa individuálne presadil po ľavej strane, ale jeho následný center nenašiel nikoho v šedom drese. Následne sa píska nedovolený zákrok Jamesa Milnera na striedajúceho Alexisa Sáncheza.
     
    78
    Alexis Sánchez poslal loptu do šestnástky súpera, ale Virgil van Dijk ju poslal do bezpečného priestore. Okrem toho sme videli, že Jürgen Klopp zrejme čoskoro pošle na ihrisko aj Belgičana Divocka Origiho.
     
    79
    Spomínané striedanie je v tejto chvíli realitou. Možno trošku prekvapujúco končí v zápase Mohamed Salah, ktorého nahradí Divock Origi. Poradí sa mu podobný husársky kúsok ako v súboji s Evertonom?
     
    80
    Divock Origi sa zapojil do útočnej akcie hostí. Po jeho prihrávke centroval z pravej strany James Milner, ale pred číhajúcim Danielom Sturridgom poslal loptu do bezpečia jeden z obrancov Manchestru United.
     
    81
    Romelu Lukaku fauloval, ale zakrátko svoje zaváhanie napravil. Bol to práve belgický útočník, ktorý odhlavičkoval center Xherdana Shaqiriho do bezpečia. Liverpool sa smerom dopredu naďalej trápi.
     
    82
    James Milner teraz šikovne oklamal Ashleyho Younga. Domáci kapitán následne nemal na výber, musel svojho krajana poslať na trávnik, hoci za svoj nedovolený zákrok dostal kartový trest.
     
    83
    Ďalšia žltá karta, tento raz na strane Liverpoolu. Marcus Rashford si hodil loptu okolo striedajúceho Xherdana Shaqiriho, ten ho fauloval a zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    85
    Sadio Mané si to pripravoval na center. V poslednej chvíli sa rozhodol pre prihrávku na Andrewa Robertsona, no anglický obranca jeho úmysel príliš nečakal. Loptu nezachytil na hracej ploche, a tak sa bude odkopávať.
     
    86
    Dostali sme sa do záverečnej päťminútovky dnešného duelu. Daniel Sturridge sa snažil nájsť centrom zo stredu ihriska svojho spoluhráča, ale napokon končí lopta iba v moci Španiela Davida de Geu.
     
    87
    Liverpool má loptu na svojich kopačkách, ale kombinuje až príliš ďaleko od bránky súpera. Vyzerá to na jeho ďalšiu bodovú stratu, ktorá bude znamenať takmer zmazanie jeho náskoku pred Citizens.
     
    88
    Andrew Robertson poslal z ľavej strany center do šestnástky súpera. Daniel Sturridge bol v dobrej pozícii, ale keby aj skóroval, pre ofsajdové postavenie by jeho prípadný gól neplatil.
     
    89
    James Milner poslal vysoký center do šestnástky súpera. Manchester United sa ale bez väčších problémov ubránil a David de Gea je čoraz bližšie k svojmu jubilejnému čistému kontu v Premier League.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času dostáva žltú kartu Georginio Wijnaldum. Okrem toho sme videli, že hlavný rozhodca Michael Oliver pridá k dnešného duelu ešte 120 sekúnd.
     
    90+1
    V úvode nastaveného času poslal Romelu Lukaku fenomenálny center do šestnástky súpera. Lopta išla presne medzi brankára a obrancov a takmer sa do gólového zakončenia dostal Chris Smalling.
     
    90+2
    Manchester United sa vynikajúco bráni. Liverpoolčania kombinujú ďaleko od bránky, musia si pomáhať spätnými prihrávkami a tak sme veľmi blízku k nečakanej bezgólovej remíze.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V najprestížnejšom anglickom derby medzi Manchestrom United a Liverpoolom gól tentokrát nepadol. Územnú prevahu mali síce hostia, ale možno povedať, že počas celého stretnutia si nevypracovali vážnejšiu gólovú šancu. Remíza je zaslúženým rezultátom. Liverpool sa vďaka nej dostáva na čelo tabuľky, ale pred druhým Manchestrom City má len jednobodový náskok. Naopak, červení diabli spadli na 5. miesto, keďže ich preskočil dnes víťazný Arsenal. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (17:02:59)

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   82. Young (MAN) – 24. Milner (LIV), 83. Shaqiri (LIV), 90. Wijnaldum (LIV)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:17.
    Manchester United: de Gea – Young (C), Smalling, Lindelöf, Shaw – A. Herrera (21. Pereira), McTominay, P. Pogba – Mata (25. Lingard, 43. Alexis Sánchez) – R. Lukaku, Rashford.
    Náhradníci: Romero – Bailly, Dalot, Lingard, Pereira, Fred, Alexis Sánchez.

    Liverpool FC: Alisson – Milner, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C) (72. Shaqiri), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah (79. Origi), Firmino (31. Sturridge), Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Alexander-Arnold, Keïta, Lallana, Origi, Sturridge, Shaqiri.

    Rozhodca: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett – Andre Marriner