Arsenal – Southampton 2:0 (kon.) | Manchester United – Liverpool 0:0 (kon.)
koniec
Manchester United
0:0 (0:0)
Liverpool FC
Nedeľa 24.02.2019, 15:05 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V najprestížnejšom anglickom derby medzi Manchestrom United a Liverpoolom gól tentokrát nepadol. Územnú prevahu mali síce hostia, ale možno povedať, že počas celého stretnutia si nevypracovali vážnejšiu gólovú šancu. Remíza je zaslúženým rezultátom. Liverpool sa vďaka nej dostáva na čelo tabuľky, ale pred druhým Manchestrom City má len jednobodový náskok. Naopak, červení diabli spadli na 5. miesto, keďže ich preskočil dnes víťazný Arsenal. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (17:02:59)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Manchester United sa vynikajúco bráni. Liverpoolčania kombinujú ďaleko od bránky, musia si pomáhať spätnými prihrávkami a tak sme veľmi blízku k nečakanej bezgólovej remíze.
     
    90+1
    V úvode nastaveného času poslal Romelu Lukaku fenomenálny center do šestnástky súpera. Lopta išla presne medzi brankára a obrancov a takmer sa do gólového zakončenia dostal Chris Smalling.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času dostáva žltú kartu Georginio Wijnaldum. Okrem toho sme videli, že hlavný rozhodca Michael Oliver pridá k dnešného duelu ešte 120 sekúnd.
     
    89
    James Milner poslal vysoký center do šestnástky súpera. Manchester United sa ale bez väčších problémov ubránil a David de Gea je čoraz bližšie k svojmu jubilejnému čistému kontu v Premier League.
     
    88
    Andrew Robertson poslal z ľavej strany center do šestnástky súpera. Daniel Sturridge bol v dobrej pozícii, ale keby aj skóroval, pre ofsajdové postavenie by jeho prípadný gól neplatil.
     
    87
    Liverpool má loptu na svojich kopačkách, ale kombinuje až príliš ďaleko od bránky súpera. Vyzerá to na jeho ďalšiu bodovú stratu, ktorá bude znamenať takmer zmazanie jeho náskoku pred Citizens.
     
    86
    Dostali sme sa do záverečnej päťminútovky dnešného duelu. Daniel Sturridge sa snažil nájsť centrom zo stredu ihriska svojho spoluhráča, ale napokon končí lopta iba v moci Španiela Davida de Geu.
     
    85
    Sadio Mané si to pripravoval na center. V poslednej chvíli sa rozhodol pre prihrávku na Andrewa Robertsona, no anglický obranca jeho úmysel príliš nečakal. Loptu nezachytil na hracej ploche, a tak sa bude odkopávať.
     
    83
    Ďalšia žltá karta, tento raz na strane Liverpoolu. Marcus Rashford si hodil loptu okolo striedajúceho Xherdana Shaqiriho, ten ho fauloval a zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    82
    James Milner teraz šikovne oklamal Ashleyho Younga. Domáci kapitán následne nemal na výber, musel svojho krajana poslať na trávnik, hoci za svoj nedovolený zákrok dostal kartový trest.
     
    81
    Romelu Lukaku fauloval, ale zakrátko svoje zaváhanie napravil. Bol to práve belgický útočník, ktorý odhlavičkoval center Xherdana Shaqiriho do bezpečia. Liverpool sa smerom dopredu naďalej trápi.
     
    80
    Divock Origi sa zapojil do útočnej akcie hostí. Po jeho prihrávke centroval z pravej strany James Milner, ale pred číhajúcim Danielom Sturridgom poslal loptu do bezpečia jeden z obrancov Manchestru United.
     
    79
    Spomínané striedanie je v tejto chvíli realitou. Možno trošku prekvapujúco končí v zápase Mohamed Salah, ktorého nahradí Divock Origi. Poradí sa mu podobný husársky kúsok ako v súboji s Evertonom?
     
    78
    Alexis Sánchez poslal loptu do šestnástky súpera, ale Virgil van Dijk ju poslal do bezpečného priestore. Okrem toho sme videli, že Jürgen Klopp zrejme čoskoro pošle na ihrisko aj Belgičana Divocka Origiho.
     
    77
    Sadio Mané sa individuálne presadil po ľavej strane, ale jeho následný center nenašiel nikoho v šedom drese. Následne sa píska nedovolený zákrok Jamesa Milnera na striedajúceho Alexisa Sáncheza.
    75. Joel Matip (LIV)
     
    75
    Domáci fanúšikovia sa tešili z gólu po tom, čo si Joël Matip strelil loptu do vlastnej siete. Kamerunčan mal však ohromné šťastie, že tesne predtým si postranný rozhodca všimol ofsajd stredného obrancu Chrisa Smallinga.

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   82. Young (MAN) – 24. Milner (LIV), 83. Shaqiri (LIV), 90. Wijnaldum (LIV)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:17.
    Manchester United: de Gea – Young (C), Smalling, Lindelöf, Shaw – A. Herrera (21. Pereira), McTominay, P. Pogba – Mata (25. Lingard, 43. Alexis Sánchez) – R. Lukaku, Rashford.
    Náhradníci: Romero – Bailly, Dalot, Lingard, Pereira, Fred, Alexis Sánchez.

    Liverpool FC: Alisson – Milner, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C) (72. Shaqiri), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah (79. Origi), Firmino (31. Sturridge), Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Alexander-Arnold, Keïta, Lallana, Origi, Sturridge, Shaqiri.

    Rozhodca: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett – Andre Marriner