Sandhausen – Darmstadt 1:1 (kon.) | Paderborn – Kolín nad Rýnom 3:2 (kon.)
koniec
SC Paderborn 07
3:2 (0:1)
1. FC Kolín nad Rýnom
cz Piatok 15.02.2019, 18:30 • Benteler Arena, Padeborn • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Paderborn 07: Zingerle – Drager, Schonlau, Strohdiek, Collins – Vasiliadis, Klement – Proger, Tekpetey – Zolinski, Michel.
    Náhradníci: Ratajczak – Antwi-Adjej, Boeder, Gjasula, Gueye, Hunemeier, Ritter.

    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Schmitz, Mere, Czichos – Clemens, Hector, Geis, Drexler, Kainz – Terodde, Cordoba.
    Náhradníci: Kessler – Koziello, Modeste, Nartey, Risse, Sobiech, Sorensen.

    Rozhodčí: Waschitzki – Wollenweber, Achmüller.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Michel se hned v úvodní minutě dostal ke střele ze solidní vzdálenosti, jeho mířidla ale dostala míč vysoko nad branku.
     
    2
    Po úvodní šanci hostí se nyní s míčem na kopačkách seznamují i hosté. Padeborn je ale dobrým napadáním vyhání až k brankáři Hornovi.
     
    3
    Vhazováním z pravé strany se domácí vyhnali až do autového území na druhé straně hřiště. Vhazovat mohou hosté z Kolína.
     
    4
    Hra se v posledních momentech zápasu odehrává na polovině Padeborn. Domácí hrající ve své tradiční černo modré kombinaci dresů se nemohou dostat s míčem ani za půlící čáru.
     
    6
    Ponechanou výhodu Kolín nakonec přece jenom využil k dobrému pokusu Cordoby z hranice vápna. Brankář Zingerle byl ale pozorný a jeho ránu schoval v rukavicích.
     
    7
    Vasiliadis se až s neuvěřitelnou lehkostí protlačil do pokutového území soupeře a vyslal krátký centrovaný míč před Horna. Ten ale v pravý čas zvládl zablokovat dobíhající bek Kolína a odklidil míč na rohový kop.
     
    8
    Druhý roh Padebornu v krátkém časovém sledu znovu skončil zblokovanou střelou hned na hranici pokutového území.
     
    9
    Domácí si v posledních dvou minutách vytvořili dobrý tlak, který nakonec končí rukou Geise před pokutovým územím. Padeborn má k dispozici dobrou standardní situaci.
     
    10
    Obrana Kolína se příliš nepohodla při rozehrávce míče i díky velmi rychlému přístupu hráčů soupeře, ti se nakonec dostali k míči, ale při rychlé kombinaci si nepohlídali ofsajdové postavení.
     
    11
    Tekpetey se na levé straně dostal k centrovanému míči, nikým nebráněn se ale sám vyhnal do ostrého úhlu, ze kterého už měl pramalé šance ke skórování.
     
    13
    Drobné dohady o to, kdo by měl rozehrávat míč řeší hlavní arbitr rychlou domluvou. Rozehrávat bude brankář Zingerle ze svého malého vápna.
     
    14
    Tempo hry se z úvodu zápasu poněkud uklidnilo a velké množství času se nyní odehrává ve středu hřiště.
     
    15
    Rohový kop Kolína skončil naprosto přesně na hlavě Cordoby, kolumbijský snajpr ale nedokázal míč nasměřovat mezi tři tyče soupeřovy svatyně.
     
    16
    Collins vyřešil zmatky na polovině Padeborn tím nejjednodušším způsobem, a to dalekým odkopem míče do zámezí.
     
    17
    Padebornští se po dlouhé době dostali na útočnou polovinu. Jejich útočné snahy ale neměly dlouhého trvání a do rychlého protiútoku se hnal znovu velmi aktivní Cordoba, i na něj byl ale dalekonosný míč tentokrát příliš dlouhý a skončil v zámezí.
     
    19
    Obrana Padebornu ale přestává absolutně stíhat. Kolín se ocitl v pokutovém území hned v pěti hráčích proti třem domácím, díky včasnému zásahu Strohdieka z toho ale nakonec naštěstí pro Padeborn nic nebylo.
     
    20
    Proger napřáhnul z pravé strany k dalekonosné ráně, která měla velmi dobré gólové parametry, pouze se nevešla do prostoru brankové konstrukce.
     
    21
    K velké nelibosti domácího publika přisuzuje halvní arbitr Waschitzki hostům rohový kop. Opakovaný záběr ale zcela zřetelně prokázal, že oko sudího bylo naprosto přesné a domácí fanoušci se vztekají neprávem.
     
    23
    Kapitán Kolína Hector dostal brilantní pas přesně do středu hřiště před pokutové území. Jeho kroucená rána ale mířila kousek nad horní tyč i s tím, že byla lehce tečována.
     
    25
    Následný rychlý protiútok po rohovém kopu Kolína zastavuje obránce Schmitz jen za cenu první žluté karty zápasu.
     
    26
    Další velmi hraniční zákrok ve středu pole rozhněval hned dvojici domácích hráčů, kteří se okamžitě vrhli na hlavního sudího. Ten jim nyní důrazně vysvětluje, že právě on je pánem na hřišti a nenechá po sobě řvát.
     
    27
    Jasné podražení Tekpeteye už ale shledal i Waschitzi jako nedovolené a přisuzuje míč k rozehrávce Padebornu.
     
    28
    Po krátkém tlaku domácích se Pager dopustil útočného faulu a hráči Kolína mají pár chvil na oddech.
     
    29
    Velmi pomalá rozehrávka hostí pomalu přibližuje první odehranou půl hodinu zápasu. V té jsme prozatím neviděli vyloženou gólovku, utkání je velmi bojovné na obě strany, o něco fotbalovější jsou ale přece jenom hosté z Kolína.
     
    30
    Nádherná průniková přihrávka Drexlera nalezla Clemense až v ofsajdové pasti! Velká škoda pro hosty, kdyby Drexler načasoval kopnutí do míče o pár milisekund dříve, Clemens by se ocitl v jednoznačné šanci na vsítění první branky zápasu.
     
    32
    Přichází chvilkové pozdržení hry díky nepříjemnému zákroku na hráče Kolína. Hlavní rozhodčí už jej vybízí k přesunu za autovou čáru.
     
    33
    Padeborn zatlačil hosty na jejich polovině, znovu ovšem schází nějaká překvapivá myšlenka, která by vedla ke gólové šanci.
     
    35
    Nakonec celý tlak domácích zastavuje ofsajdové postavení, ve kterém pomezní sudí nachytal Progera.
     
    36
    Kolín s rozehrávkou nikam nespěchá. Druhý tým ligy si je vědom současného drivu Padebornu, který je odhodlán okamžitě po zisku míče opětovně zaútočit.
     
    37
    Hosté se přece jenom dostávají i díky nedovolenému zákroku domácích do dobré šance ze standardní situace.
     
    38
    Köln právě vstřelil branku!
    A tu Kolín využívá nejlépe jak může! Napoprvé to sice nevyšlo, ale nakonec se míč dostal na malém vápně k JHONU CORDOBOVI, který naprosto pohotově dostal míč za záda Zingerleho i všech přítomných obránců.
    38. Jhon Cordoba - 0:1.
     
    39
    Rychlá snaha o odpověď končí pohotovým faulem Czichose, který vidí druhou žlutou kartu zápasu.
     
    41
    Padeborn uklidňuje hru na své polovině a chystá se ke srovnání stavu zápasu ještě před koncem poločasu.
     
    42
    Hru kouskuje řada faulů na obou stranách. Oba brankáři jsou nyní bez práce, míč se totiž přesouvá mezi kopačkami obou soupeřů na polovině hřiště.
     
    44
    Jasné podražení zezadu nenechalo klidným ani Waschitzkiho, Padeborn se ale ihned z rozehrávky standardní situace vystavil do ofsajdu.
     
    45
    Poločas se blíží ke svému konci a tempo hry odpovídá jeho drtivé většině, žádný z týmů se nedostává k vyloženě šanci, ze které by mohl přijít druhý gól zápasu.
     
    45+1
    Padeborn ještě v nastavení obléhá svatyni Horna, na jeho ohrožení to ale příliš nevypadá.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První polovina duelu je za námi a po jejím konci mohou být o něco spokojenější se skóre hosté z Kolína. Ti se díky pohotové ráně Jhona Cordoby dostali do jednobrankového vedení, ani jejich výkon ale prozatím neodpovídá výkonu druhého týmu 2. Budesligy s ambicemi na postup mezi elitu. Nechme se překvapit, co přinese půle druhá.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Schmitz, přichází Sobiech.
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Klement, přichází Ritter.
     
    46
    Hned v úvodu druhé půle se nám znovu žlutí, a znovu to je na straně hostí. Tentokrát viděl žlutou jako barvu boží nad svou hlavou útočník Terodde.
     
    47
    Padeborn se z ničeho nic dostával do nebezpečné situace, kterou Kainz řešil skluzem na jasnou žlutou kartu.
     
    48
    Standardka domácích ze zkráceného rohu nic moc nepřinesla. Obrana Kolína si s centrovaným míčem zkušeně poradila a odklidila jej do bezpečí.
     
    49
    Kainz zkoušel velmi pěkně obstřelit všechny přítomné kroucenou ranou na zadní tyč, ke smůle domácích ale netrefil prostor Zingerleho branky.
     
    51
    Terodde využil své výškové převahy a natlačil se až před Zingerleho, který na poslední chvíli zvládl míč před nebezpečím, které se nabízelo v podobě Teroddeho, odkopnout.
     
    52
    Padeborn se po úvodní velmi dobré šanci znovu spíše zatáhl do obrany a vyčkává, co vymyslí soupeř.
     
    53
    Domácí se řítili do rychlého protiútoku, Rittera už na hranici vápna ale skvělým obranným zákrokem připravil o míč stoper Schonlau.
     
    54
    Kolín se snažil o vymodlení pokutového kopu po zákroku na Teroddeho. Hlavní sudí má ale jiný názor a nechává hru plynout.
     
    55
    Útočný faul Zolinskeho dává možnost kolínským k uklidnění hry. Brankář Horn tak také okamžitě činí.
     
    56
    První žlutá karta přichází i na straně domácích. Strohdiek zastavil rychlý kontr jen za cenu karetního trestu.
     
    57
    Dobrá rána z pokutového území rozvlnila síť Zingerleho, ke vší smůle hostí ale pouze z její horní části.
     
    59
    Padeborn si je vědom krátícího se času na srovnání a začíná vrhat své síly do útoku. Obrana Kolína ale projevuje svou zkušenost a nenechává soupeře přejít ani k hranici pokutového území.
     
    60
    Proger zastavil následný protiútok hostí jen za cenu faulu, čeho si je sám moc dobře vědom a rychle se přesouvá do pokutového území.
     
    61
    Hosté se ale nedostali k přílišnému ohrožení branky Padebornu, ze kterého by mohli přidat svou druhou branku zápasu.
     
    62
    Hra se v posledních momentech poněkud kouskuje. Ani jeden z týmů nedokáže udržet míč na svých kopačkách na delší časový interval.
    64. Velká šance Kolína na přidání druhé branky!
     
    65
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Zolinski, přichází Gueye.
     
    66
    Nadýchaný centr Rittera jen doskákal nikým netknut vedle levé tyče Horna. I on si musel zhluboka oddechnout, jakmile míč spatřil mimo nebezpečí.
     
    68
    Domácí se začínají osmělovat k většímu útočnému snažení. Kolín ale nadále velmi dobře brání jejich přechod do pokutového území.
     
    69
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Terodde, přichází Modeste.
     
    70
    Padebornu se naskýtá další standardní situace z velké vzdálenosti, která vybízí k centrovanému míči.
     
    71
    K centru nakonec došlo, jeho zkrácené verze ale skončila na prvním obránci soupeře, a do útoku tak mohou hráči z Kolína.
     
    73
    Köln právě vstřelil branku!
    Střídání za všechny prachy! ANTHONY MODESTE po svém velmi krátkém pobytu na hřišti přidává druhou branku Kolína a dává tak klid na kopačky hostujícího týmu. Snajpr Kolína si naběhl na bližší tyč, kde lehkou tečí poslal za záda Zingerleho prudký míč, na který nemohl brankář domácích dosáhnout.
    Anthony Modeste - 0:2.
     
    75
    Na Padebornu jde vidět přibývající nervozita a hra začíná přinášet hrubší nedovolené zákroky. Hlavní arbitr žádný z nich zatím neodměňuje žlutým kartónkem.
     
    77
    O dvě minuty později se ale přece jenom žlutí. Sven Michel to přehnal s důrazem a zaslouženě je za svůj zákrok potrestán kartou žluté barvy.
     
    78
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Czichos, přichází Sorensen.
     
    79
    Sorensen nepobyl na hřišti ani minutu a už vidí další žlutou kartu zápasu za zákrok na hraně pokutového území.
     
    80
    Paderborn právě vstřelil branku!
    Z následně standardní situace domácí srovnávají! BERNARD TEKPETEY načasoval svůj náběh na pozemní centr naprosto bravurně a s lehkostí vsítil z pokutového území první branku domácích.
    80. Bernard Tekpetey - 1:2.
     
    82
    Domácím vlila první branka krev do žil a i za výrazné podpory domácího publika se Padeborn žene za srovnáním.
     
    83
    Jejich snahy ale zastavuje rychlý kontr Kolína, který vybojoval rohový kop. Hosté s jeho rozehrávkou pochopitelně nikam nespěchají.
     
    84
    Střelec druhé branky Modeste vybízí své spoluhráče k aktivnímu napadání tak, aby se Padeborn nemohl dostat ani přes polovinu hřiště. Prozatím je taktika Modesteho nadmíru úspěšná.
     
    85
    Faul kapitána Hectora nabízí domácím další z řady standardních situací ze střední vzdálenosti.
     
    86
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Drager, přichází Hünemeier.
     
    87
    Paderborn právě vstřelil branku!
    Tak tahle vyrovnávací branka KAIE PROGERA si velmi hlasitě říká o gól sezóny! Hráč Padeborn napřáhl po odraženém míč k dalekonosné ráně z velké vzdálenosti a trefil naprosto přesně růžek vzdálenější tyče Hornovy svatyně.
    Kai Proger - 2:2.
     
    89
    Druhou žlutou kartu krátce po vyrovnávací brance vidí Florian Kainz a hlavní arbitr ho posílá předčasně do sprch.
     
    90
    Začíná nám nastavení druhého poločasu, které ještě slibuje pořádné drama. Padeborn se žene za kompletní otočkou ve skóre s fanouškovskou základnou v zádech.
     
    90+2
    Paderborn právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné se stává skutečností! MARLON RITTER se nenechal dlouho vybízet a další nádhernou brankou domácích ze solidní vzdálenosti definitivně otáčí skóre zápasu!
    90+2. Marlon Ritter - 3:2.
     
    90+4
    Střelec třetí branky vidí ještě žlutou kartu za dlouhé oslavy s fanoušky, ale především také za sundaný dres po vsítění svého gólu.
     
    90+5
    Kolín má ještě v závěru poslední možnost ke srovnání. Už to ale vypadá, že Padeborn si celou situaci pohlídá.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Utkání dvou poločasů. V tom prvním aby si diváci v Benteler Aréně na šanci počkali celých prvních čtyřicet pět minut, v té druhé ale mohli sledovat hned čtyři branky. Domácí Padeborn ještě deset minut prohrával o dva góly, po neuvěřitelném závěru a gólu z nastavení ale dokázal celý zápas otočit ve svůj prospěch a ponechat si všechny tři body na domácí půdě.
     
    Trenér Kolína si ještě na hřišti vzal všechny hráče do kolečka a náležitě jim dává najevo, že takhle teda ne! Tým s ambicemi na postup do nejvyšší soutěže nemůže takhle promrhat skvěle rozehrané utkání.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 11:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:26.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pátečního večera a naplno užitý víkend. (20:29:47)

    Daniel Gargulák

    Góly: 80. Tekpetey, 87. Proger, 90+2. Ritter – 38. Cordoba, 73. Modeste

    Karty:   56. Strohdiek (PDN), 77. Michel (PDN), 90+4. Ritter (PDN) – 25. Schmitz (KLN), 39. Czichos (KLN), 46. Terodde (KLN), 47. Kainz (KLN), 79. Sorensen (KLN)   89. Kainz (KLN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 11:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:26.
    SC Paderborn 07: Zingerle – Drager (86. Hünemeier), Schonlau, Strohdiek, Collins – Vasiliadis, Klement (46. Ritter) – Proger, Tekpetey – Zolinski (65. Gueye), Michel.
    Náhradníci: Ratajczak – Antwi-Adjej, Boeder, Gjasula, Gueye, Hunemeier, Ritter.

    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Schmitz (46. Sobiech), Mere, Czichos (78. Sorensen) – Clemens, Hector, Geis, Drexler, Kainz – Terodde (69. Modeste), Cordoba.
    Náhradníci: Kessler – Koziello, Modeste, Nartey, Risse, Sobiech, Sorensen.

    Rozhodca: Waschitzki – Wollenweber, Achmüller.