Den Haag – Zwolle 1:0 (kon.)
koniec
HFC ADO Den Haag
1:0 (1:0)
PEC Zwolle
cz Piatok 15.02.2019, 20:00 • Cars Jeans Stadion • Holandská Eredivisie • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Utkání je u konce. Nepříliš pohledné utkání dnes rozhodla jediná branka, kterou dal šťastnější tým. Jediným střelcem duelu byl Giovanni Troupee, který se prosadil v poslední minutě prvního poločasu. ADO Den Haag tak zapisuje důležité body a odskakuje svému dnešnímu soupeři. (22:02:45)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Dobrá akce hostujícího celku. Jeden z hostů se dostal do šestnáctky, kde šel na dlouhý míč do skluzu. Ten ale jen protečoval, o faul se určitě nejednalo a sudí zvládli i tuto situaci.
     
    90+4
    Poslední šance na vyrovnání. Domácí faulovali ve středu hřiště, všichni hráči pádí do šestnáctky a brankář Mickey van der Hart posílá míč do ohně.
     
    90+3
    Snaha Zwolle by byla, ale Den Haag tenhle styl hry ubránil devadesát minut a pravděpodobně se to v následujících dvou minutách už moc nezmění. Nyní domácí jsou navíc v útoku.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu se bude hrát ještě dalších pět minutek. Do nastavení jdou s míčem na kopačkách hosté, ale těm už zbývá pramálo času...
     
    90
    Zwolle již nemyslí moc obranu a vsází vše na jednu kartu. Jeden z domácích se nyní dostal do vápna a přihrával na penaltu. Zde na poslední chvíli zasáhl pozorný obránce.
     
    89
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází John Goossens, přichází Shaquille Pinas.
     
    88
    Otevřela se hostující obrana a Erik Falkenburg mohl potvrdit výhru domácího celku. Na penaltě zakončoval pravačkou, ale pokus ze vzduchu skončil nad brankou.
     
    86
    Hosté mají větší držení míče i více ze hry, ale je to právě Den Haag, který dal branku a na ty se hraje... Zwolle se snaží, ale nejde to, prostě ne.
     
    85
    Zwolle kombinuje na útočné polovině, ale Den Haag vysoce napadá a nechce pustit hosty k něčemu, co by mohlo vést ke vstřelení vyrovnávací branky.
     
    83
    Cesta hostů alespoň za bodem se slušně zdramatizovala. Nyní to hráči v modrém zkoušeli centrem do vápna, kde se ale k míči jeden z hráčů nedostal a ten skončil v zámezí.
     
    82
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Tomáš Necid, přichází Erik Falkenburg.
     
    81
    Červenou kartu dostává Younes Namli (PEC Zwolle).
     
    81
    Younes Namli a Sheraldo Becker se po souboji na levé straně dostali do potyčky a nakonec je z toho pořádná karetní mela! Hostující hráč po řečích dokonce vidí červenou kartu!
     
    80
    Zwolle ovšem v aktivitě pokračovalo a bylo opět nebezpečné. Jejich tlak se začínám stupňovat a pokud to tak bude pokračovat, máme se ještě na co těšit.
     
    79
    Hosté se dostávali po pravé straně do útoku a jeden z hráčů přihrával na penaltu. Zde se ale nikdo v modrém neprosadil a domácím se povedlo míč odehrát.
     
    78
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Ouasim Bouy, přichází Zian Flemming.
     
    77
    Abdenasser El Khayati se nyní na levé straně dostal pod tlak a dokázal odkopnout alespoň do autu. Hra bude pokračovat vhazováním Zwolle na pravé straně.
     
    76
    Hra ve středu hřiště byla nyní přerušena poté, co si Tomáš Necid počínal nedovoleně ve vzdušném souboji. Hra pokračuje rozehrávkou Zwolle.
     
    74
    Mickey van der Hart nyní nerozehrál ideálně a jeho odkop po zemi zachytili domácí hráči. Těm se ovšem nepovedlo zakončit, pokračuje se ovšem jejich kombinační hrou.
     
    73
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Vito van Crooij, přichází Rick Dekker.
     
    72
    Vito van Crooij si nyní dobře zaběhl za obranu a o bránícího hráče Den Haagu vybojoval rohový kop pro Zwolle. Tomu se logicky stále více a více oddaluje naděje na bodový zisk.
     
    71
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Giovanni Troupee, přichází Dion Malone.
     
    70
    Domácí byli nyní zahnáni pod tlak. Zwolle nakonec vytěžilo autové vhazování, které bude zahráno až po střídání. Hřiště opouští jediný střelec utkání.
     
    69
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Stanley Elbers, přichází Clint Leemans.
     
    67
    Pomalu a jistě se nám blíží poslední dvacet minut základní hrací doby. Den Haag nadále drží jednobrankové vedení, jinak ale sledujeme dosti bojovný duel s minimem šancí.
     
    65
    Do dobré šance se následně dostal Tomáš Necid. Český útočník dostal přihrávku od Beckera do vápna a z pravé strany zakončoval ke vzdálenější tyčce. Mickey van der Hart se ovšem zaskvěl parádním zákrokem!
     
    64
    Hra pokračuje a u míče jsou hosté. Zwolle se pokouší něco vymyslet, ale stále je to ta samá píseň. Hostující tým je ve snažení dosti marný a Den Haag pohodlně brání vedení.
     
    62
    Podruhé v utkán sudí tasí kartu a opět to je pro hráče hostujícího celku. Younes Namli zajel hodně tvrdě a zbytečně do kotníku El Khayatiho a inkasuje napomenutí.
     
    61
    Zwolle kombinuje na útočné polovině, ale stále to nikam moc nevede... Den Haag dobře brání a nápady hostujícího celku jsou naprosto nulové.
     
    59
    Giovanni Troupee se následně objevil na zemi a bude muset být ošetřen. Spěchají k němu doktoři domácího celku a nějaký čas se nyní nebude hrát...
     
    58
    Nečekaný centr posílal jeden z domácích hráčů do vápna po rychlejší kombinační hře svého celku. Nakonec se ale nikdo z útočníků do zakončení nedostal a Mickey van der Hart pohotově kryje.
     
    57
    Hosté se nyní dostali až před šestnáctku, ale centr z levé strany se nepovedlo ideálně. Giovanni Troupee míč zablokoval a Zwolle má k dispozici roh.
     
    55
    Bohužel. Vidina lepšího fotbalu dnes nejspíše nepřijde a my duel dohrajeme v tomto pochmurném tempu. Aktuálně hraje Zwolle, ale celek dříve rázného beka Stama nemá směrem dopředu žádný nápad.
     
    53
    V další akci se o střelecký pokus postaral Gustavo Hamer. Hostující středopolař střílel po zemi k pravé tyčce, ale Robert Zwinkels byl pozorný a snadno chytá.
     
    52
    Lennart Thy byl nyní faulován ve středu hřiště. Wilfried Kanon jej ve vzdušném souboji zasáhl loktem a klidně mohl být trestán, možná překvapivě k tomu ovšem nedošlo.
     
    51
    Ale jinak pokračujeme v nastavené hře prvního poločasu. Oba celky se pokouší něco vymyslet, ale útočná fáze téměř neexistuje. Spíše se hraje ve středu hřiště.
     
    49
    Domácí mužstvo se pokoušelo zpátky dostat do útoku, ale jejich snahu hatí ofsajd. Hra tak bude pokračovat hrou hostujícího celku, který nastupuje v klasické modré kombinaci.
     
    48
    Zwolle se pokoušelo projít do útoku, ale dlouhý centr úspěšný nebyl. Míč tak skončil u brankáře Zwinkelse a pokračovat se bude jeho rozehrávkou.
     
    47
    Druhý poločas již probíhá a o něco aktivněji do něj nastoupili hráči domácího celku. Ti jsou nabuzení brankou z poslední minuty prvního poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce. Nesledovali jsme moc pohledný fotbal, více ze hry měli hosté, kteří si vytvořili i nějaké akce. Do kabin jdou ale nakonec šťastnější domácí, kteří se v poslední minutě prosadili a proto vedou 1:0. Střelcem jediné trefy je obránce Giovanni Troupee.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Giovanni TROUPEE - 1:0
     
    45
    Den Haag právě vstřelil branku!
    První šance hostujícího celku a hned je z toho branka! GIOVANNI TROUPEE dostal přihrávku na pravou stranu a hned se dostal do vápna. Byl v úhlu a krásným lobem překonal bezmocného van den Harta v brance, krásná trefa.
     
    44
    Tomáš Necid se hnal do útoku po levé straně, ale po otočce upadl. Rozhodčí nic špatného neviděli a pokračuje se hrou Zwolle.
     
    43
    Od poslední šance to je ovšem opět jeden velký chaos. Sledujeme hru ve středu hřiště a je to spíše taková nakopávaná, hodně nepřesností ve hře obou mužstev.
     
    41
    Po delší době konečně slušná akce! Lennart Thy hlavičkou zakončoval centr z pravé strany po standardce, ale Robert Zwinkels byl pozorný a míč skryl v rukavicích.
     
    40
    Poslední pět minut základní hrací doby prvního poločasu. Vidíme to, co téměř celý poločas. Zwolle je aktivní na míči, ale nic z toho...
     
    38
    Sheraldo Becker utekl po pravé straně a následně centroval do šestnáctky. Giovanni Troupee si tam ovšem pomohl rukama a strčil do bránícího hráče, píská se tedy útočný faul.
     
    37
    Snažení domácího celku bylo ukončeno těsně před vápnem, kde jeden z hráčů zahrával vysokou nohou. Kingsley Ehizibue měl nyní štěstí, že jeho hlava zůstala nepoškozena.
     
    35
    Robert Zwinkels nyní nakopával, ale jeho spoluhráč na pravém kruhu nic nevymyslel a hra bude pokračovat hrou Zwolle.
     
    33
    Blíží se nám pomalu a jistě konec prvního poločasu. Zwolle je nadále aktivní na míči, ale je to spíše opravdu jen taková kombinace, která nevede k žádným střelám.
     
    31
    Nic nepřinesl přímý kop od pravé lajny ani následný pokus z druhé strany. Mickey van der Hart byl ve vzduchu první a centrovaný míč ukryl ve své náruči.
     
    30
    Přesně v první třetině utkání se poprvé žlutí. Pronikající Giovanni Troupee byl jasně držen hostujícím Ehizibuem, který inkasuje žlutou kartu. Den Haag bude rozehrávat standardku.
     
    29
    Hostující celek se následně dostal s kombinací až před vápno. Pelle Clement byl již v celkem slušné pozici, ale klička mu nevyšla a míč byl odehrán bránícím hráčem.
     
    28
    Zwolle si v posledních minutkách přihrává, ale hrozně vysoko. Den Haag navíc moc nenapadá a sledujeme tak hru, která nikam moc nevede...
     
    26
    Domácí mohli jít do nadějné protiakce, ale jeden z hráčů míč zasekl a hru vrátil. To se moc fanouškům nelíbilo a dotyčný hráč to menším pískotem hned poznal.
     
    24
    Rozehrávka Zwolle před brankou byla lehce pod tlakem houževnatých domácích hráčů. Nakonec ale modří vše dobře ukočírovali a hra bude pokračovat jejich útokem.
     
    23
    Jsme v polovině prvního poločasu a na kopačkách mají míč hostující hráči. Ti nyní kombinují, ale směrem dopředu se jim tolik nedaří. Hraje se hodně bojovně.
     
    21
    Centrovaný míč z levé strany byl před brankou odvrácen. Hra nicméně pokračovala a žlutozelení si následně vybojovali rohový kop. Další standardka, nyní zleva.
     
    20
    Domácí Giovanni Troupee postupoval po pravé straně, ale v blízkosti rohového praporku upadl a po faulu uvidíme zajímavou standardní situaci pro Haag.
     
    18
    Poslední minutky utkání začínají být lehce nudné. Oba celky spíše kombinují, ale jejich snaha není nikterak zakončená. Uvidíme, jak tomu bude následně.
     
    17
    Po delší době je na míči aktivní domácí celek, kterému ale postupná kombinace zatím moc nevychází. Přišel centr z poloviny hřiště do vápna, ale tam se nikdo neprosadil.
     
    15
    Den Haagští se opět dostávali do útoku, ale ani nyní nebyla přihrávka po pravé straně hráčem zpracována. Pokračuje se tedy hrou hostujícího brankáře.
     
    14
    Ta přišla nyní, ale zakončena nebyla. Míč do vápna dostával český útočník Tomáš Necid, ale tomu se přihrávku zpracovat nepovedlo a van den Hart zasahuje.
     
    13
    Rohový kop sice nic nepřinesl, ale hostující celek se nadále drží na míči a je aktivní. Den Haag se zatím spíše brání a čeká na nějaké protiakce.
     
    12
    Přímý kop z pravé strany byl zakončován centrovaným míčem na přední tyčku, kde se jeden z hostů pokoušel šťastně prosadit. Tomáš Necid zde ale pokus odvrátil na roh.
     
    11
    Zwolle se snaží držet míč na svých kopačkách, což se sice daří, ale směrem dopředu to zatím nebezpečné není. Každopádně nyní budou hosté zahrávat standardku.
     
    9
    Hra se ale od prvních minut pořádně rozpohybovala a sledujeme opravdu slušné utkání. Hraje se aktivně na obě strany a v tímto tempem se brzy dočkáme branky.
     
    7
    Následně šel do vápna hostujícího celku centrovaný míč zleva, ale v malém prostoru se neprosadil Tomáš Necid. Následně hosté odkopli a hra bude pokračovat autem.
    6. Tutovky Zwolle brankou neskončily
     
    6
    Obrovské šance hostujícího celku, který trestuhodně nevede! Younes Namli se skvěle dostal do vápna, ale ani jeden z jeho spoluhráčů se zblízka neprosadil. Robert Zwinkels v brance byl nyní neuvěřitelný.
     
    5
    Zatím se hraje v hodně pomalém tempu a ani jeden celek se do ničeho nemůže dostat. Poprvé se do blízkosti branky dostali také domácí, ale ani ti nic nevymysleli.
     
    4
    Aaron Meijers nyní postupoval do útoku po pravé straně, ale v blízkosti rohového praporku byl povalen. Hra tak pokračuje standardkou domácího Den Haagu.
     
    2
    Zatím hrají s míčem pouze hosté, kteří se pokoušejí cokoliv vymyslet. Zajímavostí je, že domácí útočník Tomáš Necid nastupoval kdysi právě v dresu Zwolle.
     
    1
    O úvodní výkop se postaralo hostující Zwolle, které nastupuje v modrých dresech. Hráči hostujícího celku zatím kombinují, ale směrem dopředu se zatím tolik neženou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva přicházejí na hrací plochu stadionu v Haagu a souboj o další ligové body brzy začne!
     
    Úvodní sestavy:

    HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Troupee, Beugelsdijk, Kanon, Meijers – Immers, D. Bakker, El Khayati – Becker, Necid, Goossens.
    Náhradníci: Groothuizen, Havekotte – Malone, Gorter, Pinas, Goppel, Falkenburg, Lorenzen, Hooi, Čang.

    PEC Zwolle: van der Hart – Hamer, van Polen, Lam, Ehizibue – Bouy, Namli, Clement – V. van Crooij, Thy, Elbers.
    Náhradníci: Boer, Bouzanis – Leemans, Flemming, Dekker, Genreau, Lachman, S. van den Berg, van den Belt.

    Rozhodčí: Kooij – Bluemink, Vandeursen.
     

    HFC ADO Den Haag

    Haagu patří třináctá pozice se ziskem 24 bodů. V minulém kole utrpěli porážku na hřišti Emmenu, se kterým padli 2:3. V zápase se trefil Tomáš Necid, který dával vyrovnávací branku na 2:2. Nicméně Emmen dvě minuty před koncem nakonec strhl vedení na svou stranu.
    Nejproduktivnějším střelcem týmu je Nizozemec El Khayati, který má na svém kontě 12 branek. Zároveň je Khayati pátým nejlepším hráčem v rámci celé Eredivisie. Český útočník Tomáš Necid má na svém kontě 4 plné zásahy.
     

    PEC Zwolle

    Hosté se nachází jen dvě příčky od svého dnešního soupeře, konkrétně drží jedenáctou pozici se ziskem 25 bodů. V minulém zápase již nedokázali navýšit svou dosavadní tří zápasovou vítěznou šňůru a remizovali 1:1 s Heerenveenem.
    Nejlepším střelcem týmu je Nizozemec M. van Duinen (7 branek) a jeho národnostní kolega V. van Crooij (6 branek).
     
    První vzájemný zápas v letošní sezóně
    Ten se odehrál v rámci 13. kola nejvyšší nizozemské soutěže a bylo se na co dívat. Zápas přinesl dohromady pět branek a nakonec se z vítězství radoval Den Haag. Po prvním poločase svítilo na světelné tabuli skóre 2:2. Ve druhém poločase se dlouho čekalo na branku a o vítězství se rozhodlo až sedm minut před koncem, kdy se trefil N. Kuipers. V daném zápase se také dvěma zásahy prezentoval El. Khayati, na kterého si budou muset hráči Zwolle dát velký pozor!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Panuška

    Góly: 45. Troupee

    Karty:   81. Becker (HAA) – 30. Ehizibue (ZWO), 62. Namli (ZWO)   81. Namli (ZWO)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:8.
    HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Troupee (71. Malone), Beugelsdijk, Kanon, Meijers – Immers, D. Bakker, El Khayati – Becker, Necid (82. Falkenburg), Goossens (89. Pinas).
    Náhradníci: Groothuizen, Havekotte – Malone, Gorter, Pinas, Goppel, Falkenburg, Lorenzen, Hooi, Čang.

    PEC Zwolle: van der Hart – Hamer, van Polen, Lam, Ehizibue – Bouy (78. Flemming), Namli, Clement – V. van Crooij (73. Dekker), Thy, Elbers (69. Leemans).
    Náhradníci: Boer, Bouzanis – Leemans, Flemming, Dekker, Genreau, Lachman, S. van den Berg, van den Belt.

    Rozhodca: Kooij – Bluemink, Vandeursen