Kazaň – Novgorod 5:1 (kon.) | S.Moskva – Soči 3:1 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
cz Utorok 05.02.2019, 17:00 • TatNeft Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 40:24.
    Zblokované střely – 13:6.
    Vyloučení – 2:6.
    Využití přesilovek 1/6 – 0/2.
    Vhazování – 29:21. (19:14:34)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím domácích, kteří svého soupeře porazili poměrem 5:1. Torpedu se v úvodu třetí třetiny podařilo snížit na rozdíl jediné branky, avšak před koncem utkání se soupeř dostal k přesilovce pět na tři, díky které rozhodl zápas. Novgorod ještě poté zkoušel hru bez brankáře, ta ale přinesla další inkasovanou branku. I poslední minuta hrací doby nabídla další branku, opět se o ní postarala Kazaň, která tak potvrdila roli favorita.
     
    Konec zápasu.
    59:17 Vjačeslav OSNOVIN - 5:1
     
    59:17
    Kazaň vstřelila branku!
    Další branka na sebe nenechala dlouho čekat! Nazarevič chyboval v rozehrávce, k puku se tak dostal Zaripov, který našel v tandemu najetého VJAČESLAVA OSNOVINA, jenž bleskovým švihem zamířil k bližší tyči, kam brankář Brust nestačil dosáhnout.
    Asistence: Danis Zaripov.
     
    59:04
    Novgorod se ještě snaží vsítit kontaktní branku, nicméně domácí brankář i nadále odolová. Před malým momentem se mu podařilo zneškodnit ránu od modré čáry.
    58:11 Stanislav GALIJEV - 4:1
     
    58:11
    Kazaň vstřelila branku!
    Je tu další trefa pro domácí mužstvo! Torpedo totiž sáhlo ke hře bez brankáře, což soupeř hodně rychle potrestal. Přihrávka směřovala na STANISLAVA GALIJEVA, který zamířil do odkryté branky.
    Asistence: Vladimir Tkačov, Anton Popov.
     
    57:43
    Oddechový čas pro hosty.
    57:43 Danis ZARIPOV - 3:1
     
    57:43
    Kazaň vstřelila branku!
    Obrovský tlak přeci jenom končí brankou! Domácí si tak dlouho pohrávali s pukem u brankoviště, až nakonec zadovka v podání Azeveda našla u druhé tyče volného DANISE ZARIPOVA, proti kterému stála prázdná branka. Hosté to měli o to těžší, že hráli ve třech, navíc jeden z hráčů hrál bez hole!
    Asistence: Justin Azevedo, Anton Lander.
     
    57:02
    Až nyní se Brust musel činit, následně trojice hráčů Torpeda vyhodila až na druhou stranu. Podjapolskij vyjel z branky, aby mohl rozehrát na své spoluhráče.
     
    56:14
    Kazaň okamžitě rozjela přesilovkový kolotoč, který zatím nenabídl žádný střelekcý pokus. Domácí hráči si stále dávají přednost u kotouče.
     
    55:45
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Vladimir Galuzin – 2 min., sekání + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    55:39
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Andrew Calof – 2 min., sekání).
     
    55:13
    Do zajímavé pozice si před malým momentem nabruslil Calof, jehož ostrá rána orazítkovala zadní mantinel. Podjapolskij dokázal vychytat i následné dorážky.
     
    54:22
    Na opačné straně jsme sledovali nadějné přečíslení, se kterým si brankář Brust věděl rady. Poslední minuty nabízí šance na obou stranách plochy.
     
    53:14
    Špatnou rozehrávku domácích mohl potrestat napadající Orlov, kterému se ale nepodařilo přehodit beton brankáře. Další střela se pro změnu snesla vedle branky.
     
    52:08
    Na ledovou plochu se dostal také český forvard Sekáč, který se pokoušel clonit brankáři. Jeho formace se ale nedostala k ničemu nebezpečnějšímu.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 3. Zaripov (Manuchov, Lukojanov), 31. Tkačov, 58. Zaripov (Azevedo, Lander), 59. Galijev (Tkačov, An. Popov), 60. Osnovin (Zaripov) – 43. Sabolič (Siomin)


    Ak Bars Kazaň: Poďjapolskij (Šaryčenkov) – Ľamkin, Postma, Manuchov, Judin, Markov (A), Jarullin – Azevedo, Lander, Sekáč – Lukojanov, Osnovin, Zaripov (A) – Galijev, An. Popov, Tkačov – A. Michejev, Svitov (C), M. Gluchov.
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Brust (Molkov) – Orlov, Barancev (A), Nazarevič, Holm, Aliajev, Volčenkov, Rodionyčev – Paršin, Galuzin (A), Žafiarov – Veriajev, Miele, Calof – Sabolič, Siomin, Šenfeld – Urakov, Makarenko, Smolin – Varnakov (C).

    Rozhodca: Ščenjov, Ovčinnikov – Gordenko, Sysujev