Nitra – B. Bystrica 3:6 (kon.) | Zvolen – Miškovec 2:0 (kon.) | Košice – Nové Zámky 3:1 (kon.)
Žilina – Poprad 2:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.) | Budapešť – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
MAC Budapešť
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
HK DUKLA Trenčín
Nedeľa 30.12.2018, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:44
    Trenčianska bránka ostáva prázdna. Trenčín teda bude hrať v pätici, pretože Švec otáva stále na trestnej lavici.
     
    58:44
    Oddychový čas pre Duklu Trenčín. Fanúšikovia sa hostí snažia ešte trochu povzbudiť.
     
    57:33
    Domáca bránka vypadla zo svojho miesta a nasadiť ju späť budú musieť budapeštianski ľadári. Hrať sa teda pár minút nebude a hráči majú možnosť nabrať pred úplným záverom zápasu ešte nejaké sily.
     
    57:33
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Jozef Švec – 2 min., krosček).
     
    57:33
    Švec teraz poriadne zapáral do Burta, ale ten o bitku nemal žiadny záujem. Domáci hráč súpera dokonca vysmial a Švec si oddýchne na trestnej lavici.
    54:03 Brance ORBAN - 3:1
     
    54:03
    Budapešť dáva gól!
    Domáci prvýkrát v zápase uskakujú na rozdiel dvoch gólov. Vďačia za to BRANCEMU ORBANOVI, ktorý ostal nepokrytý na hranici ľavého kruhu, kam dostal prihrávku a nechytateľnou ranou umiestnil puk pod hornú žrď. Asistencie: Chris Langkow, Cameron Burt.
     
    53:33
    Skórovať mohla aj Budapešť! Orban si teraz na ľavej strane výborne počkal na korčuľujúceho Langkowa, ktorý dostal prihrávku do pravého kruhu a ihneď strieľal, ale Valent svoj tím podržal.
     
    53:12
    Mohlo byť vyrovnané! Po sérii neúspešných pokuso sa do zakončenia z pravého kruhu dostal Rýgl, ale Bálizs proti nemu dobre vykorčuľoval, zmenšil strelecký uhol a puk aj úspešne zachytil.
    41:23 Keegan DANSEREAU - 2:1
     
    41:23
    Budapešť dáva gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú druhýkrát do vedenia. Postaral sa o to KEEGAN DANSEREAU, ktorý ostal úplne nepokrytý pred ľavou žrďou. Tam na neho prešla aj pohodlná prihrávka a so zakončením do odkrytej časti siete nemohol ať žiadny problém. Asistencie: Jared Brown, Tamás Pozsgai.
     
    36:34
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Martin Rýgl – 2 min., držanie).
     
    35:42
    Trenčania vyhrali buly a bola z toho dobrá šanca. Radivojevič našiel Sojčíka, ktorý ihneď strieľal, ale trafil iba obetavého domáceho obrancu.
     
    34:40
    Budapešť si napokon vypracovala skvelú šancu na skórovanie! Po tvrdej strele od modrej čiary Valent povyšiel pred svoje bránkovisko, kde však nastal obrovský chaos. Trenčania sa pokúšali zaľahnúť puk, domáci hráči ho zase chceli vydolovať a poslať do siete, až kým rozhodcovia nezapískali.
     
    31:19
    Trenčín spálil skvelú šancu na gól! Dlouhý si nakorčoľoval za modrú čiaru z druhej vlny a spoza kruhov to skúsil aj tvrdou strelou, ale tá iba tesne minula priestor troch žrdí.
    24:49 Ondrej MIKULA - 1:1
     
    24:49
    Trenčín dal gól!
    Je vyrovnané, duel sa začína od začiatku. Postaral sa o to ONDREJ MIKULA, ktorý strieľal z uhla z ľavého kruhu a jeho pokus Bálizsovi prenikol do siete popri ľavom betóne. Asistencie: Milan Bartovič, Peter Ölvecký.
    21:16 Tamás POZSGAI - 1:0
     
    21:16
    Budapešť dáva gól!
    Domáci hokejisti sa ujímajú vedenia! Stalo sa tak po veľmi nešťastnom momente pre trenčiansku Duklu, keď TAMÁS POZSGAI vystrelil spoza ľavého kruhu a pred bránkou trafil Holendu, od ktorého sa puk odrazil až do siete. Asistencia: Scott Macaulay.
     
    16:23
    Budapešť spálila štvrtú vyloženú šancu na otvorenie skóre! Po sérii presilovkových prihrávok dostal prihrávku medzi kruhy Dansereau a ihneď strieľal, ale puk opečiatkoval iba ľavú žrď Valentovej bránky.
     
    15:46
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Denis Hudec – 2 min., hákovanie).
     
    11:56
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Jared Brown – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    08:36
    Budapešť spálila tretiu tutovku v tomto zápase! Rýgl zaváhal pri mantineli v strednom pásme, kde mu unikol rozbehnutý Terbrócs. Ten s pukom postúpil až do pravého kruhu a skúšal to krížnou ranou, ale tesne minul pravú žrď Valentovej bránky.
     
    05:30
    Domáci obranca Burt upokojil hru vo vlastnej obrannej tretine a založil skvelú útočnú akciu. Na jej konci si Terbrócs prebral puk pri modrej čiare, obhodil si obrancu a na Valenta postupoval sám, ale trenčiansky gólman proti prudkej a nebezpečnej strele opäť uspel.
     
    00:20
    Domáci sa ihneď dostali do prečíslenia a takmer skórovali! Budapeštianski hokejisti využili obrovské zaváhanie Dukly v strednom pásme, Orban potiahol puk a prihral pred otvorenú bránku, kde bol Langkow, ale následne predviedol Valent vynikajúci zákrok a puk vytesnil do bezpečia.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 22. Pozsgai (Macaulay), 42. Dansereau (Brown, Pozsgai), 55. Orban (Langkow, Burt) – 25. Mikula (Bartovič, Ölvecký)


    MAC Budapešť: Bálizs – Macaulay, Pozsgai, Dudás, Negrin, Burt, Vokla, Garát, Kreisz – Bodó, Langkow, Orban – Dansereau, Brown, Klempa – Terbrócs, Nagy, Pápa – Szabad, Majoross, Odnoga
    HK DUKLA Trenčín: Valent – Krejči, Bokroš, Holenda, Rýgl, Frühauf, Gula, Špankovič, Luža – Hecl, Sojčík, Radivojevič – Mikula, Ölvecký, Bartovič – Švec, Dlouhý, T. Varga – Luhový, Pardavý, Hudec

    Rozhodca: Jonák, D. Konc – Synek, Tvrdoň