Česko – Rusko 1:2 (kon.) | Kazachstan – USA 2:8 (kon.) | Dánsko – Švajčiarsko 0:4 (kon.)
koniec
Česko
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Rusko
Sobota 29.12.2018, 02:07 • Rogers Arena, Vancouver • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:07.
     
    Príjemné skoré ráno prajem všetkým hokejovým fanúšikom. Vítam vás pri sledovaní textového prenosu z juniorských majstrovstiev sveta, v ktorom budeme sledovať výbery Česka a Ruska. Ktorý tím si pripíše druhé víťazstvo na turnaji?

    ČESKO U20

    Česká republika čaká na cenný kov z juniorského šampionátu od roku 2005. Vtedy získala bronz partia hráčov ako David Krejčí, Roman Červenka či Michael Frolík. Do aktuálneho turnaja vstúpili zverenci Václava Varaďu zápasom proti Švajčiarsku a na víťazstvo sa poriadne nadreli. Po výsledku 1:1 sa muselo predlžovať, no pridaný hrací čas už po 52 sekundách ukončil obranca David Kvasnička. „Bol to nesmierne vyrovnaný zápas. Pre naše sebavedomie je dôležité, že na úvod turnaja berieme výhru,“ povedal autor rozhodujúceho gólu pre portál iDNES.cz. V českom kádri nájdeme niekoľko zvučných mien. Filip Zadina je draftovou šestkou a napríklad Martin Nečas už odohral za Carolinu Hurricans sedem zápasov v NHL. Spomenúť musíme aj brankára Lukáša Dostála, ktorý proti Švajčiarom podal vynikajúci výkon a najmä v tretej tretine podržal mužstvo. Česi musia zlepšiť disciplínu, keďže v prvom dueli inkasovali osem menších trestov.

    RUSKO U20

    Ruskí hokejisti majú opäť tie najvyššie ambície, no výsledky z prípravy nie sú príliš lichotivé. Počas nej prehrali so Švédskom, USA a zdolali len výber Švajčiarska 4:1. Až pätnásť hráčov zo súčasného kádra pôsobí v KHL. Obranca Alexander Romanov odohral v tejto sezóne 28 zápasov v drese CSKA Moskva a Vitalij Kravcov má vo farbách Traktoru Čeľjabinsk priemer pol bodu na zápas. Zborná vstúpila do turnaja zápasom proti Dánsku, vyhrala síce 4:0, no herne neoslnila. Severanom dopriala deväť presilových hier a možno aj preto strelecky podľahla outsiderovi skupiny 18:20. Obaja spomínaní hráči sa v zápase gólovo presadili a Romanov pridal ešte dve asistencie. S Českom si ruskí hokejisti zmerali sily aj na predošlom šampionáte a podľahli mu 4:5. Gólovo bohaté stretnutie sa zrodilo aj počas novembrovej prípravy. Rusi síce štyrikrát inkasovali v oslabení, no vďaka päťbodovému Grigorimu Denisenkovi triumfovali 6:5.
     
    Úvodné zostavy:

    Česko: Dostál (Patera) – J. Galvas (A), Kvasnička, Gaspar, D. Mikyska, F. Král, Bukač – Hrabík, Nečas (C), M. Kaut (A) – Machala, Hladonik, Zadina – Plášek ml., Kondelík, Lauko – Pekař, Kern, Pour.

    Rusko: Kočetkov (Tarasov) – Žuravljov, Ilja Morozov, Rubinčik, Samorukov (A), Romanov, Alexejev, Olšanskij – Slepec, Galimov, Muranov – K. Kostin (C), Kravcov (A), Denisenko – Starkov, Šen, Kovalenko – Podkolzin, Ivan Morozov, Marčenko.

    Rozhodcovia: Tobias Björk (SWE), Peter Stano (SVK) – Brian Oliver (USA), Emil Yletyinen (SWE).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    Český brankár Lukáš Dostál si pripisuje na konto prvý úspešný zákrok už po devätnástich sekundách zápasu. Jeden z ruských hráčov obišiel bránu, následne zakončoval, ale gól nestrelil.
     
    00:32
    Dmitrij Samorukov nahadzoval puk na českú bránu, ale pred ňou sa nepodarilo tečovať puk žiadnemu z jeho spoluhráčov. Následne sa naši západní susedia oslobodili a môžu ísť striedať.
     
    01:42
    Lukáš Dostál musel dvakrát zasahovať v priebehu pár sekúnd. Najskôr sa pred neho natlačil Pavel Šen a následne od modrej čiary strieľal obranca tretieho defenzívneho páru Alexandr Alexejev.
     
    02:14
    Prvýkrát zahrozili aj českí hokejisti. Brankár Pjotr Kočetkov zostal v bráne, dá sa povedať že trošku zaváhal. Cez jeho spoluhráčov sa pretlačil Kryštof Hrabík, ale zakončením jednou rukou neuspel.
     
    02:48
    Rusi sú na začiatku zápasu aktívnejším mužstvom, no teraz sa ich útočná aktivita končí. Puk im totiž ušiel do stredného pásma, a tak sa následne pískal ofsajd.
     
    03:19
    Česi sa dostali do brejku troch proti dvom, ale nepresnou prihrávkou o výhodu prišli. Následne sa črtal brejk na druhej strane, ale Rusi si znovu nedali pozor na pravidlo o ofsajde.
     
    04:22
    Naši západní susedia sa na dlhší čas usadili v útočnom pásme, ale o puk bojovali len v rohu klziska. Nepresadil sa ani Filip Zadina, ktorého si v prvom kole tohtoročného draftu vybral Detroit Red Wings.
     
    04:56
    Šanca na strane Česka. Hráči v červených dresoch sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Kryštof Hrabík posunul puk na Martina Kauta, ale jeho strelu z priestoru medzi kruhov zneškodnil Pjotr Kočetkov.
     
    05:38
    Pomerne dlho sa hrá bez prerušenia. Rusi síce vstúpili do zápasu aktívne, no môžeme povedať, že každou minútou sa hra viac vyrovnáva a sme svedkami najmä súboja o stredné pásmo.
     
    06:20
    Stále pokračujeme v hre bez prerušenia. Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry, čo zrejme ocenia obaja brankári, ktorí sú prakticky bez práce, najmä čo sa týka ostatných sekúnd.
     
    07:38
    Tak až teraz sa hra prerušila, čo umožnilo priestor pre prvú reklamnú prestávku. Po nej sa bude vhadzovať v ruskom obrannom pásme, keďže prerušeniu predchádzala zblokovaná strela Ondřeja Machalu.
     
    08:07
    Filip Zadina si vytváral priestor na strelu z medzi kruhov. Veľmi dobre ho však bránil Pavel Šen a podarilo sa mu zblokovať jeho pokus. Následne českí hokejisti prišli o výhodu útočného pásma.
     
    08:39
    Aktivita českého mužstva je prerušená a hra je vykázaná do stredného pásma. Hlavní rozhodcovia totiž postrehli prihrávku rukou. Na ľade zostáva prvá formácia aj s kapitánom Martinom Nečasom.
     
    09:16
    Česi trošku prepadli v strednom pásme. Pre Rusov sa črtala šanca na brejk dvoch proti jednému, ale Kirill Slepec si zle spracoval prihrávku. Pramení z toho ofsajd, dokonca posúdený ako úmyselný.
     
    09:35
    Martin Nečas preveril pozornosť ruského brankára. Pjotr Kočetkov si však bez väčších problémov poradil, keď strelu kmeňového hráča Caroliny Hurricans vyrazil mimo nebezpečného priestoru.
     
    10:17
    Prvá tretina je trošku viac rozkúskovaná, ako by sa možno patrilo. Hra tak nemá potrebné tempo, čo prináša so sebou trošku menej zaujímavejší priebeh a menej gólových šancí.
     
    10:51
    Myslím, že to bol Nikolaj Kovalenko, kto strieľal z pravého kruhu na vhadzovanie. Mal pomerne veľa priestoru, ale našťastie pre Lukáša Dostála netrafil priestor českej svätyne.
     
    11:18
    Tentokrát sa už český brankár musel mať na pozore. Po trošku horšom striedaní našich západných susedov sa dostal k nepríjemnému teču Kirill Marčenko, ale Lukáš Dostál si poradil.
    11:18 Kirill Marčenko (RUS)
     
    11:42
    Česi sa dostali do brejku dvoch proti jednému. Jan Kern prihrávkou doprava hľadal Jakuba Poura, no tomu v najnevhodnejšom momente preskočil puk hokejku. Hostia si tak mohli vydýchnuť.
     
    12:30
    Pjotr Kočetkov musel dvakrát zasahovať v priebehu niekoľkých sekúnd. Najskôr ho strelou z ľavého kruhu preveril Martin Kaut a následne po vyhranom vhadzovaní pálil od modrej čiary aj Michael Gaspar.
     
    12:58
    Jakub Lauko strieľal spoza obrancu, ale jeho pokus neprešiel až na brankára Pjotra Kočetkova. Tomu pomohol jeden zo spoluhráčov, ktorý dokázal zblokovať strelu českého útočníka.
     
    14:15
    Hra sa teraz odohráva za ruskou bránkou. Je za ňou Danil Žuravljov, ktorý s pukom na hokejke čaká na príchod nových, respektíve čerstvých spoluhráčov. Po ruskej aktivite už niet prakticky ani stopy.
     
    14:47
    Martin Nečas zaviedol puk do útočného pásma. Prihrávkou na modrú čiaru našiel Daniel Bukača, ten pohotovo vystrelil, ale Pjotr Kočetkov dokázal puk vyraziť mimo nebezpečných priestorov.
     
    15:37
    Pjotr Kočetkov musel zasahovať po strele Matěja Pekařa. Následne sa snažili dostať Česi k dorážke, no tomu len za cenu faulu zabránil Alexandr Alexejev. Ten dostáva menší trest za hákovanie.
     
    16:13
    Čechom zatiaľ presilovka nevychádza podľa predstáv. Partia okolo Filipa Zadinu sa ešte nedokázala poriadne usadiť v útočnom pásme. Rusi po druhýkrát vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    17:05
    Rusko dalo gól!
    Tak toto je poriadne studená sprcha pre české mužstvo, ktoré inkasuje vo vlastnej presilovke. ARŤOM GALIMOV sa dokázal presadiť v súboji s Jakubom Galvasom, vystrelil švihom a klasickým teplomerom prekvapil brankára Lukáša Dostála. Asistencia: Kirill Slepec.
    17:05 Arťjom Galimov (RUS) - 0:1
     
    17:33
    V závere oslabenia sa tlačil do koncovky Nikolaj Kovalenko. Proti presile českých hráčov sa síce nedokázal presadiť, ale Rusi môžu byť so svojim úvodným oslabením v zápase maximálne spokojní.
     
    18:18
    Od modrej čiary pálil Danil Žuravljov, ale strela mu absolútne nesadla. Následne sa Česi snažili dostať do brejku, ale dlhá prihrávka na Karla Pláška ml. bola zastavená zrejme Iljom Morozovovom.
     
    18:43
    Zbytočný faul Jakuba Lauka v útočnom pásme. Český útočník sa previnil voči pravidlám krosčekom, a tak sa 77 sekúnd pred koncom úvodnej tretiny začne prvá presilovka Rusov v zápase.
     
    19:23
    Klim Kostin sa snažil nahodiť puk pred bránu súpera, ale trafil len hrdinu zápasu proti Švajčiarsku – Davida Kvasničku. Ten následne zachytil puk a poslal ho ďaleko od brány Lukáša Dostála.
     
    19:50
    Necelých desať sekúnd pred koncom prvej časti kryl Lukáš Dostál strelu zo stredného pásma. Snažil sa ešte rozohrať, ale pred dobiedzajúcimi Rusmi radšej nechal puk pod svojou lapačkou.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu dnešného stretnutia v Rogers Arene máme za sebou. Hokejisti Česka rozhodne nebudú spokojní. Prečkali úvodný tlak Rusov, následne vyrovnali hru, myslím si, že boli o niečo aktívnejší smerom dopredu, ale počas vlastnej presilovky inkasovali. V 18. minúte sa strelecky presadil Arťom Galimov, ktorý obišiel Jakuba Galvasa a strelou švihom zaskočil Lukáša Dostála. Druhá tretina sa začne približne o 3:00 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:17
    Rusko na začiatku druhej tretiny pokračuje v presilovke, na lavici hanby momentálne rozdal jeden autogram Jakub Lauko. Medzitým zasahoval Lukáš Dostál po strele Dmitrijho Samorukova.
     
    20:45
    Presilovka ruského tímu je minulosťou. Miernemu favoritovi zápasu sa nepodarilo znásobiť svoj náskok, a tak stále pokračujeme s najtesnejším ruským náskokom.
     
    21:09
    Ďalšia presilová hra pre Rusko. Nikolaj Kovalenko prenikal popri mantineli a iba za cenu podrazenia ho zastavil Michael Gaspar. Ešte predtým sme videli ostrý zákrok na Filipa Zadinu.
     
    21:43
    Ruským hokejistom presilovka zatiaľ nevychádza. Česko sa veľmi dobre bráni a dokonca našetrilo niekoľko sekúnd aj počas pobytu v útočnom pásme súpera.
     
    22:32
    Skutočne nevydarená presilovka zbornej. Zverenci Václava Varaďu po niekoľkýkrát vyhodili puk cez všetky čiary a Rusi sa na dlhší čas nevedia usadiť pred gólmanom Lukášom Dostálom.
     
    23:41
    Vasili Podkolzin dostal trošku viac priestoru ako by sa patrilo zo strany českých hráčov. Prenikol do útočného pásma po pravej strane, ale našťastie pre Čechov trafil len mantinel za Dostálovou bránou.
     
    24:15
    Zápas v rýchlom tempe pokračuje ďalej. Pre pár sekundami musel Lukáš Dostál zasahovať, pretože strelou z pravého kruhu mieril k pravej žrdi ruský útočník Kirill Marčenko.
     
    25:34
    Česi sa dokázali udržať v útočnom pásme súpera. Na prihrávku spoza brány si nakorčuľoval kapitán Martin Nečas, ale jeho pohotové zakončenie nesmerovalo do priestoru troch žrdí.
     
    26:26
    Hra je prerušená, nasledovať bude reklamná pauza. Po nej sa bude vhadzovať v českom útočnom pásme, pretože Pjotr Kočetkov si na dvakrát poradil s bekhendovým pokusom Ondřeja Machalu.
     
    26:53
    Česi sa usadili v útočnom pásme, ale Pjotr Kočetkov zasahovať nemusel. Hra sa odohrávala prevažne v okolí mantinelov, kde si svoje vytrpel aj príkladne bránený Filip Zadina.
     
    27:32
    Podobná situácia ako pred niekoľkými sekundami. Matěj Pekař síce pekne zatiahol puk do útočného pásma, ale následne sa bojovalo v rohoch klziska, odkiaľ sa len ťažko strieľajú góly.
     
    28:12
    Pjotr Kočetkov musel zasahovať po strele Jana Kerna. Ešte predtým však zostal na ľade ležať Nikolaj Kovalenko, ktorého v strednom pásme zasiahol jeden z českých hráčov. Následnú potyčku vyriešili rozhodcovia trestami pre Jana Kerna a Danila Žuravljova za hrubosť.
     
    28:59
    Alexandr Romanov využil viac priestoru na hracej ploche. Obranca pôsobiaci v prvom tíme CSKA Moskva prudko vystrelil z ľavého kruhu, ale mieril len do hrude brankára Lukáša Dostála.
     
    29:37
    Jakub Lauko si to namieril medzi dvoch hráčov súpera. Snažil sa posunúť si puk na os klziska, následne vystreliť na Pjotra Kočetkova, ale puk mu napokon skĺzol z čepele hokejky.
     
    30:12
    Zápas sa prehupol do druhej polovice. Rusi majú miernu streleckú prevahu, ale ich náskok je naďalej len jednogólový. Jediným úspešným strelcom doterajšieho priebehu je Arťom Galimov.
     
    31:25
    Česi sa dostali na dostrel, ale Kryštof Hrabík trafil len brániaceho hráča súpera. Rovnako pochodil tesne pred ním aj ruský útočník Ivan Morozov.
     
    31:54
    Lukáč Dostál teraz musel riešiť hneď dva nebezpečné pokusy smerujúce na jeho bránu. Dmitrij Samorukov a následne Alexandr Romanov sa poriadne opreli do puku, ale zvýšiť náskok sa im neporadilo.
     
    32:47
    Hra je prerušená, pretože puk skončil len na ochrannej sieti. Po nej sa bude vhadzovať v obrannom pásme Česka. Réžia nám cez prestávku ukázala hru Alexandra Romanova, ktorý sa rozhodne nebojí rozdávať hity.
     
    33:23
    Česi veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Dmitrij Samorukov bol v problémoch, ale napokon si poradil. Okrem toho vidíme hrať spolu Martina Nečasa a Filipa Zadinu, čo je zmena oproti prvej časti.
     
    34:07
    Českí lídri sa dostali do dvoch zakončení. Najskôr Filip Zadina mieril z ľavej strany do brankára Pjotra Kočetkova a následne Martin Nečasa z dobrej pozície medzi kruhmi prestrelil ruskú svätyňu.
     
    34:31
    Česko si po ďalšej reklamnej pauze zahrá presilovku. Po faule na Michaela Gaspara dostáva menší trest za hákovanie Ivan Muranov. Tak snáď táto početná výhoda dopadne pre Čechov lepšie.
     
    35:03
    Rusko dalo gól!
    Toto je pre Čechov zlý sen. Druhýkrát v zápase inkasujú počas svojej početnej výhody. Pavel Šen vytvoril prečíslenie, posunul puk na NIKOLAJA KOVALENKA a ten z tesnej blízkosti skóruje. Následne však nepríjemne narazil do zadného mantinelu. Asistencia: Pavel Šen.
    35:03 Nikolaj Kovalenko (RUS) - 0:2
     
    35:25
    Českí hokejisti si sami komplikujú dnešné stretnutie. Pokračujú síce v presilovej hre, no ďalšiu útočnú akciu musia začínať z hĺbky svojho obranného písma, až spoza brány Lukáša Dostála.
     
    35:50
    Česko dalo gól!
    Naši západní susedia prehrávajú opäť len o jeden gól. David Kvasnička nahadzoval puk na bránu súpera, do ramena trafil JÁCHYMA KONDELÍKA, od ktorého sa puk so šťastím odrazil do ruskej brány. Situáciu ešte musel preveriť videorozhodca. Asistencie: Jan Hladonik a David Kvasnička.
    35:50 Jáchym Kondelík (CZE) - 1:2
     
    36:30
    Alexandr Romanov mohol dvakrát zakončovať z priestoru medzi kruhov. Obranca draftovaný Montrealom Canadiens naskôr trafil súperovho obrancu a následne si s jeho pokusom poradil brankár Dostál.
     
    37:44
    Česi po strelenom góle zvýšili aktivitu a hneď s dvoma hráčmi napádajú rozohrávku súpera. Teraz však musia ísť striedať, a tak má Alexandr Romanov dostatok času za vlastnou bránou.
     
    38:09
    Podobne ako záver prvej, tak aj koniec druhej tretiny bude v znamení ruskej presilovej hry. Po faule na Klima Kostina dostáva menší trest za sekanie obranca s číslom jedenásť Filip Král.
     
    38:40
    Už viac než polminútu sa Česi úspešne bránia. Zatiaľ sa ich súper nedostal do klasického presilovkého postavenia a neohrozil brankára Lukáša Dostála.
     
    39:16
    Grigorij Denisenko nahadzoval puk do nebezpečného priestoru, ale jeho spoluhráčovi sa nepodarilo tečovať tesne pred českým brankárom.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prvých dvoch tretinách sme videli tri góly, všetky počas českých presiloviek. Za normálnych okolností by zverenci Václava Varaďu viedli, no hneď dvakrát inkasovali počas početnej výhody. Tešiť ich môže aspoň to, že Jáchym Kondelík so šťastím dokázal veľmi rýchlo reagovať na gól Nikolaja Kovalenka. Stav je tak 2:1 pre ruských mladíkov, no pred treťou tretinou je všetko otvorené. Tá sa začne približne o 3:53 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:29
    Martin Nečas dobre prečítal rozohrávku súpera, okamžite sa snažil posunúť puk do voľného priestoru na Filipa Zadinu, ale jeho prihrávka bola až príliš prudká.
     
    41:01
    Brankár Pjotr Kočetkov musel zasahovať po strele Martina Kauta. Následne sa voči pravidlám previnil Klim Kostin a dostáva menší trest za podrazenie. Česko má tak výhodu presilovej hry.
     
    41:48
    Česi dlho kombinovali v útočnom pásme, no málo strieľali. Napokon zobral zodpovednosť na svoje plecia Ondřej Machala, ale po jeho prudkej strele prišli hráči v červenom o výhodu pásma.
     
    42:11
    Čechom dnes presilovky nejdú. Teraz si nerozumeli v rozohrávke, z čoho pramení zakázané uvoľnenie. Okrem toho sme videli drobný incident medzi Filipom Zadinom a Iljom Morozovom.
     
    42:40
    Škoda pre domácich hráčov. Martin Nečas zaviedol puk do útočného pásma, mohol strieľať, ale namiesto toho zvolil nevydarenú prihrávku na spoluhráča. Tú zblokoval zrejme Ilja Morozov.
     
    44:00
    Máme za sebou štyri minúty z tretieho dejstva. Rusi ustáli presilovku súpera a teraz majú výhodu útočného pásma, keďže Lukáš Dostál zasahoval po zakončení Grigorijho Denisenka.
     
    44:13
    Hra sa medzičasom presunula pred Pjotra Kočetkova. Ruský brankár si na konto pripisuje svoj pätnásty zákrok, keďže ľavým betónom zasiahol po strele Filipa Zadinu z ľavého kruhu na vhadzovanie.
     
    45:16
    Dobrý herný úsek českého tímu, znovu zásluhou najmä dua Martina Nečas a Filip Zadina. Druhý menovaný sa dostal k ďalšej strele z náročného uhla, ale bránu minul. Rusi sa vyslobodil spod tlaku len za cenu icingu.
     
    45:54
    Jakub Lauko získal puk za súperovou bránou, okamžite ho posielal do nebezpečného priestoru, ale tam nenašiel nikoho v červenom drese. Každopádne, Česi sú aktívni a snažia sa o vyrovnanie.
     
    46:24
    Strela Kirilla Marčenka bola zblokovaná, no akcia hostí pokračovala ďalej. Na modrej čiare mal dostatok času i priestoru obranca Alexandr Romanov, prudko vystrelil, ale Lukáš Dostál predviedol efektný zákrok lapačkou.
    46:24 Alexandr Romanov (RUS)
     
    47:34
    Česi sa veľmi rýchlo dokázali oslobodiť a Rusom pomerne dlho trvalo pokiaľ sa vrátili do útočného pásma. Nikolaj Kovalenko sa znova ocitol na ľadovej ploche, ale tentokrát sa nevylučuje.
     
    46:52
    Klim Kostin sa natlačil pred Lukáša Dostála, no ten dobre zasiahol. Ruský útočník však bol pri svojom prieniku faulovaný, a tak menší trest za podrazenie dostáva Michael Gaspar.
     
    48:15
    Rusi držia puk za vlastnou bránou a príliš sa dopredu nehrnú. Skôr čakajú na čerstvé sily a nechcú riskovať prípadné zaváhanie v rozohrávke.
     
    48:57
    Dmitrij Samorukov pálil od modrej čiary, ale Lukáš Dostál na dvakrát dobre zasiahol. Následne sa strhla menšia potyčka, po ktorej dostávajú Jakub Lauko a Klim Kostin menšie tresty za hrubosť.
     
    49:27
    Ilja Morozov odviedol dobrú prácu. Zvládol korčuliarsky súboj s Martinom Kautom a následne zblokoval jeho strelu. Na ľade je teraz viac priestoru, čo sa snažia oba celky využiť na strelenie gólu.
     
    50:08
    Pjotr Kočetkov musel zasahovať po strele z ľavej strany. Na opačnom konci ľadovej plochy dobre zakombinovali Rusi, ale po prihrávke Alexandra Alexejeva pálil nepresne zrejme Vitalij Kravcov.
     
    51:34
    Máme za sebou zaujímavý úsek hry, počas ktorého zasahovali obaja brankári. Teraz sa však už hrá v plnom počte a Česi majú na strelenie vyrovnávajúceho gólu ešte niečo viac ako osem minút.
     
    52:21
    Rusi pomerne dlho mali puk na svojich hokejkách, no Česi nejako agresívne nenapádali ich statickú rozohrávku. Čas sa kráti a naši západní susedia by mali rozhodne bojovať o každú sekundu.
     
    53:09
    Lukáš Dostál zachránil šance českého tímu. Klim Kostin zachytil rozohrávku súpera, ocitol sa úplne sám pred bránou, ale jeho strelu dokázal český gólman zneškodniť pravým betónom.
     
    54:33
    Znovu sledujeme dlhší časový úsek bez prerušenia. Česi sa teraz hodnú chvíľu k ničomu nedostali a môžu byť radi, že po predošlej šanci ruského kapitána majú naďalej šancu na bodový zisk.
     
    55:15
    Pjotr Kočetkov musel zasahovať po strele zo stredného pásma. Spravil to však veľmi dobre, vytriasol puk z lapačky a rýchlo rozohral akciu svojho tímu.
     
    55:55
    Česi sa usadili v útočnom pásme, ale ich aktivitu ukončila zblokovaná strela Davida Kvasničku od modrej čiary. Opäť odviedol vynikajúcu prácu Klim Kostin a zaslúžene môže zamieriť na hráčsku lavicu.
     
    56:29
    Ofsajd na strane ruského tímu prerušuje hru po veľmi dlhom čase. Nasleduje reklamná prestávka, ktorá českému i ruskému trénerovi poslúži na udelenie taktických pokynov pred záverom duelu.
     
    57:08
    Veľká šanca Čechov. Martin Nečas mal veľa priestoru za bránou. Šikovnou zadovkou našiel Martina Kauta, brankár Pjotr Kočetkov bol trošku zmätený, ale napokon mal šťastie, že český útočník trafil len ľavú žrď jeho brány.
     
    57:38
    Česi pôjdu do štyroch, čo znamená veľkú komplikáciu pri snahe o vyrovnanie. Po chybe v rozohrávke fauloval Daniel Bukač a verí, že si na trestnej lavici odsedí kompletných 120 sekúnd.
     
    58:13
    Česi držia puk na svojich hokejkách, hoci hrajú v oslabení. Už musia útočiť, keďže veľa času na strelenie vyrovnávajúceho gólu nezostáva. Dá sa očakávať aj stiahnutie brankára z hry.
     
    58:41
    Filip Zadina je hrdinom okamihu. V čase, keď už Václav Varaďa stiahol z hry brankára Lukáša Dostála sa predral popri ľavom mantineli do útočného pásma Nikolaj Kovalenko, ale trafil len obetavého českého hráča.
    58:41 Nikolaj Kovalenko (RUS)
     
    59:07
    Česi sa usadili v útočnom pásme. Filip Zadina to skúšal z nemožného uhla alebo skôr nahadzoval puk do ohňa. Jáchym Kondelík sa snažil dorážať, ale Pjotr Kočetkov má puk vo svojej moci. Česko si berie time out.
     
    59:28
    Martin Kaut nahadzoval puk na bránu, ale minul ju. Každopádne, Česi hrajú naďalej v útočnom pásme a na ľadovú plochu sa vracia aj vylúčený Daniel Bukač. Podarí sa Čechom ešte zázračne vyrovnať?
     
    59:57
    Martin Nečas takmer zopakoval svoj gól proti Slovensku zo seniorského svetového šampionátu. V záverečných sekundách strieľal švihom, ale Pjotr Kočetkov dokázal puk vytesniť mimo priestoru jeho brány.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované! Hokejisti Ruska zvíťazili aj vo svojom druhom zápase na juniorskom svetovom šampionáte. Česko zdolali tesne 2:1, keď oba svoje góly dosiahli počas oslabení. Naši západní susedia v závere tlačili, snažili sa o vyrovnanie, ale napokon sa musia zmieriť s nepriaznivým skóre. Mrzieť ich môže tyčka Martina Kauta či záverečná neúspešná strela Martina Nečasa. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc, respektíve príjemné skoré vstávanie. (04:31:57)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 36. Kondelík (Hladonik, Kvasnička) – 18. Galimov (Slepec), 36. Kovalenko (Šen)


    Česko: Dostál (Patera) – J. Galvas (A), Kvasnička, Gaspar, D. Mikyska, F. Král, Bukač – Hrabík, Nečas (C), M. Kaut (A) – Machala, Hladonik, Zadina – Plášek ml., Kondelík, Lauko – Pekař, Kern, Pour.
    Rusko: Kočetkov (Tarasov) – Žuravljov, Ilja Morozov, Rubinčik, Samorukov (A), Romanov, Alexejev, Olšanskij – Slepec, Galimov, Muranov – K. Kostin (C), Kravcov (A), Denisenko – Starkov, Šen, Kovalenko – Podkolzin, Ivan Morozov, Marčenko.

    Rozhodca: Tobias Björk (SWE), Peter Stano (SVK) – Brian Oliver (USA), Emil Yletyinen (SWE)

    Diváci: 14 523