Česko – Rusko 1:2 (kon.) | Kazachstan – USA 2:8 (kon.) | Dánsko – Švajčiarsko 0:4 (kon.)
koniec
Dánsko
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Švajčiarsko
Sobota 29.12.2018, 22:07 • Rogers Arena, Vancouver (Kanada) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine napokon padol ešte jeden gól, postaralo sa oň opäť Švajčiarsko a to zásluhou Kurasheva, ktorý sa tak v tomto zápase dočkal hattricku! Dánsko ani vo svojom treťom zápase na tomto šampionáte nebodovalo a dokonca ešte ani nestrelili gól. Čakať ho tak budú boje o záchranu.Teraz v noci ešte pokračuje šampionát ďalšími stretnutiami, o malú chvíľu nastúpia naši chlapci proti Fínsku!

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem teda už dobrú noc, či prípadne pekný zvyšok noci. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (00:28:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Brankár Hollenstein si tak s najväčšou pravdepodobnosť udrží v tomto zápase čisté konto.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a tak už aj tohto zápasu!
     
    57:39
    Dánom tak zrejme nebude ani v tomto zápase dopriate skórovať. Budte to trvať už tri zápasy a to tak začierni lepšie pasáže hry tejto reprezentácie, ktoré dnes určite nastali.
     
    56:38
    Švajčiarsko v plnom počte.
     
    56:28
    Zakrátko tu bol ďalší strelecký pokus na švajčiarsku bránku, ale Setkova tvrdá strela si miesto v sieti takisto nenašla.
     
    56:06
    V dobrej príležitosti sa však teraz ocitol Schultz, ale puk až do siete nedostal!
     
    55:29
    Podarilo sa im to až teraz, ale k strele sa ešte nedostali.
     
    54:52
    Dánsko ešte získava presilovku, ale znova má problémy sa usadiť v útočnom pásme.
     
    54:38
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Nico Gross – 2 min., sekanie).
     
    54:03
    Snahu však tomuto výberu uprieť nemôžme, ale hokej sa hrá proste na góly. Čas do konca zápasu už plynie a hrá sa len o konečnú podobu výsledku.
     
    53:36
    Dlhšiu dobu sme však nič zaujímavého nevideli. Švajčiari už hrajú na istotu a Dánom sa v ofenzíve na tomto šampionáte stále nedarí.
     
    53:20
    Oddychový čas Švajčiarsko.
     
    52:39
    Zápas sa tak už prakticky len dohráva a ostáva nám len veriť, že do jeho konca ešte uvidíme aj niečo zaujímavé aby sme nezaspali.
     
    51:55
    Od modrej čiary sme teraz sledovali pokus Setkova, ktorý však švajčiarsku bránku nijak neohrozil.
     
    50:22
    Prehupli sme sa už do druhej polovice tretej tretiny. S najväčšou pravdepodobnosťou sa predlžovať nebude, Švajčiarsko zvládlo úlohu favorita tohto stretnutia.
     
    49:27
    Tempo zápasu troška ožilo a sledovali sme útočné výpady na oboch stranách. Strelecké pokusy však nič zaujímavého neponúkli, pokračuje sa tak za stavu 4:0 v prospech Švajčiarska.
     
    48:05
    Dáni sa teraz dostali po menší tlak a vyriešili to len za cenu zakázaného uvoľnenie.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 9. Kurashev (Müller, Berni) (t.s.), 20. Kurashev (Moser), 34. Le Coultre (Sigrist, Barandun), 42. Kurashev (Gross)


    Dánsko: Søgaard (Rørth) – Setkov, Koch, Urup Mogensen, Baasstrup (A), Mortensen, V. Andersen, Gath, Schulze – Brinkman, Röndbjerg (C), Schultz – Grundtvig (A), Madsen, L. Andersen – Marcussen, Green, Wittendorf – Cubars, Kjær, Bach.
    Švajčiarsko: Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross (A), Berni, Aebischer, Moser, Burger, Barandun – Eggenberger (C), Kurashev (A), Brüschweiler – Gerber, Schmid, Verboon – Nussbaumer, Sigrist, Müller – Lehmann, Tanner, Leuenberger.

    Rozhodca: Björk (SWE), Sidorenko (BLR) – Oliver (USA), Šefčík (SVK)