Česko – Rusko 1:2 (kon.) | Kazachstan – USA 2:8 (kon.) | Dánsko – Švajčiarsko 0:4 (kon.)
koniec
Česko
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Rusko
Sobota 29.12.2018, 02:07 • Rogers Arena, Vancouver • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované! Hokejisti Ruska zvíťazili aj vo svojom druhom zápase na juniorskom svetovom šampionáte. Česko zdolali tesne 2:1, keď oba svoje góly dosiahli počas oslabení. Naši západní susedia v závere tlačili, snažili sa o vyrovnanie, ale napokon sa musia zmieriť s nepriaznivým skóre. Mrzieť ich môže tyčka Martina Kauta či záverečná neúspešná strela Martina Nečasa. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc, respektíve príjemné skoré vstávanie. (04:31:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Martin Nečas takmer zopakoval svoj gól proti Slovensku zo seniorského svetového šampionátu. V záverečných sekundách strieľal švihom, ale Pjotr Kočetkov dokázal puk vytesniť mimo priestoru jeho brány.
     
    59:28
    Martin Kaut nahadzoval puk na bránu, ale minul ju. Každopádne, Česi hrajú naďalej v útočnom pásme a na ľadovú plochu sa vracia aj vylúčený Daniel Bukač. Podarí sa Čechom ešte zázračne vyrovnať?
     
    59:07
    Česi sa usadili v útočnom pásme. Filip Zadina to skúšal z nemožného uhla alebo skôr nahadzoval puk do ohňa. Jáchym Kondelík sa snažil dorážať, ale Pjotr Kočetkov má puk vo svojej moci. Česko si berie time out.
    58:41 Nikolaj Kovalenko (RUS)
     
    58:41
    Filip Zadina je hrdinom okamihu. V čase, keď už Václav Varaďa stiahol z hry brankára Lukáša Dostála sa predral popri ľavom mantineli do útočného pásma Nikolaj Kovalenko, ale trafil len obetavého českého hráča.
     
    58:13
    Česi držia puk na svojich hokejkách, hoci hrajú v oslabení. Už musia útočiť, keďže veľa času na strelenie vyrovnávajúceho gólu nezostáva. Dá sa očakávať aj stiahnutie brankára z hry.
     
    57:38
    Česi pôjdu do štyroch, čo znamená veľkú komplikáciu pri snahe o vyrovnanie. Po chybe v rozohrávke fauloval Daniel Bukač a verí, že si na trestnej lavici odsedí kompletných 120 sekúnd.
     
    57:08
    Veľká šanca Čechov. Martin Nečas mal veľa priestoru za bránou. Šikovnou zadovkou našiel Martina Kauta, brankár Pjotr Kočetkov bol trošku zmätený, ale napokon mal šťastie, že český útočník trafil len ľavú žrď jeho brány.
     
    56:29
    Ofsajd na strane ruského tímu prerušuje hru po veľmi dlhom čase. Nasleduje reklamná prestávka, ktorá českému i ruskému trénerovi poslúži na udelenie taktických pokynov pred záverom duelu.
     
    55:55
    Česi sa usadili v útočnom pásme, ale ich aktivitu ukončila zblokovaná strela Davida Kvasničku od modrej čiary. Opäť odviedol vynikajúcu prácu Klim Kostin a zaslúžene môže zamieriť na hráčsku lavicu.
     
    55:15
    Pjotr Kočetkov musel zasahovať po strele zo stredného pásma. Spravil to však veľmi dobre, vytriasol puk z lapačky a rýchlo rozohral akciu svojho tímu.
     
    54:33
    Znovu sledujeme dlhší časový úsek bez prerušenia. Česi sa teraz hodnú chvíľu k ničomu nedostali a môžu byť radi, že po predošlej šanci ruského kapitána majú naďalej šancu na bodový zisk.
     
    53:09
    Lukáš Dostál zachránil šance českého tímu. Klim Kostin zachytil rozohrávku súpera, ocitol sa úplne sám pred bránou, ale jeho strelu dokázal český gólman zneškodniť pravým betónom.
     
    52:21
    Rusi pomerne dlho mali puk na svojich hokejkách, no Česi nejako agresívne nenapádali ich statickú rozohrávku. Čas sa kráti a naši západní susedia by mali rozhodne bojovať o každú sekundu.
     
    51:34
    Máme za sebou zaujímavý úsek hry, počas ktorého zasahovali obaja brankári. Teraz sa však už hrá v plnom počte a Česi majú na strelenie vyrovnávajúceho gólu ešte niečo viac ako osem minút.
     
    50:08
    Pjotr Kočetkov musel zasahovať po strele z ľavej strany. Na opačnom konci ľadovej plochy dobre zakombinovali Rusi, ale po prihrávke Alexandra Alexejeva pálil nepresne zrejme Vitalij Kravcov.
     
    49:27
    Ilja Morozov odviedol dobrú prácu. Zvládol korčuliarsky súboj s Martinom Kautom a následne zblokoval jeho strelu. Na ľade je teraz viac priestoru, čo sa snažia oba celky využiť na strelenie gólu.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 36. Kondelík (Hladonik, Kvasnička) – 18. Galimov (Slepec), 36. Kovalenko (Šen)


    Česko: Dostál (Patera) – J. Galvas (A), Kvasnička, Gaspar, D. Mikyska, F. Král, Bukač – Hrabík, Nečas (C), M. Kaut (A) – Machala, Hladonik, Zadina – Plášek ml., Kondelík, Lauko – Pekař, Kern, Pour.
    Rusko: Kočetkov (Tarasov) – Žuravljov, Ilja Morozov, Rubinčik, Samorukov (A), Romanov, Alexejev, Olšanskij – Slepec, Galimov, Muranov – K. Kostin (C), Kravcov (A), Denisenko – Starkov, Šen, Kovalenko – Podkolzin, Ivan Morozov, Marčenko.

    Rozhodca: Tobias Björk (SWE), Peter Stano (SVK) – Brian Oliver (USA), Emil Yletyinen (SWE)

    Diváci: 14 523