Slavia – Litoměřice 2:3 (1:2 po s.n.) | Přerov – Třebíč 1:2 (kon.) | Motor ČB – Ústí n/L 2:3 (kon.)
Prostějov – Havířov 3:0 (kon.) | Kadaň – Kladno 1:7 (kon.) | Jihlava – Frýdek-M. 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
HC Dukla Jihlava
3:4 (1:2, 2:0, 0:1 - 0:1)
HC Frýdek-Místek
cz Sobota 29.12.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance Liga (CZ) • 40. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:38
    Jihlava nemá ideální situaci do závěru zápasu. Skořepa podrazil v útočném pásmu Klimšu a dostává dvě minuty za podrážení. Frýdek-Místek reaguje time-outem.
     
    55:10
    Začíná z toho být na tribunách druhá Kometa či Plzeň. Mareš za brankou narazil na hrazení Husáka a domácí obránce je vyloučen na 2+10 minuty. Menší trest odpyká junior Juda.
     
    51:48
    Zajímavý moment, při kterém se neodvážím soudit. Przybyla údajně vyhodil puk bez přispění mantinelu mimo hřiště a dostává dvě minuty. Hostující střídačka ale reklamuje zásah mantinelu. Těžko říci, jak to bylo, Dukla má ale přesilovku.
     
    43:31
    Štebih se ze čtvrtečního zápasu, kdy dostal trest za hrubost po odpískání, nepoučil. Tentokrát byl v souboji po odpískání s Rudovským jasně aktivnější a dostává dvě minuty za hrubost.
     
    42:21
    Kuťák bude po dalších deset minut přihlížet zápasu z trestné lavice. Debata se sudím přestala bavit zejména rozhodčího, který si nedělal problémy a Kuťáka poslal na deset minut ven.
     
    40:51
    Další vyloučení, tentokrát na straně Frýdku. Čachotského si u mantinelu přidržel Michal Kovařčík, který tak jde podruhé na trestnou.
     
    37:09
    I současné vyloučení je v tomto zápase minulostí. Przybyla osekával Čachotského, domácí matador si to nenechal líbit a vrátil mu to krosem na záda. To už do hry raději vstoupil hlavní sudí, který oba poslal na trestnou.
     
    36:01
    Přichází další vyloučení, tentokrát na straně Jihlavy. Hlinka se promotal až k brance Frýdku, o dorážku se snažil Havránek. Jenže místo puku trefil Malíkovu vyrážečku a dostává dvě minuty za sekání.
     
    33:41
    Výhodě před uložením trestu pro frýdeckomísteckého Kovařčíka za faul loktem vévodila situace 2 na 1, kterou zakončil Hrníčko, ale pouze do Malíka. Jihlava má další přesilovku.
     
    30:34
    1:25 5 na 3 pro Frýdek! Pekr v útočném pásmu podrazil jednoho z hostí a dostává dvě minuty. Pro Slezan možnost, jak se vrátit do zápasu.
     
    29:59
    Krisl bude zkrátka v Jihlavě vždy oblíben. Tentokrát byl opět u emotivních momentů a postrkoval se po odpískání s Harkabusem, který mimochodem tvrdým hitem, ale v rámci pozdního dohrání poslal na zem jednoho z hostujících hráčů a dostal dvě minuty. Na sborové urážky domácího kotle poděkoval Krisl zvednutím hole a zamáváním. Starý poctivý hokej.
     
    25:18
    Hráčům Frýdku se trestná lavice v Jihlavě nějak líbí. Jak jinak si vysvětlit velký počet vyloučených, stejně jako v prvním jihlavském zápase. Tentokrát je vyloučen Husák za sekání.
     
    20:15
    Jihlava má 30 sekund 5 na 3! Pekra nepříjemně sruloval na mantinelu Klimša a dostává dvě minuty za pozdní dohrání.
     
    18:41
    79 sekund před koncem třetiny je vyloučen za podrážení v útočném pásmu hostující Kuťák a Jihlava má do konce třetiny možnost srovnat skóre.
     
    08:31
    Pekr s Andělem šli do rychlého protiútoku, Anděla stíhal Krisl a nakonec si pomohl zatažením za Andělovu hůl. Dostává tak dvě minuty a Dukla první přesilovku.
     
    03:10
    První vyloučení dnešního utkání. Pro Jihlavu se fakticky jedná o výhodnější pozici, ale nepředbíhejme. Anděl si v souboji pomohl lehkým háčkem a jde ven.

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 7. Klíma (Štindl), 24. Harkabus (M. Hlinka), 30. Pekr (Skořepa) – 6. M. Kovařčík (Husák), 9. M. Kovařčík (Bartko), 48. Flok (Kaukič), 61. M. Kovařčík (Rudovský, Martynek)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, J. Holý, Štebih (A), Černohorský, Štindl, Mareš, Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, M. Hlinka, T. Havránek – D. Čermák, Juda, Hrníčko.
    HC Frýdek-Místek: Malík (Ochman) – Husák, D. Stránský, Zahradníček, Bartko, Krisl, L. Kovář, Hrachovský – Martynek (C), Klimša (A), Kofroň – Kaukič, Przybyla, Rudovský – Motloch, Kuťák, Flok – Kafka, M. Kovařčík.

    Rozhodca: Vokřál, Barek – Kreuzer, Pechánek

    Diváci: 2 625