Česko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.) | USA – Slovensko sk 2:1 (kon.) | Kanada – Dánsko 14:0 (kon.)
Fínsko – Švédsko 1:2 (kon.) | Rusko – Dánsko 4:0 (kon.)
koniec
Fínsko
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Švédsko
cz Štvrtok 27.12.2018, 04:30 • Save-On-Foods Memorial Centre • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:13
    Ukko-Pekka Luukkonen míří na střídačku, zatímco Finsko mačká soupeře v jeho pásmu jako citrón.
     
    57:38
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:30
    A mohlo být vyrovnáno! Krosovou přihrávku před branku dostal Anton Lundell, který měl volnou horní část branky, ale vystřelil po ledě, kde byl připravený Samuel Ersson. Hostující brankář nyní ani neví, jak kotouč vyrazil.
    56:27 Aarne TALVITIE - 1:2
     
    56:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po rychlé kombinaci se prosazují také hráči Suomi. Kaapo Kakko našel v předbrankovém prostoru najetého AARNEHO TALVITIEA, jenž střelou k tyči nepohrdl odkrytou části branky. Koncovka zápasu tedy nabízí pořádné drama. Asistence: Kaapo Kakko a Jesse Ylönen.
     
    54:56
    Vyloučení v týmu Švédsko (Johan Södergran – 2 min., podrážení).
     
    52:25
    Z pravého kruhu dlouho mířil Adam Boqvist, který trefil rameno soupeřova gólmana, od kterého černá guma zamířila do horní tyče finské svatyně.
     
    52:07
    Vyloučení v týmu Finsko (Ville Heinola – 2 min., sekání).
     
    45:31
    Suomi zachytilo přihrávku podél mantinelu a okamžitě puk směřovala do předbrankového prostoru. V něm byl zcela sám Sami Moilanen, který se pokusil zakončit k pravé tyči. Ovšem kotouč nezvedl, a tak si Samuel Ersson připisuje další zákrok do statistik.
     
    40:16
    Vyloučení v týmu Finsko (Rasmus Kupari – 2 min., krosček).
     
    35:24
    Střelu z pravého kruhu vyrazil hostující brankář před sebe, kde operoval Anton Lundell. Jeho dorážka z dobré pozice proletěla jen vedle pravé tyče švédské brány.
     
    33:31
    Vyloučení v týmu Švédsko (David Gustafsson – 2 min., podrážení).
     
    30:40
    Vyloučení v týmu Finsko (Teemu Engberg – 2 min., napadení).
     
    27:14
    V předbrankovém prostoru si háčkem pomohl Sandin a také Finsko si vyzkouší hru v početní výhodě.
    23:55 Erik BRÄNNSTRÖM - 0:2
     
    23:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je večer hostujícího kapitána, který využívá také dvojnásobnou početní výhodu. ERIK BRÄNNSTRÖM se napřáhl z vrcholu levého kruhu a propálil vše co mu stálo v cestě, včetně brankáře Luukkonena. Asistence: Emil Bemström a Adam Boqvist.
     
    23:43
    Vyloučení v týmu Finsko (Sami Moilanen – 2 min., pozdní dohrání).
    Vyloučení v týmu Finsko (Samuli Vainionpää – 2 min., krosček).
     
    15:37
    Další faul domácího celku, v útočném pásmu trefil loktem Virtanen soupeře, a tak i on putuje na dvě minuty z hrací plochy.
    13:15 Erik BRÄNNSTRÖM - 0:1
     
    13:15
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre Kronor využívají rychle přesilovou hru. Od modré čáry přesně k tyči vystřelil ERIK BRÄNNSTRÖM. Jeho pokus domácí brankář asi neviděl, a tak se Švédsko raduje z vedení. Asistence: Isaac Lundeström a Adam Boqvist.
     
    12:50
    V rohu hrací plochy si Jokiharju počínal trochu neohrabaně a svou nešikovností podrazil soupeře. Švédsko si zahraje poprvé v početní výhodě.
     
    10:16
    Domácí branku objel Boqvist, který se snažil po obkroužení uklidit kotouč k tyči, ale beton brankáře byl na místě včas. Poté přišla ještě střela z pravého kruhu, ale Luukkonen vytáhl parádní zákrok ramenem.
     
    02:19
    Finští hráči nahodili puk do útočného pásma, kde prohráli souboj, a tak se hra rychle otočila. Do dobrých pozic se dostal v předbrankovém prostoru Zetterlund a zejména jeho druhý pokus byl nebezpečný. Hostující útočník totiž z dobré pozice trefil rameno brankáře.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 57. Talvitie (Kakko, Ylönen) – 14. Brännström (Lundeström, Boqvist), 24. Brännström (Bemström, Boqvist)


    Fínsko: Luukkonen (Lindberg) – Heinola, Jokiharju (A), Vaakanainen (A), Laaksonen, Utunen, Latvala – Tolvanen, Kupari, Heponiemi – Nyman, Lundell, Kakko – Talvitie (C), Virtanen, Ylönen – Moilanen, Vainionpää, Engberg.
    Švédsko: Ahman (Ersson) – Brännström (C), Westerlund, Sandin, Boqvist, Ginning, Lundkvist, Broberg – Elvenes, Gustafsson, Fagemo – Hugg (A), Bemström, Holmberg – Olofsson, Lundeström (A), Zetterlund – Hållander, Bäck, Sveningsson – Södergran.

    Rozhodca: Alarie, Ramasko – Harrington, Kovacs