Česko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.) | USA – Slovensko sk 2:1 (kon.) | Kanada – Dánsko 14:0 (kon.)
Fínsko – Švédsko 1:2 (kon.) | Rusko – Dánsko 4:0 (kon.)
koniec
USA
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Slovensko
Štvrtok 27.12.2018, 00:40 • Save-on-Foods Memorial Centre, Victoria, Kanada • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 00:30.
     
    Príjemný dobrý večer, vitajte pri sledovaní on-line prenosu z prvého vystúpenia reprezentácie Slovenska do 20 rokov na Majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v Kanade. Naši chlapci si dnes zmerajú sily s výberom USA. Zápas sa začína pol hodinu po polnoci, my si ešte predtým v krátkosti predstavíme oba tímy.

    Generálnym manažérom výberu USA je známy bývalý hokejový brankár John Vanbiesbrouck. Hlavným trénerom tímu je Mike Hastings. Do výberu USA do 20 rokov boli nominovaní títo hráči:
    Brankári:
    Kyle Keyser, Spencer Knight, Cayden Primeau
    Obrancovia:
    Jack St. Ivany, Dylan Samberg, Quinn Hughes, K'Andre Miller, Mattias Samuelsson, Phil Kemp, Mikey Anderson.
    Útočníci:
    Jack Hughes, Sasha Chmelevski, Tyler Madden, Ryan Poehling, Logan Cockerill, Josh Norris, Jason Robertson, Jay O'Brien, Evan Barratt, Oliver Wahlstrom, Jack Drury, Noah Cates, Joel Farabee.
    V prípravnom zápase pred MS hokejisti USA porazili Českú republiku 6:2 (góly USA 2x Wahlstrom, Kemp, Norris, Chmelewski, Emberson).
    Tím USA má na súpiske hráča, ktorý v najbližšom drafte pravdepodobne obsadí prvú priečku. Jack Hughes bol na poslednom šampionáte do 18 rokov vyhlásený za najlepšieho útočníka. V 7 zápasoch zaznamenal 5 gólov a 7 asistencií.

    Hlavný tréner Slovenska Ernest Bokroš nominoval na šampionát v Kanade týchto hráčov:
    Brankári:
    Samuel Hlavaj (MHA Martin), Jakub Kostelný (HK Dukla Trenčín/MŠK Púchov), Juraj Sklenár (MMHK Nitra)
    Obrancovia:
    Daniel Demo (Lulea HF, Švéd.), Marcel Dlugoš (MsHKM Žilina), Martin Fehérváry (HV 71, Švéd.), Andrej Golian (HC 07 Detva), Marek Korenčik (Lulea HF, Švéd.), Martin Kupec (HC '05 Banská Bystrica), Adam Žiak (TuTo Hockey, Fín.), Michal Ivan (Acadie-Bathurst Titan/QMJHL, Kan.)
    Útočníci:
    Jozef Baláž (HC Vítkovice Ridera/HC Poruba, ČR), Miloš Fafrák (MHA Martin), Oliver Giertl (HC '05 Banská Bystrica), Miloš Kelemen (HKM Zvolen), Andrej Kollár (MMHK Nitra), Filip Krivošík (HPK Hämeenlinna, Fín.), Adam Liška (Slovan Bratislava), Pavol Regenda (Växjö Lakers, Švéd.), Miloš Roman (Vancouver Giants/WHL, Kan.), Adam Ružička (Sarnia Sting/OHL, Kan.), Patrik Hrehorčák (Rouyn-Noranda Huskies/QMJHL, Kan.), Andrej Kukuča (Seattle Thunderbirds/WHL, USA), Martin Pospíšil (Sioux City Musketeers/USHL, USA)
    Slováci odohrali v Kanade pred MS dva prípravné zápasy. V tom prvom podľahli Českej republike 1:2 po predĺžení (gól Slovenska Feherváry). V druhom zápase prehrali s Kanadou 1:6 (gól Slovenska Hrehorčák). Slovensko spolu s Fínskom, Kazachstanom, Švédskom a USA odohrajú svoje súbojej v B-skupine v meste Victoria, ktoré je od Vancouveru vzdialené vzdušnou čiarou asi 93 km. Štadión Save-On-Foods Memorial Centre je podstatne menší ako Rogers Arena. Má kapacitu „iba“ 7.006 divákov a okrem kompletnej B-skupiny sa tu budú hrať ešte aj dva zápasy štvrťfinále.

    Základná časť šampionátu je rozdelená na dve skupiny po päť tímov. V skupinách sa hrá klasicky každý s každým na jeden zápas. Prvé štyri tímy za každej skupiny postupujú do štvrťfinále, ktoré sa hrá do kríža spôsobom: A1-B4, A2-B3, A3-B2 a A4-B1. Víťazi štvrťfinálových zápasov postupujú do semifinále. Víťazi semifinále si zahrajú finálový zápas o zlato, tí porazení zabojujú v súboji o tretie miesto o bronzové medaily.

    Tímy, ktoré sa umiestnia na poslednom mieste v oboch základných skupinách, budú bojovať medzi sebou o záchranu. Tento súboj sa hrá na dva víťazné zápasy, takže to môžu byť najviac tri vzájomné stretnutia. Porazený zostupuje do nižšej kategórie, víťaz si zachráni účasť medzi elitou aj pre budúci rok.

    Zápas USA U20 – Slovensko U20 sa začína o 00:30, z miesta komentátora sa na vás teší Dávid Švec.
     
    Úvodné zostavy:

    USA: Keyser (Primeau) – Q. Hughes, Kemp, Samberg, M. Anderson, M. Samuelsson, Miller, St. Ivany – Poehling, Norris, Robertson – Cates, Barratt, Madden – Farabee, J. Hughes, Wahlstrom – Cockerill, Chmelevski, O'Brien – Drury.

    Slovensko: Hlavaj (Sklenár) – Ivan, Fehérváry, Korenčík, Žiak, Dlugoš, Demo, Golian – Liška, Roman, Hrehorčák – Pospíšil, Ružička, Krivošík – Kelemen, Kollár, Baláž – Regenda, Kukuca, Fafrák.

    Rozhodca: Ingram, Sjoqvist – Chaput, Shishlo.
     
    Oba tímy máme na ľade, samotný úvod zápasu sa blíži!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:01
    Úvodné buly zápasu v prospech hokejistov USA.
     
    00:35
    Prvá útočná akcia Slovákov končí na útočnej modrej čiare, puk získavajú Američania a idú dopredu.
     
    01:05
    Martin Pospíšil vpredu hľadal Adama Ružičku, no obrana USA bola pozorná, puk následne smeruje až za bránku Samuela Hlavaja.
     
    01:44
    Andrej Kollár sa predieral v útoku za pukom, no nevyšlo mu to podľa predstáv. Mladí Slováci následne stiahli puk za svoju bránku a striedajú počas hry.
     
    02:21
    Štvrtá formácia Slovenska dokázala puk udržať v útočnom pásme a tvrdo oň bojovala pri pravom mantineli. Napokon však čierne čudo získavajú do svojej moci hráči USA.
     
    02:56
    Prvý úspešný zákrok v dnešnom zápase si na svoje konto pripisuje brankár Keyser, nešlo však o nič vážne.
     
    03:36
    Domáci hokejisti sa natlačili do nášho útočného pásma, slovenská obrana však výborne zapracovala pri ľavom mantineli a po zisku puku môžeme ísť znovu dopredu.
     
    04:02
    Mladí slovenskí hokejisti sú aktívni a výborne hráčov USA forčekujú, úvod dnešného zápasu sa nám zatiaľ naozaj vydaril.
     
    04:42
    V strednom pásme vidíme viacero súbojov, z ničoho nič sa však domáci dostali do prečíslenia, Samuel Hlavaj ale napokon zasahovať vôbec nemusel, pretože Josh Norris netrafil puk, ktorý poskakoval po ľade.
     
    05:01
    Máme za sebou úvodných 5 minút prvej tretiny, s USA hráme zatiaľ nerozhodne 0:0.
     
    05:50
    Domáci sa však už snažia usadiť sa v našom obrannom pásme, Noah Cates sa z pravej strany natlačil pred slovenskú bránku, ale Samo Hlavaj bol pozorný.
     
    06:36
    Ďalšia výborná akcia domáceho tímu, Tyler Madden sa pokúsil otvoriť skóre dnešného zápasu, ale Hlavaj bol znovu na svojom mieste.
     
    06:55
    Prvá výborná akcia Slovenska, ak som dobre videl, tak Keyserovu pozornosť preveril Adam Ružička!
     
    07:33
    Hra sa nám v týchto momentoch prelieva zo strany na stranu, útok USA potiahol talentovaný Jack Hughes, Hlavaj ale v tomto momente nemusel zasahovať.
     
    07:59
    V Save-on-Foods Memorial Centre máme prvú dnešné reklamnú prestávku. Táto našich hráčom určite prišla vhod, pretože hokejisti USA sa pomaličky dostávajú do tempa.
     
    08:41
    Američania znovu kombinovali v našom útočnom pásme, lenže neuspeli. Rovnako tak neuspel Adam Liška, ktorý sa prihrávkou snažil vysunúť Miloša Romana.
     
    09:10
    Výborná akcia USA, Jason Robertson sa z pravej strany natlačil k bránke Slovenska, no jeho následná prihrávka nenašla adresáta!
     
    09:17
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Michal Ivan – 2 min., hákovanie).
     
    09:45
    Úvodná polminúta oslabenia je takmer za nami, naši obrancovia získali puk a posielajú ho až ku bránke USA.
     
    10:20
    Američanom sa zatiaľ nedarí usadiť v našom obrannom pásme, obrana Slovenska zatiaľ pracuje výborne, chlapci hrajú nesmierne obetavo.
     
    10:45
    Po strele od modrej čiary si Hlavaj pripisuje výborný zákrok, keďže takmer nič nevidel, podržal však svoj tím!
     
    11:17
    Hostia v plnom počte.
     
    11:20
    Výborná akcia Slovenska, do šance sa cez obrancu domáceho tímu doslova prebil aktívny Patrik Hrehorčák, ktorý však napokon namieril len do hrude Kylea Keysera.
     
    11:45
    Druhá reklamná prestávka počas prvej tretiny, ideálny priestor pre Ernesta Bokroša, aby rozdal svojich hráčom taktické pokyny do záveru prvej časti hry.
     
    12:02
    Američania sa však dostávajú do tempa, okolo Hlavajovej bránky teraz presvišťali dve strely v krátkom čase za sebou, slovenský gólman ale nemusel zasahovať.
     
    12:55
    Slováci sa usadili v útočnom pásme, Marek Korenčík však od modrej čiary volil namiesto strely prihrávku a tá mu nevyšla úplne ideálne.
     
    13:23
    Po vhadzovaní pred Hlavajom nasledovala okamžite strela domácich od modrej čiary, naša obrana však znovu výborne zapracovala.
     
    13:59
    Jack Hughes má nesmierne rýchle nohy a svojou doslova raketovou rýchlosťou poriadne prevetráva obranu Slovenska.
     
    14:32
    Hrá sa pomerne dlho bez prerušenia hry, oba tímy tak striedajú svoje formácie na ľade počas hry.
     
    15:01
    Do konca prvej tretiny ostáva necelých 5 minút, Slovensko hrá s USA stále nerozhodne 0:0.
     
    15:34
    Znovu dobrá možnosť pred Slovákov, obranca Korenčík však od modrej čiary zatiaľ nestrieľa a to je škoda.
     
    16:01
    Kyle Keyser pred dobiedzajúcimi Slovákmi skryl puk vo svojej lapačke, získavame tak vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    16:11
    Buly pred Keyserom nám nevyšlo podľa predstáv, napriek tomu je však puk na hokejke Filipa Krivošíka.
     
    16:45
    Obrovská šanca Slovenska, v ktorej sa ocitol Filip Krivošík, no Kyle Keyser predviedol výborný zákrok a podržal svoj tím! Filip Krivošík sa natlačil pred bránku USA, potiahol si puk do ľavej strany, ale napokon trafil len tyč bránky domáceho tímu.
     
    17:27
    Naši chlapci jednoznačne môžu hrať s USA vyrovnanú partiu, a to je veľmi dobrá správa.
    17:27 Filip Krivošík (SVK)
     
    18:11
    Záver prvej tretiny sa hrá v rýchlom tempe, budeme však hrať v oslabení a to je veľká škoda.
     
    18:38
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Martin Pospíšil – 2 min., krosček).
     
    18:55
    Po buly získavame puk a posielame ho až za bránku USA.
     
    19:01
    Začala sa posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:25
    Hokejisti USA už sú nasťahovaní pred Samuelom Hlavajom.
     
    19:43
    Domáci hokejisti USA stále kombinujú v našom obrannom pásme.
     
    19:52
    Výborne však zapracoval Adam Ružička a poslal puk za modrú čiaru.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je za nami a bolo sa veru na čo pozerať. Po góle volal najmä blafáčik Filipa Krivošíka, ktorý však napokon trafil len ľavú tyč bránky USA. Druhá tretina sa začne približne o 01:30.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:05
    Obrovská šanca domácich, krátko po buly sa Jason Robertson rútil sám na Hlavaja, ale náš gólman predviedol výborný zákrok a skvele podržal náš tím!
     
    20:18
    Ďalšia šanca pre domácich, Hughes však pri pokuse o strelu od modrej čiary zlomil hokejku.
     
    20:38
    Domáci v plnom počte.
     
    21:15
    Američania sú v úvode druhej tretiny veľmi nepríjemní a obrana Slovenska má nesmierne veľa práce.
     
    22:05
    Samuel Hlavaj si pripisuje po strele Noaha Catesa znovu dobrý zákrok, napokon je však odpískané posunutie bránky.
     
    22:43
    Martin Feherváry sa snažil vysunúť po ľavej strane Andreja Kukuču, lenže ten nebol dostatočne rýchly a napokon je z toho postavenie mimo hru.
     
    23:05
    Po nahodení puku od Mareka Korenčíka sa puk zvláštne odrazil priamo pred bránku USA, veľká škoda, že tam v tom momente nečíhal žiaden hráč Slovenska.
     
    23:58
    Slováci však výborne vykrývajú stredné pásmo a následne až v trojici napádajú rozohrávku USA.
     
    24:45
    Hokejisti USA kombinujú v našom obrannom pásme, v tomto momentoch puk obetavo zblokoval Miloš Kelemen.
     
    25:01
    Máme za sebou úvodných 5 minút druhej tretiny, stav je stále 0:0.
     
    25:17
    Tyler Madden sa šikovne predral z pravej strany až k našej bránke, bekhendom ale Samuela Hlavaja neprekonal!
     
    25:49
    Pavol Regenda sa snažil vymyslieť niečo smerom dopredu, ale obrana USA bola pozorná a slovenský útočník nemal šancu na úspech.
     
    26:26
    Útočnú snahu ukázali aj Slováci, Martin Pospíšil to skúsil strelou zápästím z ľavej strany, ale nemieril presne a Keyser nemusel vôbec zasahovať.
     
    27:13
    Strela USA od modrej čiary v podaní Dylana Samberga, všetko však vyriešila pohotová lapačka Samuela Hlavaja.
     
    27:49
    V útoku výborne zapracoval Patrik Hrehorčák, ktorý pôsobí v kanadskom tímu Noranda Huskies. Spoza obrancu sa snažil prekvapiť gólmana Keysera, no ten bol pozorný.
     
    28:15
    Nepríjemná strela Evana Barrata z veľkého uhla, slovenský brankár Samuel Hlavaj však výborne zasiahol ramenom!
     
    28:50
    Hrá sa stále vo výbornom tempe. Úvod druhej tretiny jednoznačne patril domácim, v tomto momente je však už zápas znovu opticky vyrovnaný.
     
    29:36
    Regenda s Kukučom príkladne bojovali o puk za bránkou USA. Následne Fafrák hľadal prihrávkou spoluhráča na modrej čiare, lenže nebol úplne presný.
     
    30:01
    Máme za sebou polovicu zápasu, vo Victorii sme dnes gól stále nevideli.
     
    30:50
    Liška po ľavej strane skvele naštartoval Hrehorčáka, lenže na rýchleho útočníka Slovenska si už obrana USA dáva veľký pozor.
     
    31:32
    Druhá formácia Slovenska mala výborné striedanie, chlapci sa usadili v útočnom pásme. Feherváry od modrej čiary našiel Filipa Krivošíka, ktorý však namieril puk do Keysera, ktorý sa stihol presunúť!
     
    32:05
    Hokejisti USA sa v tomto momente nadýchli k mohutnému tlaku a poriadne točia našu obranu!
     
    32:29
    Tak toto je zlé! Robertsona fauloval v nájazde Feherváry a bude to trestné strieľanie!
    32:29 Jason Robertson (USA)
     
    32:29
    Fantastický Samuel Hlavaj! Jason Robertson sa snažil poslať puk pomedzi betóny nášho brankára do siete, lenže Samo sa nenechal prekabátiť a skvele podržal spoluhráčov!
     
    33:03
    Hokejisti USA už sú poriadne nervózni a toto môže byť voda na náš mlyn.
     
    33:41
    Obrovská šanca Slovenska! Naši hokejisti sa dostali do prečíslenia 3 na 1, no zodpovednosť na seba zobral Miloš Kelemen. Jeho strela však bola tečovaná a končí vedľa bránky USA!
     
    34:09
    Tak toto sú hektické minúty na oboch stranách a na nudu sa dnes rozhodne nemôžeme sťažovať!
     
    35:01
    Začalo sa posledných 5 minút tretej tretiny, stav zápasu je stále 0:0.
     
    35:35
    Pomer striel v druhej tretine je zatiaľ 10:2 v prospech USA, momentálne je pred Hlavajom poriadny kolotoč.
     
    36:03
    Domáci sa nadýchli k mohutnému tlaku, slovenská obrana na čele so Samuel Hlavajom s vypätím všetkých síl zatiaľ odoláva.
     
    36:50
    Najlepšia obrana je útok, a tak musel zasahovať aj Keyser. Hlavaj si tak môže aspoň na pár sekúnd vydýchnuť.
     
    37:10
    V útočnom pásme sme síce vyhrali buly, ale pomerne rýchlo strácame puk.
     
    37:17
    Slovensko dalo gól! Výborná akcia Slovenska, Adam Liška našiel naľavo MAREKA KORENČÍKA, ktorý tvrdou strelou pomedzi betóny prekonal Kylea Keysera! Asistencia: Adam Liška.
    37:17 Marek Korenčík (SVK) - 0:1
     
    37:55
    Naši chlapci neskutočne bojujú o každý kúsok ľadu a budú hrať presilovú hru!
     
    38:01
    Vylúčenie v tíme USA (Mikey Anderson – 2 min., držanie).
     
    38:41
    Mladí Slováci sú usadení v útočnom pásme a kombinujú pred Keyserom.
     
    39:01
    Začala sa posledná minúta druhej tretiny a my bohužiaľ strácame útočné pásmo.
     
    39:29
    Puk je opäť v strednom pásme, naši chlapci sa ale znovu tlačia dopredu.
     
    39:54
    Obrovský nápor Slovenska, niekoľko striel v krátkom slede za sebou, nemierime však presne a zdá sa, že pomer hráčov na ľade sa nám vyrovná.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po druhej tretine vedieme nad USA 1:0. V 38. minúte zužitkoval prihrávku Adama Lišku Marek Korenčík, ktorý otvoril skóre strelou pomedzi betóny gólmana USA. Tretia časť hry sa začne približne o 02:22.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Úvodné buly tretej tretiny v prospech USA.
     
    40:01
    Domáci v plnom počte.
     
    40:46
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Marek Korenčík – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    40:52
    Krátko po začiatku presilovky USA musela byť v permanencii lapačka Samuela Hlavaja.
     
    41:04
    Hokejisti USA v obrovskom nápore.
     
    41:10
    USA dalo gól!
    Prvý nápor ešte nápor USA ustála, lenže Jack Hughes našiel na modrej čiare MIKEYHO ANDERSONA a kapitán USA to trafil parádne! Evan Barratt výborne clonil a Samuel Hlavaj nemal veľmi šancu na úspešný zákrok. Asistencia: Jack Hughes.
    41:10 Mikey Anderson (USA) - 1:1
     
    41:55
    Napriek vyrovnaniu pokračujú hokejisti USA v obrovskom nápore a obrana Slovenska má veru čo robiť.
     
    42:48
    Jack Hughes je znovu pri chuti, skúsil šťastie dobrou strelou, lenže lapačka Samuela Hlavaja bola pripravená a bleskovo skryla puk do svojich útrob!
     
    43:29
    Naši chlapci sa snažia udržať puk na svojich hokejkách a trošku upokojiť situáciu. Tlak USA v úvode tretej tretiny bol skutočne obrovský.
    43:29 Samuel Hlavaj (SVK)
     
    44:01
    Martin Feherváry sa snažil individuálne presadiť po pravej strane, obrana USA však bola pozorná.
     
    44:39
    Od modrej čiary sa oprel do puku Quinn Hughes, znovu však výborný zákrok predviedol brankár Samuel Hlavaj!
     
    45:01
    Máme za sebou úvodných 5 minút tretej tretiny, stav zápasu je už vyrovnaný 1:1.
     
    45:41
    Hráči USA sa opäť nadýchli k veľkému tlaku.
     
    45:42
    USA dalo gól!
    EVAN BARRATT sa dostal cez Goliana a bekhendom prekonal Samuela Hlavaja, ktorý však mal znovu zakrytý výhľad. Asistencia: Tyler Madden, Noah Cates.
    45:42 Evan Barratt (USA) - 2:1
     
    46:13
    Vylúčenie v tíme USA (Joel Farabee – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    46:13
    Budeme hrať teda presilovú hru a toto môže byť veľmi dôležitý moment dnešného zápasu.
     
    46:40
    Skvelá rozohrávka Hlavaja a následne veľká šanca Slovenska! Hrehorčák našiel úplne nekrytého Martina Feherváryho, ktorý však nemieril presne!
     
    47:11
    Stále sme však nasťahovaní v útočnom pásme.
     
    47:55
    Naši chlapci sa veľmi snažia, ale prichádzajú o puk a domáci hokejisti ho posielajú až ku Samuelovi Hlavajovi.
     
    48:13
    Domáci v plnom počte.
     
    48:44
    Slovákom sa črtala možnosť na rýchly protiútok, prihrávku Kukuču na spoluhráča však bola veľmi nepresná a dopredu tak môžu znovu ísť hokejisti USA.
     
    49:32
    Hrá sa pomerne dlho bez prerušenia hry, v tomto momente už čas hrá v prospech nášho súpera.
     
    49:58
    Jack Hughes si znovu urobil parádne priestor v našom obrannom pásme a znovu to pred Samuelom Hlavajom horí.
     
    50:01
    Máme za sebou polovicu tretej tretiny a s USA už bohužiaľ prehrávame 1:2. Nič však ešte nie je stratené a do konca tretiny je ešte dostatok času na vyrovnanie.
     
    50:50
    Adam Liška bol tvrdo narazený na mantinel, bude však zrejme v poriadku, pretože po krátkom čase pokračuje v hre.
     
    51:26
    Naši hráči sa snažia niečo vymyslieť smerom dopredu, zatiaľ sa im však v tejto tretine v útoku príliš nedarí.
     
    52:15
    Samuel Hlavaj má v tomto momente plné ruky a nohy práce, zatiaľ však podáva v dnešnom zápase výborný výkon.
     
    53:01
    Američania už hrajú vo veľkej pohode a na ich výkone v tretej tretiny je to vidieť.
     
    53:15
    Adam Liška faulovaný v zakončení, bude to trestné strieľanie!
    53:15 Andrej Kukuca (SVK)
     
    53:15
    Dôveru na trestné strieľanie dostal Andrej Kukuča, ktorý mieril pomedzi betóny Keysera, no ten ich stihol včas sklepnúť k sebe a podržal svoj tím!
     
    53:44
    Hokejisti USA okamžite pokračujú v nápore.
     
    53:49
    Lenže naši chlapci bojujú zo všetkých síl. Martin Pospíšil sa presadil po pravej strane, lenže v zakončení už nemal dostatok sily a namieril len do Kylea Keysera.
     
    54:16
    Po strele Tylera Maddena inkasoval zásah do masky Samuel Hlavaj. Hra je prerušená, pretože slovenský brankár signalizoval, že maska nie je úplne v poriadku.
     
    55:01
    Začalo sa posledných 5 minút riadneho hracieho času.
     
    55:36
    Poriadny prievan v obrane Slovenska znovu robil Jack Hughes. Patrik Hrehorčák ho rázne prišpendlil na mantinel, ale Američan sa okamžite zdvihol a pokračoval v hre.
     
    56:18
    Hokejisti USA sa bránia aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    56:54
    Naši hokejisti začínajú tvrdo dohrávať všetky osobné súboje, predsa len ide o veľa a už sa nám veľmi kráti čas.
     
    57:37
    Máme tu poslednú reklamnú prestávku v dnešnom zápase a to je ideálny priestor pre Ernesta Bokroša na taktické pokyny do záveru tretej tretiny. Uvidíme či a kedy poputuje Samuel Hlavaj na striedačku Slovenska.
     
    58:01
    Začali sa posledné dve minúty riadneho hracieho času.
     
    58:15
    Oba tímy striedajú svoje formácie na ľade, našim chlapcom sa následne nedarí dostať do útočného pásma.
     
    59:01
    Veľká škoda, hokejisti USA majú znovu puk vo svojej moci.
     
    59:25
    Samuel Hlavaj je stále v bránke. Naši chlapci si po prechode do útoku a nerozumeli a napokon je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    59:32
    Oddychový čas hostí.
     
    Koniec zápasu.
     
    Najlepší hráči oboch tímov:
    Slovensko – Samuel Hlavaj
    USA – Evan Barratt
     
    S konštatovaním, že hokejisti Slovenska do 20 rokov vo svojom prvom vystúpení na Majstrovstvách sveta v Kanade podľahli hráčom USA po sympatickom výkone 1:2 sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a želám príjemnú dobrú noc. Dočítania priatelia. (03:00:54)

    Dávid Švec

    Góly a asistencie: 42. M. Anderson (J. Hughes), 46. Barratt (Madden, Cates) – 38. Korenčík (Liška)


    USA: Keyser (Primeau) – Q. Hughes, Kemp, Samberg, M. Anderson, M. Samuelsson, Miller, St. Ivany – Poehling, Norris, Robertson – Cates, Barratt, Madden – Farabee, J. Hughes, Wahlstrom – Cockerill, Chmelevski, O'Brien – Drury.
    Slovensko: Hlavaj (Sklenár) – Ivan, Fehérváry, Korenčík, Žiak, Dlugoš, Demo, Golian – Liška, Roman, Hrehorčák – Pospíšil, Ružička, Krivošík – Kelemen, Kollár, Baláž – Regenda, Kukuca, Fafrák.

    Rozhodca: Ingram, Sjoqvist – Chaput, Shishlo

    Diváci: 6208