Česko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.) | USA – Slovensko sk 2:1 (kon.) | Kanada – Dánsko 14:0 (kon.)
Fínsko – Švédsko 1:2 (kon.) | Rusko – Dánsko 4:0 (kon.)
koniec
Rusko
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Dánsko
Štvrtok 27.12.2018, 22:00 • Rogers Arena • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné výbery do 20 rokov Ruska a Dánska. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 22:00.

    Vianočné sviatky sú už tradične spojené s MS v ľadovom hokeji do 20 rokov. Mladé hokejové nádeje sa tak budú chcieť ukázať pred celým svetom a zaujať tak aj skautov z NHL pred najbližším draftom. Toto podujatie je tak vždy ostro sledované a divácky veľmi populárne, v sviatočnom období si tak diváci môžu vychutnať dávku pekného hokeja. Desať tímov je rozdelených do dvoch základných skupín po päť celkov, pričom do štvrťfinále postupujú štyri najlepšie celky z každej skupiny a dva zostávajúce tímy budú hrať o udržanie sa v elitnej skupine.

    Aktéri tohto stretnutia budú pôsobiť v základnej skupine A, ktorá sa odohrá vo Vancouveri. Okrem nich tvorí túto skupinu ešte Česko, Švajčiarsko a Kanada. Papierové predpoklady hovoria, žeby sa do štvrťfinále malo určite dostať Rusko, dokonca patrí medzi hlavných favoritov skupiny. Ďalej sa určite počíta s Kanadou, Českom a Švajčiarskom, ale netreba zabúdať ani na Dánsko, ktoré môže prekvapiť.

    Rusko na vlaňajšom šampionáte síce postúpilo do štvrťfinále, ale to bolo pre tento tím maximum. V prvom kole play-off nestačilo Rusko na USA, ktorému podľahlo 2:4. Tento rok majú Rusi určite len tie najvyššie ambície. Dánsko vlani putovalo do báraže u udržanie, ktorú napokon zvládlo po dramatickom boji s Bieloruskom a zrejme podobné práce čakajú Dánsko aj tento rok.

    Dáni už absolvovali svoj prvý zápas na tohtoročnom šampionáte. Postavili sa proti favorizovanej Kanade a podľahli jej vysokým debaklom 0:14! Uvidíme, ako Dánsko zvládne dva zápasy krátko po sebe s takýmto celkami.

    Jasným favoritom zápasu je teda Rusko, ale v úvode šampionátu sa vedia zrodiť aj nečakané prekvapenia. Bude tomu tak aj teraz? Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Tarasov (Kočetkov) – Žuravljov, Morozov, Samorukov, Rubinčik, Alexejev, Romanov, Olšanskij, Šen – Galimov, Muranov, Slepec – Kravcov, K. Kostin, Denisenko – Starkov, Kovalenko, Podkolzin – Marčenko, Morozov

    Dánsko: Rørth (Adamsen) – Setkov, Schulze, Mogensen, Baasstrup, Mortensen, V. Andersen, Koch, Bach – Brinkman, Röndbjerg, Schultz – Green, Marcussen, Kjær – Gath, Cubars

    Rozhodca: Anderson (USA), Heikkinen – Nikulainen (obaja FIN), Šefčík (SVK)
     
    Prajem príjemný neskorý hokejový večer! Program tohtoročného šampionátu hráčov do 20 rokov pokračuje ďalej, Rogers Arena bude hostiť od 22:00 stretnutie medzi Ruskom a Dánskom, následne v noci potom aj súboj Švajčiarska s Kanadou. My sa v tomto prenose zameriame na prvé spomínané stretnutie, ktoré bude súbojom jedného z hlavných favoritov skupiny a jeho úplným outsiderom. Dánsko len pár hodín dozadu nastúpilo proti vysoko favorizovanej domácej Kanade, ktorej podľahla veľmi vysoko 0:14 a už tento výber čaká stretnutie proti Rusku. Pre zbornú to bude prvé vystúpenie na tohtoročnom šampionáte a očakáva sa jednoznačné víťazstvo favorita zápasu. Zatiaľ si podrobne naštudujte zostavy oboch celkov, o malú chvíľu sa znova prihlásime.
     
    Aj začiatok tohto stretnutia, ako už býva v zámorí zvykom, sa troška posunie. Zatiaľ si môžme ešte predstaviť rozhodcov stretnutia: hlavnými budú páni Anderson z USA a Heikkinen z Fínska. Čiarovými budú páni Nikulainen z Fínska a svoje druhé stretnutie na tohtoročnom šampionáte hráčov do 20 rokov absolvuje Peter Šefčík zo Slovenska.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina sa tak čoskoro začne. Prajem vám teda všetkým príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Prvá tretina tohto stretnutia je už v plnom prúde, buly v prospech Ruska. Favorit zápasu nastupuje v červených dresoch, Dáni v bielych.
     
    00:23
    Tak to je troška nečakané, ale prvá veľká šanca v zápase patrí Dánsku! Hokejisti v bielych dresoch vyrazili do rýchleho brejku, Schultzovu strelu vyrazil ruský brankár len pred seba a v nádejnej pozícii nedokázal skórovať Röndbjerg.
     
    01:06
    Dánsko sa zrejme nezľaklo veľkého favorita a znova dokázalo zaútočiť. Po vyhratom buly sa strelou prezentoval Andersen, ale nemieril presne.
     
    02:10
    Už však na ľadovej ploche sledujeme predpokladaný scenár zápasu. Rusko pri puku a v útočnom pásme vyvíja veľký tlak na svojho dnešného súpera.
     
    02:26
    Od modrej sme sledovali pokus Morozova, ale jeden z dánskych obrancov ho zblokoval do bezpečia. Rusko sa však stále nachádza v útočnom pásme.
     
    03:13
    Dáni ustáli prvý vážnejší tlak svojho súpera a dostávajú puk do bezpečia. Teraz sa snažia sami zaútočiť, ale majú to veľmi náročné. Uvidíme, ako sa bude ďalej toto stretnutie vyvíjať.
     
    03:50
    Napokon sa im to nepodarilo a puk je späť na ruských hokejkách. Rusi zvolili postupný prechod do útočného pásma, Dáni sa však musia mať na veľkom pozore.
     
    04:27
    Sledovali sme ďalší pokus od modrej čiary, ale strela od Denisenka bola zrazená do bezpečia. Následne je tu zakázané uvoľnenie a tak buly v obrannom pásme Dánska.
     
    04:54
    Teraz musel svoje kvality ukázať dánsky brankár. Čelil hneď dvom nebezpečnejším pokusom, keď najprv dobre mieril Šena, ale Rørth jeho pokus vyrazil do bezpečia. Zakrátko sa k strele dostal Žuravljov, ale ani on Rørtha neprekonal.
     
    05:38
    Vylúčenie v tíme Dánsko (Victor Andersen – 2 min., sekanie).
     
    05:57
    Rusko má tu možnosť ako prvé hrať dnes presilovku v tomto zápase. K streleckému pokusu sa pretlačil Kravcov, ale Rørth ďalším presným zákrokom prerušuje hru.
     
    06:18
    Na druhej strane teraz vzniklo prečíslenie Dánska v oslabení, ale Rondbjerg to celé pokazil a tak pripravil svoj celok o niečo zaujímavejšie.
     
    06:28
    Rusko dalo gól!

    Je tu otvárací zásah tohto stretnutia! Rusi využívajú presilovku a tak sa ako favorit zápasu dostávajú do lepšej psychickej výhody. Aj v tomto prípade sme sledovali prečíslenie, ale to už končí gólom, keď Kostin našiel presnou prihrávkou VITALIJA KRAVCOVA, ktorý aj s dávkou poriadneho šťastia dostáva puk za Rørthov chrbát – 1:0!
    Asistencia: Klim Kostin, Ivan Muranov.
    06:28 Vitalij Kravcov (RUS) - 1:0
     
    06:28
    Dánsko v plnom počte!
     
    07:09
    Rusko sa snaží pokračovať vo svojej aktivite a pridať aj druhý presný zásah. Presne toto favorit zápasu potreboval, ale pre Dánsko ešte nemusí byť nič stratené.
     
    08:22
    Puk sa však dostáva na dánske hokejky, ale sledujeme kombináciu tohto celku vo vlastnom obrannom pásme. Rusko sa púšťa do napádania súperovej rozohrávky.
     
    09:28
    Dáni boli dlho pri puku, ale nič zaujímavého nevmysleli. Na rade sú tak opäť Rusi, ktorí sa však nikam ponáhľať nemusia.
     
    10:31
    Prehupli sme sa do druhej polovice prvej tretiny, Rusko vyhráva nad Dánskom 1:0! Zatiaľ to nie je nijak oslnivé stretnutie, snáď sa to čoskoro zmení.
     
    11:06
    Dánsko má v nohách náročné stretnutie proti Kanade, veľa času na regeneráciu nemalo. Zatiaľ sa outsider skupiny drží statočne, ale do konca zápasu je ešte dlhá cesta.
     
    11:49
    Už dlhšiu dobu čakáme na niečo zaujímavé, čo by potešilo aj divákov v Rogers Aréne. Pred pár hodinami si domáci fanúšikovia až štrnásťkrát mohli zakričať gól.
     
    12:26
    K videniu sú aspoň zaujímavé osobné súboje o puk. Diváci by však určite radšej videli nejaké vzrušenie pred jednou či druhou bránou snáď sa tak stane ešte pred koncom prvej tretiny.
     
    13:40
    Ak sa už aj jeden z aktérov tohto stretnutia prebojuje do útočného pásma, tak tam musí zvádzať náročné súboje po rohoch klziska. Obaja brankári sú už tak dlhšie bez práce.
     
    14:20
    Konečne sme videli zakončenie na bránku, Andersenov pokus však ruský brankár Tarasov úspešne kryje. Aspoň niečo tak teraz divákov v Rogers Aréne zaujalo.
     
    15:06
    Ani sa moc nechce veriť, že Dáni pred pár hodinami inkasovali od Kanady 14 gólov. Sledujeme vyrovnanú dianie na ľadovej ploche, ale predbežné skóre hovorí v prospech Ruska.
     
    15:49
    Rusi sa previnili zakázaným uvoľnením a tak sa hra na malú chvíľu presťahovala pred ruského brankára. Dánsko nič zaujímavého nevymysleli a zrejme si už len počkáme na koniec prvej tretiny.
     
    16:29
    Postupne sledujeme, ako sa útočné výpady striedajú na oboch stranách, ale nevedie to ani k strelám na jednu či druhú bránku.
     
    16:50
    Veľa nechýbalo a Rusko mohlo navýšiť svoje vedenie! Igor Morozov pálil veľmi nebezpečne a Rørth jeho pokus vyrazil do tyčky a následne na bránkovej čiare zabránil puku vôjsť do siete!
     
    16:56
    Vylúčenie v tíme Rusko (Vasili Podkolzin – 2 min., napadnutie).
     
    17:06
    Svoju prvú presilovku v tomto zápase hrá už aj Dánsko. Zatiaľ sa však nevie poriadne usadiť v útočnom pásme.
    17:06 William Rørth (DEN)
     
    18:26
    Ani teraz nič zaujímavého neprišlo a Rusko sa znova oslobodzuje. Už to teda vyzerá, že Dáni túto presilovku nedokážu využiť.
     
    18:56
    Rusko v plnom počte!
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina stretnutia medzi Ruskom a Dánskom až tak veľa krásy nepriniesla, ale jeden presný zásah bol k videniu. Rusom sa podarilo využiť presilovku zásluhou Kravcova a tak zborná vedie po prvej tretine 1:0. Dánsko však hrá veľmi sympaticky a necháva zabúdať na tú hanebnú prehru s Kanadou. Pred nami sú však ešte celé dve tretiny a stať sa tak môže čokoľvek.

    Druhá tretina sa začne približne o 22:55.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa čoskoro začne!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Prostredná tretina tohto zápasu je už teda v plnom prúde, buly v prospech Dánsko, ktoré zatiaľ ako tak drží krok s favoritom zápasu.
     
    21:10
    Rusko sa už usadilo v útočnom pásme a skúša niečo zaujímavé vymyslieť. Dáni však zatiaľ úspešne odolávajú náporu súpera.
     
    21:33
    K strele na dánsku bránku sa dostal Kravcov, ale Rørtha sa mu prekonať nepodarilo. Hra je prerušená, vhadzovať sa bude v obrannom pásme Dánska.
     
    22:02
    Prečíslenie Ruska a obrovská šanca sa gólom nekončí! Šen dostal prihrávku pred bránku súpera, ale puk do siete nedostal, poslal ho len do betónu brankára Rørtha, ktorý tak podržal svoj celok!
     
    22:49
    Druhá tretina sa nesie v jasnej réžii ruského tímu. Zatiaľ je to však stále len o jeden gól, ale ten druhý už naozaj visí na vlásku.
     
    23:45
    Sledujeme teda, ako Rusko s pukom peruje v obrannom pásme súpera. Dáni však úspešne vzdorujú, otázka je že dokedy.
    23:45 Pavel Šen (RUS)
     
    24:46
    Zaujímavú strelu vyprodukoval Romanov, jeho pokus len tesne minul brvno dánskej bránky. Rusko stále usadené v útočnom pásme, ale nedarí sa mu v koncovke.
     
    25:50
    Aj keď sledujeme drvivý tlak Ruska, tak zaujímavé situácie neprichádzajú. Dáni stále úspešne vzdorujú, ale stojí ich to veľmi veľa síl.
     
    26:20
    Pozor! Rusi sa radovali zo zaslúženého druhého gólu, ale po zhliadnutí videa rozhodca tento gól neuznáva! Muranov sa prezentoval úspešnou dorážkou, ale jeden z Rusov narazil najprv do brankára a tak pokračujeme za stavu 1:0!
    26:20 Ivan Muranov (RUS)
     
    26:38
    Stále však sledujeme obrovský tlak Ruska. Je to len o ten jeden gól, čo môže byť určite dosť zradné. Uvidíme, ako sa toto stretnutie bude ďalej vyvíjať.
     
    27:27
    Vylúčenie v tíme Rusko (Alexandr Alexejev – 2 min., krosček).
     
    27:37
    Dáni hrajú teraz presilovku a tak majú priestor na prerušenie tlaku súpera. Ťažko sa však dostávajú do útočného pásma.
     
    28:27
    Polovica z tohto ruského oslabenia je už preč, nič zaujímavého sme nepostrehli. Rusi nemajú s bránením v početnej nevýhode žiadne problémy.
     
    29:27
    Rusko v plnom počte!
     
    29:47
    Dánsko tak nevyužilo početnú výhodu, ale aspoň prerušilo ruský tlak, ktorý sa však začína znova rodiť. Zrejme už takéto obrázky hry uvidíme čo najviac.
     
    30:15
    Rusom to tam od toho úvodného gólu v siedmej minúte akosi nepadá. Dáni už síce nehrajú tak dobre ako v prvej tretiny, ale stále je všetko otvorené na oboch stranách.
     
    31:10
    Prehupli sme sa už do druhej polovice prostrednej tretiny, stav zápasu je stále len 1:0 pre Rusko. Tlak zbornej stále narastá, ale koncovka dnes nie je silnou stránkou favorita zápasu.
     
    31:49
    Vylúčenie v tíme Rusko (Vitalij Kravcov – 2 min., napadnutie zozadu + 10 min. osobný trest, napadnutie zozadu).
     
    32:00
    Dánsko znova hrá v početnej výhode a teraz sa už dokázalo aj usadiť v útočnom pásme. Schultz pálil zaujímavo, ale Tarasov bol pripravený.
     
    32:49
    Ale to bolo zrejme všetko, čo Dáni v tejto presilovke predvedú. Opäť majú problémy s prechodom do útočného pásma, čo sa o Rusoch povedať nedá.
     
    33:06
    Takže aj v oslabení sa Rusi neboja zaútočiť, ale nechcú radšej zbytočne riskovať. Stačí im už ustáť záver početnej výhody súpera.
     
    33:49
    Rusko v plnom počte!
     
    34:42
    Pomaly sa blíži záver druhej tretiny, ktorú už teraz môžme označiť ako za poriadnu nudu. Rusko môže byť aspoň trocha spokojné, že vyhráva aj keď najtesnejším možným rozdielom.
     
    35:46
    Závar pred dánskou bránkou sa gólom nekončí! Najbližšie k nemu mal teraz Morozov, ale z mierneho uhla nedokázal poslať puk do odkrytej časti bránky!
     
    36:48
    Dánom sa na malú chvíľu podarilo prerušiť tlak súpera. Znova je však pri puku Rusko, ktoré sa snaží ešte niečo vmyslieť pred koncom druhej tretiny.
    Alexandr Romanov (RUS) - 2:0
     
    37:49
    Rusko dalo gól!

    Konečne prichádza ďalší presný zásah v tomto stretnutí! Zaslúžene ho dáva Rusko a tak je zrejme odpor Dánska nalomený. Rusi operovali pred bránkou súpera, k odrazenému puku sa dostal ALEXANDR ROMANOV a presne umiestnenou strelou prekonáva Rørtha – 2:0!
    Asistencia: Klim Kostin, Vitalij Kravcov.
     
    38:49
    Je tu samotný záver druhej tretiny a favorit zápasu už vedie o dva góly. Uvidíme, či ešte príde niečo zaujímavé do sirény, ktorá ukončí druhú tretinu tohto súboja.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme dlho čakali na ďalší presný zásah, prišiel až v jej závere. Rusko vyvíjalo veľký tlak, ale striel bolo veľmi málo a koncovka sa zbornej teda nedarilo. Romanov snáď prelomil smolu svojho celku a v tretej tretine by sme tak ešte mohli vidieť niečo zaujímavého.

    Posledná tretia tretina sa začne približne o 23:41.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Posledná tretina tohto stretnutia je už v plnom prúde, buly v prospech Rusov.
     
    40:42
    Vylúčenie v tíme Rusko (Kirill Slepec – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    40:52
    Dánsko hrá v úvode tretej tretiny presilovku, ale znova má veľké problémy dostať sa do útočného pásma.
     
    41:30
    K strele sa odhodlal Schultz, ale puk napálil len do dobre postaveného súperovho obrancu. Rusko sa následne oslobodzuje.
     
    42:20
    Až teraz musel brankár Tarasov zasahovať pri pokuse od Brinkmana. Dánska presilovka sa čoskoro naplní a zrejme bez želaného efektu.
     
    42:40
    Vylúčenie v tíme Rusko (Alexandr Alexejev – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    42:50
    Dve sekundy hrali Rusi len s troma hráčmi, pokračuje však klasická presilovka. Toto je šanca pre Dánsko vykresať kontaktný gól, ktorý by ho vrátil späť do zápasu.
     
    43:09
    Aj sa tak mohlo stať! Mogensen mal nádejnú príležitosť, ale puk poslal len do bočnej siete.
     
    43:20
    A neujal sa ani nepresný pokus od Brinkman. Dánsko je tak v úvode tretej tretiny aktívnejšie, ale hrá ju v početnej výhode, takže to je celkom logické.
     
    44:40
    Rusko v plnom počte!
     
    44:50
    Dáni tak nevyužili tento úvod tretej tretiny na kontaktný gól pri početnej výhode. Rusko tak už preberá iniciatívu a snaží sa dosiahnuť definitívu tohto stretnutia v podobe tretieho gólu.
     
    45:04
    Zaujímavá pozícia vznikla pre Galimova, ktorý však tesne míňa priestor troch žrdí dánskej bránky!
     
    45:39
    Vylúčenie v tíme Dánsko (Lucas Andersen – 2 min., podrazenie).
     
    45:49
    Prichádza presilovka pre Rusko a tak šanca aj na zrejme definitívne rozhodnutie celého stretnutia.
     
    46:10
    Zatiaľ sa však Rusom nedarí v kombinácii a súpera sa dokázal oslobodiť.
     
    46:28
    Závar pred dánskou bránkou, keď Kostin výbornou prihrávkou predĺžil puk na Muranova, ale pred ním dokázal skvelo zasiahnuť hokejkou brankár Rørth!
     
    47:39
    Dánsko v plnom počte!
     
    48:30
    Prvá polovica tretej tretiny sa tak niesla v znamení presiloviek. Ani v jednej z nich však nepadol presný zásah a tak Rusko aj naďalej vyhráva nad Dánskom 2:0.
     
    49:06
    Dnes by teda Dánsko nemalo utrpieť tak hanebný debakel ako proti Kanade. V prvej tretine ešte Dáni držali krok s favoritom zápasu, ale potom to už bola jasná prevaha Ruska, aj keď tomu predbežné skóre nenasvedčuje.
     
    49:21
    Vylúčenie v tíme Rusko (Mark Rubinčik – 2 min., držanie).
     
    49:36
    Je tu presilovka Dánska a tak ďalšia šanca na kontaktný gól. Pokúšal sa oň Setkov strelou od modrej čiary, ale neúspešne.
     
    50:10
    Dáni dlho kombinovali v útočnom pásme, ale súpera sa už dokázal oslobodiť.
     
    51:17
    Pred ruskú bránku sa natlačil Mogensen, ale Tarasova sa mu prekonať nepodarilo. Dánska presilovka sa čoskoro naplní, ale nebola zahratá až tak zle.
     
    51:21
    Rusko v plnom počte!
     
    51:31
    Plynie nám tak už druhá polovica poslednej tretiny stretnutia medzi Ruskom a Dánskom. Favorit zápasu vyhráva 2:0 a kráča tak za úspešným začatím šampionátu.
     
    51:37
    Vylúčenie v tíme Dánsko (Emil Marcussen – 2 min., krosček).
     
    51:57
    Rusko sa dostalo k ďalšej presilovke, ale nedarí sa mu preniknúť do útočného pásma. Dáni sa zatiaľ bránia bez menších problémov.
     
    52:37
    Prvá polovica tejto ruskej početnej výhody nič zaujímavého neponúkla. Rusi však sú aj naďalej pri puku, čo je pre nich podstatné.
     
    53:30
    V závere ruskej presilovky tu bolo ešte pár zblokovaných streleckých pokusov, ktoré nič zaujímavé nepriniesli.
     
    53:37
    Dánsko v plnom počte!
    Alexandr Romanov (RUS) - 3:0
     
    53:54
    Rusko dalo gól!

    Síce to už nebolo v početnej výhode, ale Rusku to určite nevadí! Rusi aj po skončení presilovky naďalej operovali v útočnom pásme, Romanov mal dostatok priestoru na túto strelu a jeho následný pokus si niekto z Dánov zrazil do vlastnej siete – 3:0! Gól je napokon pripísaný PAVELOVI ŠENOVI, ktorý aktívne pracoval pred dánskou bránkou a tak sa zrejme ako posledný z Rusov dotkol puku.
    Asistencia: Alexander Romanov.
     
    54:20
    Aspoň čestného gólu sa chce dočkať Dánsko, blízko k nemu mal teraz Bach, ale ruský brankár včas vytasil svoj betón a tak si drží aj naďalej čisté konto!
     
    54:54
    Blíži sa už samotný záver tretej tretiny a zrejme už môžme povedať aj celého tohto stretnutia. Rusi sa dnes na víťazstvo trocha natrápili, ale podstatné sú tri body do tabuľky.
     
    55:27
    Dáni sa ešte snažia dosiahnuť ten spomínaný kontaktný gól, ale márne. Rusi už aj zrejme v závere zápasu troška poľavili.
     
    56:40
    Vylúčenie v tíme Rusko (Alexandr Alexejev – 2 min., držanie).
     
    56:40
    Vylúčenie v tíme Dánsko (Victor Cubars – 2 min., držanie hokejky).
     
    56:40
    Došlo k vzájomnému vylúčeniu na oboch stranách a Dánsko skúša šťastie pri hre bez brankára!
     
    57:10
    Takže sledujeme vlastne akoby presilovku Dánska, ktoré je už usadené v útočnom pásme. Rusi sa však bráni úspešne.
     
    57:31
    Setkov pálil od modrej čiary, ale len do miest, kde stál pripravený brankár Tarasov, ktorý si drží čisté konto aj naďalej.
     
    57:51
    Rusko založilo rýchly brejk, ale Galimov nedokázal v nádejnej pozícii dostať puk do prázdnej dánskej bránky!
    57:51 Arťjom Galimov (RUS)
     
    58:20
    Dánska bránka je stále prázdna a tak to Rusi skúšajú aj cez cele klzisko. Je tu zakázané uvoľnenie už víťaza tohto stretnutia.
    Ivan Morozov (RUS) - 4:0
     
    58:34
    Rusko dalo gól!

    Puk sa už teraz do prázdnej dánskej bránky dostal! IGOR MOROZOV to spravil šikovne a zvyšuje náskok Ruska na 4:0!
    Asistencia: Kirill Slepec, Alexandr Romanov.
     
    59:55
    Vylúčenie v tíme Rusko (Mark Rubinčik – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    Koniec zápasu.
     
    V poslednej tretej tretine padli ešte dva presné zásahy, o ktoré sa postaralo Rusko a tak zvíťazilo nad Dánskom 4:0. Naplnili sa teda papierové predpoklady, ale Dánsko bolo aspoň v prvej tretine vyrovnaným súperom a ďalší hanebný debakel sa nekonal. Teraz v noci ešte pokračujú ďalšie stretnutia, o malú chvíľu hrá Slovensko proti Švédsku!

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem peknú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (00:24:16)

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 7. Kravcov (K. Kostin, Muranov), 38. Romanov (K. Kostin, Kravcov), 54. Šen (Romanov), 59. Morozov (Slepec, Romanov)


    Rusko: Tarasov (Kočetkov) – Žuravljov, Ilja Morozov, Samorukov (A), Rubinčik, Alexejev, Romanov, Olšanskij – Galimov, Muranov, Slepec – Kravcov (A), K. Kostin (C), Denisenko – Starkov, Kovalenko, Šen – Podkolzin, Marčenko, Ivan Morozov.
    Dánsko: Rørth (Adamsen) – Setkov, Schulze, Mogensen, Baasstrup (A), Mortensen, V. Andersen, Koch – Brinkman, Röndbjerg (C), Schultz – L. Andersen, Grundtvig (A), Madsen – Bach, Green, Marcussen – Kjær, Gath, Cubars.

    Rozhodca: Anderson (USA), Heikkinen – Nikulainen (obaja FIN), Šefčík (SVK)