FK Dinamo Moskva – FC Ural 4:0 (kon.) | FK Krasnodar – Ufa 1:1 (kon.) | Zenit – Kazaň 1:2 (kon.)
koniec
FK Krasnodar
1:1 (1:1)
FC Ufa
cz Nedeľa 09.12.2018, 14:30 • Stadion Kubaň, Krasnodar • Ruská Premier Liga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Pereyra sice obstřelil zeď, ale míč se jen otřel o boční síť a utkání končí.
     
    90+6
    Sulejmanov si zase šikovně zasekl míč na vápně a po faulu Pucka uvidíme další standardní situaci z ideální pozice na hranici šestnáctky. Teď už hrajeme přes čas...
     
    90
    Rozhodčí nastaví dnešní utkání o pět minut.
     
    89
    ...Pereyrův pokus z kroku měl pěkný směr, ale špatnou výšku, takže míč zhruba o půl metru přeletěl šibenici Bělenovovy svatyně.
     
    89
    Sulejmanov se středem hřiště prokličkoval až na hranici vápna, kde ho vystrčenou nohou podkopl Pucko a uvidíme standardní situaci ze středu hřiště na hranici vápna. Tohle bude možná klíčový okamžik dnešního zápasu...
     
    87
    Žlutou kartu dostává Sylvester Igboun (FC Ufa), známý zejména pod přezdívkou Sly.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Veroljub Salatić (FC Ufa).
     
    82
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Viktor Claesson, přichází Daniil Utkin.
     
    71
    Ufa brání v devíti lidech a na polovině hřiště čeká na protiútoky jen střelec Sly. Právě díky němu se ale teď dostali hosté do velké šance. Nigérijský rychlík se prodral přes Martynoviče a počkal na doplnění od Bizjaka, kterého už chtěl najít úplně samotného před Kricjukem, ale přihrávku pokazil a míč lapil právě ruský gólman v domácí svatyni.
     
    69
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Cătălin Carp, přichází Ivan Paurević.
     
    68
    Ramírez se hned po pár vteřinách na hřišti postavil k přímému kopu a ukázal nám, jak prudkou má levačku. Jeho bomba ale letěla doprostřed brány a Bělenov ji nakonec zpacifikoval.
     
    67
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Christian Cueva, přichází Magomed Sulejmanov.
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Dmitrij Stockij, přichází Cristian Ramírez.
     
    64
    Pro sražený centr Slye si šel ven gólman Kricjuk, ale ve vzduchu jej nesmyslně dohrál Cătălin Carp (FC Ufa) a dostává žlutou kartu.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Lovro Bizjak (FC Ufa).
     
    54
    Gazinskij pěknou kolmicí uvolnil Petrova, který vracel míč od brankové čáry pod sebe do pokutového území. Na malém vápně byl úplně volný Cueva, který si mohl balon klidně zpracovat a zeptat se brankáře, kam to chce, ale zakončoval ukvapeně a míč vůbec netrefil čistě.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Uroš Spajić (FK Krasnodar), ale rozhodnutí sudího se hodně diví. Srbský stoper měl ve sprintu za míčem za zády Slye, kterého zezadu trefil nechtíc rukou do obličeje a Eskov trestá.
     
    47
    To snad není možné! Domácí už potřetí v zápase nastřelili pravou tyč Bělenovovy brány. V první půli dvakrát trefil zařízení Claesson, teď se to podařilo hned v úvodu druhé půle střelci jediné branky domácích Ignatěvovi.
     
    46
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Vjačeslav Krotov, přichází Lovro Bizjak.
     
    45+1
    Rozhodčí nastaví první poločas o jednu minutu.
     
    40
    Claesson podruhé nastřelil úplně stejné místo pravé tyče. Balon po pravé straně zatáhl zase Wanderson, jeho centr minuli dva spoluhráči v ideálním postavení na malém vápně, ale Claesson ještě situaci dohrál na zadní tyči a v pádu odrazil míč do konstrukce brány.
     
    38
    Wanderson dnes předvádí svou šikovnost a genialitu. Teď pálil z nějakých 25 metrů vnějším nártem po vzoru Tomáše Rosického, ale Brazilcova střela letěla tentokrát nad.
     
    31
    ...Claesson mohl rychle otočit skóre! Po přihrávce z levé strany si připravil míč na hranici vápna a vyslal na bránu na první pohled nenápadnou a nepříliš prudkou přízemní ránu. Tu ale nakonec zastavila až pravá tyč Bělenovovy svatyně!
    26. Ivan IGNATĚV - 1:1
     
    26
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Ve 26. minutě už se domácí tým dočkal zaslouženého vyrovnání. IVAN IGNATĚV si na ofsajdové linii počíhal na krásnou kolmici z poloviny hřiště, převzal míč a následně si vychutnal gólmana Bělenova, kterého přehodil efektním i efektivním obloučkem na zadní tyč.
     
    23
    Carp zbytečně otálel s míčem před vlastním pokutovým územím, kde ho o balon připravil Cueva a přihrál Claessonovi. Švédský křídelník pálil z ideální pozice na středu brány kousek za pokutovým územím, ale prudkou střelou těsně přestřelil bránu a následně neuhádal ani rohový kop za údajný zásah brankáře. Sudí Eskov se ošálit nenechal.
    14. Olivier THILL - 0:1
     
    14
    Ufa právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe udeřilo na druhé straně hřiště. OLIVIER THILL dostal z protiútoku přesnou přízemní přihrávku z pravé strany a bez přípravy střelou z vápna krásně uklidnil balon na zadní tyč. Kricjuk byl proti střele lucemburského středopolaře krátký a hosté jdou nečekaně do vedení.
     
    13
    První pohledná akce domácích a gólová šance utkání. Krasnodar se pěknou kombinací na jeden dotyk prokombinoval do křídla, centr z pravé strany sklepl Cueva zpátky na vápno Wandersonovi, ale jeho rána z voleje letěla těsně nad.

    Pavel Pubal

    Góly: 26. Ignatěv – 14. O. Thill

    Karty:   50. Spajić (KRS) – 62. Bizjak (UFA), 64. Carp (UFA), 84. Salatić (UFA), 87. Igboun (UFA)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 14:1. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:18.
    FK Krasnodar: Kricjuk – Petrov, Spajić, Martynovič, Stockij (67. Ramírez) – Wanderson, Gazinskij, Pereyra – Claesson (82. Utkin), Ignatěv, Cueva (67. Sulejmanov).
    Náhradníci: Safonov, Sinicyn – Utkin, Fjóluson, Ramírez, N. Markov, Golubjov, Kaboré, Sulejmanov.

    FC Ufa: Bělenov – Alikin, Nedelcearu, Pucko, Živogljadov, Krugovoj – Salatić, Carp (69. Paurević), O. Thill – Krotov (46. Bizjak), Igboun.
    Náhradníci: Šelija – A. Nikitin, Jokić, O. Vaněk, Bizjak, Zasejev, Paurević, Tumasjan, Suchov, Divejev, Bezdenežnych.

    Rozhodca: Eskov – Eremin, Safyan.