FK Dinamo Moskva – FC Ural 4:0 (kon.) | FK Krasnodar – Ufa 1:1 (kon.) | Zenit – Kazaň 1:2 (kon.)
koniec
FK Krasnodar
1:1 (1:1)
FC Ufa
cz Nedeľa 09.12.2018, 14:30 • Stadion Kubaň, Krasnodar • Ruská Premier Liga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65%–35%.
    Střely na branku: 4–2.
    Střely mimo: 14–1.
    Rohy: 6–0.
    Ofsajdy: 1–1.
    Fauly: 11–18. (16:30:27)
     
    Utkání 17. kola ruské Premier Ligy mezi favorizovaným Krasnodarem a Ufou nakonec končí nečekanou remízou, se kterou budou určitě mnohem spokojenější hosté z Ufy. Ve druhé půli už další branka nepadla, domácí Krasnodar po přestávce jen potřetí orazítkoval brankovou konstrukci a v závěru Pereyra zahodil dvě standardní situace z hranice velkého vápna. Přesto platí, že Krasnodar napříč soutěžemi protáhl svou šňůru bez porážky už na deset zápasů a zůstává druhý. Ufa je stále čtrnáctá.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Pereyra sice obstřelil zeď, ale míč se jen otřel o boční síť a utkání končí.
     
    90+6
    Sulejmanov si zase šikovně zasekl míč na vápně a po faulu Pucka uvidíme další standardní situaci z ideální pozice na hranici šestnáctky. Teď už hrajeme přes čas...
     
    90+5
    Ramírez si navedl míč netradičně na pravou nohu, jeho slabá noha byla zblokována.
     
    90+4
    Další centr Petrova tentokrát před Ignatěvem uhrál Pucko.
     
    90+2
    Petrovův opakovaný centr dvakrát obětavě odvrátil Salatić.
     
    90
    Rozhodčí nastaví dnešní utkání o pět minut.
     
    89
    ...Pereyrův pokus z kroku měl pěkný směr, ale špatnou výšku, takže míč zhruba o půl metru přeletěl šibenici Bělenovovy svatyně.
     
    89
    Sulejmanov se středem hřiště prokličkoval až na hranici vápna, kde ho vystrčenou nohou podkopl Pucko a uvidíme standardní situaci ze středu hřiště na hranici vápna. Tohle bude možná klíčový okamžik dnešního zápasu...
     
    88
    Domácí stoper Spajić je po nárazu od Slye stále otřesený, takže se pár desítek vteřin nehrálo. Teď už je domácí obránce za postranní čarou a pokračujeme ve hře.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Sylvester Igboun (FC Ufa), známý zejména pod přezdívkou Sly.
     
    86
    Wanderson posunul míč doleva na Ramíreze, jehož centru byl nejblíže další střídající hráč Sulejmanov, ale přece jen mu chyběly centimetry.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Veroljub Salatić (FC Ufa).
     
    83
    Wanderson, který se po výborné první půli trochu vytratil ze hry, což domácím určitě nevyhovuje, teď nepřesně přihrál a další útok domácích je u konce.
     
    82
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Viktor Claesson, přichází Daniil Utkin.
     
    79
    Domácí nakonec standardní situaci rozehráli rychle, aby překvapili hosty. Ignatěv ale na Pereyrův centr hlavou nedosáhl.
     
    78
    Gazinskij faulován nějakých 35 metrů od brány, natáhne Ramírez opět k dalekonosné střele?
     
    75
    Poslední minuty trochu rozkouskovaly žluté karty a střídání, ale teď se zdá, že už se Krasnodar pomalu nadechuje k závěrečnému náporu.
     
    74
    Pereyra natáhl k bombě nějakých 25 metrů od brány. Bělenov se proletěl vzduchem a na míč nedosáhl, ale nakonec si mohl oddychnout, protože balon těsně minul jeho pravou tyč.
     
    71
    Ufa brání v devíti lidech a na polovině hřiště čeká na protiútoky jen střelec Sly. Právě díky němu se ale teď dostali hosté do velké šance. Nigérijský rychlík se prodral přes Martynoviče a počkal na doplnění od Bizjaka, kterého už chtěl najít úplně samotného před Kricjukem, ale přihrávku pokazil a míč lapil právě ruský gólman v domácí svatyni.
     
    69
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Cătălin Carp, přichází Ivan Paurević.
     
    68
    Ramírez se hned po pár vteřinách na hřišti postavil k přímému kopu a ukázal nám, jak prudkou má levačku. Jeho bomba ale letěla doprostřed brány a Bělenov ji nakonec zpacifikoval.
     
    67
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Christian Cueva, přichází Magomed Sulejmanov.
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Dmitrij Stockij, přichází Cristian Ramírez.
     
    64
    Pro sražený centr Slye si šel ven gólman Kricjuk, ale ve vzduchu jej nesmyslně dohrál Cătălin Carp (FC Ufa) a dostává žlutou kartu.
     
    64
    Petrov hledal vtipnou ukrytou přihrávkou Ignatěva, ale ten si míč na penaltě zády k bráně nezpracoval.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Lovro Bizjak (FC Ufa).
     
    61
    Krasnodar teď kombinuje rozvážněji a snaží se vylákat soupeře k větší aktivitě, aby se domácím uvolnily prostory pro útočení. Ufa ale zatím zodpovědně brání v hlubokém bloku.
     
    60
    Cuevův střílený centr z přímého kopu odhlavičkoval Pucko před Gazinským.
     
    56
    Stockij chtěl zakončit pohlednou kombinaci domácích nůžkami, ale místo míče ve vzduchu nepříjemně trefil Thilla a píská se útočný faul Krasnodaru.
     
    54
    Gazinskij pěknou kolmicí uvolnil Petrova, který vracel míč od brankové čáry pod sebe do pokutového území. Na malém vápně byl úplně volný Cueva, který si mohl balon klidně zpracovat a zeptat se brankáře, kam to chce, ale zakončoval ukvapeně a míč vůbec netrefil čistě.
     
    52
    Krasnodar měl k dispozici dva rohové kopy, oba ale poslal jen na prvního bránícího hráče u přední tyče.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Uroš Spajić (FK Krasnodar), ale rozhodnutí sudího se hodně diví. Srbský stoper měl ve sprintu za míčem za zády Slye, kterého zezadu trefil nechtíc rukou do obličeje a Eskov trestá.
     
    49
    Krasnodar i po přestávce pokračuje v náporu. Wanderson uvolnil na pravé straně nabíhajícího obránce Petrova, jehož centr už se chystal hlavičkovat Claesson, ale těsně před zakončením mu gólman Ufy sebral míč z hlavy.
     
    47
    To snad není možné! Domácí už potřetí v zápase nastřelili pravou tyč Bělenovovy brány. V první půli dvakrát trefil zařízení Claesson, teď se to podařilo hned v úvodu druhé půle střelci jediné branky domácích Ignatěvovi.
     
    46
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Vjačeslav Krotov, přichází Lovro Bizjak.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky po prvním poločase:

    Držení míče: 74%–26%.
    Střely na bránu: 1–1.
    Střely mimo: 9–0.
    Rohové kopy: 1–0.
    Ofsajdy: 1–0.
    Fauly: 6–4.
     
    Zatím sledujeme v utkání 17. kola ruské Premier Ligy mezi druhým Krasnodarem a čtrnáctou Ufou zajímavou podívanou. Z ojedinělého protiútoku, který ale parádně zakončil Thill, šli do nečekaného vedení hosté. To však domácí naopak vyburcovalo, fotbalisté Krasnodaru přidali a zaslouženě srovnali zásluhou chladnokrevné koncovky Ignatěva. I po vyrovnání měli domácí převahu, ale na obrat si zatím musí jejich fanoušci počkat. Claessona dvakrát zastavila tyč.

    Uvidíme, zda se po přestávce ukáže na place v dresu Ufy i bývalý reprezentant České republiky Ondřej Vaněk, zatím čeká na lavičce.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Rozhodčí nastaví první poločas o jednu minutu.
     
    45
    Sly útočil nebezpečně do otevřené obrany Krasnodaru, ale obránci nakonec nigérijského forvarda zpacifikovali.
     
    43
    Další tři střelecké pokusy během zhruba deseti vteřin si připsal opět Stockij. Nejprve byly dvě jeho střely zblokovány, ale míč se k němu vrátil ještě potřetí. To už sice svým volejem ruský obránce minul bránící soupeře, ale i bránu.
     
    42
    Krasnodarská smyčka se stahuje, teď pálil nepřesně ze záklonu Stockij.
     
    40
    Claesson podruhé nastřelil úplně stejné místo pravé tyče. Balon po pravé straně zatáhl zase Wanderson, jeho centr minuli dva spoluhráči v ideálním postavení na malém vápně, ale Claesson ještě situaci dohrál na zadní tyči a v pádu odrazil míč do konstrukce brány.
     
    38
    Wanderson dnes předvádí svou šikovnost a genialitu. Teď pálil z nějakých 25 metrů vnějším nártem po vzoru Tomáše Rosického, ale Brazilcova střela letěla tentokrát nad.
     
    35
    Domácí Krasnodar je po vyrovnání ve všech soubojích rychlejší, šikovnější i důraznější, takže sbírá veškeré odražené míče a hosté se teď v podstatě jen brání.
     
    33
    Aktivní Wanderson vystřelil sice prudce, ale hodně nepřesně. Míč mu sjel na vnější nárt a podle toho trajektorie jeho střely vypadala.
     
    31
    ...Claesson mohl rychle otočit skóre! Po přihrávce z levé strany si připravil míč na hranici vápna a vyslal na bránu na první pohled nenápadnou a nepříliš prudkou přízemní ránu. Tu ale nakonec zastavila až pravá tyč Bělenovovy svatyně!
     
    31
    Gazinskij si počíhal na Slye a útočí opět domácí...
     
    29
    Thill si obhodil svého soka ve středu hřiště, ale ještě než se podíval před branku domácích, obral ho o míč vystupivší stoper Spajić.
    26. Ivan IGNATĚV - 1:1
     
    26
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Ve 26. minutě už se domácí tým dočkal zaslouženého vyrovnání. IVAN IGNATĚV si na ofsajdové linii počíhal na krásnou kolmici z poloviny hřiště, převzal míč a následně si vychutnal gólmana Bělenova, kterého přehodil efektním i efektivním obloučkem na zadní tyč.
     
    23
    Carp zbytečně otálel s míčem před vlastním pokutovým územím, kde ho o balon připravil Cueva a přihrál Claessonovi. Švédský křídelník pálil z ideální pozice na středu brány kousek za pokutovým územím, ale prudkou střelou těsně přestřelil bránu a následně neuhádal ani rohový kop za údajný zásah brankáře. Sudí Eskov se ošálit nenechal.
     
    22
    Další centr Brazilce Wandersona si našel na zadní tyči Claesson a vracel ho zpátky do prostoru penalty, ale tam nikdo nebyl. Domácí fanoušci si jen povzdechli.
     
    21
    Pěkný centr Wandersona z pravé strany si žádný jeho spoluhráč nenašel, takže balon ze vzduchu stáhl Bělenov.
     
    19
    Následný centr od rohového praporku odvrátili obránci Ufy opět jen ke Stockému, ale jeho střela z dobrých 30 metrů letěla úplně mimo.
     
    18
    Velmi aktivní je na levé straně domácích křídelník Cueva. Teď vtipně posunul vpřed Stockého, ale jeho centr byl zblokován na roh.
     
    16
    Domácí se hned pustili do útoku a snaží se rychle odpovědět vyrovnáním. První útočnou snahu ale přerušila ruka Claessona.
    14. Olivier THILL - 0:1
     
    14
    Ufa právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe udeřilo na druhé straně hřiště. OLIVIER THILL dostal z protiútoku přesnou přízemní přihrávku z pravé strany a bez přípravy střelou z vápna krásně uklidnil balon na zadní tyč. Kricjuk byl proti střele lucemburského středopolaře krátký a hosté jdou nečekaně do vedení.
     
    13
    První pohledná akce domácích a gólová šance utkání. Krasnodar se pěknou kombinací na jeden dotyk prokombinoval do křídla, centr z pravé strany sklepl Cueva zpátky na vápno Wandersonovi, ale jeho rána z voleje letěla těsně nad.
     
    11
    Domácí v posledních minutách převzali aktivitu a Ufa se možná trochu zbytečná zatáhla. Stockij se ale na levé straně útočné poloviny neuvolnil.
     
    10
    Po pěkné kolmici domácích Pucko na poslední chvíli odpálil míč před Ignatěvem jen do vzduchu, ale tam už si pro něj došel brankář Bělenov. Malá domů se ale nepískala, protože Pucko se k balonu natahoval na dlouhou nohu a rozhodně jej nechtěl úmyslně přihrát přímo brankáři.
     
    8
    Sly chtěl zrychlit hru a přenést míč křížně na Krugovoje, ale ten si jej nezpracoval a balon je v zámezí.
     
    5
    Centr domácího Pereyry z levé strany byl příliš krátký, takže jej odpálil hned první bránící hráč na přední tyči.
     
    4
    Hosté jsou zatím nebezpečnější, než se čekalo. Míč středem hřiště vyvezl Thill a nahrál doleva na Slye, ale ten z vápna nepropálil obranu a jeho střela byla zblokována.
     
    3
    Nákop Spajiće na spoluhráče v útoku byl příliš dlouhý a míč končí až v zámezí.
     
    1
    První vážnější příležitost měli hosté. Krotov zatáhl míč po pravé straně a poslal do vápna střílený centr, ale před jeho spoluhráčem ho v malém vápně odpálil Martynovič.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Krasnodar: Kricjuk – Petrov, Spajić, Martynovič, Stockij – Wanderson, Gazinskij, Pereyra – Claesson, Ignatěv, Cueva.
    Náhradníci: Safonov, Sinicyn – Utkin, Fjóluson, Ramírez, N. Markov, Golubjov, Macukatov, Kaboré, Sulejmanov.

    FC Ufa: Bělenov – Alikin, Nedelcearu, Pucko, Živogljadov, Krugovoj – Salatić, Carp, O. Thill – Krotov, Igboun.
    Náhradníci: Šelija – A. Nikitin, Jokić, O. Vaněk, Bizjak, Zasejev, Paurević, Tumasjan, Suchov, Divejev, Bezdenežnych.

    Rozhodčí: Eskov – Eremin, Safyan..
     
    Hostující FC Ufa je na čtrnáctém místě ruské Premier Ligy se ziskem 15 bodů za tři výhry, šest remíz a sedm porážek při skóre 11:17. Nejlepším střelcem mužstva je se třemi góly Nigérijec Sly. Naposledy Ufa pouze remizovala 0:0 na hřišti Machačkaly.
     
    Domácí FK Krasnodar je aktuálně druhý se ziskem 32 bodů za deset výher, dvě remízy a čtyři porážky při skóre 30:12. Nejlepšími střelci mužstva jsou šestigóloví Ferreira da Silva a Claesson. Naposledy v lize Krasnodar porazil Ural 2:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 17. kola ruské Premier Ligy mezi druhým Krasnodarem a čtrnáctou Ufou. Favoritem je domácí Krasnodar, který drží napříč všemi soutěžemi (liga, pohár, Evropská liga) sérii devíti utkání bez porážky a první vzájemný zápas této sezony také zvládl lépe. Ve 3. kole vyhrál na hřišti soupeře 3. srpna 1:0 brankou Brazilce Wandersona z 86. minuty. Dnešní utkání 17. kola začíná v 14:30.

    Pavel Pubal

    Góly: 26. Ignatěv – 14. O. Thill

    Karty:   50. Spajić (KRS) – 62. Bizjak (UFA), 64. Carp (UFA), 84. Salatić (UFA), 87. Igboun (UFA)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 14:1. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:18.
    FK Krasnodar: Kricjuk – Petrov, Spajić, Martynovič, Stockij (67. Ramírez) – Wanderson, Gazinskij, Pereyra – Claesson (82. Utkin), Ignatěv, Cueva (67. Sulejmanov).
    Náhradníci: Safonov, Sinicyn – Utkin, Fjóluson, Ramírez, N. Markov, Golubjov, Kaboré, Sulejmanov.

    FC Ufa: Bělenov – Alikin, Nedelcearu, Pucko, Živogljadov, Krugovoj – Salatić, Carp (69. Paurević), O. Thill – Krotov (46. Bizjak), Igboun.
    Náhradníci: Šelija – A. Nikitin, Jokić, O. Vaněk, Bizjak, Zasejev, Paurević, Tumasjan, Suchov, Divejev, Bezdenežnych.

    Rozhodca: Eskov – Eremin, Safyan.