Kometa Brno – Frölunda 1:4 (kon.) | Skellefteå – Plzeň 3:3 (kon.) | Mníchov – Redhawks 2:1 (kon.)
Salzburg – Kärpät 3:2 (kon.)
koniec
Skellefteå AIK
3:3 (0:1, 0:2, 3:0)
HC Škoda Plzeň
cz Utorok 04.12.2018, 18:00 • Skellefteå Kraft Arena • Play-off Ligy majstrov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:06 Linus LINDSTRÖM - 3:3
     
    57:06
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Tohle je špatně... Třetina hrůzy pokračuje a snový náskok Škodovky je fuč. LINUS LINDSTRÖM dostal přihrávku na pravou stranu a z hranice pravého kruhu vypálil přes Lukáše Pulpána parádně do bližší šibenice. Asistence: Petter Granberg, Johan Alm.
     
    54:34
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Djuse – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Straka – 2 min. + 2 min., hrubost).
    52:55 Linus LINDSTRÖM - 2:3
     
    52:55
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    To je ohromná škoda pro Západočechy! Indiáni propadli, Pulpán prohrál souboj ve středním pásmu, Aaltonen se skvěle uvolnil a následně našel na levém kruhu osamoceného LINUSE LINDSTRÖMA, který dokázal propálit přesunujícího se Miltchakova. Asistence: Juhamatti Aaltonen, Emil Djuse.
     
    52:41
    Skellefteå propadla ve středním pásmu, Stach si vyměnil kotouč s Gulašem a poté se snažil zakončit blafákem, který však nedotáhl do konce!
     
    52:08
    Joakim Lindström nebezpečně dorážel u pravé tyče a jen díky skvělému Miltchakovovi Plzeň drží stále skvělé dvoubrankové vedení. Bude to ovšem mít stále velmi těžké, náskok se může rychle rozplynout, jelikož Skellefteå stupňuje svůj tlak.
     
    48:58
    Po Kaňákově chybě mohl zahrozit Möller, skvěle se vrátil Preisinger. Poté si na pravý kruh nabruslil Berglund, dostal pas a přízemní střelu dokázal skvěle vyrazit Miltchakov!
    47:26 Juhamatti AALTONEN - 1:3
     
    47:26
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Poprvé smůla pro Škodovku v tomto utkání. Po skvělé práci Poura za brankou měl dobrou střeleckou pozici Kantner, Amalisovi po jeho pokusu kotouč vypadl, ale dostali se k němu hráči Skellefteå a vyrazili do brejku. JUHAMATTI AALTONEN obdržel přihrávku na pravou stranu a z kruhu vypálil přesně ke vzdálenější tyči, Miltchakov byl tentokrát krátký. Asistence: Andreas Wingerli, Johan Alm.
     
    46:09
    Z napadání znovu Plzeň nic nevytěžila a nezformovala se do obrany, byla z toho veliká šance Skellefteå, konkrétně Lindgrena, jenž si sjel na parádní přihrávku na levý kruh, ale skvěle se proti němu přesunul Miltchakov!
     
    44:01
    Berglund vypálil z pravé strany, Miltchakov nic neviděl a kotouč nakonec vypadl těsně vedle jeho pravé tyče!
     
    42:01
    Armalis namazal Kindlovi kotouč zpoza branky, Denis Kindl hledal před brankou Němce, pas na něj těsně neprošel!
     
    39:08
    Gulašovu přihrávku zachytil Hedberg a dokonce se protlačil přes Kaňáka do úniku, v tísni plzeňského kapitána vypálil, Miltchakov vyráží!
     
    38:33
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Ericsson – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:02
    Plzeň ukázala, jak se za osm vteřin dostat z obranného pásma k tutovce! Po vyhraném buly vyrazil dopředu po pravé straně Milan Gulaš, ukázal ohromný přehled a našel před brankou Indráka, ten ve veliké šanci selhal a zakončil pouze do Armalise.
     
    29:05
    Plzeň ve druhé části vypálila na branku už dvanáctkrát, Skellefteå ani jednou!
    28:22 Petr KODÝTEK - 0:3
     
    28:22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    To je síla, Škodovka vede už o tři branky! Znovu rozjela kolotoč v útočném pásmu, po nahození Kvasničky od modré čáry se k dorážce dostal osamocený PETR KODÝTEK. Kotouč zvedl nad beton padajícího Armalise a švédský tým je doslova opařen, což je v této zimě za polárním kruhem umění. Asistence: David Kvasnička a Petr Straka.
     
    27:30
    Plzeň je v laufu a měla další tutovku! Roman Vráblík byl osamocen mezi kruhy, ale z ideální pozice Armalise nepropálil. Škoda pro Západočechy, kteří by mohli ještě více odskočit.
     
    26:54
    Při přečíslení Plzně měl velikou šanci David Stach! Indrák byl sám před Armalisem, ale mohl zakončovat jen z bekhendu, a tak ještě přihrával a David Stach vyprášil pouze Armalisův bekhend.
    25:17 Matyáš KANTNER - 0:2
     
    25:17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    To jsou věci, indiáni vedou na "horké" švédské půdě o dvě branky! Obrovská shoda okolností... Při šanci Skellefteå domácí přestřelili, u puku však byl v klidu Norén. Ovšem kotouč mu přeskočil hůl, následně dokonce upadl a napadající MATYÁŠ KANTNER zamířil do úniku. Snažil se vypálit, ale kotouč vůbec netrefil, následně ho však ještě dloubl mezi nohy Armalise, který s tímto netradičním a nepřipraveným řešením opravdu nepočítal. Bez asistence.
     
    24:08
    Gulaš si najel netradičně na pravý kruh a ostře vypálil, Armalis jen vyrážel a z dorážky těsně minul Indrák! Skellefteå se poté po minutě a dvaceti vteřinách v obraně osvobozuje a střídá.
     
    22:48
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Lindgren – 2 min., podrážení).
     
    19:44
    Závěr třetiny patří Škodovce. Denis Kindl objel branku a nabil Vráblíkovi na pravý kruh, tvrdá rána propadla Armalisovi, ale litevský gólman nakonec schoval kotouč před brankovou čárou!
     
    15:18
    Möller přebruslil přes plzeňskou defenzivu, Miltchakov se štěstím holí vyráží! Následně se indiáni osvobozují.
     
    14:40
    Plzeň se nedokázala osvobodit a už vypadalo, že inkasovala! Joakim Lindström vypálil z pravého kruhu, Miltchakov neudržel kotouč a z dorážky zdánlivě procedil puk do sítě! Přes plzeňské hole kotouč plachtil a nakonec skončil na horní tyčce. Miltchakov holí zasáhl horní síť a zdálo že, že puk přešel brankovou čáru. Sudí také hned ukázali na branku, ale po poradě s videem stav zůstává 0:1!
     
    13:54
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Indrák – 2 min., hákování).
    11:20 Milan GULAŠ - 0:1
     
    11:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hned po ubráněném oslabení Škodovka otevírá skóre! Kantner dokázal získat kotouč po špatné rozehrávce Skellefteå, přebruslil dva protihráče, našel rozjetého MILANA GULAŠE, jenž využil své rychlosti, přeřítil se přes beky a následně sám před Armalisem bekhendem zavěsil do bližší šibenice. Asistence: Matyáš Kantner.
     
    09:16
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Kodýtek – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    02:11
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Straka – 2 min., nedovolené bránění).

    Matěj Vybíral

    Góly a asistencie: 48. Aaltonen (Wingerli, Alm), 53. L. Lindström (Aaltonen, Djuse), 58. L. Lindström (Granberg, Alm) – 12. Gulaš (Kantner), 26. Kantner, 29. Kodýtek (Kvasnička, Straka)


    Skellefteå AIK: Armalis (Lindvall) – Granberg, Djuse, Pudas, Norén, Berglund, Lindgren, Alm – Alvarez, Pettersson, Holloway – J. Lindström, Olimb, Möller – Ericsson, L. Lindström, Aaltonen – Hedberg, Sundsvik, Wingerli – Hedman
    HC Škoda Plzeň: Miltchakov (Frodl) – Čerešňák, Kvasnička, Jones, Pulpán, Kaňák, Vráblík – Gulaš, Stach, Indrák – Němec, Kracík, Kindl – Eberle, Kodýtek, Straka – Pour, Preisinger, Kantner

    Rozhodca: Vikman, Heikkinen – Yletyienen, Käck

    Diváci: 1570
    Utorok 11.12.2018
    Plzeň - Skellefteå 2:1

    Góly a asistencie: 60. J. Kindl (Gulaš, Kovář), rozh. náj. Kovář – 58. Alvarez (Pudas, Aaltonen)


    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:1   Pudas (SKE)
    0:1   Kratěna (PLZ)
    2. séria:
    0:1   L. Lindström (SKE)
    1:1   Kodýtek (PLZ)
    3. séria:
    1:1   J. Lindström (SKE)
    2:1   Kovář (PLZ)
    4. séria:
    2:1   Möller (SKE)
    3:1   Gulaš (PLZ)