Košice – Trenčín 4:0 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nitra 2:3 (po pr.) | Žilina – Budapešť 4:2 (kon.)
Zvolen – B. Bystrica 2:3 (2:4 po s.n.) | Detva – Poprad 3:4 (kon.) | Miškovec – Nové Zámky 6:2 (kon.)
koniec
HC Košice
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
HK DUKLA Trenčín
Nedeľa 02.12.2018, 16:00 • Steel Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 29. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:50
    Gól na hokejke mal ešte aj nakoniec Marcel Haščák, ktorý bol už pred bránkoviskom, no zblízka nedokázal trafiť priestor odkrytej brány.
     
    58:27
    Košice dali gól!
    Tak toto je už zrejme definitívna gólová bodka za týmto duelom. Výborná košická dvojica Kafka – Nagy potiahla puk z obranného pásma, Kafka bekhendom vystrelil z kruhu, Valent vyrazil do strany a skúsený LADISLAV NAGY už iba pohodlne dorazil do prázdnej brány.
    Asistencia: Petr Kafka.
     
    58:02
    Petr Kafka si to namieril do pásma, napriahol a vypálil tvrdý projektil. Valentova lapačka bola ihneď v pohotovosti. Trenčiansky gólman však nezdržiaval a ihneď rozohrával.
     
    53:35
    K prerušeniu došlo až teraz. Tibor Varga dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    51:29
    Trenčín si až v tomto pokročilom čase zahrá prvú presilovku v zápase. James McDowell dostáva dve minúty za seknutie.
     
    51:26
    Boris Sádecký sa šikovne individuálne pretlačil pomedzi obrancov a dostal sa pred bránkovisko. Vystrelil do Habalovho betónu, no bol faulovaný.
     
    42:45
    Košice si zahrajú aj tretiu presilovku v dueli. Martin Rýgl dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    42:43
    Čížek výbornou prihrávkou našiel pred bránkoviskom Petra Galamboša, ktorý však z prvej trafil iba do fantastického Valenta.
     
    40:12
    Košice dali gól!
    Oceliari hneď v úvode tretiny bleskovo strieľajú tretí gól. Kafka zo stredného pásma bekhendom na druhú stranu naštartoval LADISLAVA NAGYA, ktorý prenikol na ľavý kruh a odtiaľ pohotovou strelou nedal šancu Valentovi.
    Asistencia: Petr Kafka.
     
    32:34
    Klíma vyšprintoval po ľavom krídle a prihrávkou pred bránku našiel Šimona Petráša, ktorý zakončil z prvej. Valent sa však fantasticky presunul a zastavil strelu.
     
    31:58
    Košice dali gól!
    Oceliari využívajú presilovú hru a zvyšujú vedenie. Spilar z ľavého kruhu preniesol hru na pravý kruh k Sujovi. Ten rýchlo nasmeroval puk pred bránkovisko na hokejku IGORA IGNATUŠKINA, ktorý prízemnou strelou prekonal Valenta a zapísal si premiérový zásah za Košice.
    Asistencie: Jakub Suja, Gabriel Spilar.
     
    30:15
    Košice budú hrať druhú presilovku v stretnutí. Jozef Švec dostáva dve minúty za krosček.
     
    29:34
    Tak toto bola veľká šanca pre hostí. Pardavý perfektne spoza brány našiel pred bránkoviskom Denisa Hudeca. Habal rýchlo reagoval, no nevedel kde má puk.
     
    28:58
    Martin Dudáš vystrelil od modrej čiary. Bola to dosť nepriehľadná situácia, puk však napokon jemne opečiatkoval žrď.
     
    26:44
    Marcel Haščák ostal zabudnutý obranou hostí, spracoval si prihrávku na útočnej modrej a šiel sám na bránu. Jeho strelu Valent bezpečne vyrazil betónom.
     
    24:50
    Košice dali gól!
    Sledujeme úvodný zásah v stretnutí. Kafka prekorčuľoval z rohu klziska na modrú čiaru a nahadzoval puk na bránu. Pred bránkoviskom nedôrazne pracoval Holenda, to využil EVAN BROPHEY, ktorý zachytil puk a strelou pod brvno prekonal Valenta.
    Asistencia: Petr Kafka.
     
    14:56
    Na opačnej strane sme videli tiež dobrý moment. Tomáš Klíma sa dokázal natlačiť po pravom krídle, došiel pred bránku a vystrelil. Valent vyrazil a puk tam ešte nebezpečne poskakoval.
     
    11:20
    Pulli vnikol s pukom do pásma, no už po pravom kruhu nepresunul puk na Kafku. Na opačnej strane vyštartoval Ondrej Mikula, ktorý mal dobrú pozíciu na ľavom kruhu, no Habal si pokryl svoju bránu.
     
    08:35
    Haščák zaujímavou prihrávkou našiel medzi kruhmi voľného Igora Ignatuškina, ktorý ihneď strieľal švihom, no rýchly bol aj Valent. Okamžite vytiahol svoju lapačku.
     
    04:55
    Prvýkrát v zápase sa vylučuje. Dve minúty za hákovanie dostáva Radek Dlouhý.
     
    03:41
    Ladislav Nagy to skúsil šikovne spoza obrancu na pravom kruhu. Valent urýchlene reagoval a bezpečne vyrazil strelu. Bránka je znovu posunutá.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 25. Brophey (Kafka), 32. Ignatuškin (Suja, Spilar), 41. Nagy (Kafka), 59. Nagy (Kafka)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Koch, Pulli, Pretnar – Kafka, Brophey, Nagy (C) – Haščák, Ignatuškin, Suja – Spilar (A), Galamboš, Šoltés – Hričina, Klíma, Petráš – Jokeľ
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Šimko) – Rýgl, Krejčí, Bohunický, Holenda, Luža, Pač – Radivojevič (C), Sojčík, Švec – Varga, Sádecký, Bartovič (A) – Hudec, Dlouhý (A), Pardavý – Špankovič, Mikula

    Rozhodca: Fridrich, Štefik – Tvrdoň, Smrek