Košice – Trenčín 4:0 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nitra 2:3 (po pr.) | Žilina – Budapešť 4:2 (kon.)
Zvolen – B. Bystrica 2:3 (2:4 po s.n.) | Detva – Poprad 3:4 (kon.) | Miškovec – Nové Zámky 6:2 (kon.)
koniec
HC Košice
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
HK DUKLA Trenčín
Nedeľa 02.12.2018, 16:00 • Steel Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 29. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Prajem vám príjemné adventné popoludnie a vítam vás pri sledovaní úvodného zápasu dnešného 29. kola Tipsport ligy, v ktorom HC Košice v Steel Aréne privíta Duklu Trenčín. Stretnutie sa začína o 16:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HC Košice
    Košičania sa vďaka víťazstvám nad Detvou, Miškovcom a Novými Zámkami dostali na trojzápasovú víťaznú vlnu a úspešne sa vytiahli v tabuľke na 2. miesto. Na oceliarov následne čakali dva ťažké zápasy. Najprv sa v domácom prostredí predstavili proti Popradu. Východniarske derby dve tretiny ovládali košickí hokejisti, ktorí viedli 3:0, no Poprad v tretej tretine vyrovnal a napokon v predĺžení rozhodol. V piatok Košice cestovali pod Urpín, kde naopak prehrávali 2:0, no vďaka výbornému Ladislavovi Nagyovi a jeho dvom gólom vyrovnali na 2:2 a zápas šiel do predĺženia. V ňom však Košičania úspešní neboli a s Banskou Bystricou prehrali 3:2. Na 2. pozícii sa však stále úspešne držia so ziskom 62 bodov a skóre 104:65. Vedúci Zvolen má rovnaký počet bodov a tretí Poprad o dva menej.

    Dukla Trenčín
    Trenčianski hokejisti sa nachádzajú v iných vodách tabuľky, aktuálne im patrí 7. priečka so ziskom 46 bodov a skóre 66:65. Trenčanov trápia viaceré zranenia, ale aj napriek tomu dokázali byť vojaci úspešní vo štvrtok na ľade Žiliny, kde získali dva body po výhre 1:2. Predtým prehrali pod Zoborom s Nitrou 4:1 a MAC Budapešť zdolali 2:1. Vicemajster je aktuálne v takej neutrálnej pozícii, keďže pred ôsmym DVTK má päťbodový náskok a zároveň na Nové Zámky stráca sedem bodov. Trenčania však budú určite chcieť uspieť aj na východe a uvidíme, či sa im to podarí.

    Vo vzájomných zápasoch v tejto sezóne doposiaľ platilo heslo – môj dom, môj hrad. Košice najprv v zápase 7. kola doma zdolali Duklu 5:1 a následne hokejisti Trenčína v 18. kole doma triumfovali nad oceliarmi 3:1.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Koch, Pulli, Pretnar – Kafka, Brophey, Nagy (C) – Haščák, Ignatuškin, Suja – Spilar (A), Galamboš, Šoltés – Hričina, Klíma, Petráš – Jokeľ

    Dukla Trenčín: Valent (Šimko) – Rýgl, Krejčí, Bohunický, Holenda, Luža, Pač – Radivojevič (C), Sojčík, Švec – Varga, Sádecký, Bartovič (A) – Hudec, Dlouhý (A), Pardavý – Špankovič, Mikula

    Rozhodca: Fridrich, Štefik – Tvrdoň, Smrek.
     
    Na ľade už máme oba tímy. Košičania odštartujú v bielych dresoch, Dukla bude hrať v červených dresoch. Čaká nás štátna hymna SR.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Hneď po ôsmich sekundách hry sa prerušuje. Zakázaným uvoľnením sa previnili hokejisti trenčianskej Dukly.
     
    00:25
    Opäť sa po niekoľkých sekundách prerušuje. Bránka Michala Valenta bola posunutá, a tak museli arbitri bezodkladne pozastaviť dianie.
     
    00:44
    Šedivý chcel nájsť Suju medzi kruhmi, no napokon sa ukázalo, že už hral zo stredného pásma. Hra je teda opäť prerušená.
     
    01:26
    Nahodenie Jereho Pulliho od modrej čiary bolo ľahkou prácou pre gólmana Valenta. Trenčiansky brankár bezpečne zachytil puk lapačkou.
     
    01:48
    Spilarova krížna prihrávka na Dudáša nebola presná, založenie košického útoka sa teda znovu začne spoza Habala.
     
    02:12
    Galamboš prihrávkou z rohu klziska hľadal medzi kruhmi Šoltésa, no puk smeroval pomedzi korčule a Košičania napokon išli s pukom preč z pásma.
     
    02:52
    Petráš sa pustil samostatne dopredu. Cez modrú čiaru však neprešiel, narazil na Dlouhého a puk už majú v moci hostia.
     
    03:20
    Nagy posunul na modrú čiaru puk Pullimu, ktorý neváhal a vyskúšal pozornosť gólmana Dukly. Valent strelu bez problémov videl a nad betónmi ju schoval.
     
    03:41
    Ladislav Nagy to skúsil šikovne spoza obrancu na pravom kruhu. Valent urýchlene reagoval a bezpečne vyrazil strelu. Bránka je znovu posunutá.
     
    04:17
    Dudášovu strelu od modrej šikovne spred bránky tečoval Suja. Puk letel tesne ponad bránu, Valent sa len za pukom obzrel, kým priletel na ochrannú sieť.
     
    04:55
    Prvýkrát v zápase sa vylučuje. Dve minúty za hákovanie dostáva Radek Dlouhý.
     
    05:34
    Brophey spred bránky dával naslepo zrejme do priestoru, kde hľadal Kafku, no bekhendová prihrávka mu nevyšla a Košice sa samé dostali von z pásma.
     
    06:06
    Sympaticky to urobil Jozef Švec, ktorý sám potiahol krídelnú akciu a aj vystrelil spomedzi kruhov. Puk letel vedľa ľavej žŕdky Habalovej svätyne.
     
    06:27
    Spilar prenikol do pásma, ponúkol puk Ignatuškinovi, ktorý aj zakončil z ľavého kruhu, ale Valent s istotou podržal svoj tím.
     
    07:20
    Pri zadnom mantineli bol zastavený košický útočník Klíma, Trenčania sa snažili urýchlene rozohrať, no s pukom došli len do stredného pásma.
     
    08:05
    Rýgl nepríjemne bekhendom nastrelil pukom do tváre Ladislava Nagya, ktorý odchádzal s bolestivou grimasou na striedačku.
     
    08:35
    Haščák zaujímavou prihrávkou našiel medzi kruhmi voľného Igora Ignatuškina, ktorý ihneď strieľal švihom, no rýchly bol aj Valent. Okamžite vytiahol svoju lapačku.
     
    09:08
    Ignatuškin predviedol pekné manévre, vyšli mu dve kľučky a vďaka nim sa poľahky presunul z pravého kruhu pred bránkovisko. Následne ale mieril vedľa.
     
    09:47
    Krejčí získal puk v strednom pásme a ihneď vnikol do pásma. Spoza pravého kruhu to skúsil bekhendom, no mieril vedľa bránky.
     
    10:44
    Hričina sa mierne zamotal, chcel posúvať medzi kruhy ešte Klímovi, no ten si už prihrávku nespracoval. Následný trenčiansky protiútok takisto veľmi úspešný nebol.
     
    11:20
    Pulli vnikol s pukom do pásma, no už po pravom kruhu nepresunul puk na Kafku. Na opačnej strane vyštartoval Ondrej Mikula, ktorý mal dobrú pozíciu na ľavom kruhu, no Habal si pokryl svoju bránu.
     
    11:55
    Rýglova nepríjemná strela od modrej hneď po buly bola aj tečovaná. Habal vytiahol svoj ľavý betón a zakončenie vyrazil.
     
    12:41
    Dudášovi nedal v strednom pásme dýchať Sádecký, a tak musel urýchlene nahodiť puk do útočnej tretiny.
     
    13:11
    Ďalšie košického nahodenie zo stredného pásma zachytil až za bránkou Valent, ktorý prenechal puk spoluhráčom.
     
    13:30
    Pardavý si od zadného mantinelu vybral na ľavom kruhu postaveného Lužu, ktorý si pripravil puk a ihneď strieľal. Habal bol pozorný a strelu ukryl v lapačke.
     
    14:01
    Rýgl si od modrej čiary posunul puk bližšie k bráne a napokon ho nahodil na Habala. Strelu gólman Košíc vyrazil.
     
    14:28
    Trenčania získali puk v trojici po chybe McDowella, Sádecký s Vargom si medzi kruhmi vymenili puk, ale napokon k zakončeniu nedošlo.
     
    14:56
    Na opačnej strane sme videli tiež dobrý moment. Tomáš Klíma sa dokázal natlačiť po pravom krídle, došiel pred bránku a vystrelil. Valent vyrazil a puk tam ešte nebezpečne poskakoval.
     
    16:12
    Suja po ľavom krídle ďaleko neprešiel. Pri mantineli ho síce už v útočnom pásme, no predsa odstavil trenčiansky obranca.
     
    16:58
    Galamboš sa zo stredného pásma nepúšťal dopredu, puk vrátil na svojich obrancov a počkal na prestriedanie.
     
    17:21
    Dlouhý si v rohu klziska prebral puk od Pardavého a poslal to len tak bekhendom pred bránku ako taký center. Habal radšej puk ukryl v lapačke.
     
    17:49
    Sojčík najprv získal puk po rozohrávke, následne mu však nedovolil ísť ďalej Čížek.
     
    18:22
    Valentova brána je už asi po tretíkrát v stretnutí posunutá. Zrejme nie je v dierach dobre upevnená. Brankár Dukly situáciu už konzultuje aj s hlavným rozhodcom.
     
    19:07
    Krejčí nahadzoval na bránku od modrej čiary. Nebol to obzvlášť nebezpečný pokus. Hokejkou ho zastavil Šedivý.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina sa v prvých minútach rozbiehala veľmi pomaly, videli sme viacero prerušení. Následne sa to zrýchlilo, tímy mali pár šancí, no nie nejakých extra veľkých. Stav je po 20 minútach nezmenený 0:0.
    Druhá tretina sa začne približne o 16:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Kafka vzal puk Rýglovi na ľavom kruhu a z otočky okamžite strieľal. Puk len tak presvišťal popri žrdi Valentovej brány.
     
    20:49
    McDowellova strela sa odrazila k Nagyovi na pravý kruh, ktorý ešte chcel posúvať Kafkovi, no priestor pred bránkoviskom bol veľmi prehustený.
     
    21:44
    Ignatuškin tečoval prihrávku od obrancu, no bolo to ešte pred červenou čiarou, a tak sa pískalo zakázané uvoľnenie. Hra sa presunie pred Habala.
     
    22:22
    Bohunický vystrelil od modrej čiary. Habal mal odkrytý výhľad, a tak dokázal bezpečne strelu vyraziť.
     
    22:35
    Na opačnej strane vyštartoval dopredu Tomáš Klíma, ktorý zakončil spomedzi kruhov, no Valent takisto bol pripravený.
     
    23:15
    Tibor Varga sa dostal s pukom za pravý kruh. Nemal však výhodne postaveného spoluhráča v lepšej pozícii, a tak to iba nahodil. Puk bol tečovaný.
     
    23:35
    Hričina sa pri zadnom mantineli zbavil brániaceho hráča, ale šiel znovu za bránku. Jeho spoluhráči si nenašli voľné pozície a Košičania odišli preč z pásma.
     
    24:17
    Pretnar sa pokúšal vystreliť od modrej čiary, ale trafil iba do trenčianskeho hráča. Puk Košičania veľmi dlho v pásme neudržali.
     
    24:50
    Košice dali gól!
    Sledujeme úvodný zásah v stretnutí. Kafka prekorčuľoval z rohu klziska na modrú čiaru a nahadzoval puk na bránu. Pred bránkoviskom nedôrazne pracoval Holenda, to využil EVAN BROPHEY, ktorý zachytil puk a strelou pod brvno prekonal Valenta.
    Asistencia: Petr Kafka.
     
    25:22
    Spilar sa odtiahol od mantinelu, prešiel pomedzi kruhy a posunul na pravú stranu voľnému Sujovi, ktorý strieľal z prvej. Valent sa rýchlo presunul a puk zastavil.
     
    25:57
    Haščák prekorčuľoval od zadného mantinelu na ľavý kruh a odtiaľ to skúsil z otočky. Následná strela smerovala mimo brány. Košice sa po strelenom góle dostali na koňa. Habal je už dlhšie bez práce.
     
    26:44
    Marcel Haščák ostal zabudnutý obranou hostí, spracoval si prihrávku na útočnej modrej a šiel sám na bránu. Jeho strelu Valent bezpečne vyrazil betónom.
     
    27:44
    Zdalo sa, že trenčianska akcia skončí, no Radivojevič ešte výborne posunul na pravý kruh Švecovi, ktorý vzápätí našiel pred bránkou späť Radivojeviča. Jeho rýchle zakončenie po ľade smerovalo vedľa.
     
    28:32
    Po Bropheyho prieniku vzal puk na ľavom kruhu Kafka, no hráči si posúvali puk iba pri mantineli. Napokon bola hra prerušená.
     
    28:58
    Martin Dudáš vystrelil od modrej čiary. Bola to dosť nepriehľadná situácia, puk však napokon jemne opečiatkoval žrď.
     
    29:34
    Tak toto bola veľká šanca pre hostí. Pardavý perfektne spoza brány našiel pred bránkoviskom Denisa Hudeca. Habal rýchlo reagoval, no nevedel kde má puk.
     
    30:06
    Opäť sme videli zaujímavý moment, tentokrát na strane domácich. Marcel Haščák sa dostal k bekhendovej strele z ľavého kruhu. Valent vysunul svoj betón a prikryl puk.
     
    30:15
    Košice budú hrať druhú presilovku v stretnutí. Jozef Švec dostáva dve minúty za krosček.
     
    30:41
    Kafka sa presunul pred bránku, Nagy mu načasoval prihrávku. Situáciu však dobre prečítal aj Krejčí, ktorý vsunul hokejku do letiaceho puku.
     
    31:39
    Haščák to šikovne spoza bránky skúšal na Suju, ktorý si však dobre nespracoval puk a unikol mu z hokejky.
     
    31:58
    Košice dali gól!
    Oceliari využívajú presilovú hru a zvyšujú vedenie. Spilar z ľavého kruhu preniesol hru na pravý kruh k Sujovi. Ten rýchlo nasmeroval puk pred bránkovisko na hokejku IGORA IGNATUŠKINA, ktorý prízemnou strelou prekonal Valenta a zapísal si premiérový zásah za Košice.
    Asistencie: Jakub Suja, Gabriel Spilar.
     
    32:34
    Klíma vyšprintoval po ľavom krídle a prihrávkou pred bránku našiel Šimona Petráša, ktorý zakončil z prvej. Valent sa však fantasticky presunul a zastavil strelu.
     
    33:20
    Prvý košický útok si počas terajšieho menšieho tlaku príležitosť nevytvoril, Trenčania poslali puk preč, no tiež sa nedostali k strele.
     
    34:09
    Sujov prienik po ľavom krídle zastavil Bohunický, od ktorého sa odrazil puk na striedačku domáceho tímu. Hra je prerušená.
     
    34:45
    Luža posunul puk po pravom mantineli, no Hudec už nedokázal dokorčuľovať puk. Akciu znovu rozbiehajú domáci.
     
    35:18
    Dudáš vysunul po ľavom krídle Klímu, ktorý to skúsil spoza ľavého kruhu. Valentovi puk vypadol, ale ihneď ho pokryl a hra bola prerušená.
     
    36:14
    Galamboš si v útočnom pásme nerozumel s Hričnom, čo využila Dukla. Tibor Varga vyrazil po pravom krídle a z kruhu zakončil. Habal ihneď ramenom vyrážal pred seba.
     
    37:26
    Košičania s blížiacim sa záverom tretiny kontrolujú dianie. Nagy teraz počkal na spoluhráčov a potom nahodil do útočného pásma.
     
    38:14
    Ignatuškin spoza bránky posunul pred bránku Jakubovi Sujovi, ktorý to skúsil z prvej, no gólman Valent ostal pripravený.
     
    38:52
    Varga iba nahodil zo stredného pásma dopredu a odišiel striedať. Nikto z hráčov Dukly sa potom za pukom nevydal.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry vzali zápas do svojich rúk domáci, ktorí mali aj streleckú aj gólovú prevahu. V 25. minúte otvoril skóre Brophey a v 32. zvýšil Ignatuškin.
    Tretia tretina sa začne približne o 17:44.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:12
    Košice dali gól!
    Oceliari hneď v úvode tretiny bleskovo strieľajú tretí gól. Kafka zo stredného pásma bekhendom na druhú stranu naštartoval LADISLAVA NAGYA, ktorý prenikol na ľavý kruh a odtiaľ pohotovou strelou nedal šancu Valentovi.
    Asistencia: Petr Kafka.
     
    40:39
    Šedivý napádal rozohrávku Sádeckého. Trenčanom sa napokon podarilo vyviezť puk von z obranného pásma.
     
    41:38
    Haščák prekorčuľoval po ľavom krídle, následne iba nahodil puk po mantineli za bránku.
     
    41:54
    Švecovi sa pred bránkoviskom ukazoval Sojčík. Prihrávka prešla popred Habala, ktorý iba zrakom ukontroloval prihrávku.
     
    42:30
    Dudášovo nahodenie skončilo iba na chráničoch Petráša, ktorý potom premiešal puk a posunul ho dozadu.
     
    42:43
    Čížek výbornou prihrávkou našiel pred bránkoviskom Petra Galamboša, ktorý však z prvej trafil iba do fantastického Valenta.
     
    42:45
    Košice si zahrajú aj tretiu presilovku v dueli. Martin Rýgl dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    43:47
    Oceliari sú v pásme, no puk si iba bepečne posúvajú medzi sebou. Akciu napokon svojou strelou zakončil Šedivý a Valent si ju postrážil vo výstroji.
     
    44:13
    Ignatuškin prihrávkou pred bránkovisko našiel Suju, no ten napokon nestrieľal, ale radšej zašiel s pukom za bránku.
     
    44:41
    Ďalšiu košickú kombináciu vytvoril Haščák, ktorý po Spilarovej prihrávke posunul puk krížom popred bránkovisko, kde našiel Suju. Jeho následná strela mu nevyšla, puk letel ponad.
     
    45:37
    Klíma si nakorčuľoval pred bránku, ale napokon si prihrávku spracovať nedokázal. Dopredu sa po dlhšom čase snažia ísť hokejisti Dukly.
     
    46:46
    Boris Sádecký šikovne prekľučkoval od modrej čiary k bodu na vhadzovanie, následne vykonal protismernú brzdu a posunul spoluhráčovi.
     
    48:11
    Holenda napokon ubránil rýchleho Šoltésa, ktorý sa snažil pretlačiť po pravom krídle. Ihneď hostia rozohrali, no ďaleko nedošli.
     
    48:48
    Haščák zastavil rozohrávku protihráča a vystrelil napokon z pravého kruhu. Jeho pokus smeroval na pripraveného Valenta.
     
    49:55
    Ihneď po vhadzovaní sa musel mať na pozore Habal, keďže Švec vypichol rozohrávku košickému obrancovi. Habal puk prikryl lapačkou.
     
    50:22
    Koch po modrej posunul Pullimu, ktorého následné zakončenie bolo tečované, no pre Valenta nebolo hrozbou, keďže letelo mimo.
     
    51:26
    Boris Sádecký sa šikovne individuálne pretlačil pomedzi obrancov a dostal sa pred bránkovisko. Vystrelil do Habalovho betónu, no bol faulovaný.
     
    51:29
    Trenčín si až v tomto pokročilom čase zahrá prvú presilovku v zápase. James McDowell dostáva dve minúty za seknutie.
     
    52:18
    Krejčí to už skúsil vystreliť spoza pravého kruhu. Pred bránkou bol menší zmätok, no Košičania sa ubránili a puk po chvíli vyhodili.
     
    52:54
    Na strane domácich sa črtalo prečíslenie a aj veľká šanca, ktorú mal Nagy, no bol faulovaný. Po prerušení uvidíme vylúčenie na trenčianskej strane.
     
    53:35
    K prerušeniu došlo až teraz. Tibor Varga dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    54:32
    Oceliari držia pod kontrolou puk v útočnom pásme. Haščák napokon strieľal spomedzi kruhov, no mieril do Valenta.
     
    55:23
    Brophey posunul Šoltésovi medzi kruhy. Jeho následnú strelu zrazil na zadný mantinel Sojčík.
     
    55:44
    Po Vargovom naskočení sa črtalo prečíslenie Dukly. Varga vysunul práve Radivojeviča, ktorý chcel strieľať z ľavého kruhu, no iba švihol hokejkou a puk ostal na jeho úrovni.
     
    56:38
    Dudáš pochybil na modrej čiare, puk šikovne prevzal Sádecký a korčuľoval smerom k bránke. Zbytočne však zaváhal, napokon neposunul Vargovi a šanca z toho nebola.
     
    57:36
    Suja obkrúžil bránu, jeho následnú prihrávku mierne zblokoval Švec, no Čížek dokázal ešte zachrániť pásmo.
     
    58:02
    Petr Kafka si to namieril do pásma, napriahol a vypálil tvrdý projektil. Valentova lapačka bola ihneď v pohotovosti. Trenčiansky gólman však nezdržiaval a ihneď rozohrával.
     
    58:27
    Košice dali gól!
    Tak toto je už zrejme definitívna gólová bodka za týmto duelom. Výborná košická dvojica Kafka – Nagy potiahla puk z obranného pásma, Kafka bekhendom vystrelil z kruhu, Valent vyrazil do strany a skúsený LADISLAV NAGY už iba pohodlne dorazil do prázdnej brány.
    Asistencia: Petr Kafka.
     
    58:50
    Gól na hokejke mal ešte aj nakoniec Marcel Haščák, ktorý bol už pred bránkoviskom, no zblízka nedokázal trafiť priestor odkrytej brány.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tretiu tretinu už Košice nepustili z rúk tak ako v utorňajšom zápase proti Popradu. Gólmi ju otvoril aj zakončil najproduktívnejší hráč Košíc a ozdoba Tipsport ligy – Ladislav Nagy. Trenčania prejavovali snahu aj v tretej tretine, no na gól to nestačilo. Oceliari sa teda zatiaľ dostávajú na prvé miesto v tabuľke. Či tam ostanú, to sa bude odvíjať od zápasu Zvolen – Banská Bystrica.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:18:55)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 25. Brophey (Kafka), 32. Ignatuškin (Suja, Spilar), 41. Nagy (Kafka), 59. Nagy (Kafka)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Koch, Pulli, Pretnar – Kafka, Brophey, Nagy (C) – Haščák, Ignatuškin, Suja – Spilar (A), Galamboš, Šoltés – Hričina, Klíma, Petráš – Jokeľ
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Šimko) – Rýgl, Krejčí, Bohunický, Holenda, Luža, Pač – Radivojevič (C), Sojčík, Švec – Varga, Sádecký, Bartovič (A) – Hudec, Dlouhý (A), Pardavý – Špankovič, Mikula

    Rozhodca: Fridrich, Štefik – Tvrdoň, Smrek