S. Moskva – Rapid Viedeň 1:2 (kon.) | Astana – D.Kyjev 0:1 (kon.) | AC Miláno – Dudelange 5:2 (kon.)
Anderlecht – Trnava 0:0 (kon.) | Borisov – Fehérvár 2:0 (kon.) | Real Betis – Olympiakos 1:0 (kon.)
Bordeaux – Slavia 2:0 (kon.) | Zürich – Larnaca 1:2 (kon.) | Fenerbahce – D. Záhreb 0:0 (kon.)
Karabach – Lisabon 1:6 (kon.) | FK Krasnodar – Akhisarspor 2:1 (kon.) | Leverkusen – Razgrad 1:1 (kon.)
Rosenborg – Celtic 0:1 (kon.) | Salzburg – Lipsko 1:0 (kon.) | Vorskla Poltava – Arsenal 0:3 (kon.)
Zenit – Kodaň 1:0 (kon.) | Limassol – Lazio 2:0 (kon.) | Frankfurt – Marseille 4:0 (kon.)
Chelsea – Solún 4:0 (kon.) | Jablonec – Rennes 0:1 (kon.) | Malmö – Genk 2:2 (kon.)
Rangers – Villarreal 0:0 (kon.) | Sarpsborg – Besiktas 2:3 (kon.) | Liége – Sevilla 1:0 (kon.)
koniec
FK Jablonec
0:1 (0:0)
Stade Rennes
Štvrtok 29.11.2018, 21:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Európska liga • Skupina K
Predzápasové kurzy
     
    Aj v druhom polčase bol Jablonec aktívnejším a lepším tímom, ale dnes by zrejme nedal gól, ani keby sa hralo do rána. Hneď niekoľko veľkých šancí dnes spálil domáci celok, naopak hostia to málo čo dnes mali na gól využili a tak francúzsky celok ešte živí nádej na postup. Jablonec sa tak už určite do play-off nedostane, na svojom konte má dva body a čaká na premiérové víťazstvo v Európskej lige.

    Ďakujem za pozornosť, pekný zvyšok neskorého večera želá Miroslav Revaj. (22:53:21)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Rennes si teraz poriadne vydýchlo! Bola tu ďalšia veľká šanca domácich, Koubek si pripísal opäť skvelý zákrok, ale napokon je odpískaný ofsajd.
    90+2. Martin Doležal (JAB)
     
    90+2
    Nasledoval tak ešte rohový kop, ktorý hostia patrične pozdržali. Beží už druhá zo štyroch nastavených minút.
     
    90+1
    Nový muž na ihrisku Hunou mohol definitívne rozhodnúť toto stretnutie. Hostia vpadli do otvorenej obrany domáceho tímu, spomínaný Hunou mal pred sebou už len brankára Hrubého, ale ten výborným zákrokom podržal svoj celok!
    90. Adrien Hunou (REN)
     
    90
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa tak už čoskoro naplní, počkáme si na údaj o nadstavenom čase.
     
    89
    Ani predĺžený center nepriniesol vytúžené vyrovnanie pre domáci celok, lopta končí u brankára Koubeka. Francúzsky celok následne zdržuje hru ako sa len dá.
     
    88
    Striedanie v tíme Stade Rennes FC: z ihriska odchádza Ismaïla Sarr, prichádza Adrien Hunou.
     
    87
    Aj rohový kop sa podarilo Rennes ubrániť, pokračuje však záverečný tlak Jablonca. Veľa času však už domácim futbalistom neostáva, hostia sa bránia zubami nechtami.
     
    86
    A následne je tu výborný zákrok brankára Koubeka! V pokutovom území si loptu spracoval Kubista, ale český brankár v službách francúzskeho celku vyráža loptu na rohový kop!
     
    85
    Pekná kombinácia domáceho výberu, nový muž na ihrisku Kratochvíl vyslal výborný center na zadnú tyč, ale prekvapený Trávnik nezakončil lepšie a Koubek si pripisuje úspešný zákrok.
     
    84
    Domáci už musia pomaly všetko vsadiť na jednu kartu, ak chcú z tohto zápasu vyťažiť aspoň jeden bod. Jablonec je stále aktívny smerom dopredu, ale gól mu dnes dopriaty nie je.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Jakub Považanec (FK Jablonec).
     
    82
    Striedanie v tíme FK Jablonec: z ihriska odchádza Tomáš Hübschman, prichádza Jan Chramosta.
     
    81
    Desať minút ostáva do konca druhého polčasu, ak nerátame aj prípadný nadstavený čas. Jablonec stále prehráva najtesnejším možným rozdielom, čo sa domáci snažia zmeniť.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Jakob Johansson (Stade Rennes FC).
     
    79
    Holeš sa dostal k lopte a vyslal center na vzdialenejšiu tyč, Kubistova hlavička však presná nebola a tesne minula priestor troch žrdí. Koubek aj naďalej s čistým kontom, stojí však pri ňom veľká šťastena.
     
    78
    Snažia sa tak brániť svoje tesné vedenie a skôr vyrážať do rýchlych brejkov. Jablonec pokračuje vo svojom nápore, zbrane teda ešte určite neskladá.
     
    77
    Domáci to skúšajú aj cez dlhé nákopy na súperovu polovicu, ale ani tie k ničomu nevedú. Hostia úspešne všetko odvracajú do bezpečia, do útoku sa nijak nehrnú.
     
    76
    Striedanie v tíme Stade Rennes FC: z ihriska odchádza Clément Grenier, prichádza Hatem Ben Arfa.
     
    75
    Následne sa situácia opakovala aj na druhej strane, keď ani André nedokázal presnejšie zakončiť. Prípadný druhý gól hosti by už zrejme v tejto fáze zápasu znamenal rozhodnutie.
     
    74
    K odrazenej lopte sa na hranici pokutového územia dostal Doležal, ale jeho zakončenie tesne míňa priestor brány súpera. Koubek sa nikam s rozohrávkou neponáhľa.
     
    73
    Rennes dnes však často stráca zbytočne loptu po hrubých chybách a to sa snažia domáci využiť. Jablonec sa opäť dokázal usadiť na útočnej polovici.
     
    72
    Preto sa francúzsky celok po zisku lopty nikam neponáhľa, snaží sa ju čo najdlhšie udržať na svojich kopačkách. Jablonec sa stále nevzdáva a vysokým napádaním znepríjemňuje súperovi život.
     
    71
    Znova tak sledujeme, ako domáci futbalisti kombinujú pred pokutovým územím súpera, stále však bez streleného gólu. Rennes by si v prípade víťazstva ešte udržalo teoretickú šancu na postup zo skupiny.
     
    70
    Dvadsať minút ostáva do konca tohto stretnutia, určite sa však ešte niečo nadstaví. Jablonec sa ženie za vyrovnaním, ale to stále nie a nie prísť.
     
    69
    Kubista dnes predvádza veľkú bojovnosť, čo potvrdil aj teraz, keď získal už takmer stratenú loptu. Následne ešte stihol vyslať prízemný center do pokutového územia, ale nikto z jeho spoluhráčov sa žiadnou strelou neprezentoval.
     
    68
    Francúzsky celok si tak teda stále drží svoje tesné vedenie o jeden gól, aj keď už bolo ohrozené. Koncovka je dnes slabou stránkou domáceho výberu.
     
    67
    Zatiaľ môžme konštatovať, že druhý polčas sa nijak nelíši od toho prvého. Jablonec pokračuje vo svojej aktivite, ale márne čaká na svoj prvý presný zásah v tomto zápase, ktorý by zároveň znamenal aj vyrovnanie.
    66. Vojtěch Kubista (JAB)
     
    66
    Po rohovom kope prišlo zakončenie na hosťujúcu bránu hlavou, Koubek znova zaváhal a vyrazil loptu len pred seba. Aj v tomto prípade ho však následne zastúpili jeho spoluhráči.
     
    65
    Holeš centroval na zadnú tyč súperovej brány, Koubek túto situáciu trocha podcenil a lopta sa od Traorého odráža na rohový kop pre domáci celok.
     
    64
    Žltú kartu dostáva M'Baye Niang (Stade Rennes FC).
     
    63
    Striedanie v tíme FK Jablonec: z ihriska odchádza Eduard Sobol, prichádza Miloš Kratochvíl.
     
    63
    Striedanie v tíme Stade Rennes FC: z ihriska odchádza Benjamin Bourigeaud, prichádza M'Baye Niang.
     
    61
    V pokutovom území sa teraz dostal k odrazenej lopte Holeš, jeho zakončenie zrejme ešte niekto nepríjemne tečoval a brankár Koubek mal čo robiť, aby na čiare loptu skrotil.
     
    60
    Po hodine hry tak hostia vyhrávajú najtesnejším možným rozdielom, ale určite to nie je zaslúžené vedenie Rennes. Domáci tlačia na súpera, ale zatiaľ im nie je súdené dať gól.
    58. Eduard Sobol (JAB)
     
    58
    Aktivita je teda stále na strane českého celku, ale domácim sa nedarí aj naďalej v koncovke. Uvidíme, či sa to futbalistom tohto tímu podarí zmeniť.
     
    57
    Domáci mohli pomerne rýchlo vyrovnať! Dnes hrá skvelé stretnutie slovenský záložník Považanec, ktorý založil rýchly brejk domácich, následne našiel presnou prihrávkou v pokutovom území Sobola, ale jeho strelu zblokovala obrana súpera do bezpečia, škoda pre Jablonec!
     
    56
    Jablonec sa tak dostáva do nepríjemnej situácie, bude musieť dobiehať náskok súpera. Stále je však do konca stretnutia dostatok času, domáci sa nesmú rozsypať.
    55. Clément Grenier (REN) - 0:1
     
    55
    Tím Rennes práve strelil gól!
    Niekedy proste spravodlivosť nefunguje tak ako by mala! Rennes doposiaľ nič nepredviedlo a predsa len sa francúzsky celok ako prvý ujíma vedenia v tomto zápase. CLÉMENT GRENIER sa dostal k lopte na hranici pokutového územia a krásne umiestnenou strelou prekonáva Hrubého – 0:1!
     
    54
    Hostia teraz naopak takisto dokázali pritlačiť svojho súpera a Bourigeaud sa postaral o zaujímaví center do pokutového územia domácich. Hovorkovi sa odrazila lopta od ruky, ale penalta sa nepíska.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Eduard Sobol (FK Jablonec).
     
    52
    Jablonec sa však pomocou krátkych prihrávok znova dostáva na útočnú polovicu, hostia sa tak musia aj naďalej brániť. Francúzky celok toho zatiaľ na českej pôde veľa nepredviedol.
     
    51
    Bol tu ďalší rýchly prechod domácich pred pokutové územie, ale Holešova unáhlená strela nebola presná a končí za súperovou bránou na tribúne. Koubek tak uvedie loptu do hry svojím odkopom.
     
    50
    Aj v úvode druhého polčasu zatiaľ domáci častejšie držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa tak nadviazať na svoju aktivitu z prvého dejstva.
     
    49
    Na druhej strane prišiel rýchly protiútok domáceho celku, Považanec následne hľadal prudkou prihrávkou v pokutovom území Doležala, ale tomu lopta nešťastne odskočila od nohy a tak z toho zakončenie nebolo.
     
    48
    Rennes už operuje na útočnej polovici, ale hostia sa zatiaľ dnes do žiadnej veľkej šance nedostali. Ostáva nám však ešte takmer celý druhý polčas a tak aj priestor zmeniť to.
     
    47
    Jablonec ihneď vyrazil na útočnú polovicu a získal po Koubkovom zákroku rohový kop. Ten už hostia ubránili bez problémov a skúšajú odpovedať rovnakou mincou.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril domácim futbalistom. Ani jeden z trénerov nespravil cez prestávku žiadnu zmenu v zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na hracej ploche, druhý polčas sa teda čoskoro začne.
     
    V prvom polčase sme napokon presný zásah nevideli, ale domáci mali tri či štyri šance, aby sa dostali do vedenia. Prvý polčas tak patril jednoznačne domácemu celku, ktorý dominoval aj v držaní lopty, ale ako bolo spomenuté, gól v tomto stretnutí zatiaľ nepadol. Budeme si tak naň musieť počkať do druhého polčasu, ktorý sa začne približne o 22:02.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už naplnil, nadstavuje sa ešte jedna minúta!
     
    44
    Hostia zahrali tento rohový kop veľmi dobre, odrazená lopta sa dostala na hranicu pokutového územia, ale zakončenie od Johanssona smerovalo tesne vedľa domácej brány.
     
    43
    Rennes na malú chvíľu zakombinovalo na súperovej polovici a svojou aktivitou si vybojovalo v závere prvého polčasu rohový kop. Jablonec sa tak ešte bude musieť brániť.
     
    42
    Hlavný rozhodca Martins z Portugalska musel riešiť menšiu potýčku medzi hráčmi, ale všetko sa to ihneď vyriešilo a napokon neboli rozdané ani kartové napomenutia.
     
    41
    Bol tu dlhý nákop do pokutového územia francúzskeho celku, ale ani v tomto prípade sa Doležal nedostal do zakončenia. Domáci zakončovateľ je na hrote veľmi aktívny, mal už aj šancu na otvorenie skóre tohto stretnutia.
     
    40
    Päť minút ostáva do konca prvého polčasu, možno sa ešte bude niečo málo aj nadstavovať. Hra je v týchto chvíľach vyrovnaná, zrejme si na góly budeme musieť počkať až do druhého polčasu.
     
    39
    Ani rýchly protiútok domácich nič zaujímavého neponúkol, bude to len odkop od Koubekovej brány. Tribúny na štadióne teraz trocha stíchli.
     
    38
    Karta sa zrazu obrátila, sledovali sme nápor hosťujúceho celku. Domáca defenzíva je však stále veľmi pozorná a výraznejšej chyby sa zatiaľ nedopustila.
     
    37
    Na oboch stranách sme teraz registrovali pokusy o rýchly útočný výpad. Aj nepresnosti rezonujú teraz pri aktéroch tohto stretnutia, stále tu však je priestor ešte niečo vymyslieť.
     
    36
    Rennes sa snaží už takisto niečo vymyslieť aj smerom dopredu, ale ťažko sa presádza cez obranu domáceho tímu. Hostia musia tak zlepšiť finálnu fázu, domáci zase svoju koncovku.
     
    35
    V každej dôležitej štatistike momentálne vedie domáci celok, ale kolónka s gólmi je stále prázdna na oboch stranách. Sme teda ešte zvedaví, čo nám ponúkne záver prvého polčasu.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Benjamin André (Stade Rennes FC).
     
    33
    Čo viac domáci ešte chcú, aby otvorili skóre tohto stretnutia. Pomaly sa blíži záver prvého polčasu, len any Jablonec neskôr nedoplatil na tieto premrhané šance.
    32. Eduard Sobol (JAB)
     
    32
    Ani z toho nie je gól! Jablonec zahrával ďalší rohový kop, parádny center od rohovej zástavky sa dostal na hlavu Lischky, ale jeho pokus fantastickým zákrokom zneškodnil česky brankár v službách Rennes Koubek!
     
    31
    Tretia veľká šanca domáceho výberu! S brankárom Koubekom teraz hralo veľké šťastie, keď sa centrovaná lopta dostala až pred jeho bránu, Doležalovi lopta moc nesadla a tak zakončoval Kubista, ktorý opečiatkoval brvno!
    30. Martin Doležal (JAB)
     
    30
    Tie sa však končia niekde v samotnom zárodku akcie. Jablonec pridáva na svojej aktivite, ale ani po polhodine stretnutia sme ešte presný zásah nevideli.
     
    29
    Škoda, že Jablonec nedokázal vsietiť úvodný gól tohto stretnutia z dvoch nádejných pozícii. Hostia sa v týchto chvíľach musia len brániť, pokúšajú sa hroziť hlavne cez rýchle protiútoky.
     
    28
    Veľká šanca na druhej strane! Parádnu robotu odviedol Kubista, ktorému sa podarilo odcentrovať do pokutového územia súpera a tak do nebezpečnej hlavičky skákal Doležal, ktorý tesne míňa bránu Rennes!
     
    27
    Následne tu bol rýchly prechod hostí na útočnú polovicu, po individuálnej akcii sa do zakončenia dostal Bourigeaud, ale brankár Hrubý si pripisuje úspešný zákrok, s ktorým nemal najmenšie problémy.
     
    26
    Nebezpečný center smeroval do pokutového územia Rennes, ale nikto z domácich sa už nedostal do zakončenia. Defenzíva francúzskeho celku však má čo zlepšovať.
     
    25
    Ak by sa domáci dostali do vedenia, bolo by to určite zaslúžené. Jablonec hrá veľmi uvoľnene a domácemu tímu pomáhajú aj jeho fanúšikovia na tribúne. Snáď do konca prvého polčasu ešte niečo zaujímavé uvidíme.
     
    24
    Ako by som to privolal! Domáci zahrávali ďalší rohový kop, k odrazenej lopte sa dostal Lischka, trošku váhal so strelou, ale napokon vypálil, jeho pokus zblokoval do bezpečia Da Silva.
     
    23
    Dostali sme sa za polovicu prvého polčasu, stále čakáme na otvárací zásah. Väčšia aktivita rezonuje na domácich kopačkách, ale ešte tu nebola žiadna zaujímavá príležitosť.
     
    22
    Na druhej strane sme sledovali rýchle rozohrané autové vhadzovanie hosťujúceho tímu. Napokon tu bol aj zrazený center pred bránu Jablonca, ale s touto loptou si úspešne poradil brankár Hrubý.
     
    21
    Z priameho kopu smerovala centrovaná lopte pred bránu hosťujúceho tímu, ale Hübschmanova hlavička nebola presná a tak ani kapitán domácich neotvoril skóre tohto stretnutia.
     
    20
    Trávník predviedol veľkú bojovnosť a vypýtal si faul. Celkom zaujímavá pozícia pre domáci výber, uvidíme, či dôjde k ohrozeniu Koubekovej brány.
     
    19
    O malú chvíľu bol Doležal opäť aktívny, snažil sa predĺžiť loptu do pokutového územia, ale tam si poradil brankár Koubek. Ten si zatiaľ na loptu siahol viackrát ako jeho náprotivok Hrubý.
     
    18
    A opäť tu bol menší nápor zo strany domáceho celku. Postupnými prihrávkami sa Jablonec prebojoval až pred pokutové územie, ale strelecký pokus Doležala bol zblokovaný do bezpečia.
     
    17
    Už sme sa dostali ďalej ako za štvrťhodinu tohto stretnutia, stále čakáme na prvú vážnejšiu situáciu. Aktivita sa strieda na oboch stranách, ale oba tímy musia popravovať na finálnej fáze.
     
    16
    Na ihrisku teraz ostal ležať hosťujúci Grenier. Troška trvalo, kým sa dostal preč z trávnika, ale už je späť na nohách a vyzerá to, že bude môcť v tomto stretnutí pokračovať.
     
    15
    Pri druhom pokuse od rohovej zástavky sa lopta dostala len k brankárovi Koubekovi, ktorý zažehnal akékoľvek nebezpečenstvo. Francúzsky celok v úvode stretnutia pasívnejší, čo je možno troška prekvapivé.
     
    14
    Jablonec zahrával svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Travnikov center prepadol až k Doležalovi, ale jeho zakončenie zblokovala obrana súpera do bezpečia. V zápätí tu bude aj druhý rohový kop domáceho výberu.
     
    13
    Rennes v týchto chvíľach s problémami a hlavne pod veľkým tlakom. Po spomínanom priamom kope mali hostia čo robiť, aby upratali loptu do bezpečia. Domáci sa snažia pokračovať vo svojej aktivite.
     
    12
    Častejšie teraz kombinuje práve domáci celok. Bola tu ďalšia rýchly útočná akcia, Holec bol po prebratí prihrávky nedovolene zastavený a tak Jablonec získava priamy kop na útočnej polovici.
     
    11
    Sledovali sme peknú kombináciu domácich futbalistov, po ktorej vyslal do pokutového územia centrovanú loptu Považanec, ale Doležalov nábeh bol neskorý a domáci zakončovateľ sa už k strele nedostal.
     
    10
    Domáci teraz dokázali pritlačiť svojho súpera na jeho polovici ihriska. Futbalisti v zelených dresoch sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť a strhnúť tak vedenie na svoju stranu.
     
    9
    Jablonec sa po zisku lopty pokúsil o dlhý nákop smerom dopredu, ale znova sa do kombinácie dostávajú futbalisti v červených dresoch. Už sa to začína postupne rozbiehať.
     
    8
    Považanec predviedol tvrdý zákrok v snahe získať loptu proti Andrému. Hosťujúci kapitán padol na zem a píska sa tak faul domáceho futbalistu. Rennes môže rozohrávať z vlastnej polovice ihriska.
     
    7
    Zatiaľ teda sledujeme, ako sa postupne na oboch stranách striedajú pomalé útočné výpady. Oba tímy sa v tejto chvíli nemajú kam ponáhľať, snažia sa však prekvapiť svojho dnešného súpera.
     
    6
    Bola tu snaha o rýchly útočný výpad zo strany hosťujúceho výberu, ale Sarr bol až príliš nedočkavý a previnil sa ofsajdom. Rozohrávať tak budú domáci futbalisti.
     
    5
    Pohroziť už teda stihli aj domáci futbalisti, ale nepresné centre až do pokutového územia nič zaujímavého neponúkajú. Zápas sa ešte len rozbieha, snáď čoskoro príde aj niečo zaujímavé.
     
    4
    Medzičasom si svoj prvý dotyk s loptou pripisuje brankár Koubek. Pre neho je toto špeciálne stretnutie, kedže sa ako hráč hostí predstavuje na domácej českej pôde.
     
    3
    V samotnom úvode stretnutia tu je menší nápor od hosťujúceho výberu. Domáca obrana sa tak musí mať na veľkom pozore a vyvarovať sa každému jednému zaváhaniu.
     
    2
    Bol tu už aj pokus o prvú útočnú akciu v tomto zápase. Prakticky ihneď po výkope sa hostia snažili o prechod na súperovu polovicu, ale všetko včas vyriešil Hovorka. Rennes stále ostáva pri lopte.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku. Ten odohrá toto stretnutie v červených dresoch, domáci zabojujú o ďalšie body do tabuľky v typických zelených dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Portugalskí rozhodcovia, ktorí povedú toto stretnutie už privádzajú oba celky na hraciu plochu, takže prvý polčas sa nám čoskoro začne. Prajem vám teda všetkým príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný neskorý futbalový večer! Od 21:00 pokračujú ďalšie stretnutia v rámci dnešného programu Európskej ligy, Stadion Střelnice bude hostiť stretnutie skupiny K medzi domácim Jabloncom a hosťujúcom francúzskym celkom Stade Rennes. Oba tímy majú ešte teoretickú šancu na postup zo skupiny, ale musia sa spoliehať aj na pomoc ostatných. Stále je teda o čo hrať, navyše sa domáci budú snažiť vrátiť prehru svojmu súperovi z prvého zápasu. Zatiaľ si tak prezrite zostavy oboch celkov, o malú chvíľu začíname!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý – Lischka, Sobol, Matěj Hanousek, Holeš – Hovorka, Hübschman (C), V. Kubista, Trávník, Považanec – Doležal

    Náhradníci: Hanuš – Kratochvíl, Chramosta, Janković, Břečka

    Stade Rennes FC: Koubek – Zeffane, Da Silva, Mexer – Johansson, Sarr, Grenier, Siliki, Bourigeaud – André (C) – H. Traoré

    Náhradníci: Gertmonas – Siebatcheu, Niang, Bensebaini, Ben Arfa, Del Castillo, Hunou

    Rozhodca: Tiago Martins – Luis Campos, Ricardo Santos – Antonio Godinho (všetci Portugalsko)
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FK Jablonec a Stade Rennes FC. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

    Vo štvrtok je na programe Európska liga. Všetky tímy čaká piaty zápas v rámci skupinovej fázy, takže už ide do tuhého čo sa týka získavania bodov potrebných na postup do play-off. V skupine K, v ktorej pôsobia aktéri tohto stretnutia, ešte nie je zatiaľ nič rozhodnuté, ale po dnešných zápasoch tak tomu už môže byť. Jablonec bude doma hostiť francúzsky Rennes a bude sa mu snažiť odplatiť prehru 2:1 z prvého vzájomného zápasu.

    FK Jablonec:
    Český celok zaživa v tejto sezóne premiéru v európskych súťažiach. V náročnej konkurencii bojuje statočne, ale šanca na postup zo skupiny je už zrejme beznádejná, je len čisto teoretická. Jablonec má na svojom konte zatiaľ dva body a nachádza sa na poslednom mieste. Domáci zaknihovali remízu 2:2 s Kyjevom a 1:1 s Astanou. Ďalej to boli už len prehry 2:1 s Rennes a 2:1 s Astanou. Jablonec tak musí vyhrať dva zostávajúce zápasy a spoliehať sa na zakopnutie ostatných.

    Stade Rennes FC:
    Francúzsky celok je síce na treťom mieste, ale na svojom konte má len tri body za jedno víťazstvo a to práve proti Jabloncu. V ostatných zápasoch sa Rennes nedarilo a odchádzalo ako porazené mužstvo. Hostia sú tak v mierne lepšej pozícii, ale takisto dnes aj nabudúce potrebujú bodovať a spoliehať sa aj na pomoc ostatných.

    Keď si to teda zhrnieme, stále majú oba tímy o čo hrať, navyše každá konfrontácia v Európe je veľmi dôležitá. Podľa predpokladov nás čaká vyrovnané stretnutie, v ktorom je ťažké niečo predpovedať. To teda sľubuje, žeby sme sa nemali pri sledovaní tohto stretnutia nudiť. Zapnite si teda náš prenos a sledujte toto stretnutie!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 55. Grenier

    Karty:   53. Sobol (JAB), 83. Považanec (JAB) – 34. André (REN), 64. Niang (REN), 80. Johansson (REN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:17.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Lischka, Sobol (63. Kratochvíl), Matěj Hanousek, Holeš – Hovorka, Hübschman (C) (82. Chramosta), V. Kubista, Trávník, Považanec – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Kratochvíl, Chramosta, Janković, Břečka.

    Stade Rennes: Koubek – Zeffane, Da Silva, Mexer – Johansson, Sarr (88. Hunou), Grenier (76. Ben Arfa), Siliki, Bourigeaud (63. Niang) – André (C) – H. Traoré.
    Náhradníci: Gertmonas – Siebatcheu, Niang, Bensebaini, Ben Arfa, Del Castillo, Hunou.

    Rozhodca: Tiago Martins – Luis Campos, Ricardo Santos – Antonio Godinho (všetci Portugalsko)