S. Moskva – Rapid Viedeň 1:2 (kon.) | Astana – D.Kyjev 0:1 (kon.) | AC Miláno – Dudelange 5:2 (kon.)
Anderlecht – Trnava 0:0 (kon.) | Borisov – Fehérvár 2:0 (kon.) | Real Betis – Olympiakos 1:0 (kon.)
Bordeaux – Slavia 2:0 (kon.) | Zürich – Larnaca 1:2 (kon.) | Fenerbahce – D. Záhreb 0:0 (kon.)
Karabach – Lisabon 1:6 (kon.) | FK Krasnodar – Akhisarspor 2:1 (kon.) | Leverkusen – Razgrad 1:1 (kon.)
Rosenborg – Celtic 0:1 (kon.) | Salzburg – Lipsko 1:0 (kon.) | Vorskla Poltava – Arsenal 0:3 (kon.)
Zenit – Kodaň 1:0 (kon.) | Limassol – Lazio 2:0 (kon.) | Frankfurt – Marseille 4:0 (kon.)
Chelsea – Solún 4:0 (kon.) | Jablonec – Rennes 0:1 (kon.) | Malmö – Genk 2:2 (kon.)
Rangers – Villarreal 0:0 (kon.) | Sarpsborg – Besiktas 2:3 (kon.) | Liége – Sevilla 1:0 (kon.)
koniec
Girondins Bordeaux
2:0 (0:0)
SK Slavia Praha
Štvrtok 29.11.2018, 18:55 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Európska liga • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.
     
    Vitajte pri zápase piateho kola skupinovej fázy Európskej ligy medzi tímami Girondins Bordeaux FC a SK Slavia Praha.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Domáci tím v doterajšom priebehu francúzskej ligy nežiari, skôr naopak. Bordeaux je až na dvanástom mieste, len päť bodov nad zostupovými pozíciami a zo 14 zápasov vyhralo len štyri. Forma tímu je katastrofálna, Bordeaux už päť zápasov nevyhralo a dalo v nich jeden jediný gól. Práve ofenzíva je najväčším problémom francúzskeho celku, pretože s priemerom 1 gól na zápas nie je možné pomýšľať na vyššie priečky.

    Ani v Európskej lige to nie je lepšie. Bordeaux je v skupine posledné a na svojho dnešného súpera, ktorý drží druhú postupovú priečku, stráca už 6 bodov. Šanca Bordeaux na postup je už len v rovine veľmi šialených teórií, kedy by Bordeaux muselo oba svoje zostávajúce zápasy vyhrať a súčasne by museli ďalšie zápasy dopadnúť tak, ako potrebuje. Ich prehry pritom boli vždy veľmi tesné – o gól, takže herne domáci až tak výrazne za svojimi súpermi nezaostávajú.

    Predošlé zápasy:
    Slavia Praha – Girondins Bordeaux 1:0
    Girondins Bordeaux - FC Kodaň 1:2
    Zenit Petrohrad – Girondins Bordeaux 2:1
    Girondins Bordeaux – Zenit Petrohrad 1:1
     
    SK Slavia Praha

    Pražský tím je zatiaľ dominantným celkom českej ligy a na čele má pred druhou Plzňou štvorbodový náskok. Má suverénne najvyšší počet strelených gólov a i najmenší počet inkasovaných gólov (spolu s treťou Spartou Praha). Z posledných šiestich zápasov majú bilanciu 5 výhier a 1 remíza a v posledných štyroch zápasoch nedali menej ako 2 góly.

    Trochu v kontraste s fantastickou útočnou produktivitou v lige je produktivita v Európskej lige, kde dala Slavia len dva góly. Spolu s Chelsea má ale najlepšiu obranu zo všetkých tímov (len jeden inkasovaný gól), takže i tieto dva góly stačia Slavii na druhé miesto v skupine. Český tím teda kráča za postupom a už dnes si môže pri prípadnom bodovom zisku a prehre Kodane v Petrohrade zaistiť postup do vyraďovacej fázy.

    Predošlé zápasy:
    Slavia Praha – Girondins Bordeaux 1:0
    Zenit Petrohrad – Slavia Praha 1:0
    FC Kodaň – Slavia Praha 0:1
    Slavia Praha – FC Kodaň 0:0
     
    Za postupom zatiaľ v skupine C mieria prvý Zenit Petrohrad (8 bodov) a druhá Slavia Praha (7 bodov). Tretia Kodaň (5 bodov) potrebuje na zachovanie postupových šancí dnes vyhrať v Petrohrad. Postup posledného Bordeaux (1 bod) je už len v rovine teórií. Zenit i Slavia si môžu dnešnými víťazstvami zaistiť postup a v poslednom kole v priamom súboji v Prahe bojovať o víťazstvo v skupine.
     
    Úvodné zostavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Pablo, Palencia – Youssouf, Tchouaméni, Lerager – Kalu, Cornelius, de Préville.
    Náhradníci: Poussin – Karamoh, Kamano, Sankharé, Jovanović, Plašil, Vada.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – T. Souček (C), Traoré – Stoch, Hušbauer, Zmrhal – Matoušek.
    Náhradníci: Kovář – Sýkora, Olayinka, Zelený, Kúdela, Baluta, Milan Škoda.

    Rozhodca: Verissimo – Mesquita, Pereira (všetci Portugalsko).
     
    Oba tímy už nastupujú na takmer úplne prázdny štadión Matmut Atlantique a zápas sa o chvíľu začne. Domáci budú hrať vo vínovočervených dresoch, hostia vo svetlomodrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci a lopta sa dostala ku stopérom domáci, ktorí rozohrávajú postupný útok.
     
    2
    Zatiaľ sa ale domáci so svojim útokom nikam nedostali, pretože Kalu bol faulovaný v strede poľa.
     
    2
    Youssouf poslal peknú prihrávku z priameho kopu na nabiehajúceho Corneliusa, ktorý bránu prestrelil. Rozhodcovia však pískajú ofsajd a tak bolo vzrušenie zbytočné.
     
    3
    Youssouf sa snažil pretlačiť po ľavej strane, bol ale vytlačený do autu a dopredu sa s loptou vybral Matoušek. Pablo ho musel zastaviť faulom.
     
    4
    Domáci však loptu veľmi rýchlo získali späť a kombinujú na polovici Slavie. Center do pokutového územia zatiaľ neprišiel.
     
    5
    Brankár Kolář sa teraz po malej domov pohral s napádajúcim hráčom, ktorého peknou kľučkou poslal na druhú stranu.
     
    6
    Souček pred pokutovým územím fauloval prenikajúceho Kalua, ktorý už naberal rýchlosť a blížil sa do nebezpečnej streleckej pozície. Domáci budú mať priamy kop.
     
    7
    Youssouf trafil z priameho kopu presne k ľavej tyči a brankár Kolář musel predviesť skvelý zákrok, aby jeho strelu vytlačil.
    7. Zaydou Youssouf (BOR)
     
    8
    Po následnom rohovom kope sa dostal k hlavičke úplne osamotený Cornelius, jeho hlavička letí nad Kolářovu bránu.
     
    9
    Hušbauer skĺzom trafil v stredovom kruhu Leragera. Záložník Slavie môže byť rád, že nedostal žltú kartu.
     
    10
    Pablo našiel svojim nákopom Kalua, ktorý sa pokúsil o obstrel obrancu. Jeho strela letí mimo bránu.
     
    10
    Máme za sebou prvých desať minút zápasu. Domáci sú zatiaľ aktívnejší, naopak hostia sú skôr pasívnejší a snažia sa vychádzať zo zabezpečenej obrany.
     
    11
    De Préville obišiel Deliho a prenikol do pokutového územia, jeho spätná prihrávka však už nenašla spoluhráča. Následne sám de Préville fauloval v súboji o loptu Hušbauera.
     
    12
    Coufal centroval na zadnú tyč z pravej strany, cez obrancu domácich tam ale nedoletel. Odhlavičkovanú loptu skúsil napáliť na bránu zo zhruba 35 metrov Hušbauer, jeho strela ale letí len na tribúnu.
     
    13
    Coufal chcel poslať dopredu Hušbauera, ten sa ale k lopte nedostal a loptu získali domáci. Ngadeu musel faulovať Corneliusa, ktorý dostal loptu do stredu poľa a snažil sa o únik.
     
    14
    Sabaly sa chcela presadiť cez Coufala a Stocha, prvý menovaný ho ale o loptu obral a tak prichádza postupný útok Slavie.
     
    15
    Součkov nákop chcel Coufal sklepnúť na nabiehajúceho Matouška, jeho pokus ale prečítali obrancovia domácich a loptu získali.
     
    16
    Ale hneď ju i stratili a peknú prienikovú prihrávku posielal Zmrhal na Hušbauera, na poslednú chvíľu ju ale zachytil obranca domácich.
     
    17
    Dlhý Coufalov aut predĺžoval za seba Souček, ale Koundé bol pripravený a loptu získal. Na druhej strane sa uvoľnil po ľavej strane de Préville, ktorého center len trafil dvojicu obrancov Slavie.
     
    18
    Držanie lopty: 58 % : 42 %
     
    19
    Hra Slavie je zatiaľ plná nepresností a hráči hostí sa sami pripravujú o nádejné situácie. Souček posunul loptu Stochovi, ktorý napriahol k strele z cca 25 metrov. Jeho strela letí mimo.
     
    20
    Ngadeu príliš dlho váhal s rozohrávkou a poslal ťažkú prihrávku na Součka, ktorý nemal šancu túto loptu spracovať. Domáci ale miesto rýchleho útoku zvolili radšej postupnú kombináciu.
     
    22
    Nákop z vlastnej polovice hostí našiel Bořila na ľavom krídle, ktorý prestrčil cez dvoch obrancov domácich loptu do pokutového územia. Stochovi ale chýbalo pár krokov, aby sa k lopte dostal.
     
    23
    Hušbauer pekne našiel Stocha, ktorý ale miesto prihrávky na úplne voľného spoluhráča na ľavej strane chcel prihrávať na pokrytého Matouška, a tak loptu stratil.
     
    24
    Na druhej strane si de Préville obhodil Ngadeua, okolo ktorého chcel prejsť do šestnástky. Obranca hostí ho však tvrdo, ale súčasne i čisto o loptu obral.
     
    24
    Z následnej akcie znovu pálil dnes aktívny de Préville. Trafil však len Ngadeua.
     
    26
    Domáci rozohrávajú postupne od vlastného brankára a majú na to veľmi veľa času, pretože presing Slavie je dnes skôr symbolický.
     
    27
    Kalu prestrčil loptu na nabiehajúceho Tchouaméniho, ktorý poslal prihrávku krížom cez bránkovisko a pred prázdnou bránou loptu len o centimetre minul Cornelius. To bola najväčšia príležitosť zápasu!
     
    28
    Strely: 5:2
     
    30
    Sabaly sa už dral do ďalšej príležitosti a Hušbauer ho musel pred pokutovým územím faulovať. Domáci ale zo štandardnej situácie nič nevyťažili.
     
    31
    Z pravej strany letel ďalší center na Corneliusa, útočník domácich center opäť len o centimetre minul.
     
    32
    Youssouf dostal peknú loptu z pravej strany, ktorú trafil z prvej z voleja. Kolář predviedol výborný zákrok.
    32.
     
    33
    A ďalšia nebezpečná situácia. Tchouaméni to zobral na seba a zo zhruba 30 metrov minul ranou po zemi bránu len o centimetre.
     
    34
    Kolář opäť skúšal kľučku po malej domov na Corneliusa, tentokrát si ale útočník domácich dal pozor a nechýbalo mu veľa, aby brankára Slavie o loptu obral.
     
    34
    Stoch pálil z cca 25 metrov, strela letí nad Costilovu bránu.
     
    35
    Hostia hrajú jednoducho zle. Veľmi rýchlo sa zbavujú lopty a pokiaľ ju i horko-ťažko získajú, tak sa o ňu nechajú veľmi rýchlo pripraviť. Domáci sú zatiaľ jasne lepším tímom.
     
    36
    Coufalov center preletel celým pokutovým územím na druhú stranu, kde si musel Stoch posunúť loptu na pravačku a potom trafil blokujúceho Sabalyho.
     
    37
    Hušbauerov nákop z priameho kopu letel úplne mimo pokutového územia a následne poslal Traoré Stochovi takú prihrávku, že ju nemal šancu spracovať.
     
    38
    Spoza šestnástky vystrelil Zmrhal. Jeho slabá strela k ľavej tyči bola malinou pre brankára Costila.
     
    39
    Na druhej strane sa uvoľnil na ľavej strane Cornelius, pri centre mu však lopta vôbec nesadla a tak ju mal čas zastaviť a i rozohrať Ngadeu.
     
    40
    Pablov nákop prepadol za Bořila s Ngadeuom a Kalu sa dostal k strele. Už bol ale z uhlu a tak vystrelil z voleja vysoko nad.
     
    41
    Coufal získal loptu a opäť veľmi zbrklo nakopol loptu dopredu na nabiehajúceho Matouška. Ten však nemal šancu dostať sa k lopte cez dobre postaveného Palenciu.
     
    42
    Hostia to radšej teraz skúšajú postupným útokom a už to vypadalo, že sa dostanú do šestnástky, Souček ale loptu pred pokutovým územím stratil.
     
    43
    Výborne zapracoval telom na pravom krídle Bořil, keď sa cez neho snažil pretlačiť Kalu. Slávistický obranca ho ale pred seba nepustil a lopta sa dostala za bránkovú čiaru.
     
    44
    A opäť prišla veľmi zbrklá prihrávka Stocha, ktorý mal vpredu nabiehajúceho Zmrhala a i Matouška, prihral ale úplne presne medzi nich.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas neponúkol nič, čo by sme mohli nazvať "futbalová zábava". Domáci hrajú to, na čo zhruba v aktuálnej forme majú a hostia zatiaľ hrajú veľmi zlý zápas, keď nie sú schopní podržať loptu a vypracovať si nádejnejšiu príležitosť. Verme teda, že druhý polčas nám ponúkne lepší futbal.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:56.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Ibrahim Benjamin Traoré, prichádza Jan Sýkora.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Ngadeu poslal okamžite pas na striedajúceho Sýkoru, pred ním loptu odkopol stopér Pablo.
     
    47
    Hušbauerov center z rohového kopu odhlavičkoval Pablo dopredu na de Prévilla, ktorý chcel ešte prihrávať do pokutového územia Kaluovi. Pred ním však loptu získal brankár Kolář.
     
    48
    Coufal získal loptu pred vlastným pokutovým územím a vyviezol ju až takmer k šestnástke domácich. Tam ale o ňu prišiel a domáci prechádzajú do postupného útoku.
     
    49
    Bordeaux dalo gól!

    Domáci otvárajú skóre! Kalu nacentroval z priameho kopu z pravej strany a center po odraze dostal na kopačku až na ľavej strane stojaci NICOLAS DE PRÉVILLE, ktorý presnou strelou k pravej tyči dáva gól.
    49. Nicolas de Préville (BOR) - 1:0
     
    51
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Jan Matoušek, prichádza Peter Olayinka.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Jan Bořil (SK Slavia Praha).
     
    53
    Ďalší priamy kop, tentokrát z hranice pokutového územia na pravej strane zakončil priamou strelou Youssouf. Kolář jeho pokus k ľavej tyči vyrazil.
    53. Zaydou Youssouf (BOR)
     
    55
    Slavia sa pokúsili o nacvičený signál pri rohovom kope a takmer vyšiel, avšak Coufal fauloval de Prévilla.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Simon Deli (SK Slavia Praha). Túto žltú kartu však môžeme považovať za diskutabilnú, keďže Cornelius do Deliho skôr vrazil.
     
    57
    Souček nechtiac takmer pripravil nádejnú príležitosť pre Youssufa, ktorý si chcel loptu spracovať hruďou. Tá mu ale po zásahu obrancu Slavie odskočila.
     
    58
    Kalu svojou aktivitou donútil faulovať Hušbauera. Center z priameho kopu letí priamo do rukavíc brankára Kolářa.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Peter Olayinka (SK Slavia Praha). Na útočnej polovici totiž úplne zbytočne skočil na nohu obrancovi Bordeaux Sabalymu.
     
    60
    Hodina hry za nami. Slavia sa nedostala do vážnejšej príležitosti a domáci zatiaľ pomerne v pohode kontrolujú zápas.
     
    62
    Výkon hostí akosi symbolicky teraz zobrazil Ngadeu, ktorý zastavil center domácich zľava, a aj keď bol úplne sám a mohol rozohrať, tak loptu nezmyselne odkopol do autu.
     
    63
    Bořil má obrovské problémy s autovým vhadzovaním, pretože nikto z jeho spoluhráčov sa nesnaží uvoľniť. Z hry Slavie dnes jednoducho bolia oči.
     
    64
    Olayinka si chcel obhodiť na ľavej strane Koundé, mladý stopér domácich si však dal pozor a vytlačil ho za bránkovú čiaru.
     
    65
    Deli zbytočne stratil loptu v strede poľa a po Sabalyho zrazenom centri bude nasledovať rohový kop domácich.
     
    66
    Kalu nacentroval na Corneliusa, vysoký útočník sa ale tentokrát do zakončenia nedostal a center preletel na druhú stranu. Domáci pokračujú v kombinácii.
     
    67
    Olayinka spolu so Zmrhalom vybojovali v strede poľa a prvý menovaný musel byť faulovaný, aby sa nedostal do úniku.
     
    68
    Slavia je teraz nasťahovaná pred pokutové územie domácich, jej hra je ale veľmi statická. Nikto si nenabieha, nikto sa neponúka na prihrávku a lopta tak končí až pri brankárovi Kolářovi.
     
    69
    Až teraz prišla nebezpečnejšia situácia. Na Zmrhalov center sprava si najvyššie vyskočil Souček, ktorého hlavička zo záklonu letí mimo.
     
    70
    Cornelius strieľal nepríjemne spoza šestnástky. Jeho skákajúcu ranu na dvakrát chytil brankár Kolář.
     
    71
    Striedanie v tíme Girondins Bordeaux FC: z ihriska odchádza Nicolas de Préville, prichádza François Kamano.
     
    71
    Hušbauerov nákop odhlavičkoval pred dobre postaveným Olayinkom stopér Pablo.
     
    71
    Strely: 13:7
     
    72
    Zmrhalov center letel na Coufala na zadnej tyči, Kalu ho ale pred ním zrazil na rohový kop. Následne skákal za centrom z rohového kopu Ngadeu, ale z ťažkej pozície nenamieril svoju hlavičku na bránu.
     
    73
    Coufal svojou bojovnosťou získal ďalší rohový kop. Hostia v posledných minútach výrazne pridali a zvýšili svoju aktivitu.
     
    74
    Z tohto rohového kopu ale neprišlo žiadne nebezpečenstvo pre Costilovu bránu a hostia musia začať ďalší postupný útok od vlastného brankára.
     
    75
    Olayinkov center zľava sa odrazil k Hušbauerovi, ktorý si chcel ešte posunúť loptu cez Pabla. Jeho pokus nevyšiel.
     
    76
    Striedanie v tíme Girondins Bordeaux FC: z ihriska odchádza Zaydou Youssouf, prichádza Younousse Sankharé.
     
    77
    Slavia sa ubránila rohovému kopu hostí a okamžite vyráža do rýchleho brejku. Zmrhal prihrával na druhú stranu Olayinkovi, ktorý sa snažil hlavičkou posunúť loptu ešte na Sýkoru. Prvý bol však pri lopte brankár Costil.
     
    77
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Miroslav Stoch, prichádza Milan Škoda.
     
    78
    Z prvej z voleja strieľal z ľavačkou po odrazenom centri Zmrhal. Jeho rana letí výrazne nad.
     
    79
    Olayinka chcel vysunúť kolmou prihrávkou Zmrhala, loptu však zastavil obranca.
     
    79
    Souček získal loptu v strede poľa, uvoľnil sa po ľavej strane a nacentroval presne na nabiehajúceho Sýkoru, ktorý loptu trafil veľmi zle a tak ju stihol odkopnúť tesne pred bránou jeden z obrancov domácich. To bola najväčšia šanca Slavie!
    79. Jan Sýkora (SLA)
     
    80
    Na druhej strane to skúsil z cca 25 metrov Sankharé, jeho strelu vyrazil Kolář.
     
    81
    Striedanie v tíme Girondins Bordeaux FC: z ihriska odchádza Samuel Kalu, prichádza Yann Karamoh.
     
    82
    Cornelius veľmi zbytočne vletel do brankára Kolářa, ktorý už mal loptu pevne v rukách. Rozhodca mu za tento zákrok žltú kartu nedal.
     
    83
    Sankharé stihol kolmicu do pokutového územia a z bezprostrednej blízkosti strieľal. Kolář predviedol skvelý zákrok a ešte udržal nádeje Slavie.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Younousse Sankharé (Girondins Bordeaux FC).
     
    86
    Pri šestnástke Slavie leží Kamano, ktorý musí byť ošetrený. Evidentne ale len naťahuje čas a čoskoro sa do hry vráti.
     
    87
    Bořil centroval z ľavej strany. Center ale letel len priamo na brankára Costila.
     
    88
    Domáci teraz naťahujú čas a kúskujú hru autovými vhadzovaniami na ľavej strane, kde napokon Cornelius napokon zaľahol loptu, len aby hostia nemohli hrať.
     
    89
    Coufalov center letel do stredu pokutového územia, kde pri pokuse o hlavičku faulovali Škoda i Souček. Sankharé ale leží na zemi a opäť naťahuje čas.
     
    90
    Olayinka posielal ďalší center z pravej strany, nožničkami ho však odkopol Koundé. Domáci už sa zamerali výhradne na obranu a udržanie tesného náskoku.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+2
    Domácim sa teraz otvoril priestor na pravej strane, hostia sa však veľmi rýchlo vrátili. Karamoh sa ale vôbec nesnažil o útok, ale len o získanie času pri rohovej zástavke.
     
    90+3
    Škoda fauloval domáceho brankára, ktorému vypadol z rúk center. Následne bol v súboji ešte veľmi aktívny Olayinka, ktorému teraz hovorí nahlas svoj názor na jeho zákrok brankár Costil.
     
    90+4
    Kamano dostal prihrávku za obranu Slavie, ktorá už úplne prestala hrať. Následne obišiel kľučkou brankára, ale svoj pokus z uhlu namieril len do pravej tyče.
     
    90+5
    Bordeaux dalo gól!

    Je rozhodnuté! Obrana Slavie už úplne prestala hrať a hráči Bordeaux dostali obrovský priestor v pokutovom území. Sabaly tak prihral na penaltový bod úplne voľnému JULESOVI KOUNDÉMU, ktorý po zemi namieril presne k pravej tyči.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Slavia dnes nepredviedla vôbec nič a úplne zaslúžene prehrala. Za celý zápas si vypracovala jedinú gólovú príležitosť, ktorú zahodil Sýkora, inak bol jej výkon veľmi nevýrazný a plný nepresností. Domáci, ktorí sa výrazne trápia, tak vcelku s prehľadom kontrolovali zápas a o svojom prvom víťazstve v skupine rozhodli dvoma gólmi v druhom polčase.
     
    V druhom dnešnom zápase skupiny C zvíťazil doma Zenit Petrohrad nad FC Kodaň 1:0 a definitívne si zaistil víťazstvo v skupine. Slavia ostáva druhá so 7 bodmi, tretia Kodaň má 5 bodov a štvrté Bordeaux 4 body. Slavia tak na postup musí v poslednom zápase doma so Zenitom Petrohrad uhrať aspoň jeden bod.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:53:46)

    Michal Sadlek

    Góly: 49. de Préville, 90+5. Koundé

    Karty:   85. Sankharé (BOR) – 52. Bořil (SLA), 56. Deli (SLA), 59. Olayinka (SLA)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:22.
    Girondins Bordeaux: Costil – Sabaly, Koundé, Pablo, Palencia – Youssouf (76. Sankharé), Tchouaméni, Lerager – Kalu (81. Karamoh), Cornelius, de Préville (71. Kamano).
    Náhradníci: Poussin – Karamoh, Kamano, Sankharé, Jovanović, Plašil, Vada.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – T. Souček, Traoré (46. Sýkora) – Stoch (77. Milan Škoda), Hušbauer, Zmrhal – Matoušek (51. Olayinka).
    Náhradníci: Kovář – Sýkora, Olayinka, Zelený, Kúdela, Baluta, Milan Škoda.

    Rozhodca: Verissimo – Mesquita, Pereira (všetci Portugalsko)