Montreal – Tampa Bay 1:4 (kon.) | Washington – Dallas 3:4 (po pr.) | NY Islanders – NJ Devils 3:0 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 0:5 (kon.) | Detroit – Edmonton 3:4 (kon.) | St. Louis – Minnesota 1:5 (kon.)
Nashville – Boston 1:0 (kon.) | Vegas – Carolina 3:0 (kon.) | Calgary – Chicago 5:3 (kon.)
LA Kings – Columbus 4:1 (kon.) | San Jose – Philadelphia 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Washington Capitals
3:4 (0:2, 2:1, 1:0 - 0:1)
Dallas Stars
cz Nedeľa 04.11.2018, 00:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Hezkou nedělní půlnoc přeji všem příznivcům toho nejlepšího hokeje. Na programu je opět zámořská NHL a s ní další zápasy a my budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy Washington Capitals a Dallas Stars.
     
    Washington Capitals

    Domácí Washington jako úřadující majitel Stanleyova poháru je zatím v úvodu sezóny za očekáváním. Ve Východní konferenci se Capitals nacházejí na desáté pozici s dvanácti body. Na své konto si připsali pět výher a šest proher. Naposledy se Washingtonu nedařilo v Montrealu, kde padl 4:6 z jeho pohledu. Dnes ve svém teritoriu budou chtít získat Capitals další body do tabulky a proti Dallasu pro to udělají maximum. Chybět pro zranění budou ještě Travis Boyd a Brooks Orpik. Pro trest stojí Tom Wilson.

    Nejproduktivnější hráči Jets

    Alexandr Ovečkin – 16 bodů (10+6)
    Jevgenij Kuzněcov – 16 bodů (5+11)
    John Carlson – 14 bodů (5+9)
     
    Dallas Stars

    Hosté z Dallasu jsou na tom podobně jako jejich dnešní soupeř. Ve Východní konferenci jsou na desáté pozici se čtrnácti body. Sedmkrát vyhráli a pětkrát prohráli. V posledním odehranému duelu získali dva body, když těsně vyhráli v Torontu. Na toto vítězství se dnes pokusí navázat i ve Washingtonu, aby si připsali třetí výhru v řadě. Čeká nás tak zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít. Do hry nezasáhnou zranění hráči Connor Carrick a také český útočník Martin Hanzal.

    Nejproduktivnější hráči Jets

    Tyler Seguin – 14 bodů (3+11)
    John Klingberg – 12 bodů (5+7)
    Alexandr Radulov – 11 bodů (5+6)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v loňské sezóně utkaly dvakrát. V obou případech se z výhry radoval Washington. Hosté tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Vrána (WSH)
    Dmitrij Jaškin (WSH)
    Michal Kempný (WSH)

    Martin Hanzal (DAL) – zranění
    Radek Faksa (DAL)
    Roman Polák (DAL)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile rád provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Niskanen, Orlov, Carlson (A), Kempný, Bowey, Djoos – J. Vrána, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Burakovsky – Connolly, Eller, Jaškin – Smith-Pelly, Dowd, Stephenson.

    Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – J. Klingberg, Lindell, R. Polák, Heiskanen, Honka, Heatherington – Janmark, Seguin (A), D. Shore – Ničuškin, Spezza (A), Ja. Benn (C) – Pitlick, Faksa, Comeau – B. Ritchie, Dickinson, G. Smith.

    Rozhodčí: McIsaac, Sutherland – Miller, Nowak.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:58
    Seguin posunul puk z pravé strany před kruhy, odkud zkusil štěstí Esa Lindell a hned z první střely trefil tyčku!
     
    01:19
    Ani hostující gólman Bishop na svůj první zákrok nečekal dlouho. Oshie jej trefil do masky, avšak hra se zastavila až po chycení Niskanenova nahození od modré.
     
    01:45
    Poprvé o sobě dal vědět i jeden z pěti Čechů. Dmitrij Jaškin pálil z dobré pozice z pravého kruhu jen do připraveného Bishopa.
     
    02:55
    Spezza potáhl puk po levé straně. Po přihrávce do druhé vlny byla k vidění ještě jedna rychlá kombinace zakončená Lindellem.
     
    03:16
    Jakub Vrána se postavil před svého krajana Radka Faksu a střelu k Holtbymu nepustil. Domácí gólman musel zasahovat až po výpadu Poláka.
     
    04:18
    Nicklas Bäckström malinko odložil střelu z mezikruží, puk si podržel na hokejce, ale švihem branku Bena Bishopa přestřelil.
     
    05:19
    Holtby nastavil lapačku před sebe a počkal si, až do ní přiletí propagační střela od Dillona Heatheringtona, který letos nastoupil vůbec poprvé.
     
    05:49
    Domácí strážce branky byl trochu dezorientovaný po tečovaném nahození od modré. V brankovišti se snažili dorážet Smith a Ritchie, nicméně Holtby si ve spolupráci s klečícím Orlovem poradil.
     
    06:25
    Od začátku se hraje ve velmi dobrém tempu. Oba týmy velmi rychle přechází do ofenzivy, přičemž prakticky vůbec nechybují.
     
    06:45
    Kuzněcov vyhrál vhazování přesně na Vránu, který neztrácel čas a ihned razantně vypálil na Bishopa, který prokázal dobrou reakci a puk vyrazil.
     
    07:30
    Tyler Pitlick projel do pásma a u vrcholku pravého kruhu přenechal puk Klingbergovi, jenž vypálil zápěstím někam na hrudník Bradena Holtbyho. Ten byl tentokrát velmi jistý a přerušil hru.
     
    08:13
    Niskanen přilepil na mantinel mladíka Heiskanena. Ve stejném střídání si hity připsali také Dmitrij Orlov a T.J. Oshie.
     
    08:54
    Jaškin aktivně napadal rozehrávku Stars a Devin Shore si musel dávat velký pozor, aby u vlastního brankoviště nevymyslel nějakou minelu.
     
    09:49
    Eller trefil jen Pitlicka a hosté rychle otočili hru. Další střelu na branku zaznamenal obránce Klingberg, jenže Holtby ji bezpečně vyrazil.
     
    10:09
    Ritchie nadějně centroval z levého křídla. Smith kotouč ale přejel a Caps se vydali do protiútoku zakončeným Ovečkinem. Bishop proti střele z mezikruží vytasil svůj beton.
     
    10:43
    Niskanenův pokus z dálky Bishop rovněž zlikvidoval. O dorážku se postaral Jevgenij Kuzněcov, ale branku pro změnu vůbec netrefil.
     
    10:51
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se v jedenácté minutě ujímají vedení! Niskanenovu přihrávku podél modré čáry zachytil místo Ovečkina Smith. Od jeho hole se puk odrazil k JASONU SPEZZOVI a ten vyrazil do úniku, při kterém vystřelil mezi Holtbyho betony a může se těšit z třetí trefy v sezóně. Asistence: Gemel Smith.
    10:51 Jason SPEZZA - 0:1
     
    11:01
    Dallas právě vstřelil branku!
    Uteklo jen pár vteřin a hosté přidali i druhý přesný zásah! Značnou míru viny na tom má Holtby, který pokazil vyhození po prknech. Vysoký puk se zastavil o TYLERA PITLICKA, jenž rychle vybruslil zpoza branky a zleva snadno zvýšil na 2:0, protože domácí gólman se nestihl vrátit do klasického postavení. Bez asistence.
    11:01 Tyler PITLICK - 0:2
     
    11:14
    Ofsajd Washingtonu je následován reklamní přestávkou. Domácí tak mají trochu času na oklepání se z dvou potrestaných individuálních chyb.
     
    12:19
    Jakub Vrána nabíral rychlost na pravém křídle. Výborně se s ním vrátil Heiskanen a vůbec ho nepustil k ohrožení Bena Bishopa.
     
    12:59
    Niskanenovu rozehrávku zastavil Pitlick. Podobně to dopadlo i o pár vteřin později a Stars zůstávají před Holtbym.
     
    13:06
    Opět Pitlick, jenž zprava posadil puk na čekající hokejku Radka Faksy, jehož teč gólové parametry neměla.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    14:06
    Ellerova rána byla zablokovaná. Stejně tak dopadlo předchozí nahození od obránce Christiana Djoose.
     
    14:50
    Eller s Jaškinem se na dlouhé vteřiny usadili v útočném pásmu, jenomže obránci Dallasu je dokázali držet v těsné blízkosti mantinelů, odkud Bishopovi nic vážného nehrozilo.
     
    15:30
    Nic Dowd přenechal puk Orlovovi, který trochu oddálil svou střelu z osy kluziště a ta se nakonec vůbec nevešla mezi tři tyče.
     
    15:44
    Dowd odtlačil Benna za útočnou modrou a tím se zapříčil o ofsajd, do kterého s pukem vjel ruský útočník Valerij Ničuškin.
     
    16:03
    Obsazený Ovečkin posunul puk doprava na Vránu, který mu chtěl nahrávku vrátit k brankovišti, ale to už byl ruský kanonýr v obležení několika protihráčů.
     
    16:37
    Kuzněcov si prohodil místa s Djoosem, kterému adresoval přihrávku do mezikruží, avšak Bishop střelu zápěstím vyrazil tak, že nenásledovala žádná dorážka.
     
    16:46
    Právě Christian Djoos byl seknut Blakem Comeauem, který vyfasoval menší trest a jako první dnes usedá na trestnou lavici Capital One Areny.
     
    17:08
    Nicklas Bäckström nesmírně chytře nahodil puk do zadního mantinelu, od kterého se odrazil před rozjetého Kuzněcova. Ten už byl hodně blízko před Bishopem a jeho čisté konto rovněž nezrušil.
     
    17:29
    Jevgenij Kuzněcov se tentokrát ocitl v roli nahravače. Před brankou hledal švédského parťáka Bäckströma, jenž zblízka minul.
     
    17:46
    Roman Polák sice zablokoval ránu Carlsona, ale jeho spoluhráči se z obranného pásma nedostali. Následovat tak mohla nepřesná střela z první od Ovečkina.
     
    18:12
    Až Radku Faksovi se podařilo vyhodit do bezpečí a oba týmy mají trochu klidu na střídání. Caps rozjíždí další akci zpoza Holtbyho klece.
     
    18:46
    Hosté v plném počtu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:18
    Bishop vykopl Niskanenovu střelu od modré do rohu. Protiakce Dallasu se poté nekonala, Seguin totiž puk nezpracoval a utekl mu do Holtbyho rukavice.
     
    19:49
    Ještě jedno přerušení kvůli nepřesné rozehrávce Stars a jejich zakázanému uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi atraktivní první třetina, která přinesla vesměs vyrovnaný boj. Do šatny přesto odchází spokojenější Dallas, který během pár vteřin potrestal individuální chyby Niskanena a Holtbyho a zásluhou Spezzy s Pitlickem se dostal do vedení 2:0. Ani Capitals nebyli na druhé straně bez šancí, nicméně Ben Bishop všech jedenáct pokusů zneškodnil.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 11 – 11
    Zablokované střely soupeře: 2 – 4
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 60% – 40%
    Bodyčky: 11 – 11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Washington právě vstřelil branku!
    Lepší vstup do druhého dějství si hráči ani fanoušci Capitals nemohli přát! NICKLAS BÄCKSTRÖM převzal puk od Burakovského a z levého křídla vyslal přes Heiskanena nenápadnou střelu k bližší tyči, kterou Bishop nezavřel a poměrně lacině nechal projít puk až do sítě. Asistence: André Burakovsky, Michal Kempný.
    20:38 Nicklas BÄCKSTRÖM - 1:2
     
    21:36
    Druhá zablokovaná střela od Jakuba Vrány, který přesměroval Ničuškinův pokus až do ochranné sítě.
     
    22:02
    Teď už to z hole Ničuškina prošlo až k Holtbymu, který zasáhl a o pár vteřin později sledoval přes celé hřiště Bishopův zákrok proti Ellerovi.
     
    23:11
    Trochu netradiční trest pro brankáře Washingtonu Bradena Holtbyho, který si opět nebyl jistý při rozehrávce z krátkého mantinelu a při návratu do branky trefil vysokou holí obličej Comeaua. Dvě minuty odsedí Stephenson.
     
    23:41
    Přesně po třiceti vteřinách přesilovky Seguin vypálil z pravého kruhu. Benn nedokázal letící puk tečovat a Holtby poměrně snadno zasáhl lapačkou.
     
    23:53
    Orlov vyhazuje a Heiskanen s Klingbergem musí rozehrávat až zpoza Bispohopovy branky.
     
    24:40
    Hokejka Johna Carlosna srazila křižnou přihrávku přes útočné pásmo Dallasu do ochranné sítě.
     
    24:47
    Lindell po buly přenesl puk doprava na Honku, jehož střelu golfákem tentokrát pokazil dobře postavený Michal Kempný.
     
    25:06
    Michal Kempný nevyužil zaváhání v rozehrávce Stars a od modré čáry poslal puk jen do předním postaveného Devina Shorea.
     
    25:11
    Domácí v plném počtu.
     
    25:59
    Comeau dal puk doleva před Poláka, který podpořil útok, ale vyprodukoval jen slabou propagační střelu k bližší tyči, kde byl Holtby připravený.
     
    26:40
    Madison Bowey si nabruslil do mezikruží a bekhendem ještě posunul puk doprava na Bäckströma, proti jehož zakončení se Bishop stihl přesunout ke své levé tyči.
     
    26:44
    Oshie bojoval o puk po buly v útočném pásmu. U pravého mantinelu fauloval Heatheringtona a vyfasoval dvě minuty za podražení.
     
    27:42
    Ani tato přesilovka Dallasu zatím nevychází. Dmitrij Orlov hned dvakrát nekompromisně vyhodil přes všechny čáry.
     
    28:06
    To samé s kusem gumy provedl také Kempný, takže se hostující beci znovu vrací až k vlastnímu brankovišti.
     
    28:28
    Klingberg i jeho krajan Honka od modré čáry minuli cíl a Dallasu vzápětí utekl puk až do středního pásma.
     
    28:44
    Domácí v plném počtu.
     
    29:19
    Faksu zastavil v levém kruhu Djoos. Puku se ještě zmocnil Comeau, avšak Bowey ho důrazným hitem poslal na mantinel.
     
    29:58
    Polákova nepřesná žíně od modré se odrazila od hrazení k jeho defenzivnímu kolegovi Heiskanenovi. Ten už mířil přesněji, ale na překonání Holtbyho to nestačilo.
     
    30:29
    Shore dostal puk od Janmarka a utaženou střelou zápěstím z pravého kruhu přidělal Holtbymu další práci, kterou kanadský gólman zvládl.
     
    30:36
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se vrací do dvougólového náskoku! Jakub Vrána zaváhal zadním mantinelu, kde se kotouče se zmocnil Ničuškin a přes Spezzu ho dostal až na JAMIEHO BENNA. Kapitán Dallasu byl před brankovištěm úplně sám a pohotově zvedl puk mimo dosah Bradena Holtbyho. Asistence: Jason Spezza, Valerij Ničuškin.
    30:36 Jamie BENN - 1:3
     
    31:12
    Doteď naprosto neviditelný Smith-Pelly byl na číhané u mazikruží, kam dostal přihrávku z krátkého mantinelu. Střela z první nebyla špatná, ale Bishop ji zastavil.
     
    31:50
    Carlsonovo nahození bylo zablokované ke Kempnému, který mu chtěl puk vrátit přihrávkou podél modré, jenomže tu vystihl Comeau.
     
    32:21
    Jaškinovu střelu z pravého kruhu Bishop vyrazil do levého kruhu, kde byl Eller, ale pohotové lehnutí jednoho z obránců mu znemožnilo dorážet.
     
    32:31
    Washington právě vstřelil branku!
    Další šance Capitals už končí gólem na 2:3! BRETT CONNOLLY se dostal k dorážce své vlastní střely z levého kruhu a na úrovni břevna baseballově uklidil vysoko letící puk do sítě. Bishop byl bez šance, neboť se trochu zasekl mezi třemi bojujícími hráči na kraji brankoviště. Asistence: Dmitrij Jaškin.
    32:31 Brett CONNOLLY - 2:3
     
    33:00
    Ovečkinova pohotová rána po vhazování se neujala. Orlov o chvíli později nabízel puk do mezikruží, kde ho tečoval Jaškin jen do místa, kde Bishop nechyběl.
     
    33:12
    Obhájci titulu jsou při chuti a snaží se co nejrychleji vyrovnat. Po Carlsonově střele se tak nestalo, puk naopak vycestoval do středního pásma.
     
    33:37
    Carlson křižnou přihrávkou oslovil v levém kruhu Alexandra Ovečkina, který nebyl v úplně snadném z úhlu a z vnější strany orazítkoval jen bližší tyč.
     
    34:49
    Oshieho centr z minusového úhlu nenašel nikoho v červeném. Dallas však nedostal puk do bezpečí a domácí útok pokračuje.
     
    35:29
    Burakovsky si povyjel až k modré čáře. Nahození z otočky moc zdařené nebylo a Ničuškin už vyvezl sražený puk do bezpečí.
     
    36:18
    Také formace vedená Radkem Faksou se dostala pod menší tlak, z něhož se dostala chytrým vyhozením neznamenajícím icing.
     
    36:55
    Connolly nedokázal zpracovat těžký puk. Heiskanen chtěl založit protiakci, jež měla jen jepičí život. Znovu se tak žene červená vlna na branku Bishopa.
     
    37:42
    Nenápadný nástřel ze středního pásma se od zadního mantinelu odrazil do brankoviště. Holtby o tom prakticky vůbec nevěděl, ale nebyl u něj nikdo, kdo by mohl usilovat o čtvrtý gól Hvězd.
     
    38:31
    Orlov neměl moc velkou podporu od spoluhráčů, na útočné modré se tak musel uvolnit sám, jenže střela z levé strany letěla mimo branku.
     
    38:41
    V 39. minutě si Capitals zahrají svou druhou přesilovou hru. Za nedovolené bránění Alexandra Ovečkina si jde odpočinout centr čtvrté formace Jason Dickinson.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:13
    Kuzněcovova křižná přihrávka do levého kruhu byla hodně naivní, přes spoustu hráčů v mezikruží k Ovečkinovi neměla šanci projít.
     
    39:42
    Washington se po vyhození rychle vrátil do útočného pásma, tam se kotouče zmocnil Pitlick a znovu vysvobodil čtveřici Stars.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina už patří do historie. Washington do ní vstoupil přímo excelentně a z první šance snížil na 1:2, když se prosadil Nicklas Bäckström. Domácí měli v dalších minutách značnou převahu, nicméně je opět srazila vlastní chyba. Tentokrát ji v obranném pásmu udělal Vrána a Benn měl poměrně snadnou práci při gólu na 3:1. Netrvalo však dlouho a Capitals se opět docvakli na rozdíl jediné trefy – své vlastní zakončení si ze vzduchu dorazil Brett Connolly. Dallas tak vede nejtěsnějším možným rozdílem a my se můžeme těšit na zajímavou třetí dvacetiminutovku.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 24 – 20 (11:11, 13:9)
    Zablokované střely soupeře: 4 – 11
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 51% – 49%
    Bodyčky: 18 – 15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Domácí ještě dohrávají přesilovku. Na její využití už moc času nemají, kór po nepřesné dělovce Oshieho.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:41
    Hosté v plném počtu.
     
    40:55
    Dickinson vyjel z trestné lavice a táhl přečíslení dvou na jedno. Namísto přihrávky sám pálil z pravého kruhu, ale o značný kus minul bližší tyč.
     
    41:22
    Ellerův pokus z pravého křídla Bishop jenom vyrazil a ještě čelil dorážce Bretta Connollyho, které scházela potřebná přesnost.
     
    41:56
    Shore nedosáhl na prudký pas před brankoviště. Pak ještě udržel puk v pásmu, ale platilo to jen na kratičkou chvíli.
     
    42:40
    Radek Faksa poslal puk v menší šavlovačce pod rukavici Bradena Holtbyho, který neriskoval rozehrávku a raději přerušil hru.
     
    42:46
    Seguin vyhrál vhazování, z čehož mohl těžit Esa Lindell, ale Holtby dalším přesvědčivým zákrokem hru ještě jednou přerušil.
     
    43:15
    Na druhé straně se snažil něco vymyslet český obránce Washingtonu Michal Kempný. Plány na vyrovnání mu však zhatil blok Devina Shorea.
     
    44:17
    A další dva případy, při kterých Bishopovi pomohly obětavé zákroky obránců. Caps se ve třetí třetině trochu hledají.
     
    45:18
    Heatheringtonův křižný pas domácí hokejisté zastavili. Třetí útok s Dmitrijem Jaškinem měl chuť na útok, jenže ten skončil hned záhy.
     
    46:12
    Sledujeme asi nejpoklidnější pasáž celého zápasu. Washingtonu se nedaří podržet puk v útoku a naopak velmi slušně brání.
     
    46:39
    Domácím může pomoct přesilová hra. Roman Polák podle rozhodčích fauloval Burakovského a jde si odsedět trest za nedovolené bránění.
     
    47:12
    Stars velmi rychle vyhodili. Domácí se po chvilce dostali do jakés takés kombinace, ovšem Bäckström z pravého kruhu jenom vyprášil Bishopovu výstroj.
     
    47:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals využívají přesilovku a po dlouhé době srovnávají se svým soupeřem krok! JEVGENIJ KUZNĚCOV držel puk za koncovou čárou. Nabízela se mu přihrávka na Oshieho, nicméně to z pravé strany zkusil sám a podruhé nachytal Bishopa, který si trestuhodně nepohlídal prostor u bližší tyče. Asistence: T. J. Oshie, Nicklas Bäckström.
    47:57 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:3
     
    48:31
    Opět na Bishopa letěla střela z hodně ostrého úhlu. V tomto případě nezachyboval a už čeká na buly po své pravici.
     
    48:39
    Čárový sudí už viděl vyhazovaný puk ve středním pásmu a na modré čáře stojící Matt Niskanen se tak musí smířit s postavením mimo hru.
     
    49:09
    Vrána získal kotouč v útočném pásmu. Těžit z toho mohl Ovečkin, ale střelu mu zablokoval dnes výtečně hrající Miro Heiskanen.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:21
    Valerij Ničuškin zakončoval krátce trvající přímočarý útok Dallasu nepřesnou střelou zápěstím. K puku se znovu dostali domácí.
     
    50:18
    Třetí perioda se už překlopila do druhé poloviny. Po zakázaném uvolnění Stars se hra vrací před Bishopa.
     
    50:42
    A znovu stejný prohřešek klubu z Texasu. Podle posledních minut se zdá, že Washington je trochu blíže případnému vítězství v základní hrací době.
     
    51:02
    T.J. Oshie měl klid na posun do pravého kruhu. Svižnou střelu zápěstím mu Bishop vyrazil k Bäckströmovi, jehož dorážka byla hodně nepřesná.
     
    51:42
    V pozoru ale musí být také Braden Holtby, který na svém hrudníku zkrotil Seguinovo zakončení z osy kluziště.
     
    52:08
    Niskanen zkusil štěstí od modré. Puk se od gólmana odrazil k volnému Ellerovi, ale tomu se zamotal mezi nohama natolik, že vůbec nemohl dorážet.
     
    52:42
    Teď to bylo od Niskanena hodně zpackané. Lacinou ztrátu v obranném pásmu mohl využít Janmark, jenž dostal puk z levé strany a jen vynikající zákrok Bradena Holtbyho odvrátil pohromu pro tým z hlavního města.
     
    53:09
    Kempného pozdrav od modré čáry byl pro Bishopa rutinní záležitostí. Následné buly vyhrál Faksa a kotouč se na chviličku přestěhoval do středního pásma.
     
    53:56
    Faksa se svými křídly i kolegy z obrany dobře bránili v obranné třetině, nicméně místo rozehrávky se konalo vyhození na icing.
     
    54:06
    Český centr ve službách Hvězd vyhrál důležité buly nad Kuzněcovem a hosté dostali trochu času na prostřídání.
     
    54:37
    Jakub Vrána spěchal před branku, na kterou zprava pálil Ovečkin. Ruský snajpr mířil mimo a navíc už byl pískán ofsajd.
     
    55:07
    Lindell odtlačil urostlého Jaškina, který se dral z pravé strany k brankovišti, ale kvůli finskému bekovi skončil u zadního hrazení.
     
    56:03
    Postavení mimo hru od Dallasu, jenž se po vyrovnání Jevgenije Kuzněcova prakticky vůbec nedostává do ofenzivy.
     
    56:17
    Bowey inkasoval tvrdý hit od Comeaua. Následovala dlouhá přihrávka, kterou marně stíhal Ovečkin a je z toho zakázané uvolnění Caps.
     
    56:50
    Holtby dával pozor a zastavil rychlý nástřel Pitlicka z poloviny hřiště. Washington pak špatně rozehrál a ještě jednou se musel spolehnout na kanadského gólmana, jenž vyrazil Klingbergův projektil do ochranné sítě.
     
    57:29
    Jamie Benn nečekal na své parťáky a zvolil individuální akci. Dalekonosná střela přes clonící beky skončila v moci Bradena Holtbyho.
     
    57:46
    Vysoko letící puk se dotkl ochranné sítě v útočném pásmu Dallasu. Hra je vykázána do středového kruhu.
     
    58:03
    Eller byl podražený na útočné modré. Hodně to zavánělo faulem, ovšem hlavní rozhodčí zůstali ledově klidní.
     
    58:28
    Klingberg nikam nespěchá a ve spolupráci s finským krajanem Lindellem hodně pozvolna rozehrává z obranné třetíny Stars.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:16
    Ovečkin zadovkou přenechal puk Kuzněcovovi, který zleva centroval před branku a tam puk narazil do hokejky dobře postaveného Romana Poláka, který akci Capitals ukončil.
     
    59:54
    Souboj u mantinelu v útočném pásmu Dallasu se hodně protahuje a zdá se, že se před sirénou už nic nestihne.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:21
    Ovečkin měl proti sobě už jenom Klingberga, kterého si tělem odstavil, ale z otočky neprotlačil kotouč za Bena Bishopa.
     
    60:34
    Seguin měl dobré zrychlení a přebruslil dvojici domácích hráčů. Bekhendový blafák však nedokončil kvůli výbornému Holtbyho zákroku.
     
    60:59
    Seguin byl v šanci faulován a po ponechané výhodě dostal možnost reparátu z trestného střílení. Kanadský útočník mířil nad lapačku, kterou Holtby vyškrábl kotouč nad břevno!
     
    61:50
    Oshie neobešel Heiskanena a naopak to byl Dallas, který rychle zaútočil. Seguinova rána golfákem se jen těsně nevešla mezi tři tyče.
     
    62:20
    Benn uklidnil hru v útočném pásmu Dallasu, který se snaží kombinační akcí něco vymyslet na trojici soupeřů.
     
    62:50
    Klingbergovu střelu Holtby relativně snadno vyrazil a z dálky pak fandil svým spoluhráčům, kteří pro změnu zlobili hráče z Texasu. Na konci toho všeho byl Vrána a jistý zákrok Bishopa.
     
    63:03
    Eller sice vyhrál buly nad Faksou, ale kotouč poslal mimo dosah Carlsona, který se pro něj musí vracet až na vlastní polovinu.
     
    63:17
    Dallas právě vstřelil branku!
    Druhý bod získává parta okolo kapitána Jamieho Benna! Carlson se vydal až k vlastní brance, odkud špatně přihrál rozjíždějícímu se Vránovi. Puk vystihl JASON DICKINSON a rychle si připravil střelu z vrcholku pravého kruhu, která Holtbymu prošla mezi betony až do sítě. Bez asistence.
    63:17 Jason DICKINSON - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Dallas během vyrovnaného zápasu přišel o své vedení 3:1, ale i tak slaví zisk dvou bodů za vítězství v prodloužení. Až na jednu výjimku dnes padaly góly po individuálních chybách. Více jich udělal domácí Washington, jenž prohrává třetí z posledních čtyř zápasů a zůstává mimo příčky zaručující postup do play-off. Na ty se naopak posunul Dallas, který po špatném startu do sezóny vyhrál už pátý z předchozích šesti duelů.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 32 – 37 (11:11, 13:9, 7:10, 1:7)
    Zablokované střely soupeře: 5 – 20
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využité přesilové hry: 1/3 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 53% – 47%
    Bodyčky: 25 – 19.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jason Dickinson (DAL) 1+0
    2. Jason Spezza (DAL) 1+1
    3. Nicklas Bäckström (WSH) 1+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Michal Kempný (WSH)
    0+1, 3 střely, čas na ledě 20:10
    Dmitrij Jaškin (WSH) 0+1, 3 střely, čas na ledě 15:02
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:07
    Roman Polák (DAL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 21:38
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 19:46.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (03:16:01)

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 21. Bäckström (Burakovsky, Kempný), 33. Connolly (Jaškin), 48. Kuzněcov (Oshie, Bäckström) – 11. Spezza (G. Smith), 12. Pitlick, 31. Ja. Benn (Spezza, Ničuškin), 64. Dickinson


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Niskanen, Orlov, Carlson (A), Kempný, Bowey, Djoos – J. Vrána, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Burakovsky – Connolly, Eller, Jaškin – Smith-Pelly, Dowd, Stephenson.
    Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – J. Klingberg, Lindell, R. Polák, Heiskanen, Honka – Janmark, Seguin (A), D. Shore – Ničuškin, Spezza (A), Ja. Benn (C) – Pitlick, Faksa, Comeau – B. Ritchie, Dickinson, G. Smith.

    Rozhodca: McIsaac, Sutherland – Miller, Nowak

    Diváci: 18 506