Rouen – Hradec Králové 2:0 (kon.) | Djurgården – Storhamar 5:2 (kon.) | Junosť Minsk – Mníchov 0:3 (kon.)
Kometa Brno – Eisbären 4:3 (kon.) | Tappara – Třinec 3:2 (po pr.) | Jyväskylä – B. Bystrica sk 6:0 (kon.)
Lugano – Plzeň 2:3 (kon.)
koniec po predl.
Tappara Tampere
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
HC Oceláři Třinec
cz Nedeľa 09.09.2018, 18:00 • Hakametsä Stadium, Tampere • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    64:05
    Aron Chmielewski ještě protestoval proti verdiktům rozhodčích za což obdržel trest 2+10 minut. Svůj názor na závěr utkání sdělili fanoušci obou týmů velkým pískotem.
    64:05 Valtteri KEMILÄINEN - 3:2
     
    64:05
    Tappara právě vstřelila branku!
    Třinečtí mají smůlu, však podívejte se sami. Jan-Mikael Järvinen poslal k ledu Chmielewského, získal puk a domácí šli sami dva na gólmana. Järvinen přihrál VALTTERIMU KEMILÄINENOVI, který střelou do prázdné brány rozhodl o vítězství Tappary 3:2. Asistence: Jan-Mikael Järvinen.
     
    60:22
    Obrovská chyba rozhodčích mohla rozhodnout zápas! Kuusela naskočil ze střídačky za zády třineckých hráčů a mířil na třineckou bránu, ale Hrubec ho vychytal!
     
    52:55
    Hned po gólu přichází vyloučení na třinecké straně. Za sekání putuje na trestnou lavici Tomáš Marcinko. Výše trestu – dvě minuty.
    52:40 Marek VIEDENSKÝ - 2:2
     
    52:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři sehráli akci dva na jednoho znamenitě! Dravecký přihrál před bránu MARKU VIEDENSKÉMU, který střelou mezi betony překonal Heljanka! Asistence: Vladimír Dravecký, Jan Hladonik – 2:2!
     
    45:29
    Z levé strany si to na finskou bránu namířil Chmielewski, zamíchal s pukem před gólmanem Heljankem, ale kličkou do backhandu umístil puk pouze do boční sítě tamperské branky!
     
    44:25
    Záborský zpětnou přihrávkou z prravého kruhu vybídl do šance Kuuselu, ten vypálil z voleje na třineckou bránu, ale tam byl Hrubec a nepříjemnou ránu schoval pod betony. Domácí se snažili kotouč dotlačit do brány, ale neuspěli.
     
    42:43
    Třinečtí mohli vyrovnat, Marcinko si vybruslil zpoza brány, ale ani nadvakrát nepřekonal výborného Heljanka v bráně Tappary!
    41:03 Aleksi ELORINNE - 2:1
     
    41:03
    Tappara právě vstřelila branku!
    Kuusela si vybruslil od pravého mantinelu před bránu, ale backhandovou střelou Hrubce nepřekonal. Pár sekund na to se však kotouč dostal na modrou k ALEKSIJOVI ELORINNEMU, který tvrdou střelou po ledě o pravou tyč překonal Hrubce a poslal Tapparu do vedení! Asistence: Juho Rautanen, Kristian Kuusela – 2:1!
     
    39:11
    Uff! Střelu Elorineho od modré čáry tečoval před Hrubcem Rauhala, třinecký gólman na změnu směru kotouče nezareagoval, naštěstí ho trefil do ramena! Stadionem to hodně zahučelo!
    37:17 Matti JÄRVINEN - 1:1
     
    37:17
    Tappara právě vstřelila branku!
    Třinečtí hokejisté nedokázali po závaru před vlastní bránou vyhodit puk za modrou čáru, kotouče se zmocnil Mäntylä, přihrál do levého kruhu MATTIMU JÄRVINENOVI, který rychlou střelou do pravého horního růžku vyrovnal na 1:1! Asistence: Tuukaa Mäntylä.
     
    35:10
    Hrňovi střela po křížné přihrávce Chmielewského nesedla a letěla pouze do zadního mantinelu. Pár sekund na to se zmocnil puku Ojamäki, ujel třinecké obraně, ale kličkou do backhandu a zakončením od pravé tyčky Hrubce nepřekvapil. Třinecký gólman puk betonem vyrazil mimo branku.
     
    33:15
    Budeme hrát ve čtyřech. Rantaraki poslal u mantinelu soupeře zbytečně na led a musí za svůj čin pykat. Dvě minuty – hrubost.
     
    31:46
    Rantaraki udělal v levém kruhu kličku Douderovi a ten ho podrazil. Rozhodčí celou situaci dobře viděl a třineckého obránce vylučuje na dvě minuty.
     
    26:33
    Poprvé se bude vylučovat na třinecké straně. Za krosček na Luota si jde odsedět dvouminutový trest Tomáš Marcinko.
     
    25:51
    Rauhala křížnou přihrávkou hledal u pravé tyče Ojamäkiho, ten se snažil z první zakončit, ale puk se odrazil pouze od zadního mantinelu!
     
    24:42
    Erkinjuntti ukázal třineckým obráncům záda, na Hrubce vytasil kličku do backhandu, ale tísněný soupeřem nedokázal překonat třineckého gólmana!
    20:27 Erik HRŇA - 0:1
     
    20:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku a dostávají se do vedení, poté co střelu Doudery tečoval před brankářem Heljankem ERIK HRŇA a nasměroval puk pod horní tyčku! Asistence: Milan Doudera, Martin Adamský – 0:1!
     
    19:09
    Nahození Draveckého před branku nedošlo k třineckému hráči, protože se faulem provinil Jarkko Malinen. Finský útočník obdržel 2 minuty za hákování.
     
    17:58
    Svačinovo vyhození si Rauhala rukavicí shodil před sebe a střelou čtyři metry od brány ve vyložené pozici minul třineckou bránu!
     
    10:05
    Obrovská šance Tappary. Mezi kruhy dostal trochu prostoru ke střele Erkinjuntti a backhandovým pokusem donutil k zákroku Hrubce, následnou dorážku od modré poslal Vittasmäki do bruslí soupeře.

    Igor Mainka

    Góly a asistencie: 38. M. Järvinen (Mäntylä), 42. Elorinne (Rautanen, Kuusela), 65. Kemiläinen (J. Järvinen) – 21. Hrňa (Doudera, Adamský), 53. Viedenský (Dravecký, Hladonik)


    Tappara Tampere: Heljanko (Bäckström) – Vittasmäki (A), Rantakari, Mäntylä (A), Kemiläinen, Rautanen, Elorinne, Utunen, Moilanen – Erkinjuntti, J. Järvinen, Kuusela (C) – Záborský, Malinen (TS), Levtchi – Rauhala, Jasu, Ojamäki – Luoto, M. Järvinen, Tanus.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), Doudera, Musil, Matyáš, Gernát, Haman, Bartko, Adámek – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (A), Vlach, Svačina – Hladoník, Viedenský, Dravecký (TS, A).

    Rozhodca: Zrnič (SLO), Fonselius (FIN) – Elonen (FIN), Hägerström (FIN).

    Diváci: 3351