Augsburg – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Frankfurt – Brémy 1:2 (kon.) | Hoffenheim – Freiburg 3:1 (kon.)
Leverkusen – Wolfsburg 1:3 (kon.) | Norimberk – Mainz 1:1 (kon.) | Stuttgart – Bayern 0:3 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
1:2 (0:1)
Werder Brémy
cz Sobota 01.09.2018, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Eintracht Frankfurt a Werder Brémy.
     
    Eintracht Frankfurt

    Fotbalisté Frankfurtu se i v loňské sezóně prezentovali velice dobrými výkony, které nakonec stačily na osmou příčku, která by za normálních okolností nestačil na pohárovou Evropu. To by tu ale nesmělo být finále DFB Pokalu, ve kterém Eintracht překvapivě zdolal mnichovský Bayern poměrem 3:1. Frankfurt mohl pomýšlet nad účasti v Lize mistrů, nicméně nepovedená koncovka sezóny nakonec přinesla pouze zmiňované osmé místo. Domácí tým dnešního utkání vstoupil do letošního ročníku ligové scény tou správnou nohou, neboť uspěl na hřišti Freiburgu. O dvě branky Eintrachtu se postarala dojive Müller – Haller.
     
    Werder Brémy

    Na druhé straně stojí Werder, který už delší dobu nemůže najít ten správný herní rytmus, který by znamenal postavení na příčkách zaručující pohárovou Evropu. Werder se v uplynulé sezóně umístil na jedenácté pozici, na případnou účast v Evropské lize mu scházelo propastných jedenáct bodů. Brémy se hodně trápily v ofenzívě, která za celý ročník nasázela sedmatřicet branek, což bylo páté nejhorší počínání v celé soutěži. Werder zahájil letošní sezónu domácím utkáním proti Hannoveru, které nakonec skončilo nerozhodným výsledkem 1:1. O jedinou branku Brém se postaral český obránce Theodor Gebre Selassie.
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. da Costa, Salcedo, D. Abraham (C), Willems – Torró, G. Fernandes – N. Müller, Gaćinović, Kostić – Haller.
    Náhradníci: Rönnow – N'Dicka, de Guzmán, Jović, Paciência, Russ, Tawatha.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede, Klaassen – Osako, M. Kruse (C), Harnik.
    Náhradníci: Plogmann – Kainz, C. Pizarro, Rašica, Langkamp, J. Eggestein, Friedl.

    Rozhodčí: Storks – Siewer, Christ.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal také český brankář Pavlenka, který ho okamžitě rozehrál na pravou stranu, kde se nacházel volný Gebre Selassie.
     
    4
    Werder to zkoušel po pravém křídle, kde se do šestnáctky dostával zkušený Kruse. Hostující kapitán si ale ukopl míč daleko od kopačky.
     
    5
    Nedovoleného zákroku se dožadoval Eggestein, který byl poslán k zemi zhruba deset metrů od velkého vápna. Hlavní sudí se neodvážil odpískat.
     
    6
    Willems to neudělal u postranní čáry dvakrát nejlépe, napadající Osako se ale daleko s míčem nedostal. Eintracht se snaží uklidnit hru.
     
    7
    Kostić roztáhl hru na levou stranu, kde operoval právě Willems. Druhý jmenovaný nedokázal poslat míč kolem bránícího Veljkoviće.
     
    8
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop tohoto zápasu. Frankfurt se ujal rohu z levé strany, Pavlenka vyrazil míč daleko z velkého vápna.
     
    9
    Da Costa si na pravém křídle pohlídal náběh Augustinssona, který vybojoval pouze autové vhazování z levé strany.
     
    10
    Frankfurt to nyní skvěle vykombinoval kousek od šestnáctky, da Costa ale nedokázal přejít přes důrazně hrajícího Moisandera.
     
    11
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil jeden z hráčů Eintrachtu. Na scénu přispěchal také lékařský tým domácího celku.
     
    11
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Carlos Salcedo, přichází Evan N'Dicka.
     
    12
    Po zhruba minutovém ošetření se pokračuje ve hře. Da Costa se ujal autového vhazování, které poslal na naběhnuvšího Müllera.
     
    13
    Domácí si vzali na starost rozehrávku dalšího rohu, který ale dopadl úplně stejně. Werder je v tuto chvíli pod velice drtivým tlakem.
     
    14
    Český brankář Pavlenka obdržel přihrávku na pravou nohu, načež opět spolupracoval s Gebre Sellasiem. Hosté to zkouší hodně pozvolně.
     
    15
    Hodně hraniční zákrok v domácí šestnáctce. Přihrávka od Klaasena totiž směřovala na Eggesteina, kterého doslova zboural vracející se obránce.
     
    16
    Willems předal míč na levou nohu na Kostiće, který pro změnu hledal v šestnáctce Hallera. Posledně jmenovaný v pádu zakončoval nad branku.
    16. Haller zakončoval nad branku.
     
    17
    Tentokráte to s agresivitou přehnal hostující Veljković, který poslal k zemi Fernandese. Standardka pro Frankfurt z velké vzdálenosti.
     
    18
    Velká šance Werderu! Parádní přenesení hry našlo na levé straně Osaku, jehož centr našel zcela volného Kruseho. Hostující kapitán zakončil slabě doprostřed branky.
    18. Harnik selhal v šanci.
     
    19
    Posléze to hráči v bílém zkoušeli přes stranu, kde hodně často operuje Gebre Selassie. Míč tentokráte skončil za postranní čárou.
     
    20
    Na druhé straně to střeleckým pokusem zkoušel Haller, tentokráte se jednalo o velice nepovedený projektil, po kterém Pavlenka nezasahoval.
     
    21
    Máme za sebou více než dvacet minut. Zatím sledujeme velice ofenzivní představení, oba celky si vytvořily několik slušných příležitostí.
     
    22
    Opět byl do kombinace zapojen brankář Pavlenka, který si připsal další přesnou přihrávku. Tentokráte byl adresátem míče Veljković.
     
    22
    Werder právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Kolmice našla za obranou naběhnuvšího JUJA OSAKU, který přízemní střelou překonal vyběhnuvšího Trappa. Hlavní sudí nejprve branku neuznal, po poradě s videorozhodčími ale ukázal na na půlící čáru.
    22. Juja OSAKO - 0:1
     
    23
    Na úvodní branku jsme tak čekali něco málo přes dvacet minut. V tuto chvíli je na tahu Frankfurt, který se ihned tlačí do šestnáctky.
     
    24
    Willems se opět rozhodl podpořit své útočné spoluhráče, jenomže přihrávka mu nadělala obrovské starosti, míč tak skončil až v zámezí.
     
    29
    Domácí se opět nastěhovali do šestnáctky, neboť zahrávali rohový kop. Do zakončení se dostal Gaćinović, který se ale objevil v ofsajdu.
     
    30
    Na druhé straně neuspěl ve vzduchu Harnik, k míči se tak dostal velice aktivní Willems, který si prostřednictvím autového vhazování vybral Torra.
     
    31
    Fanoušci Commerzbank-Areně byli svědky dalšího rohového kopu. Tentokráte se míč snášel směrem do branky, kde bezpečně zasáhl Pavlenka.
     
    32
    Harnik si uvnitř pokutového území počkal na náběh Osaky, který byl na poslední chvíli zablokován. Nyní si brankář Trapp určitě oddychl.
     
    32
    Tak pozor! Willems naprosto zbytečně udeřil pěstí Gebre Selassieho, za což pochopitelně uviděl červenou kartu. Lodivod Eintrachtu určitě není potěšen.
    32. Červená karta
     
    33
    Nutno dodat, že Brémy jsou zatím směrem dopředu mnohem nebezpečnější. To se snažil potvrdit Eggestein, který ale nenašel Osaku.
     
    34
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Nicolai Müller, přichází Taleb Tawatha.
     
    35
    Pochvalu si ale zaslouží český obránce, který si sice úder nechal líbit, důležité ale bylo, že soupeři zbytečně neoplácel. Werder z toho nyní může těžit, bude hrát něco málo přes hodinu hry v početní výhodě.
     
    36
    Veljković dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec si vybral vedle stojícího Moisandera, kterému se nepodařilo najít naběhnuvšího Harnika.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Mijat Gaćinović (Eintracht Frankfurt).
     
    37
    Nyní se Eggestein snažil propasírovat celkem kostrbatou přihrávku na Osaku, s čímž počítal také Abraham, jenž přihrávku zastavil.
     
    38
    Eintracht vyloučení celkem neunáší, což je vidět na hodně agresivním dostupování protihráčů. Nyní to hodně těžce odnesl faulovaný da Costa.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Tawatha se chytrým pohybem nedokázal dostat za záda přesily protihráčů, posléze se to nepovedlo ani kolegovi Kostićovi.
     
    41
    Fernandes se snažil zrychlit kombinaci přihrávkou na Kostiće, přihrávka ale směřovala na paty srbskému křídelníkovi.
     
    42
    Eggestein si opět ustlal v pokutovém území, ani tentokráte se pokutový kop konat nebude. Hlavní sudí zřejmě nechce Eintrachtu zasadit další "úder".
     
    43
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Frankfurt se snaží hrát útočně, zatím se mu to ale vůbec nedaří.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Philipp Bargfrede (Werder Brémy).
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Klaassen si kousek od pokutového území pomohl faulem, domácí to ještě jednou zkusí směrem dopředu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, ve kterém se děly věci. Úvodní minuty přinesly celkem vyrovnanou podívanou, nicméně do vedení se dostal Werder. Konkrétněji se prosadil křídelník Osaka, jehož branka nejprve nebyla uznána, posléze se ale sudí poradil s videorozhodčími, kteří branku nakonec uznali. Další zásadní moment přišel po necelých třicet minutách, zbytečně se totiž nechal vyloučit domácí Willems, který udeřil do hlavy Gebre Selassieho. Werder tak má vše ve svých rukou, do druhého poločasu půjde s vedením 1:0, navíc bude dohrávat v početní výhodě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Harnik ihned po startu druhého poločasu napadal rozehrávku soupeře, odkop od kopačky Fernandese zablokoval do zámezí.
     
    49
    Nyní musel pro změnu zasahovat Veljković, který před napadajícím Hallerem raději odkopl do zámezí. K provedení autu se postavil N'Dicka.
     
    49
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    50
    Gaćinović se vydal do souboje s Pavlenkou, český brankář ho ale fauloval, což znamená, že domácí budou zahrávat penaltu. Domácí brankář je značně otřesen, na scénu okamžitě přispěchal lékařský personál. Mezitím se začal rozcvičovat náhradní brankář Plogmann.
    50. Tvrdý souboj Pavlenky s Gaćinovićem, po kterém zůstal český brankář ležet na zemi.
     
    51
    Gesto lékaře je jasné, Jiří Pavlenka nebude pokračovat ve hře!
     
    52
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Jiří Pavlenka, přichází Luca Plogmann.
     
    53
    Český brankář byl odnesen na nosítkách, mezitím se Plogmann rozcvičuje v brance. Nutno připomenout, že Eintracht má k dispozici penaltu.
     
    54
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají krok! K rozehrávce pokutového kopu se postavil SÉBASTIEN HALLER, který poslal brankáře na opačnou stranu.
    54. Sébastien HALLER - 1:1
     
    55
    Domácí tak vstoupili do druhého poločasu velice dobře, stav je tak nerozhodný. Plogmann se sotva dostal na hrací plochu a okamžitě inkasoval.
     
    56
    Na druhé straně si rutinní práci připsal brankář Trapp, který sevřel balón do náruče, načež ho rozehrál výhozem do strany na da Costu.
     
    57
    Werder absolutně přestal hrát, což mohlo mít fatální následky. Kostić se totiž dostal po pravém křídle až do vápna, Hallerovi se ale zakončení nezdařilo.
     
    58
    Hráči v černých dresech zahrávali rohový kop nakrátko, což nebylo zrovna nejlepší řešení. Následný centr pouze přeletěl šestnáctkou.
     
    59
    Hodně odvážně zajel pod nohy soupeře Torró, který si ale vysloužil ovace stadionu. Domácí jsou na koni, nyní mají k dispozici další roh.
     
    59
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Martin Harnik, přichází Claudio Pizarro.
     
    60
    Centr směřoval na přední tyč, kde se po míči pokoušel vrhnout Tawatha. Včas ale zakročil hostující Moisander, který poslal míč do bezpečí.
     
    61
    Tím dalším, kdo si pomohl nedovoleným zákrokem byl Gebre Selassie. Hostující obránce fauloval před středovým kruhem Tawathu.
     
    62
    Šťastná odraz nyní mohl pomoct Krusemu, jenomže míč se nakonec od jeho kopačka odrazil přímo do rukavic brankáře Trappa.
     
    62
    Osaka dnes podruhé skóroval z ofsajdu, tentokráte se skutečně jednalo o neregulérní branku. To mohl být pro aktivně hrající domácí hráče šok.
    62. Neuznaná branka hostů.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Eintracht se ve druhém poločase výrazně probudil, i v deseti je výrazně aktivnějším týmem.
     
    64
    Veljković raději zahrál za cenu rohového kopu, ke kterému se postavil aktivní Kostić. Srbský křídelník našel na přední tyči pouze Bargfredeho.
     
    65
    Haller neuspěl v hlavičkovém souboji proti Gebre Selassiemu, posléze da Costova nabídka trefila pouze nohu prvního protihráče.
     
    66
    Autové vhazování si vzal na starost právě da Costa. Vzdušná nabídka se stala kořistí Moisandera, který opět odehrál míč do bezpečí.
     
    67
    Vypadá to, že se bude muset opět střídat. Tentokráte na zemi skončil domácí Gaćinović, který si gestem ruky říkal o nahrazení náhradníkem.
     
    68
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Mijat Gaćinović, přichází Jonathan de Guzmán.
     
    69
    Dnešní utkání je plné nevšedních momentů. Nejprve byl vyloučen domácí Willems, navíc museli být hned tři hráči vystřídání kvůli zranění.
     
    74
    Obrázek hry se nikterak nemění. Augustinsson se před malým momentem dostal k centru, který ale vzorně odvrátil dobře stojící Abraham.
     
    75
    Velice pohotovým zakončením to zkoušel Kruse, který po delší době protáhl znuděného Trappa. Ten jeho pokus raději vyrazil nad branku.
     
    76
    Werder měl k dispozici rohový kop, po kterém se dostal k celkem slibnému náporu. Domácí ale tento nápor přečkali s menším štěstím.
     
    77
    Střídající de Guzmán se snažil vysunout Hallera, s čímž počítal také pozorný Moisander. Posléze si domácí forvard hodil míč ven z hrací plochy.
     
    78
    Veljković to nyní zkoušel trochu zbytečným nákopem na druhou stranu. Jeho nabídka měla ideální výšku, jeho kolegové tento záměr ale nepochopili.
     
    79
    To nebylo vůbec špatné! Kruse posílal míč ke vzdálenější tyči, kde se do zakončení dostal Gebre Selassie. Jeho rána o zem přeletěla Trappa, na brankové čáře ale zasáhl Abraham.
     
    80
    Torró se zbytečně vystavil těžké situaci, ze které nedokázal vyjít jako vítěz. Napravil to až jeho kolega Fernandes, který vybojoval balón zpět.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Miloš Veljković (Werder Brémy).
     
    82
    De Guzmán si všiml naběhnuvšího da Costu, na kterého okamžitě servíroval svůj pas. Druhý jmenovaný si ale nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    83
    Klaassen obdržel přihrávku pod sebe, míč se mu nakonec připletl mezi nohy, což hrálo do karet Abrahamovi. Domácí se ale daleko nedostali.
     
    83
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Philipp Bargfrede, přichází Milot Rašica.
     
    84
    Máme před sebou něco málo přes deset minut. V tuto chvíli je výrazně aktivnější Werder, který se snaží využít početní převahy.
     
    87
    Hosté se opět usadili s míčem na útočné polovině, zatím ale marně hledají skulinku v obraně soupeře. Nyní to nevyšlo záložníkovi Klaassenovi.
     
    88
    Abraham musel rychle jednat před napadajícím Krusem, nakonec se mu podařilo alespoň na chvíli odvrátit míč do bezpečí.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě můžeme očekávat delší nastavení, Pavlenka byl totiž dlouho ošetřován.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o sedm minut.
     
    90+1
    Osako celkem snadným způsobem prošel přes protihráče, načež poslal do šance svého kolegu. Výborným zákrokem se ale prezentoval Trapp.
     
    90+2
    Eintracht je i nadále pod drtivým tlakem. Málem se do dalšího zakončení dostal Gebre Selassie, míč nakonec skončil v rukavicích Trappa.
     
    90+3
    Hráči v bílém neúnavně svírají svého soupeře na jeho vlastní polovině. Dočká se Werder kýžené druhé branky?
     
    90+4
    Gebre Selassie chtěl v pokutovém území oslovit Pizarra, který byl ihned odstaven od míče. Eintracht brání opravdu hodně dobře.
     
    90+6
    Je tu další standardka pro Brémy. Nedovoleným zákrokem si totiž pomohl domácí Fernandes, který poslal k zemi Eggesteina.
     
    90+6
    Werder právě vstřelil branku!
    To je neskutečné, přímý kop totiž končí druhou brankou Werderu! K oné rozehrávce se nakonec postavil MILOT RAŠICA, jehož fantastický obstřel zamířil až do sítě. Trapp byl v tuto chvíli zcela bez šance.
    90+6. Milot RAŠICA - 1:2
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Werderu Brém poměrem 2:1. Eintracht dlouho sahal po remízovém výsledku, nicméně v poslední minutě nastaveného času rozhodl Rašica. Domácí hráli více než hodinu hry bez vyloučeného Willemse, nicméně nakonec se nedočkali ani bodu. Brémy se totiž v posledních minutách nadechli k velice drtivému tlaku, který nakonec skončil druhou brankou. Špatnou zprávou je určitě zranění českého brankáře Jiřího Pavlenky, který byl odnesen na nosítkách.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:13. (17:30:07)

    David Suchý

    Góly: 54. Haller (pen.) – 22. Osako, 90+6. Rašica

    Karty:   36. Gaćinović (FRN) – 44. Bargfrede (BRM), 81. Veljković (BRM)   32. Willems (FRN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:13.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. da Costa, Salcedo (11. N'Dicka), D. Abraham (C), Willems – Torró, G. Fernandes – N. Müller (34. Tawatha), Gaćinović (68. de Guzmán), Kostić – Haller.
    Náhradníci: Rönnow – N'Dicka, de Guzmán, Jović, Paciência, Russ, Tawatha.

    Werder Brémy: Pavlenka (52. Plogmann) – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede (83. Rašica), Klaassen – Osako, M. Kruse (C), Harnik (59. C. Pizarro).
    Náhradníci: Plogmann – Kainz, C. Pizarro, Rašica, Langkamp, J. Eggestein, Friedl.

    Rozhodca: Storks – Siewer, Christ