Kutaisi – Razgrad 0:1 (kon.) | Zenit – Molde 3:1 (kon.) | Trenčín – Larnaca sk 1:1 (kon.)
Tiraspol – Karabach 1:0 (kon.) | FK Sūduva – Celtic 1:1 (kon.) | APOEL – Astana 1:0 (kon.)
Sigma Olomouc – Sevilla 0:1 (kon.) | Sarpsborg – Tel Aviv 3:1 (kon.) | Malmö – Midtjylland 2:2 (kon.)
Dudelange – Kluž 2:0 (kon.) | Olympiakos – Burnley 3:1 (kon.) | Bergamo – Kodaň 0:0 (kon.)
Bazilej – Limassol 3:2 (kon.) | Ljubljana – Trnava sk 0:2 (kon.) | Zorja Luhansk – Lipsko 0:0 (kon.)
Genk – Brøndby 5:2 (kon.) | Rapid Viedeň – FCSB 3:1 (kon.) | Partizan – Besiktas 1:1 (kon.)
Rosenborg – Škendija 3:1 (kon.) | Rangers – Ufa 1:0 (kon.) | Gent – Bordeaux 0:0 (kon.)
koniec
NK Olimpija Ljubljana
0:2 (0:2)
FC Spartak Trnava
Štvrtok 23.08.2018, 20:30 • Stadion Stožice, Ljubljana (Slovinsko) • Európska liga (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Je koniec! Slovenský majster Spartak Trnava zvládol bravúrne zápas na slovinskej pôde a vezie si domov víťazstvo o dva góly, takže do domácej odvtedy má tak veľké šance, žeby si mohol zahrať v skupinovej fáze Európskej ligy. O osude tohto stretnutia rozhodol prvý polčas, keď Bakoš premenil penaltu, potom bol vylúčený Tóth a prišiel vlastný gól Ilića a skóre 0:2 z pohľadu domácich sa už nemenilo. Čo viac dodať, toto je parádny výsledok slovenského zástupcu, ktorý hral väčšinu zápasu v oslabení o jedného hráča a aj tak dokázal zvíťaziť, čím roztrhal papierové prognózy a umlčal sebavedomých hráčov Ljubljany, ktorí sa už po žrebe videli v Európskej lige.

    Netreba zabúdať aj na Trenčín, ktorý v Žiline remizoval 1:1 s Larnacou a ani tento výsledok nieje beznádejný, ale Trenčín to na pôde súpera bude mať ťažšie. Trnava však nesmie podceniť domácu odvetu, ešte ju čaká náročná úloha. My však verme, že oba naše celky spravia výsledky, ktoré by ich posunuli do Európskej ligy!

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok neskorého večera a takisto aj úspešný posledný zajtrajší pracovný deň. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:30:25)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Savic (NK Olimpija Ljubljana).
     
    90+3
    Mohlo to byť 0:3! Po parádnom centri sa dostal do zakončenia Janso, ale jeho pokus vyrazil Ivačič do bezpečia. Do zakončenia sa ešte snažil dostať Grendel, jeho pokus zblokoval Kronaveter mimo bránu.
     
    90+2
    Brkićov pokus z väčšej vzdialenosti končí vedľa Chudého brány! Brankár Trnavy sa s rozohrávkou nikam neponáhľa, ostávajú posledné minúty nadstaveného času.
     
    90+1
    Ljubljana sa pokúša ešte útočiť a aspoň streliť ten jeden gól. Zbytočne však obranu neotvára, stále treba mať na pamäti odvetné stretnutie v Trnave, kde všetko môže byť inak.
     
    90
    Druhý polčas sa predlžuje o 4 minúty, tie potrebuje Spartak ešte zvládnuť!
     
    89
    Brkićov pokus bol však nepresný, Chudý a aj celá Trnava si mohla vydýchnuť. Riadny hrací čas sa čoskoro naplní, očakávame údaj o nadstavenom čase.
     
    88
    Hladík fauloval Kronavetera a domáci ešte získavajú priamy kop z nebezpečnej pozície. Možno to bude aj posledná šanca pre Ljubljanau ohroziť bránu nášho majstra.
     
    87
    Savic stihol dobehnúť dlhú prihrávku v pokutovom území Trnavy, ale jeho následný center končí u brankára Chudého. Ten ešte takticky natiahol čas a dlhým výkopom posiela svoji spoluhráčov na súperovu polovicu.
     
    86
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Jirka, prichádza Lupták.
     
    85
    Domáci faulovali Grendela, ktorý výborne napádal súperovu rozohrávku a nazbieral tak veľmi cenné sekundy. Pri lavičke Trnavy sa schyľuje k poslednej výmene.
     
    84
    Pokračujeme už v zápase ďalej, sledujeme kombináciu domáceho tímu, ale momentálne má Ljubljana problémy s prechodom na útočnú polovicu. Stále však treba ustáť záverečné minúty druhého polčasu.
     
    83
    Striedanie v tíme NK Olimpija Ljubljana: z ihriska odchádza Ilić, prichádza Brkić.
     
    82
    Druhý výborný zákrok Chudého v tomto zápase! Kingsley Boateng sa opäť dostal pred brankára Trnavy, ale ani v tomto prípade sa mu ho nepodarilo prekonať. Došlo tak k nepríjemnej zrážke a obaja hráči sú ošetrovaní.
     
    81
    Niečo málo cez desať minút ostáva dohrať v tomto zápase. Ljubljana sa stále snaží skórovať, ale márne. Hrá sa však až do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Bakoš, prichádza Janso.
     
    78
    Aj od výkonu brankára sa odvíja výsledok a Chudý zatiaľ zvláda všetko výborne a pridal aj veľmi dôležitý zákrok, ktorým výrazne udržal nádej Spartaku vybojovať na pôde súpera parádny výsledok.

    Miroslav Revaj

    Góly: 22. Bakoš (pen.), 35. Ilić (vla.)

    Karty:   64. Ilić (OLL), 90+4. Savic (OLL) – 45. Sloboda (TRN), 49. Bakoš (TRN), 56. Kadlec (TRN)   29. Tóth (TRN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 14:19.
    NK Olimpija Ljubljana: Ivačič – Putinčanin, B. Ilić (C) (83. Brkić), Maksimenko, Štiglec – Tomić – Avramovski (62. Suljič), Kapun (62. Boateng), Kronaveter, Savic
    Náhradníci: Vidmar – Bagnack, Valenčič, Brkić, Jurčević, Sulijić, Kingsley Boateng

    FC Spartak Trnava: Chudý – Kadlec, Hladík, Tóth, Čonka – Jirka (86. Lupták), Sloboda, Greššák (C), Rada (71. Oravec), Grendel – Bakoš (80. Janso)
    Náhradníci: Rusov – Janso, Yilmaz, Dangubić, Oravec, Lupták, Pekár

    Rozhodca: Craig Pawson – Stephen Child, Lee Betts – Chris Kavanagh (všetci Anglicko)
    Štvrtok 30.08.2018
    Trnava - Ljubljana 1:1

    Góly: 12. Godál – 42. Kapun

    Karty:   50. Oravec (TRN), 67. Godál (TRN), 76. Hladík (TRN), 90+6. Janso (TRN) – 25. Tomič (OLL), 38. Bagnack (OLL), 90+3. Kronaveter (OLL), 90+6. Brkič (OLL)