Liverpool – West Ham 4:0 (kon.) | Southampton – Burnley 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:2 (0:1)
Manchester City
Nedeľa 12.08.2018, 17:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Odo mňa je to všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. (18:56:03)
     
    Manchester City vstupuje do sezóny veľmi dobre, keď vyhral na Emirates Stadium. Väčšinu stretnutia síce kontroloval, ale aj Arsenal mal šance. Do streleckej listiny sa zapísali Raheem Sterling a Bernardo Silva. Unai Emery tak na premiéru na lavičke londýnskeho celku bude chcieť rýchlo zabudnúť.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Kevin De Bruyne sa na malom priestore krásne zbavil hráča súpera a prudko vystrelil z diaľky, lopta skončila tesne nad.
     
    90+3
    Manchester City už s loptou na súperovej polovici, bude sa snažiť postrážiť si záver stretnutia.
     
    90+2
    Arsenal sa neprestáva snažiť aj napriek tomu, že šance na body sú minimálne. Alexandre Lacazette však v príležitosti, po prihrávke sprava vystrelil spred malého vápna nad.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    89
    Mesut Özil dostal pekný oblúčik do šestnástky, ešte prihral na Henricha Mchitarjana, no toho zakončenie zablokoval Benjamin Mendy.
     
    88
    Leroy Sané vystrelil z hranice šestnástky, no jeho pokus nebol ideálny. Lopta po trávniku opustila hraciu plochu vedľa priestoru brány súpera.
     
    87
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Leroy Sané.
     
    86
    Bernado Silva videl v šestnástke voľného Benjamina Mendyho, lopta k nemu neprešla, ale odrazila sa na osi ihriska pred päťku k Sterlingovi. Toho výborne zablokoval Sokratis Papastathopoulos, následne spomínaný Benjamin Mendy vystrelil len do Čecha.
     
    85
    Takmer fatálna chyba Edersona, ktorý si dovolil pri rozohrávke veľmi veľa, no nakoniec svoje zaváhanie proti dvojici Alexandre Lacazette a Mesut Özil napravil.
     
    84
    Alexandre Lacazette síce získal loptu v strede poľa, no pomohol si pri tom faulom na Fernandinha. Francúz sa síce hneval, ale Michael Oliver rozhodnutie nezmení.
     
    83
    Gabriel Jesus uvoľnil v šestnástke súpera Ilkaya Gündoğana, jeho center pred bránu nedokázal zachytiť na druhej strane Raheem Sterling.
     
    82
    Bernardo Silva preniesol hru na ľavú stranu, no Héctor Bellerín výborne vyštartoval a nepustil loptu na Raheema Sterlinga.
     
    81
    Mesut Özil dostal loptu zľava do šestnástky súpera, no nedokázal v ideálnej pozícii loptu zakončiť. Tá mu ušla za bránkovú čiaru.
     
    80
    Už len desať minút ostáva do konca tohto stretnutia a nič nenasvedčuje tomu, že Manchester City príde o všetky body.
     
    79
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Gabriel Jesus.
     
    78
    Arsenal drží loptu na súperovej polovici ihriska a pomaly kombinuje. Nakoniec prišiel pas za obranu, ktorý Pierre-Emerick Aubameyang zakončil gólov, no z ofsajdu. Pri snahe odkopnúť loptu sa zbytočne zranil John Stones. Mal by to ale predýchať.
     
    76
    Alexandre Lacazette zapracoval vedľa svojej šestnástky, zrazený center skončil ziskom rohového kopu. Ten sa hráčom Arsenalu zakončiť nepodarilo.
     
    75
    Ilkay Gündoğan vystrelil z voleja z hranice šestnástky, trafil iba spoluhráča Sergia Agüera, ktorý stál v ofsajde. Po odrazenej lopte preto do šance nemohol ísť Bernardo Silva.
     
    74
    Raheem Sterling nedokázal v šestnástke súpera vymyslieť nič, hráči Arsenalu ho dobre vytlačili k strede poľa. Ešte na polovici domácich však fauloval Alexandre Lacazette.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Kevin De Bruyne (Manchester City).
     
    72
    Matteo Guendouzi sa dostal aj k strele. Z diaľky vystrelil po ideálnej prihrávke proti nohe, lenže mieril veľmi vysoko nad.
     
    71
    Na rozdiel od Özila, pri svojej premiére v súťažnom zápase za Arsenal hrá veľmi dobre mladý Matteo Guendouzi. Napriek tomu, že to má dosť náročné, tak odoberá lopty, presne prihráva a výborne predvída hru.
     
    70
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Granit Xhaka, prichádza Lucas Torreira.
     
    69
    Mesut Özil len potvrdzuje to, že dnes hrá katastrofálne. Prihrávka na nabiehajúceho Pierre-Emerick Aubameyanga bola priam hrôzostrašná.
     
    67
    Shkodran Mustafi sa porúčal na zem ešte pred tým, ako lopta doletela do vápna, no faul sa nepískal. Arsenal s ďalšou akciou, center Héctora Bellerína neprešiel.
     
    66
    Arsenal získava rohový kop, vôbec prvý v tomto stretnutí. Rozohrávať bude môcť Mesut Özil.
     
    65
    Arsenal sa snaží o odpoveď, no Ilkay Gündoğan fauloval prenikajúceho Mesuta Özila. Domáci hráči sa vrátili smerom dozadu. Následne síce Stephan Lichtsteiner centroval, no Laporte loptu odvrátil.
    64. Bernardo Silva (MAC) - 0:2
     
    64
    Manchester City dal gól!
    Predošlá nevyužitá šanca už mrzieť nemusí, aspoň teda nie hostí, pretože Raheem Sterling na krídle uvoľnil Benjamina Mendyho, ktorý poslal center po zemi do druhej vlny a z hranice bieleho bodu poslal úplne osamotený Portugalčan BERNARDO SILVA loptu rezolútne ľavačkou do rohu brány. Čech bez šance.
    63. Sergio Agüero (MAC)
     
    63
    Mesut Özil centrom z rohového kopu hľadal spoluhráčov v šestnástke súpera, no prišiel razantný odkop a Sergio Agüero išiel sám na Petra Čecha, no nedal gól. Skvelý zákrok brankára Arsenalu.
     
    62
    Rozhodca Michal Oliver teraz výrazne dohovára Fernandinhovi, ako kapitánovi, že Manchester City poriadne naťahuje čas. Okrem striedania Mahreza to pri rozohrávke robí aj Ederson. Ak sa to bude opakovať, tak sa bude žltiť.
     
    61
    Stephan Lichtsteiner a Mesut Özil sa tentoraz nedohodli najlepšie, pretože po pase na túto dvojicu sa máva a aj píska ofsajdové postavenie.
     
    60
    Manchester City teraz natiahol asi dve minúty, pretože najskôr sa riešila šarvátka a potom Mahrez kráčal na striedačku od rohovej zástavky, pretože on mal zahrávať roh, takmer 45 sekúnd. Nakoniec ho rozohral De Bruyne, našiel iba Čecha.
     
    59
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Rijád Mahríz, prichádza Kevin De Bruyne.
     
    58
    Manchester City získal rohový kop, ešte pred ním však Stephan Lichtsteiner a Aymeric Laporte niečo medzi sebou riešili, ukonči to hlavný rozhodca.
     
    57
    Bernardo Silva poslal sprava zblokovaný center, ktorý si ale našiel pred šestnástkou Ilkay Gündoğan. Lopta mu nesadla, odhlavičkoval Shkodran Mustafi.
    56. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    56
    Alexandre Lacazette sa dostal na hranici šestnástky k odrazenej lopte, jeho volej zo skvelej pozície však skončil vedľa brány. Francúz s týmto mal naložiť lepšie.
     
    55
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Aaron Ramsey, prichádza Alexandre Lacazette.
     
    54
    Sokratis Papastathopoulos odvrátil loptu do autu, Riyad Mahrez sa s ním vôbec neponáhľa a čaká na Walkera, ktorý navyše počkal na striedanie Arsenalu.
     
    53
    Pokus o pas za obranu Arsenalu neprešiel, vo vzduchu najlepšie zareagoval grécky obranca Sokratis Papastathopoulos. Vzápätí sa síce Raheem Sterling dostal do vápna, no lopta mu ušla.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Granit Xhaka (Arsenal FC).
     
    51
    Rohový kop nedopadol pre Manchester City ideálne, a tak Arsenal prešiel do rýchlej kontry. Skvele sa však vrátil stopér John Stones.
     
    50
    Sergio Agüero sa dostal pred šestnástkou protivníka k odrazenej lopte a z prvej vystrelil veľmi nebezpečne. Tečovaný pokus skončil tesne nad bránou.
     
    49
    Arsenal sa snaží čo to ide niečo vymyslieť, v strede poľa ale vládnu hráči Manchestru City, ktorí súperom nič zaujímavé vymyslieť nedovoľujú.
     
    48
    Manchester City rohový kop nezakončil, Arsenal tak prešiel v trojici do kontry, avšak Henrich Mchitarjan neposlal ideálnu prihrávku na Mesuta Özila.
     
    47
    Raheem Sterling sa do šestnástky súpera nedostal, na rohový kop loptu odvrátil Aaron Ramsey. Walesan mal menšie problémy, ale je v poriadku.
     
    46
    Ani jeden tréner polčas nestriedal. Jedinou zmenou tak ostáva výmena v prvom polčase, kedy zranený Ainsley Maitland-Niles prepustil miesto Stephanovi Lichtsteinerovi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas tohto nesmierne zaujímavé a výborného zápasu je za nami. Musíme konštatovať, že sledujeme doposiaľ najlepší zápas nového ročníka Premier League, v ktorom zatiaľ vedie Manchester City. O jediný presný zásah sa postaral Raheem Sterling. Druhé dejstvo sa začne zhruba o 18:04.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Lopta sa drží v strede poľa, ani jeden tím v závere nechce spraviť chybu. Smerom dopredu sa mužstvá už tak veľmi nehrnú.
     
    45+2
    Aaron Ramsey a Henrich Mchitarjan zakombinovali v šestnástke súpera, lenže arménsky záložník mal ťažkú pozíciu na strelu cez hráča City. Loptu poslal vedľa.
     
    45+1
    Nadstavujú sa až 4 minúty, na začiatku ktorých sa do šance nedostal Aaron Ramsey, pretože bol zastavený ofsajdovým postavením.
     
    45
    Henrich Mchitarjan poslal pas pred šestnástku. Pierre-Emerick Aubameyang loptu spracoval a mal dosť veľa priestoru. Z dobrej pozície vyslal prudkú strelu, bránu ale minul.
     
    44
    Sergio Agüero sa na malom priestore v šestnástke súpera k strele nedostal, získal aspoň rohový kop. Ten však bez problémov odvrátil Sokratis Papastathopoulos.
     
    43
    Mesut Özil nepochodil s ďalším nápadom o zaujímavý oblúčik do vápna. Riyad Mahrez preto okamžite dostal loptu na opačnú stranu, tentoraz to prekombinoval.
     
    42
    Riyad Mahrez sa dostal s loptou do šestnástky a okolo dvoch obrancov súpera poslal parádny technický pokus smerom na vzdialenejšiu žrď. Bránu tesne minul.
     
    41
    Arsenal prešiel veľmi rýchlo od vlastnej šestnástky až pred vápno súpera, no Mesut Özil poslal veľmi zlý center, s ktorým defenzíva City nemala problém.
     
    40
    Už len päť minút do konca prvého polčasu v tomto výbornom zápase. Manchester City vedie po góle Raheema Sterlinga najtesnejším rozdielom.
     
    39
    Stephan Lichtsteiner musel na krídle faulovať, pretože Riyad Mahrez si okolo neho veľmi pekne prehodil loptu. Vzápätí po nepresnom pase Petr Čech poriadne zavaril Matteovi Guendouzimu, ten bravúrne zvládol neskutočne náročnú situáciu proti presile pred vlastným vápnom a so skákajúcou loptou a následne sa vyčítavo pozrel na svojho o sedemnásť rokov staršieho spoluhráča.
     
    38
    Pierre-Emerick Aubameyang je dnes dosť mimo hry, teraz sa mohol prvýkrát zapojiť do niečo vážnejšieho, ale v rýchlostnom súboji bol pri lopte skôr Aymeric Laporte.
     
    37
    Rijád Mahrez sa dostal k centru z krídla, avšak nabiehajúci Bernardo Silva sa do zakončenia nedostal. Rozohrávať bude Petr Čech.
     
    36
    Stephan Lichtsteiner je síce pravý obranca, ale to aj Héctor Bellerín, takže jeden z nich bude musieť hrať cez nohu naľavo. Zdá sa, že to bude práve novic, švajčiarsky reprezentant a bývalý hráč Juventusu, Lazia, Lille a Grasshopperu.
     
    35
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Ainsley Maitland-Niles, prichádza Stephan Lichtsteiner.
     
    34
    Ainsley Maitland-Niles poriadne kríva a vôbec nie je v poriadku. Manchester City to chcel skúsiť cez jeho stranu, ale vyzeralo to tak, že ako keby hráči hostí naschvál zastavili akciu a zakopli loptu, aj keď mali šancu prejsť do šance.
     
    33
    Zatiaľ čo sa Ainsley Maitland-Niles vrátil do hry, tak Arsenal vytvoril rýchlu akciu po pravej strane. Henrich Mchitarjan mal byť na jej konci, cez stopéra Johna Stonesa však nevystrelil.
     
    32
    Vynútená prestávka pokračuje, nehrá sa už viac ako dve minúty. Ainsley Maitland-Niles si drží ľavú nohu, no skúša to rozchodiť. Uvidíme, či sa bude musieť striedať.
     
    31
    Ainsley Maitland-Niles však ostáva s nepríjemným výrazom na tvári ležať na trávniku a potrebuje ošetrenie. Zdá sa, že pri tej rýchlosti dopadol veľmi nebezpečne. Nevyzerá to s ním vôbec dobre.
     
    30
    Kyle Walker si ešte na vlastnej polovici hodil loptu od nohy a nabral rýchlosť. Henrich Mchitarjan pre neho prekážka nebol, následne ho však dobehol Ainsley Maitland-Niles. Obaja sa po vzájomnom kontakte porúčali k zemi, hlavný rozhodca nepíska ani na jednu stranu.
     
    29
    Francúzsky obranca Aymeric Laporte následne narazil kolenom do žrde, no rýchlo sa oklepal a bol to práve on, kto úplne voľný hlavičkoval po rohovom kope. Nemieril vôbec presne.
    28. Rijád Mahríz (MAC), Aymeric Laporte (MAC)
     
    28
    Priamy kop rozohral prudko po trávniku k žrdi Riyad Mahrez. Petr Čech vyrazil iba pred seba, kde bol v stopercentnej šanci Aymeric Laporte, avšak brankár Arsenalu sa predviedol ležiac na zemi skvostným zákrokom.
     
    27
    Sokratis Papastathopoulos fauloval asi meter od svojej šestnástky svojho bývalého spoluhráča z Borussie Dortmund. Ilkay Gündoğan išiel k zemi po Grékovom sklze.
     
    26
    Mesut Özil sa dnes nevie presadiť. Aj teraz o loptu veľmi rýchlo po jej zisku prišiel, odzbrojil ho Benjamin Mendy, hrajúci iba deviaty zápas v drese klubu, do ktorého prišiel pred rokom. Za tento čas však získal vrátane titulu majstra sveta štyri trofeje.
     
    25
    Raheem Sterling znova naviezol loptu do vápna Arsenalu. Najskôr síce Ainsley Maitland-Niles predviedol čistý sklz, avšak záložník City loptu získal, vystrelil iba do Čecha.
     
    24
    Ainsley Maitland-Niles zlou prihrávkou stratil loptu na útočnej polovici ihriska. Dopredu unikal Raheem Sterling, prihrávka na voľných spoluhráčov neprešla, zle trafil loptu.
     
    23
    Rohový kop nedokázali hráči Manchestru City využiť, opäť rozohrával Petr Čech, no tentoraz si dal oveľa väčší pozor na svoje prihrávky.
     
    22
    Veľká chyba v rozohrávke Arsenalu. Petr Čech rozohral na krátko s jedným obrancom, ktorý poslal loptu na Mattea Guendouziho. Ten ju vrátil svojmu brankárovi, ktorý z prvej prihrával na Shkodrana Mustafiho, no lopta mu nesadla a takmer si dal vlastný gól. Iba tesne minul svoju bránu.
    21. Héctor Bellerín (ARS)
     
    21
    Héctor Bellerín si spracoval loptu pred veľkým vápnom, krásne si obhodil Benjamina Mendyho a prudko vystrelil. Ederson v bráne hostí si s jeho projektilom poradil. Manchester City prešiel dopredu, Sergio Agüero z mierneho uhlu trafil bočnú sieť.
     
    20
    Manchester City naďalej bez problémov kontroluje hru. Momentálne si prihrávajú jeho hráči v strede poľa. Dopredu sa neženú za každú cenu.
     
    19
    Ainsley Maitland-Niles centrom zľava spoluhráčov v šestnástke nenašiel, loptu ešte získal Xhaka. Poslal ju späť doľava, mladý anglický obranca už nezareagoval.
     
    18
    Sergio Agüero si vytvoril streleckú pozíciu na hranici veľkého vápna, ale nezakončoval, ešte hľadal spoluhráča po ľavej ruke. Benjamin Mendy už loptu nedostal.
     
    17
    Mahrez našiel centrom iba hlavu hráča Arsenalu, ktorým bol Ainsley Maitland-Niles. Domáci sa ale kvôli zlej prihrávke nedostali z vlastnej polovice.
     
    16
    Arsenal sa vysokou loptou nedostal k ničomu, defenzíva Manchestru City guľatý nezmysel okamžite získala a Benjamin Mendy centroval k bližšej žrdi. Čech vyrazil na roh.
     
    15
    Štvrťhodina hry je za nami, zatiaľ sa hrá vo vysokom tempe. Manchester City však má duel pod kontrolou, gól je toho iba dôkazom.
    14. Raheem Sterling (MAC) - 0:1
     
    14
    Manchester City dal gól!
    Shkodran Mustafi pokryl prihrávku na Sergia Agüera, no akcia hostí pokračovala. RAHEEM STERLING po hranici veľkého vápna obišiel Bellerína aj Guendouziho a krásne to obalil k žrdi. Angličan strelil svoj päťdesiaty gól v Premier League.
     
    13
    Veľmi pekná akcia hostí mohla skončiť veľkou šancou, pretože Raheem Sterling sa snažiť o kolmicu do šestnástky, ktorou by uvoľnil Ilkaya Gündoğana, lopta neprešla. Následne pálil Mahrez len slabo do Čecha.
     
    12
    Riyad Mahrez sa previnil faulom, čo si odniesol Ainsley Maitland-Niles. Arsenal prešiel rýchlo dopredu po ľavej strane, center chytil Ederson, ale mimo lopty vo vápne spadol Ramsey, faul na neho sa nepískal.
     
    11
    Ainsley Maitland-Niles fauloval v strede poľa, Manchester City prešiel k šestnástke, no tam všetko vyriešil Henrich Mchitarjan.
     
    10
    Rohový kop hráči Manchestru City na ohrozenie brány nevyužili, navyše prišiel útočný faul. Rozohráva Petr Čech.
    9. Raheem Sterling (MAC)
     
    9
    Raheem Sterling sa dostal individuálne z krídla cez niekoľkých hráčov Arsenalu až do malého vápna, v stopercentnej šanci mu ale gól nedovolil skvelý zákrok Petra Čecha.
    8. Kyle Walker (MAC)
     
    8
    Rijád Mahrez dostal loptu do šestnástky súpera, kde uvoľnil Kylea Walkera, avšak jeho center do malého vápna zastavil Petr Čech.
     
    7
    Bernardo Silva hľadal v šestnástke dlhou prihrávkou argentínskeho útočníka Sergia Agüera, pred tým zasiahol v sklze obranca Shkodran Mustafi.
     
    6
    Matteo Guendouzi je po kontakte s Raheemom Sterlingom v poriadku. Útočí však Manchester City, defenzíva Arsenalu je pozorná.
     
    5
    Žltú kartu dostáva Raheem Sterling (Manchester City).
     
    4
    Mesut Özil si nabehol za obranu súpera na dlhú loptu, prvý však bol pri nej Ederson. Navyše sa mával ofsajd nemeckého záložníka.
     
    3
    Aaron Ramsey sa dostal k odrazenej lopte pred vápnom súpera, pokus pravačkou bol veľmi slabý. Ederson loptu iba zodvihol zo zeme.
     
    2
    Héctor Bellerín sa rozbehol do krídla na pas od Mustafiho, ako prvý bol pri lopte Benjamin Mendy a poslal ju na autové vhadzovanie.
     
    1
    Arsenal mal výkop stretnutia. Matteo Guendouzi sa prvýkrát dotkol lopty v súťažnom zápase za Arsenal a opäť je to on, kto začína ofenzívnu akciu z vlastnej polovice.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech (C) – Bellerín, Papastathopoulos, Mustafi, Maitland-Niles – Xhaka, Guendouzi – Özil, Ramsey, Mchitarjan – Aubameyang.
    Náhradníci: Leno – Lichtsteiner, Holding, Alnaní, Torreira, Iwobi, A. Lacazette.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Mendy – B. Silva, Fernandinho (C), Gündoğan – Mahrez, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Kompany, Otamendi, De Bruyne, Foden, Sané, Jesus..
     
    Šláger prvého kola anglickej Premier League je jasný. Odohrá sa v nedeľu o 17:00 na Emirates Stadium. Bude to prvý ligový zápas od roku 1996, kedy v ňom Arsenal nepovedie ako hlavný tréner Arséne Wenger.

    Arsenal FC

    Unai Emery je novým koučom "Gunners". Muž, ktorý nie úplne ideálne presvedčil v PSG po tom, čo bol úspešný v Seville. Vedenie mu ale verí a očakáva lepšie umiestnenie, ako bolo šieste miesto v minulej sezóne. Arsenal preto bude hrať iba Európsku ligu. V minulom ročníku tím z Londýna stratil na majstrovský Manchester City závratných 37 bodov, na štvrtú priečku dvanásť.

    Cez leto preto prišlo k posilneniu mužstva. Začnime odzadu. Petr Čech a David Ospina dostali konkurenciu v podobe stále mladého a perspektívneho nemeckého gólmana Bernda Lena z Bayeru Leverkusen, stál 25 milióno eur. Zadné rady vystužila ďalšia posila z Bundesligy. Grécky stopér Sokratis Papastathopoulos stál šestnásť miliónov, dorazil z Borussie Dortmund. Zadarmo prišiel na pravú stranu ešte skúsenejší švajčiarsky obranca naposledy Juventusu Stephan Lichtsteiner, no a v strede poľa bude pôsobiť nesmierne talenovaný uruguajský záložník Lucas Torreira. Sampdoria Janov za neho dostala 30 miliónov eur. V neposlednom rade z Lorientu za 8 miliónov prestúpil aj mladý Francúz Mattéo Guendouzi.

    Zároveň zaujali aj odchody. Jack Wilshere ako voľný hráč podpísal zmluvu s West Hamom United, Per Mertesacker ukončil kariéru, Santi Cazorla taktiež ako voľný hráč získal kontrakt vo Villarreali. Natrvalo odišli aj mladíci Jeff Reine Adélaïde (Angers SCO), João Virgínia (Everton), Yassin Fortune (Sion) či Chuba Akpom (PAOK Solún), ďalší budú hosťovať Calum Chambers (Fulham), Takuma Asano (Hannover 96), Kelechi Nwakali (FC Porto) a Matt Macey (Plymouth Argyle).

    Stále je otázna budúcnosť hráčov ako David Ospina, Lucas Peréz, Aaron Ramsey, Carl Jenkinson, Danny Welbeck alebo Joel Campbell.

    Manchester City

    Úradujúci majster Premier League má znova nesmierne silný káder. Potvrdil to už v prvom súťažnom stretnutí sezóny, keď minulý víkend porazil v boji o Community Shield Chelsea 2:0 gólmi Sergia Aguera. Zverenci Pepa Guardiolu majú jasný cieľ. Vyhrať opäť titul a zabojovať aj o "ušatú trofej".

    V minulej sezóne Manchester City lámal rekordy. Získal až rovných sto bodov, čo bude prekonať nesmierne náročné, za to nie nemožné, pretože do už tak výborného tímu pribudol Alžírčan Riyad Mahrez z Leicesteru City, ktorý je v podstate jedinou posilou. Stál niečo cez 60 miliónov. Prišli síce aj mladíci Claudio Gomes (PSG) a Philippe Sandler (PEC Zwolle), ale to hráči do základnej zostavy (ešte) nie sú.

    Z mužstva už tradične odíde na hosťovanie množstvo mladých futbalistov. Námatkovo môžeme spomenúť mená ako Tosin Adarabioyo, Jack Harrison, Thierry Ambrose, Aleix García, Manu García, Erik Palmer Brown či Pablo Marí, ale počas leta množstvo talentovaných futbalistov odišli aj natrvalo. Boli to Kean Bryan (Sheffield United), Bersant Celina (Swansea), Rodney Kongolo (Heerenveen), Angus Gunn (Southampton), Bobby Duncan (Liverpool), Pablo Maffeo (VfB Stuttgart), Angeliňo (PSV Eindhoven), Olarenwaju Kayode (Šachťar Donetsk) a Javairô Dilrosun (Hertha), ktorých doplnil skúsený brankár Joe Hart (Burnley).

    V hre sú ešte ďalšie možné príchody, hlavne na pozíciu stredného záložníka, ako aj mnohé odchody hlavne na hosťovania. Mená ako Jason Denayer, Patrick Roberts či Fabian Delph v prvom tíme veľa šancí asi nedostanú a hlavne prví dvaja menovaní ako mladí potrebujú hrávať pravidelne.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Matej Kubove

    Góly: 14. Sterling, 64. B. Silva

    Karty:   27. Papastathopoulos (ARS), 52. Xhaka (ARS) – 5. Sterling (MAC), 73. De Bruyne (MAC)


    Arsenal FC: Čech (C) – Bellerín, Papastathopoulos, Mustafi, Maitland-Niles (35. Lichtsteiner) – Xhaka (70. Torreira), Guendouzi – Özil, Ramsey (55. A. Lacazette), Mchitarjan – Aubameyang.
    Náhradníci: Leno – Lichtsteiner, Holding, Alnaní, Torreira, Iwobi, A. Lacazette.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Mendy – B. Silva, Fernandinho (C), Gündoğan – Mahríz (59. De Bruyne), Agüero (79. Jesus), Sterling (87. Sané).
    Náhradníci: Bravo – Kompany, Otamendi, De Bruyne, Foden, Sané, Jesus.