Francúzsko – Austrália 2:1 (kon.) | Argentína – Island 1:1 (kon.) | Peru – Dánsko 0:1 (kon.)
Chorvátsko – Nigéria 2:0 (kon.)
koniec
Argentína
1:1 (1:1)
Island
Sobota 16.06.2018, 15:00 • Otkritie Aréna (Moskva) • Majstrovstvá sveta • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Ani jubilejná desiata strela Lionela Messiho v tomto stretnutí nedostala prívlastok gólová. Po peknej zasekávačke to čoskoro 31-ročný futbalista vyskúšal pravačkou, ale netrafil bránu Islandu.
     
    89
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Alfred Finnbogason, prichádza Björn Sigurdarson.
    87. Cristian Pavón (ARG)
     
    87
    Hannes Halldorsson predviedol ďalší kľúčový zákrok. Už-už sa zdalo, že by mohla lopta po centri Cristiana Pavona zapadnúť do siete Islandu, ale v tom vytiahol výborný zákrok strážca hosťujúcej svätyne!
     
    84
    Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Maximiliano Meza, prichádza Gonzalo Higuaín.
     
    81
    Lionel Messi vystrelil spoza šestnástkového oblúku sebe vlastným spôsobom. Jeho obaľovačka ľavačkou sa mohla stať víťazným ťahom Argentínčanov, ale tesne minula pravú žrď islandskej svätyne!
     
    78
    Mascherano vymyslel pekný pas do šestnástky na Lionela Messiho, ten si loptu spracoval, ale vystreliť už nestačil. Skvelý defenzívny zákrok totiž predviedol pravý bek Islandu Birkir Saevarsson.
     
    76
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Aron Gunnarsson, prichádza Ari Skúlason.
     
    75
    Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Ángel Di María, prichádza Cristian Pavón.
    64. Lionel Messi (ARG)
     
    64
    Tak to je neuveriteľné! 34-ročný brankár Islandu Hannes Halldorsson si na konto pripísal jeden z najdôležitejších zákrokov kariéry, keď nedovolil skórovať Lionelovi Messimu z penaltového bodu!
    63. Hördur Magnússon (ISL)
     
    63
    Argentína bude kopať penaltu! Hordur Bjorvin Magnusson poslal k zemi Mezu a Lionel Messi má možnosť prinavrátiť vedenie na argentínsku stranu!
     
    63
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Johann Gudmundsson, prichádza Rúrik Gíslason.
     
    54
    Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Lucas Biglia, prichádza Éver Banega.
    45. Gilfy Sigurdsson (ISL)
     
    45
    Islanďania mohli v záverečnej minúty riadneho hracieho času prvého dejstva šokovať argentínskeho favorita. Alfred Finnbogason zakončoval zvnútra pokutového územia na zadnú žrď, brankár Argentíny Willy Caballero podržal svoj tím dobrým zákrokom!
    42. Eduardo Salvio (ARG)
     
    42
    Argentínski futbalisti teraz doslova obkľúčili rozhodcu Marciniaka. Po Salviovej individuálnej práci zasiahol Ragnar Sigurdsson v páde loptu rukou. Poľský arbiter však penaltu neodpískal a všetky reklamácie zo strany argentínskych futbalistov rezolútne odmietol.
    33. Lucas Biglia (ARG)
     
    33
    Dostatok priestoru na zakončenie zo strednej vzdialenosti využil Lucas Biglia. Záložník AC Miláno to nevyskúšal vôbec zle. Nechýbalo veľa, aby lopta zapadla pod brvno islandskej svätyne!
    23. Alfred Finnbogason (ISL) - 1:1
     
    23
    Island dáva gól! Argentínčania sa však z vedenia dlho netešili, po štyroch minútach je vyrovnané! Po prihrávke sprava chcel pretlačiť loptu za Caballera Bjarnason. Tomu sa to nepodarilo, lopta sa odrazila k hrotovému útočníkovi Islandu a ALFRED FINNBOGASON už nemal problém doraziť ju do siete!
    19. Sergio Agüero (ARG) - 1:0
     
    19
    Argentína dala gól!
    La Albiceleste sa ujímajú vedenia v devätnástej minúte duelu! Stopér Marcos Rojo podporil ofenzívu, prudkou prihrávkou našiel v pokutovom území SERGIA AGUERA, ktorý zvolil zakončenie ľavačkou a parádne zavesil!
     
    10
    Argentínčania urobili chybu pri rozohrávke, Island sa zmocnil lopty a vo veľkej šanci sa ocitol Birkir Bjarnason, ktorý mohol otvoriť skóre, ale zo vzdialenosti približne jedenástich metrov netrafil bránu!
    8. Lionel Messi (ARG)
     
    8
    Messiho prízemný center dokázal v krkolomnej pozícii zasiahnuť hlavou Nicolas Tagliafico, ktorý bol otočený chrbtom k bráne, no skrčil sa a zakončil. Halldórsson si vydýchol, lopta len tesne minula jeho pravú žrď!

    Michal Bakoš

    Góly: 19. Agüero – 23. Finnbogason

    Nepremenená penalta: 64. Messi (ARG), brankár Halldórsson zneškodnil


    Držení míče: 78 % : 22 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 10:5. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:15.
    Argentína: Caballero – Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Mascherano, Biglia (54. Banega) – Meza (84. Higuaín), Messi (C), Di María (75. Pavón) – Agüero.
    Náhradníci: Guzmán, Armani – Mercado, Ansaldi, Fazio, Banega, Acuňa, Higuaín, E. Pérez, Lo Celso, Dybala, Pavón.

    Island: Halldórsson – Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson, Magnússon – Gudmundsson (63. Gíslason), Gunnarsson (76. A. Skúlason), G. Sigurdsson (C) – Hallfredsson, B. Bjarnason, Finnbogason (89. B. Sigurdarson).
    Náhradníci: Schram, Rúnarsson – Fridjónsson, A. Gudmundsson, Ingason, B. Sigurdarson, Eyjólfsson, Ó. Skúlason, Gíslason, Traustason, Bödvarsson, A. Skúlason.

    Rozhodca: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všetci Poľsko)