Francúzsko – Austrália 2:1 (kon.) | Argentína – Island 1:1 (kon.) | Peru – Dánsko 0:1 (kon.)
Chorvátsko – Nigéria 2:0 (kon.)
koniec
Chorvátsko
2:0 (1:0)
Nigéria
Sobota 16.06.2018, 21:00 • Štadión Kaliningrad, Kaliningrad • Majstrovstvá sveta • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase Nigéria zlepšila svoju hru, ale trvalo to len po veľmi krátku dobu. Potom opäť réžiu hry prevzalo Chorvátsko, ktoré hralo aktívnejšie, ale stále to bolo len o jeden gól. V 71. minúte však prišiel pád Mandžukiča v pokutovom území a nariadený pokutový kop kapitán Modrić premenil a tak uzavrel výsledok tohto zápasu na 2:0 pre Chorvátsko! Družina okolo futbalisti Realu Madrid tak získava veľmi dôležité tri body a posilňuje tak svoje nádeje na postup zo skupiny.

    Tento zápas tak uzavrel tretí hrací deň MS vo futbale 2018 v Rusku. V každom zo štyroch zápasoch sa dnes pískal pokutový kop a do diania už sa dostalo aj video. Videli sme jedno prekvapenie, konkrétne remíza Argentíny s Islandom.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj.

    Zajtra sú na programe tri zápasy a tie vám samozrejme ponúkneme formou nášho online textového prenosu. (22:58:18)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Mateo Kovačić (CRO)
     
    90+3
    Môžme teda už konštatovať, že sa zrodí zaslúžené víťazstvo Chorvátska, ktoré tak zvládlo veľmi dôležité stretnutie a pripíše si tri body do tabuľky.
     
    90+2
    Kovačić mohol navýšiť vedenie svojho tímu! Futbalista Realu Madrid sa dostal s loptou sám pred brankára Uzoha, ale prekonať sa mu ho už nepodarilo.
     
    90+1
    Prvá minúta nadstaveného času už uplynula, Chorvátsko je aj naďalej pri lopte a už kontroluje záver zápasu.
     
    90
    V druhom polčase sa ešte nadstavujú 4 minúty!
     
    89
    Žltú kartu dostáva Marcelo Brozović (Chorvátsko).
     
    88
    Striedanie v tíme Nigéria: z ihriska odchádza John Obi Mikel, prichádza Simeon Nwankwo.
     
    87
    Čas do konca riadneho hracieho času sa už kráti, v týchto chvíľach sa nič zaujímavého nedeje a už len ostáva počkať na záverečný hvizd hlavného rozhodcu, ktorý ukončí toto stretnutie.
     
    86
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Mario Mandžukić, prichádza Marko Pjaca.
     
    84
    A znova sa hra musí prerušiť, na trávniku ostáva ležať Mandžukić. Hviezda chorvátskeho tímu mala dnes prsty v oboch góloch. Najprv predĺžil hlavou loptu na zadnú tyč kde si je tečoval do vlastne brány Etebo a potom vybojoval pre svoj tím pokutový kop, ktorý Modrić úspešne premenil.
     
    83
    Na útočnej polovici už kombinuje Chorvátsko, ktoré sa však nikam neponáhľa pohodlne tak kontroluje dianie na ihrisku. Zdá sa už teda byť o osude tohto zápasu rozhodnuté.
     
    82
    Zápas sa tak už presúva do svojej záverečnej časti. Do pokutového územia Chorvátska smeroval presný center na hlavu Baloguna, ale jeho pokus smeroval do rukavíc brankára Subašića.
     
    81
    Dianie na ihrisku je teraz prerušené. Došlo k stretu dvoch hráčov a tak prebieha ich ošetrenie. Oba tímy sa tak ešte môžu občerstviť pred záverom tohto zápasu.
     
    80
    Pred bránu Nigérie centroval loptu Modrić, ale jeho center doputoval do rukavíc brankára Uzoha. Nigéria sa ešte snaží o útočný výpad, ale dnes je defenzíva Chorvátska veľmi pozorná.
     
    79
    Chorvátsku sa naopak darí v zakladaní útočných výpadov. Po nedovolenom zákroku získava vedúci celok priamy kop, s jeho realizáciou sa nikam neponáhľa.
     
    78
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Ante Rebić, prichádza Mateo Kovačić.
     
    76
    Po dlhšej dobe sa na pozore musel mať brankár Subačić, ale pohodlne si prebral loptu do svojich rukavíc. Chorvátsky brankár tak dnes smeruje za čistým kontom, ale od neho ho ešte delia nejaké tie minúty.

    Miroslav Revaj

    Góly: 33. Etebo (vla.), 71. Modrić (pen.)

    Karty:   31. Rakitić (CRO), 89. Brozović (CRO) – 70. Troost-Ekong (NIG)


    Chorvátsko: Subašić – Vrsaljko, Lovren, D. Vida, Strinić – Rakitić, Modrić (C) – Rebić (78. Kovačić), Kramarić (60. Brozović), Perišić – Mandžukić (86. Pjaca).
    Náhradníci: Livaković, L. Kalinić – Ćorluka, Kovačić, Brozović, Jedvaj, Bradarić, Ćaleta-Car, N. Kalinić, Badelj, Pjaca, Pivarić.

    Nigéria: Uzoho – S. Abdullahi, Troost-Ekong, Balogun, Idowu – Ndidi, Etebo – Moses, Obi Mikel (C) (88. Nwankwo), Iwobi (62. Musa) – Ighalo (72. Iheanacho).
    Náhradníci: Ezenwa, Akpeyi – Echiejile, Musa, Nwankwo, Iheanacho, Obi, Onazi, Ogu, Awaziem, Ebuehi, Omeruo.

    Rozhodca: Sandro Ricci – Emerson De Carvalho, Marcelo Van Gasse (všetci Brazília)