Francúzsko – Austrália 2:1 (kon.) | Argentína – Island 1:1 (kon.) | Peru – Dánsko 0:1 (kon.)
Chorvátsko – Nigéria 2:0 (kon.)
koniec
Francúzsko
2:1 (0:0)
Austrália
Sobota 16.06.2018, 12:00 • Kazaň Arena, Kazaň • Majstrovstvá sveta • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas tohto zápasu napokon priniesol veľmi napínavé stretnutie. V 58. minúte sa prvýkrát do akcie na týchto MS dostalo video, ktoré poskytlo Francúzsku pokutový kop, ktorý Griezmann premenil a dostal tak svoj tím do vedenia o jeden gól. Toto vedenie však dlho netrvalo, keďže v 62. minúte získala po ruke Umtitiho pokutový kop aj Austrália a tak Jedinak vyrovnal na 1:1. Už to vyzeralo, že zápas skončí remízou, ale Francúzsko išlo stále za víťazstvom a v 81. minúte po šťastnej strele Pogbu išlo do vedenia 2:1 a tento výsledok sa už nemenil.

    Favorit zápasu sa tak na víťazstvo poriadne nadrel a nepredviedol nijak prevratný výkon. Dôležité sú však tri body, ktoré si Francúzsko pripisuje do tabuľky.

    Dnešný program MS ešte pokračuje troma zápasmi. Od 15:00 je na programe otvárací duel skupiny D medzi Argentínou a Islandom. Potom od 18:00 pokračuje dianie v skupine C, keď proti sebe nastúpia Peru a Dánsko. Tretí hrací deň potom uzavrie od 21:00 stretnutie medzi Chorvátskom a Nigériou. Všetky tieto stretnutia vám samozrejme ponúkneme prostredníctvom nášho online textového prenosu.

    To je nateraz odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (13:59:52)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Teraz však Francúzsko dostáva loptu ďaleko od svojej brány a už tak zrejme ubráni svoje tesné víťazstvo.
     
    90+4
    Spoza pokutového územia prišli hneď dva strelecké pokusy Austrálie, ktoré však bolo zblokované do bezpečia. Francúzsko sa teraz strachuje o svoje víťazstvo.
     
    90+3
    Austrália sa už usadila na útočnej polovici a teraz dostáva súpera pod tlak. Futbalisti v žltých dresoch zahrávali rohový kop, ktorý Francúzsko odvrátilo do bezpečia, ale tlak Austrálie pokračuje ďalej.
     
    90+2
    Pri lopte je však vedúci celok, ktorý tak drží hru ďaleko od svojej brány a tak drží svoje tesné vedenie o jeden gól. Austrália sa však snaží o vysoké napádanie.
     
    90+1
    V druhom polčase sa napokon ešte nadstavuje 5 minút!
     
    90
    Mohlo byť definitívne rozhodnuté! Mbappé sa dostal v pokutovom území súpera najprv k strele, potom ešte centroval pred bránu, ale na brákovej čiare dobre zapracovala obrana Austrálie!
     
    89
    Čoskoro sa už naplní aj riadny hrací čas tohto zápasu. Určite sa však bude ešte niečo nadstavovať, bolo tam viacero prerušení. Zatiaľ to však vyzerá, že si už Francúzsko toto víťazstvo postráži.
     
    88
    Francúzsko získalo priamy kop z nádejnej pozície. Fekir centroval do pokutového územia, ale obrana súpera loptu odvrátila do bezpečia. Aj naďalej je však Francúzsko usadené na útočnej polovici.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Aziz Behich (Austrália).
     
    85
    Častejšie sa však znova do útoku dostáva vedúci celok, takže Austrália sa teraz musí len brániť. Za takýchto okolností je o osude zápasu rozhodnuté, ale ešte nepredbiehajme.
     
    84
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Robbie Kruse, prichádza Daniel Arzani.
     
    83
    Francúzsko získalo rohový kop, po ktorom sa do zakončenia hlavou dostal Pogba, ale nemieril presne. Ryan sa tak pripravuje k odkopu od svojej brány.
     
    82
    Didier Deschamps si tak určite poriadne vydýchol, ale ešte nieje o ničom rozhodnuté. Do konca zápasu ostávajú nejaké tie minúty a Francúzsko ešte bude musieť o víťazstvo bojovať.
    81. Paul Pogba (FRA) - 2:1
     
    81
    Francúzsko dalo gól!

    Tak predsa len sa Francúzsko vracia späť do vedenia o jeden gól v záverečnej časti tohto napínavého stretnutia! Les bleus založilo rýchly protiútok, ktorý ťahali pred pokutové územie Giroud a PAUL POGBA. Druhý menovaný následne spoza 16-tky aj vystrelil, jeho strela sa od brvna odrazila tesne za bránkovú čiaru, ale video potvrdilo, že lopta bola celým objemom za čiarou a tak Francúzsko vyhráva 2:1!
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva približne 10 minút, stále platí nerozhodný stav 1:1! Austrália je určite s týmto výsledkom spokojnejšia, ale musí oň ešte tvrdo bojovať.
     
    79
    Didier Deschamps využil už aj svoje posledné striedanie v tomto zápase. Do hry posiela Matuidiho, čo je teda opäť posilnenie ofenzívy. Stretnutie medzi Francúzskom a Austráliou sa dostáva do svojej záverečnej časti.

    Miroslav Revaj

    Góly: 58. Griezmann (pen.), 81. P. Pogba – 62. Jedinak (pen.)

    Karty:   76. Tolisso (FRA) – 13. Leckie (AUS), 57. Risdon (AUS), 87. Behich (AUS)


    Francúzsko: Lloris (C) – Pavard, Varane, Umtiti, Hernández – Tolisso (78. Matuidi), Kanté, P. Pogba – Mbappé, Griezmann (70. Giroud), O. Dembèlé (70. Fékir).
    Náhradníci: Aréola, Mandanda – Kimpembe, Mendy, Rami, Sidibé, Lemar, Matuidi, N'Zonzi, Fékir, Giroud, Thauvin.

    Austrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak (C), Rogic (72. Irvine), Mooy – Leckie, Nabbout (64. Juric), R. Kruse (84. Arzani).
    Náhradníci: Jones, Vukovic – Degenek, Jurman, Meredith, Arzani, Irvine, Luongo, Petratos, Cahill, Juric, MacLaren.

    Rozhodca: Andres Cunha – Nicolas Taran, Mauricio Espinosa (všetci Uruguay)