Francúzsko – Austrália 2:1 (kon.) | Argentína – Island 1:1 (kon.) | Peru – Dánsko 0:1 (kon.)
Chorvátsko – Nigéria 2:0 (kon.)
koniec
Francúzsko
2:1 (0:0)
Austrália
Sobota 16.06.2018, 12:00 • Kazaň Arena, Kazaň • Majstrovstvá sveta • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    90
    Mohlo byť definitívne rozhodnuté! Mbappé sa dostal v pokutovom území súpera najprv k strele, potom ešte centroval pred bránu, ale na brákovej čiare dobre zapracovala obrana Austrálie!
     
    87
    Žltú kartu dostáva Aziz Behich (Austrália).
     
    84
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Robbie Kruse, prichádza Daniel Arzani.
    81. Paul Pogba (FRA) - 2:1
     
    81
    Francúzsko dalo gól!

    Tak predsa len sa Francúzsko vracia späť do vedenia o jeden gól v záverečnej časti tohto napínavého stretnutia! Les bleus založilo rýchly protiútok, ktorý ťahali pred pokutové územie Giroud a PAUL POGBA. Druhý menovaný následne spoza 16-tky aj vystrelil, jeho strela sa od brvna odrazila tesne za bránkovú čiaru, ale video potvrdilo, že lopta bola celým objemom za čiarou a tak Francúzsko vyhráva 2:1!
     
    78
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Corentin Tolisso, prichádza Blaise Matuidi.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Corentin Tolisso (Francúzsko).
     
    72
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Thomas Rogic, prichádza Jackson Irvine.
     
    70
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Olivier Giroud.
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Nabil Fékir.
     
    64
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Andrew Nabbout, prichádza Tomi Juric.
    62. Mile Jedinak (AUS) - 1:1
    62. Samuel Umtiti (FRA) - 1:1
     
    62
    Austrália dala gól!

    Je tu druhý presný zásah v tomto zápase a opäť to je z pokutového kopu. MILE JEDINAK si postavil loptu na biely bod a takisto bez väčších problémov premieňa penaltu a vyrovnáva stav tohto zápasu na 1:1! Veľká smola pre Francúzsko, ale určite to ešte ovplyvní dianie na ihrisku.
     
    60
    Penalta aj pre Austráliu! Tak to je teda obrat zápasu ako hrom. Do pokutového územia Francúzska smeroval center, ktorý sa snažil do bezpečia odvrátiť Umtiti, ale loptu zasiahol rukou a tak daroval súperovi pokutový kop. Reprezentant Francúzska ani neprotestuje, je si vedomí čo spáchal.
    58. Antoine Griezmann (FRA) - 1:0
     
    58
    Francúzsko dalo gól!

    Ťažkú úlohu na svoje plecia zobral sám ANTOINE GRIEZMANN, ktorý však nariadený pokutový kop premenil s veľkým prehľadom a tak posiela favorita zápasu do vedenia 1:0! Veľké vykúpenie pre Francúzsko, jeho súpera tak čaká veľmi náročná úloha.
     
    57
    Risdon je za faul na Griezmanna potrestaný žltou kartou! Naozaj, aj opakované zábery potvrdili kontakt austrálskeho futbalistu so svojim súperom.
    56. Josh Risdon (AUS)
     
    56
    Andres Cunha ukazuje na biely bod! Predsa len aj opakované zábery ukázali, že Griezmann bol faulovaný a tak je tu veľká šanca pre Francúzsko strhnúť vedenie na svoju stranu.
     
    55
    Je tu historický moment Majstrovstiev sveta! Andres Cunha sa ide poradiť s videom, Griezmann má o celej situáciu jasno a dožaduje sa penalty. Tak sme teda zvedaví, ako to celé dopadne.
     
    54
    Krásna prihrávka smerovala do pokutového územia Austrálie, k lopte sa už dostával Griezmann, ktorý padá na zem a dožaduje sa pokutového kopu! Andres Cunha však penaltu nepíska!
     
    43
    Moje slová sa teraz potvrdili! Griezmann sa v pokutovom území dostal k lopte a už sa chystal k zakončeniu, ale dobre zasiahol Sainsbury a francúzskeho futbalistu na poslednú chvíľu do zakončenia nepustil.
     
    33
    Ďalšia nebezpečná situácia v pokutovom území Austrálie! Hernández sa dostal k lopte, ale jeho strela mu nevyšla podľa predstáv, k odrazenej lopte sa snažili dostať jeho spoluhráči, ale po zásahu austrálskej obrany je tu rohový kop pre Francúzsko.
     
    31
    To mohlo pre Austráliu dopadnúť veľmi zle! V pokutovom území sa k lopte dostal Griezmann, ktorý si úspešne prebral prihrávku a už sa snažil aj zakončiť, ale na poslednú chvíľu dobre zasiahol austrálsky obranca.
     
    18
    Vynikajúci zákrok Llorisa! Austrália zahrávala spomínaný priamy kop, center do pokutového územia predĺžil hlavou Leckie, lopta sa odrazila od Tolissa, ktorý si takmer strelil vlastný gól, ale kapitán Francúzska podržal svoj celok a loptu vyrazil na rohový kop!
     
    13
    Žltú kartu dostáva Mathew Leckie (Austrália).
    2. Kylian Mbappé (FRA)
     
    2
    Prvá zaujímavá situácia v tomto zápase! Francúzsko sa po postupnom útoku dostalo až do pokutového územia, Mbappé si výborne nabehol za obranu súpera a z menšieho uhla preveril tvrdou strelou brankára Ryana, ktorý však výborným zákrokom podržal svoj celok!

    Miroslav Revaj

    Góly: 58. Griezmann (pen.), 81. P. Pogba – 62. Jedinak (pen.)

    Karty:   76. Tolisso (FRA) – 13. Leckie (AUS), 57. Risdon (AUS), 87. Behich (AUS)


    Francúzsko: Lloris (C) – Pavard, Varane, Umtiti, Hernández – Tolisso (78. Matuidi), Kanté, P. Pogba – Mbappé, Griezmann (70. Giroud), O. Dembèlé (70. Fékir).
    Náhradníci: Aréola, Mandanda – Kimpembe, Mendy, Rami, Sidibé, Lemar, Matuidi, N'Zonzi, Fékir, Giroud, Thauvin.

    Austrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak (C), Rogic (72. Irvine), Mooy – Leckie, Nabbout (64. Juric), R. Kruse (84. Arzani).
    Náhradníci: Jones, Vukovic – Degenek, Jurman, Meredith, Arzani, Irvine, Luongo, Petratos, Cahill, Juric, MacLaren.

    Rozhodca: Andres Cunha – Nicolas Taran, Mauricio Espinosa (všetci Uruguay)