Ružomberok – Dunajská Streda 0:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 3:2 (kon.) | Trnava – Trenčín 0:2 (kon.)
Prešov – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Nitra – Senica 5:2 (kon.)
koniec
FC Tatran Prešov
2:1 (1:0)
MFK Zemplín Michalovce
Sobota 19.05.2018, 17:00 • NTC Poprad • Niké liga • O udržanie
Predzápasové kurzy
     
    Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie a herne lepšie futbalisti Michaloviec, ktorým sa podarilo vyrovnať v 48. minúte zásluhou Kurminowskeho. Do vedenia však napokon šli paradoxne domáci, v 67. minúte strelil gól Streňo a tento stav sa už napriek tlaku Zemplína nezmenil. Prešovčania sa teda so sezónou 2017/18 rozlúčili víťazstvom a zároveň sa aj minimálne na jeden ročník rozlúčili s Fortuna ligou. Michalovce končia v tejto sezóne na druhom mieste v tabuľke skupine o udržanie, celkovo teda na 8. pozícii.

    Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok dňa. (18:55:13)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Za zdržiavanie rozohrávky dostáva žltú kartu brankár Adrián Slančík.
     
    90+2
    Turikov center došiel na hlavičku Vladislava Bragina, ktorý pohotovo zakončil, ale napokon neúspešne, keďže pokus letel vedľa brány.
     
    90+1
    Koscelník spadol na hranici šestnástky po zákroku od Trapanovskeho, ale bude z toho nakoniec iba nebezpečná štandardka a nie pokutový kop.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu nadstavujú dve minúty.
     
    89
    V obrovskej šanci bol Kristijan Trapanovski, ktorý sa uvoľnil a ostal sám nechránený v pokutovom území. Mohol už ihneď strieľal cez Bieszczada, no napokon ešte urobil kľučku a následne aj o gólovú šancu sám prišiel. Napálil to do protihráča.
     
    88
    Trapanovski vyštartoval dopredu za loptou, no nenačasoval si pohyb správne. Napokon bol odpískaný ofsajd a domáci v útočení nemohli pokračovať.
     
    87
    Trapanovski posúval dopredu Kraľovičovi, ktorý si spracoval loptu, no zakončenie mu vôbec nevyšlo. Nešlo o prvú jeho šancu v tomto zápase, ktorú takto bezbreho zahodil.
     
    86
    Priestor v pokutovom území si vytvoril Dávid Keresteš, ktorý napokon aj ľavačkou vypálil, no jeho delovke chýbala hlavne presnosť. Razancia bola určite dostatočná.
     
    85
    Keresteš radšej dal loptu mierne dozadu na Petka, ktorý ihneď presúval hru na opačnú stranu ihriska. Michalovčania predvídali tento center, dostúpili k lopte prví a môžu otočiť hru.
     
    83
    Michalovčania rozbiehali ďalšiu akciu, tentokrát však až z hĺbky obrannej polovice. Domácim sa podarilo súperovi skomplikovať rozohrávku a aj získať loptu, no k strele už nedošlo.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Erik Streňo, prichádza Petr Hošek.
     
    82
    Kraľovič posúval loptu pred bránku, kde hľadal svojho spoluhráča, ale napokon si Michalovčania poradili s týmto pokusom.
     
    80
    Hostia si vytvorili ďalšiu možnosť a určite podľa ich herného prejavu chcú ešte čo najskôr vyrovnať. Z hranice vápna vypálil tvrdo najmladší hráč na ihrisku, len 17-ročný Matúš Begala, ale loptu poslal na tribúnu.
     
    78
    Pálil napokon Peter Kavka, no prešovský múr rozhodne neustúpil pred touto loptou a nekompromisne strelu zblokoval.
     
    77
    Miroslav Petko fauloval tesne pred šestnástkou protihráča a Michalovčania majú veľkú príležitosť z dobrej pozície.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 189 divákov. Podľa môjho skromného odhadu je ich tu však určite menej, stačí jemný prieskum voľným okom a je jasné, že rozhodne ich tu nie je 189.
     
    76
    Nišiho ľahký center do pokutového územia zasiahol ako prvý Luberda. Napokon sa ešte o strelu spoza šestnástky pokúsil Jozef Turik, no mieril veľmi mimo.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 36. Bartek (pen.), 67. Streňo – 48. Kurminowski

    Karty:   65. Streňo (PRE), 77. Petko (PRE), 90+2. Slančík (PRE) – 23. Šimčák (MIC), 40. Kolesár (MIC)


    FC Tatran Prešov: Slančík – Bartek (71. Múdry), Luberda (C), Prikryl, Petko – Dzurík – Leško (73. Trapanovski), Micherda, Kraľovič – Streňo (82. Hošek), Keresteš.
    Náhradníci: Hynek – Dupkala, Múdry, Hošek, Haladej, Trapanovski.

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Žofčák (C) (46. Bragin), Kavka, Carrillo, Šimčák – Antonov (71. Begala) – Turik, Koscelník, Kolesár (46. Šosták), Niši – Kurminowski.
    Náhradníci: Kira – Šosták, Bednár, Sulley, Jankauskas, Begala, Bragin.

    Rozhodca: Dohál – Poláček, Barenčík

    Diváci: 189