Karviná – Ostrava 0:0 (kon.) | Brno – Jihlava 0:0 (kon.) | Slovácko – Zlín 1:1 (kon.)
Slavia – Jablonec 1:3 (kon.) | Plzeň – Teplice 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Dukla Praha 1:0 (kon.)
Sparta Praha – Sigma Olomouc 1:0 (kon.) | Liberec – Bohemians 1:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
1:0 (0:0)
SK Sigma Olomouc
cz Sobota 19.05.2018, 16:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • HET liga (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Sparta při rozlučce Davida Lafaty zdolala Sigmu Olomouc 1:0 a přeskočila svého soupeře v prvoligové tabulce, se z pražské Letné loučím a přeji hezký zbytek víkendu. (18:04:23)
     
    Už takřka legendárního útočníka na trávníku doprovází i jeho rodina, Lafata postupně děkuje diváků na všech tribunách letenské arény. Zpovzdálí vše sledují i Lafatovi ještě stále současní spoluhráči.
     
    Pozápasové minuty jsou ve znamení rozlučky Davida Lafaty s publikem, kromě čtrnácti tisíc fanoušků sparťanskému kapitánovi tleskají i jeho spoluhráči.
     
    Sparta v důležitém utkání poráží Sigmu Olomouc 1:0 a při souběžné výhře Jablonce na Slavii se posouvá tabulkou na čtvrté místo, Sigma ze třetí pozice klesla až za Spartu, na kterou momentálně při shodných vzájemných zápasech ztrácí dvě branky ve skóre.
     
    Hlasatel oznámil, že hráči zápasu se stávají Miloš Buchta na straně Olomouce, za domácí Spartu pak David Lafata.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Závěrečnou příležitost měl Guélor Kanga, jehož střela z pětadvaceti metrů doletěla do náruče brankáře Buchty a vzápětí rozhodčí Příhoda ukončil toto utkání!
     
    90+2
    Hosté při hře vabank ztratili míč na sparťanské polovině, čehož Šural mohl využít k rychlému brejku do otevřené obrany a směřoval vstříc brankáři Buchtovi, ovšem nepřesným zakončením pod vybíhajícím brankářem branku netrefil!
     
    90+1
    Kalvach nedovoleně atakoval Kangu u středové čáry, mezitím čtvrtý rozhodčí Petr Ardeleánu má nad hlavou tabuli signalizující tři nastavené minuty.
     
    90
    Hosté ještě v závěru bojují o vyrovnání, Hála uvolnil na pravém křídle Housku, jeho centr sparťané odvracejí do středu pole, ovšem znovu jen na kopačky soupeře.
     
    88
    Hosté zaútočili po levé straně, Falta po průniku do pokutového území ale nedokázal přesně přihrát.
     
    86
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Srdjan Plavšić, přichází Michal Sáček.
     
    85
    Po Kangově centru Josef Šural v záklonu hlavičkoval mimo olomouckou branku.
     
    84
    Po rohovém kopu Sparty byl v pokutovém území sražen David Lafata, rozhodčího Příhodu ale situace nechala klidným. O pár sekund později Kanga z dálky střílí nad olomouckou branku.
     
    83
    Falta se lobovanou přihrávkou pokusil vysunout Moulise za záda sparťanských zadáků, blíže k míči ale měl brankář Niță a navíc byl Moulis přistižen v postavení mimo hru.
     
    82
    Václav Jemelka se prezentoval zajímavým individuálním průnikem středem útočné poloviny, následně z dálky střílí vedle sparťanské branky.
     
    81
    Rozehrála se závěrečná desetiminutovka a Sparta proti oslabené Sigmě nadále drží vedení 1:0. To sparťané zatím vcelku kontrolují, přesto ale jednobrankové vedení může být často velmi ošidné.
     
    80
    Jemelka přidržel rozběhnutého Costu, také on nepatří mezi sedm vyvolených Hanáků se třemi žlutými kartami a tedy ohrožením nuceného vynechání posledního kola.

    To již s jistotou neodehraje vyloučený kapitán Vepřek, všech sedm ohrožených hráčů se ale zatím drží bez karty.
     
    79
    Lafata přiťukl míč Štetinovi, ten ale neprostřelil brankáře Buchtu a ten poté výborným zákrokem nedovolil dorážku Vatajelovi!

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 46. Josef Šural (Ben Chaim)

    Karty:   59. Plavšić (SPA), 74. Štetina (SPA) – 30. Vepřek (OLO), 80. Jemelka (OLO)   38. Vepřek (OLO)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 19:5. Rohy: 13:4.
    AC Sparta Praha: Niță – Zahustel, Štetina, Costa, M. Frýdek – Kulhánek, Kanga – Plavšić (86. Sáček), Stanciu (60. Lafata), Ben Chaim (65. Vatajelu) – Josef Šural (C).
    Náhradníci: Bičík – Vatajelu, Sáček, Lafata, Mich. Kadlec, Mustedanagić.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Hála, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (62. Manzia), Houska, Plšek (74. Moulis), Kalvach, Falta – Řezníček (46. Texl).
    Náhradníci: Reichl – Polom, Moulis, Manzia, Yunis, Sladký, Texl.

    Rozhodca: Příhoda – Paták, Kubr

    Diváci: 14 297