Švajčiarsko – Francúzsko 5:1 (kon.) | Fínsko – USA 6:2 (kon.) | Bielorusko – Slovensko 4:7 (kon.)
Kanada – Nemecko 3:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:3 (kon.) | Lotyšsko – Dánsko 1:0 (kon.)
koniec
Rusko
1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Švédsko
Utorok 15.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:55 Mattias Ekholm (SWE) - 1:3
     
    58:55
    Švédsko dalo gól!
    Je ale definitívne rozhodnuté. Gôlom do prázdnej bránky upravil na 3:1 pre Švédsko a švédske víťazstvo tak spečatil MATTIAS EKHOLM. Asistencia: Anders Nilsson.
     
    58:42
    Urobil tak teraz, Rusko hrá so šiestimi korčuliarmi.
     
    55:42
    Prenesenie hry na pravú stranu nebolo vôbec márne. Strelu od modrej totiž Košečkin pokryť nedokázal, a tak sa mohli Švédi dostať aj k dvom dorážkam. Ani jedna si cestu do siete nenašla.
     
    55:05
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 12 490 divákov. Štadión v Kodani je tak vypredaný do posledného miesta.
     
    48:26
    Na opačnej strane sa Švédi dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Košečkin ostal pevne stáť na svojom mieste a zakončenie vykopol betónom.
     
    47:28
    Dacjuk to nemal na strelu, preto puk posunul na modrú čiaru. Tam sa dostal až ku Gusevovi. Nikita Gusev vystrelil príklepom, Nilsson jeho pokus so šťastím rukou zrazil.
     
    47:08
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Mikael Wikstrand – 2 min., podrazenie).
     
    45:11
    Na opačnej strane sa dostal k zakončeniu Sergej Andronov. Ten to skúšal po ľade, Nilssona tým ale neprekvapil. Švédsky gólman mal totiž betón na mieste a puk ním dokázal zastaviť.
    36:04 Rickard Rakell (SWE) - 1:2
     
    36:04
    Švédsko dalo gól!
    Gól strelilAdam Larsson čakal na prihrávke na modrej čiare, napokon ale pre Švédov lepšie, že odtiaľ strela neletela. S pukom sa totiž za bránkou otáčal Zibanejad, jeho puk následne umiestnil do siete RICKARD RAKELL. Asistencie: Mika Zibanejad, Mattias Janmark.
    29:27 Mika Zibanejad (SWE) - 1:1
     
    29:27
    Švédsko dalo gól!
    Tri korunky sa napokon predsa len doškali a v úvode svojej presilovej hry vyrovnali na 1:1. Košečkin teraz nemal nárok na úspešný zákrok, strelou pomedzi betóny ho prekonal MIKA ZIBANEJAD. Asistencie: Oliver Ekman-Larsson, Gustav Nyquist.
     
    29:18
    Vylúčenie v tíme Rusko (Maxim Šalunov – 2 min., hákovanie).
     
    26:39
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Adrian Kempe – 2 min., hákovanie).
     
    23:17
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Viktor Arvidsson – 2 min., krosček).
    23:10 Mattias Ekholm (SWE)
     
    23:10
    Obrovská šanca Švédska, ani z tohto ale gól v Košečkinovej sieti nie je! Mattias Ekholm po zakončení doslova preletel cez gólmana, ktorý puk podržal.
     
    20:48
    Na opačnej strane korčuľoval na Košečkina Viktor Arvidsson, ktorý sa medzičasom vrátil z trestnej lavice. Na 1:1 sa mu ale vyrovnať nepodarilo.
     
    18:39
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Viktor Arvidsson – 2 min., sekanie).
     
    18:04
    Gustav Nyquist sa natlačil pred Košečkina, ktorý ešte nemal puk celkom pod kontrolou. Prišlo tam tak niekoľko ďalších zakončení, všetky ale ruský gólman pochytal.
     
    16:23
    Vylúčenie v tíme Rusko (Maxim Šalunov – 2 min., hákovanie).
    15:15 Mikael Backlund (SWE)
     
    15:15
    Do samostatného úniku sa teraz dostal Mikael Backlund. Ten si síce musel puk prikopnúť, napriek tomu to stihol ešte pred blážiacou sa defenzívou. Následne ale puk napálil len do zadného plexiskla.
     
    12:25
    Švédi teraz výborne kombinovali v útočnej tretine. Puk sa dostal na hokejku Olivera Ekman-Larssona, ktorý sa ešte vyhral s obrancom a skúsil zakončiť. Jeho strela skončila na zadnom mantineli.
     
    06:07
    Rusi poriadne pritlačili na svojho súpera. Gólman bol pomerne vysoko zo svojej bránky, čo sa snažil využiť Arťom Michejev. Strieľal hneď dvakrát, ani jeden jeho pokus sa ale neujal.
    02:46 Kirill Kaprizov (RUS) - 1:0
     
    02:46
    Rusko dalo gól!
    Presilovku o dvoch mužov by bol jednoducho hriech nevyužiť. A Rusi to dobre vedia. Preto sa teraz do listiny strelcov zapísal ruský supertalent KIRILL KAPRIZOV, ktorý zúžitkoval prihrávku priamo pred bránkovisko. Asistencie: Nikita Gusev, Pavel Dacjuk.
     
    01:59
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Adam Larsson – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou + 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    01:59
    Už to neplatilo. Dacjuk sa šikovne, aj keď so značnými problémami, preštrikoval až pred Nilssona a zakončiť. Neskóroval, následne sa ale strhla šarvátka. Bude sa vylučovať.
     
    00:30
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Rickard Rakell – 2 min., narazenie na mantinel).

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 3. Kaprizov (N. Gusev, Dacjuk) – 30. Zibanejad (Ekman-Larsson, Nyquist), 37. Rakell (Zibanejad, Janmark), 59. Ekholm (A. Nilsson)


    Rusko: Košečkin (Šestorkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nesterov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Bereglazov, Chafizullin – N. Gusev, Dacjuk (C), Kaprizov – Grigorenko, Anisimov, Dadonov (A) – Bučnevič, Andronov (A), A. Michejev – Barabanov, Kablukov, Šalunov – Šošnikov.
    Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg (A), H. Lindholm, Wikstrand, Ekholm – Rakell, Zibanejad, Janmark – Hörnqvist, Backlund (C), Nyquist – F. Forsberg, Kempe, Arvidsson – J. de La Rose, Jo. Larsson, Pääjärvi – Everberg, L. Andersson.

    Rozhodca: Gouin (CAN), Mayer (USA) – Sormunen (FIN), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 12490