Rakúsko – Rusko 0:7 (kon.) | J. Kórea – Kanada 0:10 (kon.) | Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
Nemecko – Nórsko 4:5 (0:3 po s.n.) | Slovensko – Švajčiarsko sk 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Fínsko 1:8 (kon.)
koniec
Švédsko
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Česko
Nedeľa 06.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Puk letel na opačnú stranu, priestor troch žrdí ale nezasiahol. Píska sa zakázané uvoľnenie Švédska. Všetkých 12 490 divákov je teraz na nohách a fandí svojej reprezentácii.
     
    59:15
    Oddychový čas Českej republiky.
     
    59:15
    Výborná strela Šuláka mala prepadnúť popod Hellbergove betóny až do siete. Magnus Hellberg si dal ale veľký pozor a Švédov teraz podržal.
     
    58:45
    Už hrajú Česi bez gólmana!
    55:46 Tomáš Hyka (CZE) - 3:2
     
    55:46
    Česko dalo gól!
    Už to ale neplatí. Prvú strelu vyrazil Hellberg pred seba, puk sa vrátil za kruhy. Odtiaľ napriahol TOMÁŠ HYKA a ten prepáli všetko vrátane švédskeho gólmana. Asistencia: Radek Faksa.
     
    55:06
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Magnus Pääjärvi – 2 min., podrazenie).
    53:10 Tomáš Hyka (CZE)
     
    53:10
    Dnešné stretnutie sleduje 12 490 divákov. Kodanská Royal Arena je po včerajšom zápase Slovenska a Česka vypredaná do posledného miesta po druhýkrát.
     
    50:30
    Obrovská šanca pre Česko! Pred bránkoviskom sa k puku dostal Andrej Nestrašil, ktorý mohol streliť kontaktný gól. Netrafil ale priestor troch žrdí. Švédsko tak stále vyhráva 3:1.
     
    49:56
    Veľkú šancu sme ale sledovali na opačnej strane. Radek Faksa sa tam po priťuknutí Červenku preštrikoval až pred Magnusa Hellberga, na ktorého aj vystrelil. Švédsky gólman puk napokon prisadol.
     
    48:25
    Švédi sa ešte dožadovali gólu, ktorý podľa nich celej situácii predchádzal. Videoarbiter ale rozhodol o tom, že puk bránkovú čiaru nepreťal.
     
    48:25
    Vylúčenie v tíme Česko (Radko Gudas – 2 min., hrubosť).
     
    48:25
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Oliver Ekman-Larsson – 2 min., sekanie).
     
    47:51
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Erik Gustafsson – 2 min., krosček).
     
    47:51
    Vylúčenie v tíme Česko (Dmitrij Jaškin – 2 min., krosček).
    43:11 Mika Zibanejad (SWE) - 3:1
     
    43:11
    Švédsko dalo gól!
    O víťazovi je možno práve rozhodnuté. Švédi využili fakt, že bola česká defenzíva na malý moment nepozorná a upravili stav na 3:1 vo svoj prospech. Postaral sa o to MIKA ZIBANEJAD. Asistencia: Rickard Rakell.
     
    40:11
    V úvode tretej tretiny sa k puku dostali Česi. Tí sa zásluhou Červenku presunuli pred Hellberga, ktorého aj ohrozili. Švédsky gólman Červenkovu strelu podržal v lapačke.
     
    36:48
    To bola obrovská šanca pre Švédsko. Jeden z českých hokejistov si zlomil hokejku, a tak hrali piati Švédi prakticky len proti trom českým korčuliarom. Napriek tomu to nevyužili.
     
    36:00
    Vylúčenie v tíme Česko (Tomáš Hyka – 2 min., hákovanie).
    33:10 Filip Hronek (CZE) - 2:1
     
    33:10
    Česko dalo gól!
    Česi mali k dispozícii deväťsekundovú presilovku o dvoch mužov. Dokázali ju využiť, a tak budú pokračovať aj piati proti štyrom! O expresný gól sa po strele od modrej čiary postaral FILIP HRONEK. Asistencie: Roman Červenka, Radek Faksa.
     
    33:04
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Hampus Lindholm – 2 min., krosček).
     
    31:37
    Aké je to jednoduché. Adam Larsson sa teraz parádnym spôsobom preštrikoval až pred Davida Ritticha. Ten si na svoje konto pripísal dôležitý zákrok.
     
    31:13
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Lias Andersson – 2 min., podrazenie).
    29:52 David Rittich (CZE), Mattias Janmark (SWE)
     
    29:52
    A mrzieť ho to mohlo prakticky okamžite! Švédi dali Čechom lekciu moderného hokeja a dostali sa pred Ritticha. Ocitol sa pred ním osamotený Mattias Janmark, ktorý si puk ešte premiešal, následne ale našiel len gólmana.
     
    28:10
    Teraz už ale strela od modrej priletela. Magnusovi Hellbergovi navyše ten puk vypadol, a tak z toho bolo poriadne nebezpečenstvo. Našťastie pre Švédov Česi puk do siete nedotlačili.
     
    26:51
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Mikael Backlund – 2 min., podrazenie).
     
    24:16
    Vylúčenie v tíme Česko (Libor Šulák – 2 min., krosček).
     
    22:30
    Na Johana Larssona teraz mala smerovať zaujímavá prihrávka. Larsson sa objavil medzi kruhmi, odkiaľ by pravdepodobne poľahky skóroval, nebyť dobrej hry českej defenzívy.
     
    20:16
    Druhá tretina sa začala. K puku sa dostali českí hokejisti, ktorí s ním prenikli pred Hellberga. Gól z toho ale nebol, strelu Hyku z medzikružia totiž dokázal švédsky gólman pokryť.
    15:37 David Rittich (CZE)
     
    15:37
    Tri korunky sa napriek tomu pred Ritticha pobrali. V obrovskej šanci sa ocitol pravdepodobne Mika Zibanejand, ktorý z bezprostrednej blízkosti puk napálil priamo do českého gólmana.
     
    11:47
    Česi mohli skórovať! Hellberg teraz puk len vyrazil pred seba, kde sa k nemu dostal Plekanec. Ten zakončil, avšak len priamo do betóna švédskeho gólmana.
    08:56 Tomáš Plekanec (CZE), Magnus Hellberg (SWE)
     
    08:56
    Zaujímavú šancu si ale vypracoval Plekanec. Ten si puk dobre potiahol a zakončil švihom. Jeho ranu musela švédska defenzíva zblokovať aspoň na žrď, odkiaľ sa odrazil do ochrannej siete.
    07:13 Mattias Janmark (SWE) - 2:0
     
    07:13
    Švédsko dalo gól!
    Švédi poriadne znepríjemňovali život českým hokejistom, ktorí reagovali na rýchle prihrávky len veľmi ťažko. Napokon prišlo zakončenie, po ktorom nastala pred bránkou neprehľadná situácia. Najlepšie sa v nej zorientoval MATTIAS JANMARK, ktorý upravil na 2:0. Asistencia: Rickard Rakell.
     
    06:42
    Vylúčenie v tíme Česko (Michal Moravčík – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    06:35
    Veľká šanca na vyrovnanie! K puku sa dostal Dmitrij Jaškin, ktorý to skúšal z otočky. Hellberg stál ale pevne na svojom mieste a prekonaný tak byť nemohol.
    04:49 Rickard Rakell (SWE) - 1:0
     
    04:49
    Švédsko dalo gól!
    Švédi sa po krásnom góle dostávajú do vedenia. Všetko odštartoval Hampus Lindholm, ktorý prihral na pravú stranu. Nasledovala rýchla prihrávka na ľavé krídlo, odkiaľ už namieril presne RICKARD RAKELL. Asistencie: Hampus Lindholm, Mattias Janmark.
     
    04:30
    Jaškin bojoval o puk pri mantineli, avšak získať sa mu ho nepodarilo. Švédi následne prenikli pred Ritticha, ktorého poriadne vystrašili. Napokon ale gól nepadol.
     
    01:17
    Obrovský tlak Švédska už od úvodných sekúnd! Kempe sa teraz natlačil pred Ritticha, našťastie pre Česka sa tento talentovaný švédsky útočník gólovo nepresadil.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 5. Rakell (H. Lindholm, Janmark), 8. Janmark (Rakell), 44. Zibanejad (Rakell) – 34. Hronek (Červenka, Faksa), 56. Hyka (Faksa)


    Švédsko: Hellberg (A. Nilsson) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg, H. Lindholm, Wikstrand, E. Gustafsson – Janmark (A), Rakell (C), Zibanejad – Backlund, Nyquist, Pettersson – Jo. Larsson, J. de La Rose, Pääjärvi – Kempe, Everberg, L. Andersson.
    Česko: Rittich (Francouz) – Gudas (A), Jordán, D. Sklenička, Moravčík, Šulák, Polášek, Hronek – Červenka (C), Faksa, Hyka – Nestrašil (A), Plekanec, Jaškin – D. Kubalík, Řepík, Horák – Chytil, R. Kousal.

    Rozhodca: Lemelin (AUT), Olenin (RUS) – Fluri (SUI), Golyak (BLR)

    Diváci: 12490