Rakúsko – Rusko 0:7 (kon.) | J. Kórea – Kanada 0:10 (kon.) | Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
Nemecko – Nórsko 4:5 (0:3 po s.n.) | Slovensko – Švajčiarsko sk 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Fínsko 1:8 (kon.)
koniec
Rakúsko
0:7 (0:3, 0:3, 0:1)
Rusko
Nedeľa 06.05.2018, 12:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:

     
    Skončilo sa úvodné stretnutie tretieho hracieho dňa majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Rakúsko v ňom podľa očakávaní podľahlo Rusku, a to pomerom 0:7. Rusi si tak pripísali ďalšie jednoznačné víťazstvo a so skóre 14:0 sú v tabuľke A-skupiny jednoznačne prví.

    Najlepší hráči v dnešnom zápase:

    v tíme Rakúska: Peter Schneider
    v tíme Ruska: Michail Grigorenko

    Ďalší zápas je na pláne už o 16:15, keď sa v Royal Arene stretnú reprezentácie Švédska a Česka. Už teraz vás pozývame na sledovanie šlágra dnešného hracieho dňa. Rovnako tak nezabúdajte, že sa v Royal Arene predstaví aj výber Slovenska – o 20:15 si hokejky skríži so Švajčiarmi. Za pozornosť vám zatiaľ ďakuje Lukáš Pancurák. (14:28:58)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Zdá sa, že sa už nič podstatné neudeje.
     
    58:46
    Rakúšania ešte chceli skórovať. Asi trikrát teraz vypálil pravdepodobne Schlacher, raz trafil do ruskej defenzívy, raz zasiahol mantinel a raz podržal Rusov gólman Šesťorkin.
     
    58:01
    Do konca zápasu ostávajú posledné dve minúty.
     
    57:06
    Zakončujúci hráč mal teraz zablokovanú hokejku, preto nedokázal zmeniť smer strely. Puk trafil do zadnému mantinelu, po jeho odraze sa ho ujali Rusi.
     
    56:27
    Vhadzovať sa bude po pravici Igora Šesťorkina.
     
    55:38
    Podarilo sa to až Barabonovi, ktorý to skúsil strelou švhom. Tá nebola vôbec márna, nanešťastie pre Rusov ale smerovala do priestoru, ktorý si dokázal rakúsky gólman výborne vykryť.
     
    55:16
    Posledných päť minút tretej tretiny i celého zápasu. Rusi sú pri puku a držia sa pred Madlenerom. Výraznejšie mu ale pohroziť nedokázali.
     
    54:55
    Ani sedmička Rusom nestačí. Na hruď Davida Madlenera tak letel ďalší puk, ktorý ale do siete neprepadol. Pri následnom prerušení hry príde reklamná prestávka.
    53:55 Arťom Michejev (RUS) - 0:7
     
    53:55
    Rusko dalo gól!
    Rusi pridávajú gól s poradovým číslom sedem – rovnako ako aj vo svojom prveom skupinovom zápase. Presadil sa ARŤOM MICHEJEV.
     
    53:49
    Hundertpfund puk zaviezol do pásma, tam oň prišiel. Ešte sme následne videli osobný súboj v rohu ľadovej plochy, aj tento vyhrali ruskí korčuliari.
     
    53:03
    Barabanov teraz síce svojím pohybom tela puk usmernil tak, aby ostal v útočnej tretine Ruska, svojich spoluhráčov ale nájsť nedokázal. Útočiť tak budú Rakúšania, ktorí sú dnes stále bez gólu.
     
    52:33
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v kodanskej Royal Arene 9502 divákov.
     
    51:20
    Mohlo to byť 0:7. Na Kirilla Kaprizova totiž smeroval ideálny puk, po ktorom mohol Kaprizov pokojne skórovať. Prihrávka mu ale prepadla, a tak zakončenie do odkrytej bránkyani neprišlo.
     
    51:02
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    50:30
    Hundertpfund sa na pravej strane dostal k puku, a tak rozohral na spoluhráčov. Prišlo tam aj zakončenie, ktoré bolo ale mimoriadne nepresné.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 10. Grigorenko, 12. Anisimov, 14. Barabanov (A. Michejev, J. Jakovlev), 24. Grigorenko (Anisimov), 30. Kaprizov (Dacjuk, Dadonov), 38. Mamin (Kaprizov), 54. A. Michejev


    Rakúsko: Madlener (Kickert) – Unterweger, Schumnig, Heinrich, S. Ulmer, Viveiros, Schlacher, Altmann, Peter – Ganahl (A), Hundertpfund (C), Schneider – Lebler (A), Komarek, Hofer – Zwerger, Rauchenwald, Woger – Spannring, Obrist.
    Rusko: Košečkin (Šestorkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nesterov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Trjamkin, Chafizullin – Kaprizov, Dacjuk (C), Dadonov (A) – Grigorenko, Anisimov, Bučnevič – Mamin, Andronov (A), Šalunov – Barabanov, Kablukov, A. Michejev.

    Rozhodca: Mayer (USA), Wehrli (SUI) – Lhotský (CZE), Šefčík (SVK)

    Diváci: 9502