Rakúsko – Rusko 0:7 (kon.) | J. Kórea – Kanada 0:10 (kon.) | Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
Nemecko – Nórsko 4:5 (0:3 po s.n.) | Slovensko – Švajčiarsko sk 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Fínsko 1:8 (kon.)
koniec
Švédsko
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Česko
Nedeľa 06.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    55:46 Tomáš Hyka (CZE) - 3:2
     
    55:46
    Česko dalo gól!
    Už to ale neplatí. Prvú strelu vyrazil Hellberg pred seba, puk sa vrátil za kruhy. Odtiaľ napriahol TOMÁŠ HYKA a ten prepáli všetko vrátane švédskeho gólmana. Asistencia: Radek Faksa.
    43:11 Mika Zibanejad (SWE) - 3:1
     
    43:11
    Švédsko dalo gól!
    O víťazovi je možno práve rozhodnuté. Švédi využili fakt, že bola česká defenzíva na malý moment nepozorná a upravili stav na 3:1 vo svoj prospech. Postaral sa o to MIKA ZIBANEJAD. Asistencia: Rickard Rakell.
    33:10 Filip Hronek (CZE) - 2:1
     
    33:10
    Česko dalo gól!
    Česi mali k dispozícii deväťsekundovú presilovku o dvoch mužov. Dokázali ju využiť, a tak budú pokračovať aj piati proti štyrom! O expresný gól sa po strele od modrej čiary postaral FILIP HRONEK. Asistencie: Roman Červenka, Radek Faksa.
    07:13 Mattias Janmark (SWE) - 2:0
     
    07:13
    Švédsko dalo gól!
    Švédi poriadne znepríjemňovali život českým hokejistom, ktorí reagovali na rýchle prihrávky len veľmi ťažko. Napokon prišlo zakončenie, po ktorom nastala pred bránkou neprehľadná situácia. Najlepšie sa v nej zorientoval MATTIAS JANMARK, ktorý upravil na 2:0. Asistencia: Rickard Rakell.
    04:49 Rickard Rakell (SWE) - 1:0
     
    04:49
    Švédsko dalo gól!
    Švédi sa po krásnom góle dostávajú do vedenia. Všetko odštartoval Hampus Lindholm, ktorý prihral na pravú stranu. Nasledovala rýchla prihrávka na ľavé krídlo, odkiaľ už namieril presne RICKARD RAKELL. Asistencie: Hampus Lindholm, Mattias Janmark.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 5. Rakell (H. Lindholm, Janmark), 8. Janmark (Rakell), 44. Zibanejad (Rakell) – 34. Hronek (Červenka, Faksa), 56. Hyka (Faksa)


    Švédsko: Hellberg (A. Nilsson) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg, H. Lindholm, Wikstrand, E. Gustafsson – Janmark (A), Rakell (C), Zibanejad – Backlund, Nyquist, Pettersson – Jo. Larsson, J. de La Rose, Pääjärvi – Kempe, Everberg, L. Andersson.
    Česko: Rittich (Francouz) – Gudas (A), Jordán, D. Sklenička, Moravčík, Šulák, Polášek, Hronek – Červenka (C), Faksa, Hyka – Nestrašil (A), Plekanec, Jaškin – D. Kubalík, Řepík, Horák – Chytil, R. Kousal.

    Rozhodca: Lemelin (AUT), Olenin (RUS) – Fluri (SUI), Golyak (BLR)

    Diváci: 12490