Rusko – Francúzsko 7:0 (kon.) | USA – Kanada 5:4 (2:1 po s.n.) | Švédsko – Bielorusko 5:0 (kon.)
Nemecko – Dánsko 2:3 (0:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
USA
5:4 (1:2, 2:1, 1:1 - 0:0)
Kanada
Piatok 04.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Cam Atkinson (USA) - 5:4
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím USA.
    Jediný úspešný dvojgólový strelec v nájazdoch bol CAM ATKINSON, ktorý zariadil aj druhý bod pre USA.
     
    64:44
    Oddychový čas aj pre USA.
     
    64:44
    Krátku presilovku v závere predĺženia budú hrať Američania. Connor McDavid dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    61:33
    Kanaďania budú hrať presilovku. Blake Coleman dostáva dve minúty za držanie. Navyše si kanadský tréner Bill Peters vzal oddychový čas.
     
    56:00
    Američania si zahrajú presilovku. Pierre-Luc Dubois si odsedí dve minúty za narazenie na mantinel.
     
    55:06
    Derek Ryan z pomerne veľkého uhla nahadzoval puk na bránku bekhendom a Kuemper musel aj kryť dorážky Leeho a Debrincata. Hra napokon bola prerušená.
    50:48 Colton Parayko (CAN) - 4:4
     
    50:48
    Kanada dala gól!
    Javorové listy vyrovnávajú skóre! McDavid vybojoval puk pri mantineli, potiahol sa za bránku a následne posunul puk pred bránku voľnému COLTONOVI PARAYKOVI, ktorý z prvej namieril pomedzi Kinkaidove betóny. McDavid si pripísal prvý kanadský bod v tomto zápase.
    Asistencia: Connor McDavid.
     
    50:18
    Matt Barzal trošku kúzlil na modrej čiare, následne posunul puk na ľavý kruh O'Reillymu, ktorý našiel pred bránkou voľného Aarona Ekblada, no ten na dvakrát neprekonal Kinkaida.
     
    45:17
    Patrick Kane si to od mantinelu namieril priamo pred bránku, podarilo sa mu uvoľniť cez Nursea, ale napokon bekhendom trafil iba do Kuemperovej výstroje.
    43:27 Dylan Larkin (USA) - 4:3
     
    43:27
    USA dalo gól!
    Američania idú opäť do vedenia! Kreider perfektnou zadovkou posunul puk medzi kruhy DYLANOVI LARKINOVI, ktorý strelou popri vyrážačke rozvlnil sieť a zapísal sa po druhýkrát do streleckej listiny!
    Asistencie: Chris Kreider, Cam Atkinson.
    37:53 Anthony Beauvillier (CAN) - 3:3
     
    37:53
    Kanada dala gól!
    Kanade sa predsa len podarilo vyrovnať! Ekbladova strela Kinkaidovi vypadla. Z dorážky to skúšal Eberle, ktorý ešte nebol úspešný, no ANTHONY BEAUVILLIER už áno a strelou k žrdi pridal tretí gól Kanady v tomto zápase.
    Asistencie: Aaron Ekblad, Matt Barzal.
     
    31:01
    Kanada bude hrať presilovku. Američania dostávajú dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade. Odsedí si ho Atkinson.
    30:00 Johnny Gaudreau (USA) - 3:2
     
    30:00
    USA dalo gól!
    Američania dokonali otočenie skóre z 0:2 na 3:2! Patrick Kane si spracoval na pravom kruhu prihrávku od Colemana a následne krížnou prihrávkou našiel JOHNNYHO GAUDREAUA, ktorý prízemnou strelou prekonal Kuempera z ľavého kruhu!
    Asistencie: Patrick Kane, Blake Coleman.
     
    27:17
    McDavid napokon našiel prihrávkou Schwartza pred bránkou, ktorý ešte posunul voľnejšiemu Nugentovi-Hopkinsovi, no ten už z dorážky nebol úspešný.
     
    25:43
    Ďalšia chyba. Tentokrát na americkej strane. Brayden Schenn bol úplne voľný na pravom kruhu, spracoval si puk a vystrelil. Brankár Kinkaid vytiahol svoju lapačku a odrazil ňou puk.
     
    22:35
    Anthony Beauviller bol po druhýkrát v zápase v obrovskej šanci! Išiel sám na bránku, pripravoval si puk na strelu, no v poslednej chvíli ho odstavil od puku vynikajúci zákrok hokejky Willa Butchera.
    20:43 Dylan Larkin (USA) - 2:2
     
    20:43
    USA dalo gól!
    Pravidlo v znení nedáš, dostaneš platí znovu! Po McDavidovej nevyužitej príležitosti prišiel útok Američanov. Oesterle poslal strelu na bránku, ktorú tečoval Kreider. Puk prenikol Kuemperovi pomedzi betóny a následne ho ešte do prázdnej brány dorazil DYLAN LARKIN!
    Asistencie: Chris Kreider, Jordan Oesterle.
     
    15:26
    Hneď na to ďalšia príležitosť pre javorové listy! Anthony Beauviller sa uvoľnil na útočnej modrej, spracoval si prihrávku a šiel do nájazdu. Blafákom na bekhend však Kinkaida veľmi nerozhýbal. Americký gólman mal betón na správnom mieste.
    13:59 Anders Lee (USA) - 1:2
     
    13:59
    USA dalo gól!
    Spojené štáty znižujú a zápas bude určite zaujímavý! Američania sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. ANDERS LEE si prevzal puk od Thompsona, korčuľoval so svojím spoluhráčom k bráne, ale napokon sa rozhodol pre strelu z kruhu a nemýlil sa!
    Asistencia: Tage Thompson, Alex Debrincat.
    12:23 Ryan O'Reilly (CAN) - 0:2
     
    12:23
    Kanada dala gól!
    Kanada zvyšuje svoj náskok po veľkej príležitosti USA, ktorú Spojené štáty nevyužili! Američania chybne rozohrávali, Bailey bol sám pred Kinkaidom, no blafákom ho prekonať nedokázal. Puk si od betónu vzal Bailey opäť, prihral ho pred bránu RYANOVI O'REILLYMU, ktorý už nezaváhal a skóroval!
    Asistencia: Joshua Bailey.
     
    10:50
    Debrincat iba nahodil puk do útočného pásma a Američanom sa následne podarilo vytvoriť výbornú príležitosť. Od modrej čiary Pionk perfektnou prihrávkou pred bránu našiel Dereka Ryana, ktorý však už zakončoval iba do Kuemperových betónov.
     
    05:49
    Kanaďania mali opäť ďalšiu veľkú príležitosť. O'Reilly prihrávkou od zadného mantinelu našiel Braydena Schenna, ktorý bekhendom už asi mieril k žrdi, no Kinkaid vytiahol zázračný zákrok a zmaril tak druhý gól vo svojej sieti.
     
    03:57
    McDavid krížnou prihrávkou našiel Nursa, ktorý ešte lepšou prihrávkou našiel pred bránkou Nugenta-Hopkinsa. Útočník prvej formácie to skúšal rýchlou strelou, no trafil Kinkaida len do betónov.
     
    03:34
    Americkí hráči mali problémy pri rozohrávke a previnili sa nedovoleným zákrokom. Quinn Hughes dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    02:06
    Kanaďania boli trošku nepozorní pri striedaní a bolo ich na ľade príliš veľa. Presilovka pre americký tím, trest si odsedí Matt Barzal.
    00:47 Pierre-Luc Dubois (CAN) - 0:1
     
    00:47
    Kanada dala gól!
    Kanaďania po 47 sekundách otvárajú skóre zápasu! Zblokovanú strelu od modrej čiary zachytil medzi kruhmi Horvat, ktorý ho posunul PIERRE-LUCOVI DUBOISOVI, ktorý iba strelou k ľavej žrdi poslal svoj tím do vedenia!
    Asistencia: Bo Horvat.
     
    00:24
    Hneď na úvod veľká príležitosť pre Kanaďanov. Od modrej čiary šikovnou strelou švihom strieľal Aaron Ekblad. V bránkovisku sa ocitol voľný Schwartz, no už nedokázal puk doraziť do brány.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 14. Lee (T. Thompson, DeBrincat), 21. D. Larkin (Kreider, Oesterle), 30. J. Gaudreau (P. Kane, Coleman), 44. D. Larkin (Kreider, Atkinson), rozh. náj. Atkinson – 1. Dubois (Horvat), 13. R. O'Reilly (Jo. Bailey), 38. Beauvillier (Ekblad, Barzal), 51. Parayko (McDavid)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Mathew Barzal (CAN)
    1:0   Cam Atkinson (USA)
    2. séria:
    1:1   Jordan Eberle (CAN)
    1:1   Patrick Kane (USA)
    3. séria:
    1:1   Brayden Schenn (CAN)
    1:1   Johnny Gaudreau (USA)
    4. séria:
    1:1   Ryan Nugent-Hopkins (CAN)
    1:1   Quinn Hughes (USA)
    5. séria:
    1:1   Bo Horvat (CAN)
    1:1   Dylan Larkin (USA)
    6. séria:
    2:1   Cam Atkinson (USA)
    2:1   Jordan Eberle (CAN)


    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, Jensen, Butcher, C. Murphy (A), Oesterle, Pionk, Hughes – J. Gaudreau, White, P. Kane (C) – Kreider, D. Larkin (A), Atkinson – Lee, D. Ryan, DeBrincat – Milano, Gibbons, Coleman – T. Thompson.
    Kanada: Kuemper (McElhinney) – R. Murray, Ekblad, Nurse, Parayko, Chabot, Pulock – Nugent-Hopkins, McDavid (C), Schwartz – Jo. Bailey, B. Schenn (A), R. O'Reilly (A) – Beauvillier, Barzal, Eberle – Dubois, Horvat, Pageau.

    Rozhodca: Antonín Jeřábek (CZE), Linus Ohlund (SWE) – Lukas Kohlmüller (GER), Alexander Otmakov (RUS)