Rusko – Francúzsko 7:0 (kon.) | USA – Kanada 5:4 (2:1 po s.n.) | Švédsko – Bielorusko 5:0 (kon.)
Nemecko – Dánsko 2:3 (0:1 po s.n.)
koniec
Švédsko
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Bielorusko
Piatok 04.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa dnešný zápas medzi Švédskom a Bieloruskom. Po jednoznačnom víťazstve v pomere 5:0 sa z troch bodov do tabuľky teší Švédsko.

    Najlepší hráči v dnešnom zápase:

    V tíme Švédska: Oliver Ekman-Larsson.
    V tíme Bieloruska: Alexander Kitarov

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Nezabúdajte, že zajtra sa na vás z Kodane teším opäť – pri zápasoch Švajčiarsko – Lotyšsko, Francúzsko – Bielorusko a Slovensko – Česko.

    Prvým hracím dňom 82. majstrovstiev sveta vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (22:34:52)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:06
    Už sa ale s najväčšou pravdepodobnosťou nič podstatné neudeje. Švédsko tak jednoznačne zdolá svojho prvého súpera na tohtoročných majstrovstvách sveta.
     
    58:10
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:28
    Magnus Hellberg má v tejto chvíli na svojom konte 23 úspešných zákrokov a ani jeden inkasovaný gól. Po Košečkinovi z Ruska tak môže vychytať nulu v skupine A ako druhý v poradí.
     
    57:06
    Ešte jedna šanca pre Švédsko. Zakončoval John Klingberg, ktorého strela ešte Karnauchovi vypadla. Bieloruský gólman ale svoje mierne zaváhanie okamžite napravil.
    56:11 Mika Zibanejad (SWE) - 5:0
     
    56:11
    Švédsko dalo gól!
    Švédsko sa presadí predsa len aj v tretej tretine dnešného zápasu. Karnauchov sa teraz zahnal svojou lapačkou naprázdno, puk do jeho siete poslal MIKA ZIBANEJAD. Asistencie: Mattias Janmark, Rickard Rakell.
     
    54:55
    Zápas sa prakticky už len dohráva. Na ľade sa v tejto chvíli nedeje nič zaujímavé.
     
    53:46
    Akékoľvek vzrušenie na strane Švédska bolo v tejto chvíli neopodstatnené. Hlavný arbiter totiž fúkol do svojej píšťalky a rozohodol tak o tom, že sa hra preruší.
     
    52:49
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    52:16
    Nedarilo sa ani Švédom, ktorí zakladali útočnú akciu na dvakrát. Napriek tomu ostal puk stáť na modrej čiare, kde sa ho zmocnili Bielorusi.
     
    51:30
    Hra sa teraz len prelievala zo strany na stranu, čo Bielorusom absolútne nevyhovuje. Každou minútou sa totiž ich šanca na vyrovnanie zníži niekoľkonásobne.
     
    50:10
    Bielorusko pokračuje medzičasom s piatimi hráčmi na ľadovej ploche.
     
    49:40
    Veľmi pekné prihrávky teraz vymýšľal predovšetkým Zibanejad, ktorý stál napokon na konci celej švédskej akcie. Puk ale napálil len do zadného mantinela.
     
    48:49
    Švédi sa nemajú kam ponáhľať, napriek tomu sa snažia hrať svoju presilovú hru čo najaktívnejšie. Streľba však teraz nemala potrebnú kvalitu, a tak sa stav meniť nemohol.
     
    47:50
    Dnešné steetnutie v kodanskej Royal Arene sleduje 10 884 fantastických divákov.
     
    47:48
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Alexander Materuchin – 2 min., hákovanie).
     
    47:01
    Mattias Janmark v obrovskej šanci! Janmark stál prakticky sám proti Karnauchovi, ktorého si ešte chcel položiť. Následne ale puk ponad jeho telo nezodvihol.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 10. L. Andersson (Kempe, Everberg), 10. Nyquist (J. Klingberg, H. Lindholm), 24. Janmark (Rakell, Zibanejad), 34. Rakell, 57. Zibanejad (Janmark, Rakell)


    Švédsko: Hellberg (A. Nilsson) – J. Klingberg (A), H. Lindholm, A. Larsson, Ekman-Larsson (A), Wikstrand, E. Gustafsson – Janmark, Rakell, Zibanejad – Backlund (C), Nyquist, Pettersson – Jo. Larsson, J. de La Rose, Pääjärvi – Kempe, Everberg, L. Andersson.
    Bielorusko: Kulbakov (M. Karnauchov) – Lisovec, Chenkel, Korobov (A), Falkovskij, Vorobej, Děnisov, Djukov, Ustiněnko – Šarangovič, Linglet, Pavlovič (C) – Platt, Kovyršin, Gavrus – Drozd, Děmkov, Kitarov (A) – Razvadovskij, Materuchin, Suško.

    Rozhodca: Kaukokari (FIN), Wehrli (SUI) – Lhotský (CZE), McCrank (CAN)

    Diváci: 10884