Kežmarok – Jokerit Petržalka 3:2 (po pr.) | Kometa Vrútky – HBK Lion Svidník 4:2 (kon.) | Považská Bystrica – Martin 4:3 (1:0 po s.n.)
Skalica – LG Green Staff Bratislava 2:3 (kon.)
koniec
HBK Kometa Vrútky
4:2 (1:0, 2:1, 1:1) Stav série: 2:0
HBK Lion Svidník
Nedeľa 08.04.2018, 13:00 • Hokejbalový areál Kometa Vrútky • Extraliga Play-off (SK)
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Stanislav Čavajda (útočník HBK Kometa Vrútky): "Súper nám opäť ukázal, že má v tíme šikovných hráčov. Najmä formácia okolo Štefana bola mimoriadne nebezpečná. Snažili sme sa ich preto brániť, čo sa nám aj darilo. Konečne nám tam oproti včerajšiemu duelu padali góly hneď od úvodu, víťazstvo sa ale nerodilo ľahko. Súpera opäť podržal brankár, i keď v prípade prvého gólu išlo skôr o nahodenie a padlo to dnu. Úvodný gól nás určite povzbudil, dodal nám psychických síl. Stretnutie bolo opäť veľmi emotívne, najmä v druhej tretine keď súper dokázal znížiť na rozdiel jediného gólu. Každý zápas v sérii je však najmä o tom, že ho potrebujete vyhrať, keďže sa nehrá na body ale na víťazstvá. Bojujete za celý tím, nie za seba. Cieľ, ktorým boli dve víťazstvá sme teda splnili. Cestujeme ale do Svidníka, kde sa nehrá ľahko. Víťazstvo, ktoré sme tam v základnej časti dosiahli, bolo skôr vybojované, keďže sme cestovali na ihrisko súpera v oklieštenej zostave. Tentoraz však cestujeme v plnej zostave, uvidíme preto, či sa nám podarí víťazstvo zopakovať. Je jedno, či zvíťazíme v riadnom hracom čase alebo po predĺžení, berie sa len konečný výsledok."

    Ján Vook (útočník HBK Lion Svidník): "Aj po včerajšom zápase sme sa vyjadrili na adresu rozhodcov. Myslíme si, že rozhodcovia sú najslabším článkom tejto súťaže. Dnes to však bolo aj o šťastí, rozhodla väčšia bojovnosť domácich, doma však verím, že budeme šťastnejší my. Vyrovnané zápasy i celé série rozhodujú maličkosti. Ak by to však bolo len o maličkostiach a o šťastí, je to o niečom inom ako keď do stretnutia zasahujú rozhodcovia ako tomu bolo vo včerajšom zápase. Oba tímy dnes robili pre výsledok maximum. Domáci vyhrávali, z našej strany sme ich ale celé stretnutie doťahovali. Bolo to preto viac o šťastí, či tam gól padne alebo nie. Brankár mal takisto pekné zákroky, rozhodol naozaj jeden či dva momenty na strane súpera. Stretnutie bolo určite nabité emóciami, tak ako sa patrí na zápas play-off. Najslabším článkom súťaže sú však niektorí rozhodcovia, ktorí namiesto toho, aby pískali rovnako, riešia to ako ktorý z nich videl konkrétnu situáciu. Včerajší zápas bol skôr o tom, ako sa kto pozeral, dnes to nebolo až tak o rozhodcoch, ale o istom momente. Doma pred plnou arénou chceme sériu nielen zdramatizovať ale aj vyrovnať a opäť cestovať do Vrútok." (18:01:40)
     
    Vrútky zvíťazili aj v druhom stretnutí na svojom ihrisku. Tentoraz 4:2. Góly: 12. Hlaváč (Zeman), 26. Brveník (Zeman, Simon), 30. Rechtorík (Zeman, Jurášek), 45. Simon (Zeman) – 30. Raschman (Štefan, Džupina), 41. Antal (Sála).
     
    Koniec zápasu.
     
    44:42
    Vrútky dávajú gól! Gól do prázdnej bránky. FILIP SIMON uzatvára skóre strelou do prázdnej bránky po asistencii Mateja Zemana.
     
    44:34
    Vrútky už v plnom počte. Vidlár na hracej ploche.
     
    44:31
    Fillo opäť neuspel. Bránka bola takisto prázdna.
     
    44:10
    Dzúr sa vracia do bránky. Vhadzovanie v strednom pásme.
     
    44:03
    Hostia hrajú power-play. Spolupráca Jurášeka s Fillom ale gól do prázdnej bránky nepriniesla.
     
    44:01
    Martin Džupina strieľal od modrej. Naďalej zostávajú hostia v útočnom pásme.
     
    43:26
    Bolibruch radšej prikryl loptičku pred dobiehajúcim Štefanom. Vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    43:07
    Šándor z pravej strany. Nabehol si až k pravému kruhu, strelu mu zblokoval Zeman.
     
    42:33
    Tomáš Vidlár (VRU) inkasuje dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    42:19
    Raschman sa v oslabení dostal do zakončenia. Nechýbalo veľa, strieľal ale z veľkej diaľky.
     
    42:09
    Hlaváč vybojoval súboj v rohu ihriska. Vracia ale loptičku na modrú čiaru.
     
    41:30
    Zemanova stečovaná strela. Končí až za ochrannou sieťou.
     
    41:03
    Branislav Štefan (LIS) inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    41:03
    Súboj Vidlára so Štefanom. Opäť sa bude vylučovať.
     
    40:24
    HBK Lion Svidník dáva gól! Stiahnutá domáca obrana teraz vytvorila priveľký priestor hosťujúcej snahe o zníženie. Miroslav Sála potiahol loptičku ešte bližšie, DÁVID ANTAL následne situáciu s prehľadom zvládol.
     
    39:40
    Zakončenie v podaní Sabola. Hostia zostávajú teraz v útočnom pásme.

    Daniel Modrovský


    Hľadáme spravodajcu pre tím HBK Lion Svidník. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 12. Hlaváč (Zeman), 26. Brveník (Zeman, Simon), 30. Rechtorík (Zeman, Jurášek), 45. Simon (Zeman) – 30. Raschman (Štefan, Džupina), 41. Antal (Sála)


    HBK Kometa Vrútky: Bolibruch (Kalis) – Vidlár, Pastorek, Zeman, Greňo, Knesl, Matuška, Szabo, Mendel – Brveník, Čavajda, Fillo, Hlaváč, Jurášek, Rechtorík, Farbák, Ruttkay, Simon, Sahul, Barto
    HBK Lion Svidník: Dzúr (Babjak) – Džupina Mar., Džupina Mat., Sabol, Šándor, Kostyšák, Sála, Habovčík, Gulík – Vook, Hopkovič, Koma, Oščipovský, Štefan, Raschman, Findura, Antal, Balogáč

    Rozhodca: Šimbera, Pikula

    Diváci: 155
    Kometa Vrútky 2 0 HBK Lion Svidník
    #1 Sobota 07.04.2018 • 13:00
    Kometa Vrútky - HBK Lion Svidník 4:3 po s.s. (2:1)
    #2 Nedeľa 08.04.2018 • 13:00
    Kometa Vrútky - HBK Lion Svidník 4:2