Považská Bystrica – Martin 1:4 (kon.) | Skalica – LG Green Staff Bratislava 0:2 (kon.) | Kometa Vrútky – HBK Lion Svidník 4:3 (2:1 po s.n.)
Kežmarok – Jokerit Petržalka 2:6 (kon.)
po s.s. (2:1)
HBK Kometa Vrútky
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0) Stav série: 1:0
HBK Lion Svidník
Sobota 07.04.2018, 13:00 • Hokejbalový areál Kometa Vrútky • Extraliga Play-off (SK)
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Vladislav Kalis (brankár HBK Kometa Vrútky): "Zápas bol vyrovnaný, na našej strane bolo ale cítiť veľkú nervozitu. Zvládli sme ho ale v nájazdoch, a čo je najdôležitejšie, máme na konte prvé víťazstvo. V úvodnej tretine sme začínali so štyrmi päťkami, tie sme neskôr od polovice zápasu stiahli na tri. Hráči sa dostali viac do tempa, stále však bolo na našom prejave vidieť, že sa jedná o prvý duel série. Bojovalo sa však do konca, verím, že po tomto prvom kroku to už zajtra bude ľahšie. V stretnutí sme síce mali viac príležitostí ako súper, trikrát sme sa na neho ale museli doťahovať. Je to však pre nás i veľká morálna vzpruha, vždy sme si verili, že to vieme zrovnať. Zajtra chceme zjednodušiť hru, dnes sme sa sústreďovali viac na kombinácie. Určite chceme v oboch domácich stretnutiach uspieť, vytvoriť si tak čo najlepšiu pozíciu pred stretnutiami vonku. V sérii vedieme 1:0, verím, že to bude pre nás zajtra o niečo ľahšie a že túto sériu dokážeme doviesť do víťazného konca."

    Branislav Štefan (útočník HBK Lion Svidník): "Ťažko sa mi hodnotí stretnutie v ktorom sme boli veľmi blízko víťazstva. Stretnutie v ktorom nás 25 sekúnd pred koncom pošle rozhodca do troch a 13 sekúnd pred záverom tretej tretiny súper vyrovná. Pri góle bola síce posunutá bránka, rozhodca však môže takúto neprehľadnú situáciu vyhodnotiť aj inak. Takisto sa mohla loptička odraziť aj iným smerom, alternatív tam bolo jednoducho veľa. Ak sa však s istým odstupom pozriem na tento duel, bol určite vyrovnaný. Vedeli sme, že Vrútky budú chcieť v domácom prostredí hrať nátlakový hokejbal, z našej strany bolo preto dôležité tieto pokusy v rozhodujúcej chvíli prekaziť. To sa nám aj darilo, hrali sme zodpovedne v obrane. Remíza v riadnom hracom čase je tak určite spravodlivá. Nájazdy sú aj o šťastí, možno sme tam mohli poslať niekoho iného, možno by to pri inom spôsobe zakončenia dopadlo inak. Stretnutie to však určite bolo napínavé, rovnako tak verím, že napínavá a veľmi dlhá môže byť i samotná séria. Mrzieť nás určite môžu premárnené vedenia počas stretnutia, súper dokázal trikrát vyrovnať. Najmä pri druhom vyrovnávajúcom góle zo strany domácich sme si nedokázali dať pozor, po troch malých chybičkách v našom pásme prišiel trest. Stalo sa tak niekoľko sekúnd po našom druhom góle, takéto situácie určite musíme zvládať lepšie. Je potrebné podržať loptičku, poslať do hry možno skúsenejších hráčov. Aj na drobné chybičky sme ale, myslím si že hrali dobre. V zajtrajšom zápase by sme nemuseli urobiť veľké zmeny. Máme kvalitného brankára, máme určite aj potrebné sebavedomie, skúsených hráčov. V tejto sérii nemáme čo stratiť, iba prekvapiť. Takisto verím, že je v našich schopnostiach ju určite otočiť." (20:38:03)
     
    O víťazovi rozhodli až nájazdy. Vrútky tak zvíťazili 4:3. Góly: 13. Rechtorík (Zeman, Jurášek), 21. Brveník (Ruttkay, Matuška), 45. Ruttkay (Brveník), rozh. náj. Čavajda – 5. Šándor (Štefan), 21. Džupina (Štefan), 44. Findura (Sabol, Štefan).
     
    Koniec zápasu.
     
    55:00
    STANISLAV ČAVAJDA premenil rozhodujúci nájazd. Dzúr sa ešte pokúsil zasiahnuť hokejkou, domáci hráč však s veľkým pokojom rozhoduje o víťazovi prvého stretnutia v rámci série.
     
    5. séria
    2:1
    STANISLAV ČAVAJDA rozhodol v nájazdoch.
     
    5. séria
    1:1
    FILIP OŠČIPOVSKÝ vyrovnáva, obstrelil brankára.
     
    4. séria
    1:0
    Andrej Jurášek nepremieňa.
     
    4. séria
    1:0
    Matúš Džupina nepremieňa.
     
    3. séria
    1:0
    MILAN RECHTORÍK si počkal na reakciu brankára a otvára skóre v nájazdoch.
     
    3. séria
    0:0
    Martin Džupina nepremieňa.
     
    2. séria
    0:0
    Branislav Hlaváč nepremieňa.
     
    2. séria
    0:0
    Peter Findura nepremieňa.
     
    1. séria
    0:0
    Tomáš Ruttkay nepremieňa.
     
    1. séria
    0:0
    Martin Raschman nepremieňa.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Vo Vrútkach príde i k samostatným nájazdom. V predĺžení totiž gól nepadol.
     
    55:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    54:34
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Štefan ho ešte reklamuje u rozhodcu.
     
    54:21
    Vidlár nezachytil loptičku na modrej. Domáci prichádzajú o útočné pásmo.

    Daniel Modrovský


    Hľadáme spravodajcu pre tím HBK Lion Svidník. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 13. Rechtorík (Zeman, Jurášek), 21. Brveník (Ruttkay, Matuška), 45. Ruttkay (Brveník), rozh. náj. Čavajda – 5. Šándor (Štefan), 21. Džupina (Štefan), 44. Findura (Sabol, Štefan)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Raschman (LIS)
    0:0   Ruttkay (VRU)
    2. séria:
    0:0   Findura (LIS)
    0:0   Hlaváč (VRU)
    3. séria:
    0:0   Džupina (LIS)
    1:0   Rechtorík (VRU)
    4. séria:
    1:0   Džupina (LIS)
    1:0   Jurášek (VRU)
    5. séria:
    1:1   Oščipovský (LIS)
    2:1   Čavajda (VRU)


    HBK Kometa Vrútky: Bolibruch (Kalis) – Vidlár, Pastorek, Zeman, Matuška, Knesl, Greňo, Szabo, Mendel – Fillo, Čavajda, Lihan, Rechtorík, Jurášek, Hlaváč, Brveník, Ruttkay, Simon, Parobok, Farbák, Sahul
    HBK Lion Svidník: Dzúr (Babjak) – Sabol, Sála, Džupina Mar., Džupina Mat., Habovčík, Kostyšák, Šándor, Gulík – Findura, Vook, Štefan, Oščipovský, Raschman, Hopkovič, Koma, Antal, Balogáč, Renčok

    Rozhodca: Kováčik, Pavela

    Diváci: 125
    Kometa Vrútky 2 0 HBK Lion Svidník
    #1 Sobota 07.04.2018 • 13:00
    Kometa Vrútky - HBK Lion Svidník 4:3 po s.s. (2:1)
    #2 Nedeľa 08.04.2018 • 13:00
    Kometa Vrútky - HBK Lion Svidník 4:2